Reklama

Reklama

Uzlíky na jazyku

(pořad)
všechny plakáty
Česko, 2016

Účinkují:

Karel Oliva

Obsahy(1)

Kde se vzala známá česká slova, jakým prošla vývojem a proč měla v minulosti často zcela jiný význam? Jazykovědec doc. RNDr. Karel Oliva, Dr., vypráví o původu českých slov zasvěceně, ale s humorem. (Stream.cz)

Recenze (5)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vynikající pořad s doc. Olivou, který dokáže o češtině zajímavě hovořit a často i s vtipem sobě vlastním vysvětlovat původ nejrůznějších českých výrazů, s nimiž se dnes a denně setkáváme. Některé epizody by mohly být i delší. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Český jazyk dokáže sám o sobě vytvářet neobyčejně vtipné obraty a chopí-li se jejich vysvětlování člověk tak erudovaný a současně hravý, jako je pan Oliva, zábavnou formou se dozvíme o původu obratů, které úplně automaticky používáme a které nám zanechala hravost a vynalézavost našich předků. ()

MartinTerran 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad o vzniku a vývoji českých slov, navíc se skvělým docentem Olivou, který tomu rozumí a umí to i dobře podat. Někdy by to chtělo delší stopáž, ale co se dá dělat? Hodnocení: 98/100. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní seriál je vhodný nejen do hodin českého jazyka a literatury. Žáci se při něm mohou dozvědět zajímavosti o různých jazykových jevech. ()

Jean_Calid 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a vtipně podaný pořad, kde zasvěceně o slovech mluví pan doc. RNDr. Karel Oliva, Dr., často převážně nevážně. Sám tento pán má zvláštní vzhled a dikci - kterou ale krásně provede tématem. Jde vidět, že nemá tu hromadu titulů jen tak pro nic za nic. ()

Reklama

Reklama