Reklama

Reklama

Recenze (8)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie byla v minulé dekádě troufám si říci společně s melodramatickými snímky nejsilnější korejskou disciplínou. Námět působí spíše tuctový příběh o lásce ze střední školy, Woo-Yeon (Kim Young-Kwang) je rváč a flákač, kterého zajímá vše a nic, ale kvůli nové studentce Seung-Hee (Park Bo-Young), která chce být napřed kreslířkou, poté módní návrhářkou se začne snažit. Film má relativně dospělý a zápichový humor, který často pobaví, sexuální náražky, ale nic vulgárního ani oplzlého. Oba hlavní herci se snaží, zejména Park Bo-Young září. Přesto mi na filmu i přes celkem realistické vyústění něco chybělo, snad více štěstí, sympatičtí hrdinové nevytrhnou méně nápaditý scénář. Chtělo to nějakou závěrečnou pecku, nebo twist, velmi pěkné nic, co bych vytýkal, ale ten emoční impakt prostě úplně nesedl. Mimochodem jeden z nejnavštěvovanějších a nejúspěšnějších filmů v Koreji. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pravidlo ak chcete vidieť dobrú romantickú komédiu alebo romantickú drámu. Pozrite si niečo kórejské. "On Your Wedding Day" opäť potvrdzuje to čo som hovoril už pri všetkých ostatných filmoch z tejto sféry. Máme tu podľa mňa príbeh, ktorý je síce v jadre klišé, no vďaka talentu Lee Seok-geun tu máme podľa mňa veľmi vtipne, no súčasne aj veľmi citlivo napísaný príbeh, ktorý stojí viac na jeho postavách. A páni moji, naši hrdinovia sú vynikajúci. Kim Yeoung-Kwang je opäť vynikajúca. Kedykoľvek ju vidím, tak mám pocit, že dáva do toho všetko čo môže. A tento film nie je výnimkou. Opäť platí, že keď uvidíme časti, ktoré sme počas filmu nevideli, dokážeme viac prežiť jednotlivé emócie scénok. Pretože niekedy je najviac v tom, čo sme predtým nevideli. A funguje to rovnako aj tu. Okrem toho si myslím, že je tu aj skvelá práca s kamerou a jednu scénku by som tu vypichol. Budeme vidieť našich hrdinov vo viacerých momentoch svojho života. Niekoľko spoločných prechádzok ulicami. A krásnymi a efektnými strihmi máme pocit, ako keby išlo o jeden plynulý záber. Krásne spracovaný. Je pekne vidieť, že osudy našich hrdinov môžu ostať cez všetko prepojené a dokážu nájsť šťastie vo svojom vlastnom vnútri. Nemusí všetko skončiť happyendom, aby sme boli spokojní. A niekedy vieme povedať aj tie najhoršie veci na svete. A potom ich môžeme ľutovať. Myslím si, že v tomto filme sa dokážeme viacerí nájsť. Možno na oboch stranách. Film je podľa mňa milý, je srdečný, má dobrý humor a má srdce vždy na správnom mieste. A tým, že sa tento vzťah nevybudoval behom pár dní ale niekoľkých rokov, má na nás ako divákov oveľa väčšiu intenzitu. Ale napriek tomu je podaný viac ako komédia. A v tomto ohľade to tiež funguje. Ak máte radi ázijské filmy (obzvlášť z Japonska alebo Južnej Kórey), tak tento film môžem odporúčať. Príbeh je trošku tradičný, ale vďaka postavám dostáva absolútne všetko, čo potrebuje. A aj skrz sexuálne narážky je film schopný byť slušný. Stojí za to. Hodnotenie: A ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Silná a zajímavá vyprávěcí a nostalgická linka. Co funguje je chemie mezi herci a režisérova výstavba postav. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neviem a rozhodnúť či je to len priemerná teenage romantika alebo som už na tieto filmy starý. Ústredný pár mi bol sympatický len priemerne, mohli vybrať aj oveľa charizmatickejších hercov. Humorné scény ma rozosmiali len párkrát. Chýbalo mi tam nejaké poriadne zdramatizovanie príbehu. Nikto tam neumieral, o nič poriadne nešlo. Proste taký tuctový film na ktorý behom pár dní zabudnem. 5/10. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Zábavná a pohodová love story o žirafě a skřítkovi, ovšem to platí zhruba tak o třetině filmu, snímek totiž nedokáže udržet počáteční kvalitu a ta jde zhruba od půlky stále dolů a dolů, postupně se dějství propadá do naprostého a okoukaného standardu bez jakéhokoli nápadu a přichází mnoho klišé, takže jsem to dokoukal tak trochu z povinnosti zda si padnou či nepadnou v závěru kolem krku. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Když romantická komedie, tak jedině z Jižní Korey. Tenhle specifický žánr, který se prostě vždycky umí naladit na tu správnou sentimentální notu, miluju od prvního shlédnutí před mnoha lety... Všichni bychom v životě potřebovali víc drama queens ala korejský filmový holky, a chlapi by na oplátku mohli být víc rozumní a citliví, jako tady Yeong-kwang Kim. Nevím co víc dodat, abych nespoilovala. Prostě to se musí vidět, nedá se to popsat. ()

