Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je typický konzumně žijící teenager, sleduje béčkové akční filmy, poslouchá Michala Davida a zbožňuje McDonalds. Jeho život se změní, když při cestě do videopůjčovny vyruší seanci tajemných intelektuálů. Nastává hororová scéna, kdy intelektuálové útočí na hlavního hrdinu. Ten se sice ubrání, ale je pokousán hlavním představitelem těchto mystických stvoření. I když se zdá být Pavel v pořádku, začíná se nenápadně měnit. Z ničeho nic si klade dosud nezodpovězené otázky lidské existence, zajímá se o Hegela, Kanta nebo Nietzscheho… A jeho „symptomy“ se stále zhoršují. Jeho dívka Eva se ho však snaží zachránit…

Tento snímek je krátkometrážní komedií, která paroduje hororové nízkorozpočtové filmy. Místo tradičních hororových monster zde nastupují intelektuálové, zuřiví, fanatičtí, zákeřní a tolik vzdálení běžnému člověku závislém na standardizovaném produktu masové kultury. (janespie)

(více)

Recenze (271)

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Amatérsky ale krásně zachycený kousek epochy přelomu tisíciletí. Od oblečení, přes popkukturní narážky na plakátech, po zanedbatelně ale postřehnutelně jiný styl promluv. Kidy a výlevy intelektuálů jsou na úplně jiném levelu a já se docela bavil. Mladí tvůrci tohoto ražení se v minulosti měli více podporovat a naše kinematografie by (až na pár výjimek) nevypadaly tak jak vypadá. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Už jen ty hlášky upírských intelektuálů... Jako bych byl přímo zde. To je normálně na Oskara. Tohle se prostě povedlo. Jak nápad, tak i celkové provedení. Zcela vytrženo z průměrné až skoro podprůměrné české produkce. Bravo. Do kafe si již mnoho let díky tomuto filmu cmrndám vždycky kapku Nietzscheho. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

zábava to je dobrá i nápad s parodií, ale když vidím jak je to amatérsky splácané a přitom se do toho investovalo nemálo prostředků, tak nemůžu dát ani 3 hvězdičky - spíš bych dal ještě míň. Škoda přeškoda, ale Česká televize se stále nelepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokouše li vás za úplňku Šádvel, totálně to rozhodí vaše paradigma a kategorický imperativ už pro vás nikdy nebude jen pouhým laickým rozčleněním rozkazovacího způsobu. Náhle začnete plně chápat kodex všehomíra v kontextu metafyzického vstřebávání reality a zjistíte, že jste až dosud marnivě plýtvali svým exaktním intelektem, což se projeví nutkavou benefektancí. Vaše fluence zprecizní a pocit paternalismu vás neomylně žene k eklakantním a fulminativním formulacím, abyste bezprecedentně prokázali svou identitu. A v této chvíli přicházím já, celý v bílém, abych vám řekl, že jste totální pičus a tlučhuba s malým pérem. A největší lekrace a paradoks je, jak to tu ti ufoni s pocitem falešné yronyje pětkujou. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO MUŽE: Fuka, Fuka, KDO je k*rva FUKA? Bůh, který dokázal v 16ti minutách si inteligentní formou utahovat jak z rádoby intelektuální selanky, tak i z konzumního způsobu života. Neskutečné, dokonalé, vynikající. Viděl jsem to 2x za sebou a stále si vychutnávám další lahůdky.  PRO ŽENY A *CITLIVÉ* MUŽE: Mezi námi děvčaty na pánské toaletě si zde můžeme přiznat, že kdo dodnes nezná (tak jako já ještě před hodinou) tvůrce Františka Fuku a minimálně tento klenot, má hrubé mezery ve vzdělání. Ó jak se hanbím, že jsem netušil, že s námi dýše stejný vzduch génius jeho parodické zkratky. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Knihkupectví, kde se u Pavla (Vladimír Škultéty) objeví první projev intelektu, je dodnes existuící žánrové knihkupectví Arkham v Čáslavské ulici. Nápis nad výlohou je také stále aktuální. (messiah)
  • Restaurace McDonald's v závěru snímku se nachází v pražských Modřanech. Prošla ale radikální úpravou, stejně jako benzínka v pozadí. (Šéfik)
  • Česká pobočka Warner Bros. pomohla financovat přepis filmu na 35mm formát, načež ho uvedla jako předfilm před několika svými celovečerními snímky (např. Celebrity, 1998) (PenelopaW)

Reklama

Reklama