Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je typický konzumně žijící teenager, sleduje béčkové akční filmy, poslouchá Michala Davida a zbožňuje McDonalds. Jeho život se změní, když při cestě do videopůjčovny vyruší seanci tajemných intelektuálů. Nastává hororová scéna, kdy intelektuálové útočí na hlavního hrdinu. Ten se sice ubrání, ale je pokousán hlavním představitelem těchto mystických stvoření. I když se zdá být Pavel v pořádku, začíná se nenápadně měnit. Z ničeho nic si klade dosud nezodpovězené otázky lidské existence, zajímá se o Hegela, Kanta nebo Nietzscheho… A jeho „symptomy“ se stále zhoršují. Jeho dívka Eva se ho však snaží zachránit…

Tento snímek je krátkometrážní komedií, která paroduje hororové nízkorozpočtové filmy. Místo tradičních hororových monster zde nastupují intelektuálové, zuřiví, fanatičtí, zákeřní a tolik vzdálení běžnému člověku závislém na standardizovaném produktu masové kultury. (janespie)

(více)

Recenze (271)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokouše li vás za úplňku Šádvel, totálně to rozhodí vaše paradigma a kategorický imperativ už pro vás nikdy nebude jen pouhým laickým rozčleněním rozkazovacího způsobu. Náhle začnete plně chápat kodex všehomíra v kontextu metafyzického vstřebávání reality a zjistíte, že jste až dosud marnivě plýtvali svým exaktním intelektem, což se projeví nutkavou benefektancí. Vaše fluence zprecizní a pocit paternalismu vás neomylně žene k eklakantním a fulminativním formulacím, abyste bezprecedentně prokázali svou identitu. A v této chvíli přicházím já, celý v bílém, abych vám řekl, že jste totální pičus a tlučhuba s malým pérem. A největší lekrace a paradoks je, jak to tu ti ufoni s pocitem falešné yronyje pětkujou. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Genialitka od začátku až do konce, ale ty čestné role, pro to prostě nemám slov. Mister Fookah ve své jednoznačně nejlepší roli,a navrch jde o jediný film, ve kterém snesu Michala Davida:)) Nezapomeňte, i v tuto chvíli může sedět nějaký intelektuál právě vedle vás.... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, je to zábavné, je to krátké. A opravdu nejlepší je Franta Fuka. Ten by měl být nominován na Oscara za nejlepší vedlejší roli. FUKA NA HRAD ! :)) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

... já taky. Ale léčím se a kluky už v parku nekoušu. Jenom hezké slečny. Jinak Dobeš - Kopřiva bravo! Nadhled, ujetý humor a kvalitní práce v rámci možností. Touhle malou ankedotou jsem se vážně pobavil... A mozek nebyl zapotřebí. Takže asi zase takový inťoš nejsem. RAF! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jsou mezi námi. Pohybují se nenápadně, snaží se splynout z davem. Třeba právě tady a teď na ČSFD. Bojim, bojim... To čím zoufale chtěl být i Choking Hazard; opakuji - chtěl. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Proč tady Robert Jašków vypadá jako Satan a Nicolas Cage v jednom? Proč Franta působí dojmem prznitele malých děvčátek, který se omylem ocitl v knihkupectví? Proč mám zas nulové skóre ve hře "Where's Baldo"? Otázky, samé otázky - a odpověď je pouze jedna: MICHAL DAVID!!!!! ntpč :'((((( ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

