Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucy (Ellen Page) pravidelne cestuje po krajine so svojou sestrou Martou (Amy Seimetz) a jej malým bratom Benom (Charlie Shotwell), aby protestovali proti trestom smrti. Súrodenci však majú tiež osobný motív, svojho otca Simona (Elias Koteas), ktorý čaká na trest smrti z dôvodu možného zabitia svojej ženy. Tento akt však sám popiera a jeho deti sa ho snažia čo najviac podporovať. Medzičasom sa Lucy a súcitná (Kate Mara) navzájom spoznávajú počas týchto demonštrácií, v ktorých sú priaznivci a odporcovia trestu smrti v konflikte. Obe sa do seba zamilujú, avšak táto láska sa podrobuje skúške, pretože naopak Mercy trest smrti zastáva. (Janko_Vlyrd)

(více)

Recenze (15)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Hádám, že seš dost opilá na to, abys mi řekla svůj smutnej příběh.“ - „Proč si myslíš, že mám smutnej příběh?“ - „Seš příliš zajímavá na to, aby nebyl.“ Shalom-Ezer pro mě bylo dosud neznámé jméno, ale naše první filmové setkání klaplo. My Days of Mercy je romantické, intimní drama, které staví jak na docela neokoukaném tématu cestování po demonstracích proti popravám, tak hlavně na vztahu 2 odlišných žen, resp. hereckých výkonech jejich představitelek (obě jsou výborné, zvlášť Page). Tyto demonstrace proti (ale i na jejich podporu) dost možná patří k americké „kultuře“, hovoří pro to i fakt, že aktuálně cca 30 amerických států má stále platný trest smrti. Každopádně to slouží jako dobré pozadí pro setkání 2 dívek, které se začnou přitahovat, i když Lucy je odpůrkyní trestu smrti a Mercy stojí na opačné straně barikády. Vývoj jejich vztahu mě bavil, narušení důvěry v těžké době také udělalo své. Dobré byly i tácy s dobrotami jako předzvěsti další popravy (objeví se i tác pro otce?). Konec byl za mě v pohodě, takže dávám solidní 4*. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

So zaťatými zubami, ale musím to férovo uznať; výborná Ellen Page! A ja tu herečku tak strašne nemám rád... Navyše hrala rolu veľmi príjemnej postavy! A do toho jej sekunduje jemná Kate Mara s totálne fantastickými kozami! Samotná myšlienka filmu sa mne osobne moc nepozdávala, aby som bol úprimný. Nejaké tam protesty okolo väznice... Popri romantickej linke to na mňa pôsobilo rušivo a znekľudňujúco. Ale kvoli babám sa prikláňam k vyššiemu hodnoteniu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Konečne je to tu. Jedno z najväčších očakávaní na rok 2019. Vlastne som bol zvedavý už v roku 2017 a 2018. Ale stále ho nikde nebolo a informácií bolo veľmi málo. Každopádne musím povedať, že to čakanie sa vyplatilo a "My Days Of Mercy" bude asi pre mňa jeden z tohtoročných highlightov. Ešte nad tým stále trošku uvažujem, nakoľko nechcem byť obrovský fanboy, no som úprimne spokojný a nadšený. Ellen Page je pre mňa osobnosť, ktorá dokáže byť prirodzená v akejkoľvek role, do ktorej sa dostane. A tu to nie je žiadna výnimka. Každá scénka s ňou pôsobí úprimne, pôsobí prežito a má v sebe veľkú dávku srdca. Rovnako je na tom aj Kate Mara. Dokonca im tú ich rozkvitajúcu lásku aj vo všetkom úprimne verím. Pôsobí to prežito a skutočne. Ale našťastie nie sú jediné, ktoré dokážu tento film posúvať dopredu. Myslím si, že je to rovnako skvele napísané. Nepôsobí to nalinajkované, má to svoje silné momentky, vie to podať svoj príbeh, vie sa posúvať správnym smerom, scénkam nechýba dávka úprimnosti, miestami humoru, no keď potrebuje byť silnou drámou, tak to zvláda rovnako fantasticky. Problémy som našiel asi len 2 malé. V prvom rade mám pocit, že film mohol pokračovať ešte pár minút, alebo si nechať nejaké poriadnejšie zakončenie. Je to useknuté. To čo sa deje predtým je super, no možno by to chcelo ešte jednu malú momentku navyše, alebo tomu dať nejaký skutočný koniec. Tu pôsobí film, ako keby ešte neskončil. Ale druhá drobnosť je fakt, že časť, keď príde Lucy za Mercy do jej domu, tak viac menej som vedel odhadnúť čo sa asi bude diať a mal som pravdu. Ale súčasne je to podané úprimne a má to srdce na správnom mieste. Srdce tohto filmu tlčie skutočne silne a miestami som mal chuť s Lucy plakať tiež. Film sa ma úprimne dotkol a som veľmi rád, že som ho videl. A nevylučujem, že si ho niekedy pozriem znovu. Hodnotenie: A ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ellen Page sa začína čoraz viac podobať na chlapa (podobne ako Kristen Stewart) a slovami klasika môžem len konštatovať: "A komu tím prospějete?" Veď môžeš byť aj pekná lesba, aby si vyvážila ten estetický deficit mužatiek na dúhových pochodoch. Ale k filmu. Oslovila ma silná téma trestu smrti, ktorá nebude asi nikdy eticky dokonale vyriešená. Sám názorovo lavírujem medzi podporou trestu smrti s okamžitou platnosťou a trestom smrti s mučením. Neviem, ktoré je lacnejšie riešenie, ale to druhé by pozostalým spôsobilo aspoň úľavu. Film sa snaží pôsobiť agitačne proti trestu smrti, ale podľa mňa nemohol nikoho názorovo presvedčiť. Nie je tu zvrat, línia je progresívne nudná a vlastne namiesto trestu smrti sa tu viac rieši lesbický vzťah, pritom tvrdia že je to vrodené ale Kate Mara to vrodené zjavne nemala. To ma nejak mätie. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Kate Mara. Co si jako mužský divák mohu přát, když si do filmové výzvy zařadím svoji oblíbenou hezkou herečku Kate Mara ve filmu, v němž mnohé ukáže a to ještě s jinou herečkou, kterou mám celkem rád. Když pominu tenhle živočišný aspekt, chci zdůraznit, že se jedná o další z řady nenápadných, spíše festivalových komorních snímků, které ale dokáží z diváka vyždímat pořádnou porci emocí. Námět neotřelý a za mě tři nejsilnější scény - pohodová rodinná večeře u Mercy, injekce a závěrečná scéna. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Jemně podávaný vtahující příběh, jehož romantické kontury jsou zvýrazněny díky hrozícímu trestu smrti otce jedné z hlavních postav. My Days of Mercy rovněž nabídne skvělou kameru a dobře padnoucí soundtrack spolu s výtečnými hereckými výkony obou hlavních představitelek. Pokud tedy hledáte civilně vypadající filmovou jednohubku s podhoubím hutného dramatu, My Days of Mercy je přesně tím pravým. Skvělá práce! „Everywhere, I guess...“ ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tenhle příběh dívky čekající na popravu táty odsouzeného za vraždu matky je velice velice komorní. V podstatě je na něm zajímavý jen vývoj toho lesbického vztahu dvou holek, to ale na film asi nestačí. 60% ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Veľmi... veľmi pekné, krehké a citové remeslo, ktoré poukazuje na dve vážne a dlhodobo citlivé témy, ktoré nechcem spoilovať, hoci obsah a trailer Vám čo-to napovie. Avšak tie dve spomenuté témy sú "len" doplnkom cesty, ktorou putuje hlavná postava a jej blízkemu tikajú hodiny. Takmer celá stopáž sa nám snaží povedať, ako sa dá "za to" bojovať a zároveň prežiť lásku a radosť, ktorú nám doprial sám život v konkrétnej životnej etape. Prežiť pád a dostať druhú šancu. Ellen Page je osobnosť, ktorá je hlavným ťahúňom toho celého a týmto snímkom ju opätovne zaraďujem medzi svoje top. Popravde, všetci spoluzúčastnení tu excelujú. Smutný krásny film a so srdcom. PS: Myslím si, že toto dielo by nemalo chýbať na vydavateľovom (CZ alebo SK) zozname vydaných DVD, príp. Blu-Ray filmov. ()

