Reklama

Reklama

Když Romanovi unesou obchodníci s lidmi snoubenku, Roman se svými kamarády z vojny se vydá po jejích stopách, aby ji zachránili, než bude pozdě. Cestou se Roman dá dohromady s Averym, policistou, který vyšetřuje obchod s bílým masem a bojuje se zkorumpovanou byrokracií, která nemá za lubem nic dobrého. (Filmbox)

Recenze (62)

verbal 

všechny recenze uživatele

Sekndhendové filmy bývají vesměs ošuntělé, natočené za příspěvky Armády spásy, osazené topornými rozkuřovačí či rozkuřovačkami nějakého toho beznadějného režiséra amatérského porna a dovolenkových videí, mají sysluprosté narkomanské dialogy a některé z nich dokonce i smrdí. Tento je sice naprosto jednobuněčný a bez jakýchkoliv bičíků, nicméně nějakých větších aktů násilí se na tupě zírajícím divákovi nikterak nedopouští. Tvůrci patrně poslali nějakou kozatou dvacítku s aftami na samotného Wiliše a ten, patrně spokojený s přesvědčovacími metodami a vědom si toho, že jeho gerontoportfolio v posledních letech už stejně míří směr prdel, jim na to kývnul, aniž by sežral celý rozpočet. Tudíž zůstalo ještě pár drobných na čtyři další, poměrně slušné skoroherce, kteří ten bulharský pornokomparz nakonec přehráli. Prostě tři bratři v triku, dva protřelí přirození sympaťáci a jeden odporný slizský prkenný rypák, zřejmě syn majitele sekndhendu, vezmou Wiliše do partičky a vystřílejí agresivní gang velkoobchodnílů s bílým, žlutým, hnědým a černým masem. Ač lacině natočeno a jednoduché jako kopačka do koulí, scény plynule navazují, více se střílí, než mluví, dialogy potvrzují, že scénárista bez fantazie má minimálně učňák z nemongoloidní komunikace a ani moc pičoidně nevatí. Rozhodně jsem s Brůsem viděl daleko rakovinotvornější sračky. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Lidičky, píšou se dějiny, tohle je moje 900. hovnocení, no není to paráda? Jo, já vím, je Vám to u piče, tak teda pár slov k filmu. Jako AŠSS (asijská šikmooká sadistická svině) bych chtěla říct, že pomsta nemá žádný pravidla a dovoleno jest vše, hlavně když se člověk fakt pomstí a může s pocitem zadostiučinění posrat mrtvolu poraženýho protivníka (nebo vrátit prohru ve Člověče nezlob se) . Každopádně trojice bratrů, kde jeden je až přitepleně milej, druhej normální a třetí má traumata z Afghánistánu, Iráku, Íránu, nebo jiné teroristické prdele, se naštěstí pravidlama taky neřídí a když přitepleně milému unesou nevěstu (a to ne v klasickém únosu nevěsty kámošema na svatbě, ale vyfetovanejma čurákama před svatbou) tak se traumatizovanej brácha rozhodne, že nejlepší na zbavení se bubáků z války bude všechny zmrdy postřílet a najít nevěstu dřív, než policie přizná, že je v prdeli. No a jelikož tohohle pořádnýho chlapa, kterej se s ničím a s nikým nesere, hraje Kůl Houser, tak co dodat, směle jsem mu fandila a stejně tak i X-Menovi v roli normálního bráchy. Přiteploň byl vocas, ale co už....Bráchové se tak vydaj na nefalšovanou vendetu a z dálky jim drží pěsti jedinej normální polda, Brouk Vilík. Rozhodně to neni film, ze kterýho bych si rvala rodidlo, ale do sračky to má taky daleko plus jsou tam krásný čubičky nahoře bez, takže s klidným svědomím tohle hovnotím čistým průjmem, co by Vás neměl nasrat, ale ani se z něj neposerete. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Bruce Willis má odmakáno, chce být víc s rodinou, tudíž mu laciné produkce vyhovují. Vyžadují od něj minimum úsilí, natáčení probíhá rychle, producenty přesto uspokojí, protože plešatá Willisova hlava na plakátu zachrání mnohé. I tady platí, že se před kamerou objeví jen párkrát, moc se nesnaží a akci přenechává druhým. Třeba triu bratrů. Nejmladší z nich Ashton Holmes má to štěstí, že jeden z nich je Ice Man z X-Menů (Shawn Ashmore) a druhý (Cole Hauser) se s Willisem už několikrát setkal (třeba Hartova válka nebo Slzy slunce). A o obou si máme myslet, že jsou to sakra ostří hoši. Nejsou. Zrovna mu nicméně unesou snoubenku a bráchům, kteří mají doma slušný arzenál, přijde zbytečné čekat na to, co vymyslí policie. Navíc jim jistý detektiv s tváří Bruce nechá tak trochu volnou ruku (!). Kde nastávající švagrovou drží, zjistí velmi snadno, i další situace scénárista sepsal asi někde při nudné noční šichtě, protože kolikrát nedávají smysl. Takže se tu dočkáme i momentů, kdy obchodníkům s drogami a bílým masem právě zdemolovali doupě plné peněz a drog, je však zajímá jen jedna holka. Nebo takových, kdy nechají hlavního padoucha zmizet, aby jim následně rozstřílel barák. Akce je mdlá a hlavně bez nápadu, do kapsy ji strčí kdejaký průměrný film z devadesátých let. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vyliži vyser se na to. Spasí tě tak maximálně to přání co smrdí nebo další Smrtonosná hard, ale je třeba netvářit se přitom jako figurína z voskového muzea, ale jako herec a někdejší ikona fanoušků, která nemá všechno v choulostivých místech, ale to bych chtěl moc což? Tenhle akt inkontinence si zastrč víš kam...15% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis totálně znuděný a upozaděný. Naštěstí zde hraje taky Cole Hauser, který si svého drsňáka zahrál s patřičnou chutí. Poměrně snaživé béčko, které je díky nekomplikovanému scénáři snesitelné. 40% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nebolo to zlé, za posledný čas ide o určite jednu z tých lepších záležitostí s B. Willisom. O akčné scény nie je núdza a snažilo sa to hrať aj na emotívnu strunu diváka. Aj keď väčšinou iba povrchne a úboho. Človek sa však nenudí a odsýpa to jedna radosť. Lepší priemer. 65/100 ()

