Reklama

Reklama

Lukáš

  • angličtina Lukas (festivalový název)

Obsahy(1)

Naivní dětský film, zahlcený vzdělávacími a výchovnými rysy, vypráví o vnitřně zmateném chlapci, jenž si obtížně utváří citový vztah ke svému otci - lesnímu dělníkovi. Obdivuje jeho dovednost a pracovitost, ale současně jej trápí opilství. Naštěstí místní osvícený učitel kladně zapůsobí jak na hocha, tak na jeho otce. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla film a ten se mi zalíbil natolik, že když jsem v knihovně zakopla o literární předlohu, neváhala jsem s jejím zapůjčením ani vteřinku. Je to moc dávno, pamatuji si pouhé fragmenty z filmu o zmateném klukovi-průšviháři, ale dojem ve mně zůstal rozhodně kladný. Snad se někdy poštěstí repríza - nebo se znovu přihlásím do dětské knihovny:-). ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ano, toto je rodinné drama, a to doslova! Snímek je jistě určen pro staršího dětského diváka, jelikož je vskutku hodně zaměřen na sociální (rodinnou) psychologii, tudíž je poměrně náročnější na sledování. Střetávají se tu nejrůznější charaktery postav - mezi dospělými i dětmi, takže než doplním hodnocení, budu chvíli přemýšlet. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Postava ucitele byla velmi dobre vykreslena, libil se mi jeho nevtiravy postoj a chut zakovi nejak pomoct. Jinak ale nicim vyjimecny film. ()

sator 

všechny recenze uživatele

U obyčejných příběhu je třeba je umět vyprávět, tady ne úplně se to povedlo. Mizerný zvuk zřejmě z výroby... ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Trosku zjednodusujici (resp naivne podany), ale presto velmi dobry film o klukovi, ktery ma za otce alkoholika, lesnika. A je to film, ne tv inscenace. Ma to urcitou poetiku, a ten hlavni kluk hraje dobre. A vlastne i ostatni deti...neni to proste takova krec jako dneska. Ja byl celkem spokojenej. 4- ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Těžkopádné psychologicko-sociální rodinný snímek o problematice vztahu otce alkoholika se svým synem. Do jejich života se snaží zasáhnout chlapcův učitel, s úmyslem pomoci oběma. Vyznění příběhu je prosté, ale nepřesvědčivé. Rodinné drama se vleče a velice nudí. Nezáživnost umocňuje i jistá naivita, která zjednodušuje řešení problému. Poetické prvky trochu vytváří snové vyznění, ale na kvalitě pranic nepřidávají. Vzdělávací a výchovné rysy jsou tu velmi patrné, ale ničím nepřitažlivé. Film prošumí a upadne v zapomnění. ()

Reklama

Reklama