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Za 5*, aj napriek tomu, že z toho konca som bol trošku smutný :-/. Podobné "vibes" ako pri tomto filme som mal, keď som sa pozeral na film "10 vecí, ktoré na tebe nenávidím". Vibes podobné, ale tento film bol predsa len o niečom inom :). Od začiatku veľmi príjemná podívaná so skvelými vtipnými scénkami, ktoré striedali tie "vzťahové". Film o vzťahu (a teda, aj láske) dvoch mladých ľudí (ktorým nešlo nefandiť - Park Bo-Yeong som si zamiloval od začiatku, Kim Yeong-Kwang takisto skvelý) naprieč mladosťou (na strednej škole, na vysokej škole, a aj potom neskôr počas pracovnej kariéry). Vzťah a láska, ktorá sa vyvinula, a prešla si všeličím možným (holt, ako povedal hl. hrdina - Načasovanie je kľúčové), aby napokon kvôli (z môjho pohľadu) strašnej blbosti ich vzťah skončil, a obaja sa pohli v živote ďalej - s vďačnosťou za spomienky a spoločne prežité chvílky, no zároveň s výhľadom do budúcnosti. Ako som uviedol na začiatku (*SPOILER*) - z nie úplne najviac happy-end konca som bol trošku smutný, no niekedy treba aj také :o). Napriek tomu film hodnotím veľmi kladne - dívalo sa na to skrátka veľmi dobre. ()

sarulefilm 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dostala k On Your Wedding Day, kterým se inspirovala spousta dalších filmů. Tento typ romantiky je v Asii celkem populární a já se ani nedivím, že se dělají stále nové verze zrovna tohohle filmu, protože je překrásný. Má působivou atmosféru, hlavní dvojice spolu má silnou chemii a dynamiku a vážně fungují vtipně jako trpaslík a žirafa. Park Bo-Young je výborná a dokáže do každého svého projektu přinést něco speciálního. A i když Kim Young-Kwanga moc nemusím, tak tady byl super. Dokázali spolu uvěřitelně interagovat od dětství až po dospělost. Často se opakují podobné momenty v průběhu života postav, které jednak příběh hezky cyklí, ale také dodávají jejich vztahu historii, kterou znají jak postavy a mohou se nad ní pousmát, ale i my jako diváci, takže máme pocit nějaké vzájemné blízkosti. Film hezky pracuje s žánry, na rovině romantiky je to dojemný, má to skvělý humor, ale je to i velmi smutný příběh, který trochu bolí. Myslím, že je to určitě jeden z nejlepších korejských romantických filmů, který se vyrovná i těm zahraničním a je pro všechny srozumitelný, díky skvělému příběhu. ()

Reklama

Reklama