mzss1 odpad!

všechny recenze uživatele

(2%) Naprosto zbytečné béčko. Co k tomu mám říct ? Dal bych 1*, žádnou velkou nelogickou díru to nemělo, ale bylo to tak nudné, nezáživné, že jsem nakonec udělil odpad. V obyčejné, nízkorozpočtové akci se taky nedá nic pochválit. I ty bitky jsou to tak neohrabaně a pomalu natočené. Willis zde má typickou vedlejší roli jako vždy. Co dodávat ? Je to lepší než prášek na spaní, i když jsem tedy u toho neusnul. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Typický příklad filmu, jemuž herecká veličina v titulcích pomáhá. A to je Bruce Willis ve filmu spíše na okrasu a dohromady ho je na scéně sotva na deset minut. Ztvárnil spravedlivého policejního detektiva. Námět se točí kolem gangu obchodníků s lidmi. Ten mohl být obsazen určitě šílenějšími zjevy, ultra zmrdy, vyšinutějšími týpky, Mike Epps a spol. byl až příliš v normě. A tenhle gang operující po městě udělá chybu, když unese dvěma válečným veteránům jejich sličnou sestřičku, ta se má v brzké době vdávat, bez její vaginy osiří i její snoubenec. Tudíž se hamburgery nadmutý Cole Hauser domluví s bráchou a budoucím švárem, že půjdou napumpovat do těch parchantů množství olova a jejich drahý poklad vyrvou z jejich spárů. Z filmu je rázem dynamická a veskrze přímočará akční záležitost, kdy rachot zbraní prakticky utichá až s naběhnutím závěrečných titulek. Bruce Wilda vydělal na žvýkačky, Hauser má na hambáče, Shawn Ashmore s Ashtonem Holmesem se podělí o čokoládu, s poděkováním "za to, že jsi", Melissa Bolona má na kosmetiku. Prostě film moc nestál, odvedený je celkem akčně zručně, dovedu si ale představit, že námět mohl být natočen temněji a špinavěji. To vše natočeno v příslušně dynamické a nenatahované stopáži. Film může být rád, že se k němu herci mohou bez obav hlásit. 8/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno ma budú všetci fanúšikovia akčných filmov preklínať, keď toto poviem, ale koniec koncov... ponúkam vždy svoj osobný názor na film, a nemusí sa vždy zhodovať s tým, čo tvrdia ostatní. Takže poďme na to. "Acts Of Violence" by som ohodnotil ako celkom zaujímavú krimi drámu. Rozhodne to má svoje zaujímavé momentky, má to svoje slabšie stránky, no plusy pre mňa prevažujú. Musím povedať, že naši hrdinovia boli podľa mňa dobrí a veľmi rýchlo som im začal fandiť. Okrem toho som mal pocit, že to všetko má význam, že chcú niečo dosiahnuť a niekedy, keď zákon zlyhá, tak dokážu vziať veci do vlastných rúk a pomôcť viac, ako keď potrebujeme riešiť veci byrokratickou cestou, alebo sa zloduchovia sú ochotní s políciou a FBI dohodnúť za to, že budú mať ochranu a podobné veci. Potom sa len neustále nemenia a všetko ostáva ako dovtedy, lebo svet je ochotný si zvoliť "menšie zlo". A dokonca musím povedať, že na konci, keď Averyho šéf použije ten "Come oooon" argument, tak to len potvrdzuje, že korupcia má vždy navrch a zákony sú deravé, lebo nám nedovoľujú použiť násilie vtedy, keď je to nutné, alebo zasiahnuť tak, aby sa problém vyriešil. Miesto toho sa tu robia dlhé vyšetrovania, ktoré nakoniec dospejú k tomu, že hľadané osoby sú mŕtve. Takže v tomto filmu celkom dávam dobré body. Čo sa týka Bruca Willisa, tak mám pocit, že sa jeho meno dostalo už do horších filmov, než je tento. Minimálne "Extraction" je vysoko dobrý príklad. Čo sa týka jeho role tu, tak neponúka tu v zásade nič nové, čo by sme už nevideli. A je pravda, že film by bol lepší, keby sa sústredil len na našich troch hrdinov. Lenže