Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chiragova (Ayushmann Khurrana) velká láska to s ním nemyslela upřímně a provdala se za jiného. Mladík si zlomené srdce vypíše v románu, kde svoji milovanou podrobně popíše. Román se sice moc neprodává, ale po několika letech si ho náhodou koupí na nádraží Bitti (Kriti Sanon), která svou nezávislou povahou odrazuje všechny nápadníky. Románová hrdinka je jí až nápadně podobná a Bitti si uvědomí, že někde žije muž, který by na ženě ocenil to, co tradičně založeným lidem vadí. Chce tedy najít autora románu. Potíž je v tom, že Chirag vydal knihu pod jménem a s fotografií svého přítele Pritama (Rajkummar Rao). (rikitiki)

(více)

Recenze (5)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Je to cyranovský motiv: kráska se zamiluje do muže z dopisů, aniž by tušila, že ten, kdo je píše, stojí přímo před ní. Jenomže v Cyranovi z Bergeracu měla tahle zapřená své opodstatnění: skutečný autor listů se styděl za svůj neatraktivní vzhled a později pocítil přátelství ke svému úspěšnějšímu sokovi, proto se dívce nepřiznal. V indické variantě tahle hra na zapíranou nemá žádné opodstatnění. Mladík by rovnou mohl říct, kým je a bylo by po problému. Takže jde jen a pouze o hodně vachrlatý scénáristický kalkul. ____ A tím vzniká další problém. Hlavní hrdina nejenom, že není sympatický, ale je přímo grázl. Způsob, jakým zneužívá a vydírá nesmělého kamaráda, kterého za sebe nastrčil, je podlý a sobecký. Aspoň hrdinka, která se vymyká tradičnímu pojetí spořádané indické dívky (nekuřačka, stydlivá, panna, poslušná), tomuhle filmu připisuje body svou soběstačností. Bohužel ne už odhadem charakterů. SHRNUTÍ: I romantické lži ve skutečnosti znamenají, že ti někdo lže. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tak toto vyšlo! Síce bol dej miestami dosť predvídateľný, ale aj tak sa mi koncept tohto filmu naozaj veľmi páčil. Zápletka ako zo Shakespera (práve on tak zbožňoval zámeny identít a postáv), takže aspoň to nebola tá klasická šablóna ako pri nespočetnom množstve súčasných romantických komédií. Ako veľké plus hodnotím taký ten príjemný dôvtip, ktorý našťastie nezachádzal do extrému zvaného trápnosť. Romanticko-dramediálna zápletka bola v tomto prípade nadmieru vydarená, rovnako aj výborné dialógy. Dokonca aj postavy boli veľmi sympatické, najmä Chirag (Ayushmann Khurrana). Do toho skvelé piesne a príjemné prostredie Bareilly. Takže celkovo to bolo pre mňa skôr milé prekvapenie. Nebyť tej čiastočnej predvídavosti, dal by som aj plný počet. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Príbeh Chiraqua, ktorého zradí milovaná Babli a tak zo žiaľu a na večnú slávu jeho lásky napíše knihu "Bareily Ki Barfi" čiže "Sladkosť z Bareilly" (mesto Bareilly je vyhlásené svojimi sladkosťami a náušnicami). Knihu však vydá pod menom a fotkou svojho priateľa, aby Babli nekompromitoval. Po niekoľkých rokoch si knižku kúpi Bitti, ktorá zistí, že je úplne ako hlavná hrdinka knihy, ktorej predlohou bola Babli. Nakoľko má problém si kvôli svojej povahe nájsť ženícha, zaumieni si nájsť autora knihy, ktorému sa páčia práve tie jej vlastnosti, ktoré ostatných mužov odrádzajú. Zoznámi sa so Chiraquom, ktorý jej ale neprezradí, že autor je on, spriatelia sa a do Bitti za zamiluje. Bitti je ale zaumienená stretnúť sa s mužom o ktorom si myslí, že je autor. Chiraq sa vydá Vidrohiho hľadať a privedie ho Bitti, najskôr ho ale naučí hulvátskemu chovaniu aby sa Bitti nepáčil, lebo ju miluje on, od tohto okamihu sa príbeh zamotáva a plány sa začínajú kaziť... Pekný film s peknou hudbou.... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Jemně prohnilý milostný příběh, který se povedl, ačkoliv jsou jeho dva hlavní aktéři od vzoru ctnosti na hony vzdáleni. Hlavní hrdinka (Kriti Sanon) si stěžuje otci, jak je svět nespravedlivý, když nahlíží na ženy, které pijí, kouří a tahají se s kluky, jako na ty špatné, když u mužů to tak bráno není. Inu děvče, nikdo tě k tomu nenutil, bylo to tvé vlastní rozhodnutí a vše má své následky. Přemýšlej trochu a nediv se, to ti nesluší. Ale zde byl problém jen ve formě složitějšího nalezení vhodného ženicha, kterému to nebude vadit. Ale svůj k svému, takže se na scéně objeví její mužský protipól (Ayushmann Khurrana), jenž se vybarvil v prvotřídního sobeckého hajzlíka, kterému tyto neřesti naopak imponují. To, jak se choval k tomu slušňáckému, zakřiknutému a submisivnímu klukovi (Rajkummar Rao) bylo už opravdu na ránu. Nejenže ten kluk musel kvůli němu opustit svůj dům, ale to hlavnímu hrdinovi nestačilo a ještě si přisadil v tom, že ho využil podruhé. Nyní k podivné hře, která mu měla přihrát jeho vyvolenou. Osobně nechápu, proč k tomu vůbec došlo, když stačilo, aby tento křivák své milované prostě upřímně vyložil všechny karty na stůl. Ale na to byl moc velký srab. Obecně za takovéto charaktery hlavních hrdinů dávám hodnocení nižší, ale v tomto filmu se celek podařil vybalancovat. Přeměna z nevýrazného kluka na drsňáka, kterou prošla postava ztvárněná R. R. mě opravdu pobavila. I když jsem měl k hlavní dvojici své výhrady, přiznávám jim velké plus - vlastní osobnost. Stejně osobitý byl i příběh samotný, což musím ocenit. Hudebně to též nezklamalo, příjemné, ale bez větších hitovek. Vzhledem k tomu, že se jednalo o komedii, tak jsem nebral ty negativní charakterové vlastnosti příliš vážně a nechal jsem vše plynout, abych si na samém konci mohl říci, že to bylo zábavné a bavil jsem se. Nemám proto žádný problém udělit čtyři hvězdy. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Zápletka jak z komedie od Shakespeara. Ona má řadu negativních vlastností, on zas zlomené srdce, cesta bude dlouhá, jejich charaktery se pod vlivem událostí někdy nehezky vybarví. Polepší se? Najdou k sobě cestu? A dá láska šanci i těm vedlejším? Líbí se mi, jak bollywood nezapomíná na vedlejší postavy. Líbí se mi indický styl vyprávění, který stále neumím vyjádřit. Z teorie řeckého dramatu si pamatuji jen peripetie a katastrofa, v indických filmech se to živelně střídá :) ()

Reklama

Reklama