V této podvratné fresce obžalovávající dekadenci a dysgenické směřování naší západní společnosti nejde, jak si vy tupci myslíte, o oslavu čisté naivity vaší komercionalizované, konzumní pseudokultury, nýbrž o hyperbolizovaný kryptosatirický postesk nad postupnou, všeobecnou, dějinnou realizací dystopické vize Aldouse Huxleyho popsané v Konci civilizace: zpovrchnění veškerého umění, vítězství toho, co nazval pocitovými filmy, vítězství Něčeho, co se stává Ničím. Ano, ty řeči o Ničem a Něčem nejsou vloženy, aby: "to byla prdel," jak vy rádi říkáte, leč jako ironický komentář k neohraničené prázdnotě vašich myslí, vaší medvídkovské vygumovanosti. Intelektuální bytí možná nenabízí štěstí chovného prasete z McDonaldu - té svět zestejňující instituce - jehož potřeby jsou zajištěny až do dosažení jateční váhy, ba dokonce otevírá pandořinu skříňku pochybností o povaze lidské existence, trvá na neustálém vědomí pomíjivosti a vůbec podrobuje člověka nepřebernému množství zkoušek vůle, díky čemuž může působit poněkud temně, jak film vtipně reflektuje, nicméně nelze pominout ani jeho pozitivní aspekty. Intelektuál jen ve chvílích slabosti touží býti buranem, a to i přes vědomí toho, že mu tato regrese může přinést štěstí. Nemůže vyzvrátit jablko poznání. Cítí potřebu šířit Světlo vědění. Ach, kéž by to bylo možné tím, že někoho kousne. Ve skutečnosti však musí agitovat vystaven posměchu těch, o jejichž povznesení usiluje, neboť pro ně existencialistické myšlenky končí u trvanlivého salámu Sartre. Časem si uvědomí hořkost vtipné, mezi intelektuály zlidovělé moudrosti: "Jedině rozum Bůh rozdělil spravedlivě, každý si myslí, že ho má dost," a možná se uchýlí do azylu kavárny, "inner sanctum" každého intelektuála. Film tento útěk sice nezřetelně, ale přeci jen jednoznačně kritizuje a volá do zbraně. Ve vrcholné kavárenské scéně se podává Kant bez cukru a následuje Proust se šlehačkou. Ztučnělé Hledání ztraceného času a Čistý rozum bez energie jako věci samy o sobě neobstojí, je třeba Schopenhauerovské vůle kořeněné Nietzscheánskou vášní! Třeste se, šampóni, nakonec vyhrajeme, protože taková je historická nutnost. Jinak by dějiny neměly smysl! Hegela na vás! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Si intelektuálne retardovaná a ja už ďalej odmietam zdieľať s tebou rovnaký priestor.“ Intelektuáli sú medzi nami a o niečo im ide. Na utekajúcich intelektuálov nezabudnete. Komiksy, zombíci, gumoví mackovia, Fred Krueger, Hegel, Fuka, Van Damme. A MICHAL DAVID. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne zábavná kravina s množstvom odkazov. A nikdy by som si nepomyslel, že najväčší bojovník proti onej pliage je práve ON. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I já jsem se jistý kousek postpubertálního života snažil tvářit jako intelektuál, ale až nyní jsem zjistil, jak nebezpečný jsem svému okolí mohl být. Nyní již skoro nekoušu náhodné kolemjdoucí a tak mi nevadí, že tento snímek zveřejnil praktický návod, kterým se ctihodní členové konzumní společnosti mohou bránit - např. úderem do hlavy hodnotnou knihou velkého myslitele, ale ještě lepší je vytáhnout ze zapomnění nějakého zasloužilého kýčistu a nechat ho zatrdlovat nějaký jeho vražedný klenot. Já jsem se bavil, ale mám obavu, že těch několik "odpadových" uživatelů by mohlo být svému okolí skutečně nebezpečných. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Slibný rozjezd se následně začal rozmělňovat v natahovanou ústřední část, která ovšem vyvrcholila v grandiózní finále v čele s legendou české pop-music, u kterého mi málem bránice nevydržela. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

"Jak můžeš sledovat takovou bezduchou slátaninu? Vždyť je to standardizovaný produkt masové kultury prostý jakéhokoliv hlubšího myšlenkového poselství. Jsi povrchní stejně jako ta komerce, kterou konzumuješ." ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Neberu to jako parodii na horory, ani jako výsměch filosofující mládeži, nýbrž jako návod, jak si uvařit polévku z pytlíku. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už jen ty hlášky upírských intelektuálů... Jako bych byl přímo zde. To je normálně na Oskara. Tohle se prostě povedlo. Jak nápad, tak i celkové provedení. Zcela vytrženo z průměrné až skoro podprůměrné české produkce. Bravo. Do kafe si již mnoho let díky tomuto filmu cmrndám vždycky kapku Nietzscheho. ()

Reklama

Reklama