anatheman 

všechny recenze uživatele

Snímek jsem chtěl původně spatřit pouze kvůli Kate Mara, nicméně musím podotknout, že mě mile překvapila i Ellen Page. Zároveň mě velice potěšil i samotný příběh, který je poměrně mnohovrstevnatý. Především oceňuji, že vztah mezi Lucy a Mercy působí naprosto přirozeně. Dále se zde řeší otázka trestu smrti, což v některých státech USA představuje i nadále problém. Velmi silné 4 hvězdičky. ()

wege 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy jsou postaveny do situace, kterou my neznáme, nemáme trest smrti, nemáme výrazné hnutí na jeho podporu ani proti němu. Lucy je hodně přejetá životem (a nelze se jí nijak divit), Mercy vypadá jako rozmazlená fiflena, nicméně velmi vnímavá. Mají se rády, bojují s tím, hlavně teda Mercy hodně. Hlavně ze začátku vztahu výborně vymyšlené a natočené scény plné letmých náznaků. Krásně je zpracované jejich první "rande" s fakt dojemnou konverzací "Hádám, že seš dost opilá na to, abys mi řekla svůj smutný příběh.“ "Proč si myslíš, že mám smutný příběh?“ "Seš příliš zajímavá na to, aby nebyl.“ Některá pasáže jsou velmi silné, zejména ta poprava, skvělý cit pro detail, skvělé načasování atmosféry. Ellen Page je skvělá herečka, její vcítění do role, wow. Ten film vás nenechá odpočinout, jen vás donutí přemýšlet o různých apektech života. ()

Stepka.T 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky, a to nemám ráda filmy o divných lidech. Možná je to tím, že lidi jsou v tom filmu vlastně dost sympatičtí, i když dělají dost divné věci, tj. objíždějí vězení a popravy... Nemám ráda tlačení na pilu a hraní na city, ale tady to bylo všechno civilní a uvěřitelné a přesto hodně působivé... *Everywhere, I guess..." ()

peproch 

všechny recenze uživatele

na demonstracích pro resp proti výkonu trestu smrti si padnou do oka, a pak už se vyhledávají,  Mercy a Lucy. Lucy se sestrou a bratrem vyrůstají bez rodičů, otec je v cele smrti za vraždu matky. Lucy řeší otázku viny či neviny jen okrajově, hledá se a nečekaná a uchvacující lesbická láska a síla její milenky jí otevřou nové perspektivy života. Ty jsou ale odraženy, Mercy žila dvojím životem a odpoutání se od Mercy je snad jediným řešením, avšak žít bez Milosti je sice možné, ale smutné… film ukazuje E Page v tranzici, i když ne tematicky, jen herecky, výkonem, Mercy (milost) přichází pak za Lucy a končí se Hendem. Perspektivou, pozitivně.Nadějně. Pár dramatických emočně nabitých scén. Hlavní herečky si samy produkovaly film. ()

Reklama

Reklama