ako to väčšinou býva... v týchto typoch filmov potrebujeme polišov, aby sa ukázalo, že nejakí policajti, ktorí si robia svoju robotu v tomto svete existujú a pracujú. A hoci nie je úplne zbytočný, tak myslím si, že mohla jeho rola aspoň niečo viac priniesť. Čo sa týka ostatného, tak je to fungujúce, pokiaľ od filmu nechcete nič viac. Je to to čo to je. Jednoduchá krimi akčná dráma s jasnou pointou a jasným cieľom. A samozrejme vieme ako to dopadne. Aspoň väčšinou. Bolo tam pár prekvapení. Ale ak od toho človek nečaká viac než je treba, tak je to celkom funkčný film. Jednoduchý, ale funkčný. Hodnotenie: B- ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další Willisova tragédie, kdy je jeho jméno použito hlavně jako tahák na diváky, ale herec samotný se ve filmu prakticky nevyskytuje. Na druhou stránku by to ani Bruce nezachránil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Produkce nezpracovala materiál hlouběji. Toto laciné vzrušení není nic jiného než poněkud nezdravý způsob jak zabít 85 minut. Nejčastější Hollywoodská věta "musíme odtud vypadnout" zazní po hodině a patnácti minutách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné jak moje ponožky po třech dnech nošení. Hnedle, jak se nám nastíní rodinné vztahy, si řeknete - ten udělá to a tamto, s tou se stane to a to, no a oni potom tohle, a nakonec tamhleto. A přesně tak to je, jen se k tomu zdlouhavě propracováváme rodinnými scénami, sezeními u doktora, policistovým rozmýšlením nad danou situací. Akční scény jsou tady asi tři, čtyři, žádná nijak zajímavá a všechny v podstatě utnuté docela brzy, bez nějakých větších nápadů. Celé se to snaží o určitou psychologizaci, ale ta je jen vnější, povrchní, takže by ty postavy klidně mohli hrát Jů a Hele, a věřil bych jim to nastejno. Bruce se tady sice ukáže na déle než pět sekund, ale tam, kde hraje, se ani nedokáže pistolí pořádně trefit a vlastně sám nic akčního pořádně nepředvede - má jen ty pochyby o své práci. Holka je tady podaná jako aktivní žena, která si cestu za svobodou dokáže vybojovat sama. Jinak mně moc přitažlivá nepřišla, a fakt by mě zajímalo, jestli v Americe jsou obecně tak hnusné holky s tlustými stehny a velkými zadky a opičími xichty, které dokonce stojí překupníkům s bílým masem za to unášet. Jinak přes veškeré snahy o psychologizaci jsou tady pěkně blbé logické nesmysly, a to i na béčko, třeba že nevěstu při prvních problémech nepošlou do kytek, aby měli klid, nebo když vám několik desítek minut v klidném sousedství ostřeluje barák několika střelci, že nikdo ze sousedů nezavolá policajty, kteří by tam byli do pár minut. Dokonce ani ty ostřelované nenapadne poldy zavolat. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Pro mě nečekaně dobrá zábava, akce je dostatek, sice kluci jsou ostří až moc ale něco se mi na tom líbilo. Trochu dojemných scén do toho dobrý soundtrack a hlavně skvělý příběh, ten zaujal hodně. Škoda že Bruce tam měl hodně málo prostoru, ono se tam najde hodně nedostatku ale já jsem hodně spokojen, rychlá akce a ani minutu se člověk nenudí. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako drama zabývající se válečnými traumaty, ale tenhle motiv hodně rychle vyšuměl a nastoupila prostá krimi akčňárna, ve které se dva bráchové, veteráni z Íráku, snaží zachránit sestru, kterou unesl překupník s bílým masem. Pomáhá jim ještě budoucí švagr a policista, který má díky nařízení shora svázané ruce. Rozhodně nečekejte žádnou sofistikovanou zápletku a místy je to dokonce naivní až blbé, ale má to tempo i švih a padouši tu padají po tuctech. Herecky úplně v pohodě a Hauser, kterého obyčejně moc nemusím, mi tady seděl na výbornou. Tak trošku guilty pleasure. 70% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi zbytocny videofilm s obohratou zapletkou o obchodnickoch s bielym mäsom a chlapikoch, ktori musia zobrat zakon do vlastnych ruk a vystrielat tych smejdov. Nemam ziadnu velku vytku ku kvalitam. Len som takych filmov videl milion a tento nic nove neponuka. Okrem Willisa na plagate, pritom jeho uloha je klasicky ojeb na divaka. Vo filme sa parkrat zbytocne mihne a sem tam zabije nejakeho smejda. Kvôli nemu to nema zmysel vidiet a vlastne ma nenapada ani ziadny dalsi dôvod, kvôli ktoremu by som to komukolvek odporucil. Proste nudny tuctovy film. Willisa si asi dam na zoznam hercov, ktorych kazdy novy film nema zmysel vidiet. 3/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy sa dajú tolerovať, ak sa nesú v odľahčenom tóne a vidno, že sa neberú vážne, ale tento sa vážne berie, dokonca chce útočiť na divákove city a to si snáď tvorcovia robia prdel. Jedna scéna, ktorá dosť napovie o kvalitách tohto dielka (pozor, možný spoiler): padouch zastrelí správňáka, načo sa k tomu mŕtvemu hodí jeho brat namiesto toho, aby sa postaral o toho zabijáka, ten zlý ho ale bohvieprečo nezastrelí, ale blíži sa k nemu dosť pomaly, aby ho medzitým niekto stihol zneškodniť... Proste ďalšia Willisova sračka, v ktorej sa Bruce ani nesnaží nejako hrať, len si povie svoje repliky a s nezúčastnene kamenným ksichtom si tým filmom prepláva. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak jak to už v poslední době bývá zvykem (i když Přání smrti a Skleněný byly luxusní vyjímky), do, asi sedmýho osmýho, filmu se šlo jen skrz našeho velikána 90ek Brusíka. V podstatě zde se dá říct, že je to opravdu jen reklamní manévr, nasrat na plakát Willise, pač nejen, že byl vidět ve filmu asi deset minut, ale dokonce hrál uplný hovno! Nicméně o to vůbec nešlo! Tady šlo o vysvobození a o pomstu tří bráchů, kteří šli do boje hlava nehlava! Cole Hauser pecka výkon, respekt z něj šlehal. Nakonec z toho vylezlo docela koukatelný zábavný akční béčko, na který se jednou dvakrát určitě v klidu podívat dá. 60% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Brett Donowho ako reziser mi hovori uplne hovno, a taxom si pozrel film, ze co to da. Dalo to slusny priemer o pomste, kde sa dokonca na par minut zjavil aj samotny Bruce Willis /Die Hard seria, RED, 6th sense/. Willis ako policajt tu ma na starosti obchod s bielym masom- coz je v policajnej hierarchii dost vysoko, ale ako som kdesi pisal, najvyssie a najlepsie su vrazdy - sen kazdeho policajta, vysetrovat vrazdy - alebo aspon tam byt ako kancelarska krysa. Vysoko v policajnej hierarchii su aj protidrogove oddelenia - to je policajtov sen 2 - po vrazdach, samozrejme. Willis bol teda dost vysoko, i ked najvyssi level to asi nebol. Jo, i policajti su ludia - policajt sa rad pozera na krasne kozy a prdelky slecien, podozrieva kolegov, ktori sa lepsie obliekaju a maju drahsie a luxusnejsie auta z uplatkov - policajt dokazy nema, len ostava u kecov. Casto planych kecov, ktore narobia v policajnom zbore hodne skody- jo a uplatkarstvo, zavist, neznasanlivost, kamaradsafty a skodoradost su u policajtov uz folklor. Akcne sceny potesia, Willis stale vladze, takze slusny priemer . 65 % ()

Reklama

Reklama