Reklama

Reklama

Brotherhood of Blades II: The Infernal Battlefield

  • Čína Xiu chun dao II: xiu luo zhan chang (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šen Lien (Chen Chang) je kapitánem u císařské stráže. V létě 1627 se při vyšetřování obyčejného případu loupežné vraždy zaplete do spiknutí proti císaři a začne mu jít o život. Nejen, že po něm jdou jeho kolegové, ale také tunglinští rebelové, kteří usilují o odvolání eunucha Weje (Shih-Chieh Chin) a zničení jeho strany. Šen Lien postupně zjišťuje, že ne vše je tak jednoduché, jak se zpočátku zdálo, a spiknutí sahá výše, než si představoval. (LangiJ)

(více)

Recenze (10)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl mě bavil více. Ani nevím proč jsem dvojku tak dlouho odkládal, špatný to sice není, ale Yang Lu mě svým novým Writer´s Odyssey potěšil rozhodně více. Kvalitní technická stránka je samozřejmostí i zde a když došlo na akci, tak je po choreografické stránce slušná a potěší i Rko, na druhou stranou těch soubojů není moc a ten vrcholný příjde ve středě filmu. Druhé polovině dochází dech a v domnění velkolepé bitvy v závěru jak nasvědčuje název "Infernal Battlefield" to se zde bohužel nekoná. Přidat více akce a vyvarovat se hluchým místům by rozhodně pomohlo. 6/10. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prequelů, který má kvalitu svého předchůdce. Kapitán Shen Lian (Chen Chang) se namočí do případu menšího spiknutí proti císaři. Navíc ma zlikvidovat malířku Bei Zhai (Yang Mi), která leží v žaludku vrchnímu eunuchovi Wei. Můžete se těšit na solidní scénář, vyšetřování nenudí, postavy jsou výrazné, děj svižně odsýpá a souboje jsou přímo luxusní. Chen Chang má charisma a Yang Mi se svým herectvím příliš nezaostává. Pomyslnou třešničkou na dortu je OST Kenji Kawaie. Akční drama, které ve svém ranku nemá konkurenci, jsem zvědav, jaký film přinese režisér Yang Lu příště. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Taková čínská klasika, která není vůbec špatná, ale problém je, že Říše středu podobné záležitosti chrlí jak na běžícím páse. Nicméně příběh je načrtnut solidně, byť se mi režie ne vždy úplně trefila do noty, choreografie bitek je zase na špičkové úrovni a fajn jsou i herci. První díl mě zaujmul sice víc, ale nijak zvlášť nezklamal ani prequel. 65% ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Paráda, tohle se mi líbilo. Asi stejně jako předchozí film, je to postaveno na stejném principu a drží si to stejnou úroveň kvality. Děj je zajímavý, vizuálně se na to hezky dívá, souboje jsou povedený, pěkně to odsýpá a člověk se nenudí. Celý to táhne Chen Chang v roli kapitána Šen Liena. Z ostatních herců jsem nikoho moc neznala, spíš to pro mě byly nové, neokoukané tváře. Scéna na úplném konci filmu mě navnadila, že se asi budu muset podívat na pokračování. Přeloženo. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Po dlhsej dobe cinania zasa natocili po technickej stranke paradne spracovany, chytlavy historicky "krimi" - pribeh. Historicke dramy a velkofilmy su ich silnejsiou strankou. Kapitan i maliarka su pre divaka prijemnymi postavami. Odporucam, urcite nadpriemer. ()

Lex.San 

všechny recenze uživatele

Shen Lien, kapitán císařské stráže, se asi jen tak nezmění. Opakuje staré chyby a k nim přidává i nějaké nové. Ať už jde o politické machinace nebo osudové ženy, pokaždé si vybere tu těžší cestu. V prvé řadě se nabízí srovnání obou filmů, jemuž se ale vyhnu. Atmosféra a celkové vyznění příběhů na mě působí zcela jiným dojmem a nelze tudíž porovnávat, lze si jen sednout a vychutnat si tuhle jízdu – 4* (8/10) ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Přijde mi to stejné a přitom zcela jiné než první díl. Rozhodně ale velice povedené a zajímavé. Sice v jednu dobu byly na mě příběhové pletichy až moc, ale to se srovná. Každopádně třetímu dílu bych se vůbec nebránil. ()

Reklama

Reklama