Reklama

Reklama

Zákon gangu: Mayové

(seriál)
Trailer
USA, (2018–2023), 44 h 32 min (Minutáž: 44–72 min)

Hrají:

JD Pardo, Clayton Cardenas, Sarah Bolger, Danny Pino, Antonio Jaramillo, Richard Cabral, Maurice Compte, Edward James Olmos, Emilio Rivera, Raymond Cruz (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(50)

Zákon gangu: Mayové je pokračováním ságy Zákon gangu. V seriálu, který se odehrává ve světě po Jaxu Tellerovi, je Ezekiel "EZ" Reyes čerstvě propuštěn z vězení a stává se členem klubu Mayů na kalifornsko-mexické hranici. EZovi, nadanému synovi hrdé hispánské rodiny a někdejšímu zlatému hochovi, se vidina amerického snu začne hroutit pod tíhou kartelového násilí. Zatímco si EZ vybudoval v městečku novou identitu, touha po pomstě jej žene vstříc životu, po kterém nikdy netoužil a jemuž nemůže uniknout. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (16)

Miroslav.Zac 

všechny recenze uživatele

Oproti SoA slabší, ale jen proto, že nenabízí nic nového. Fandům motorek a moto gangů to asi stačí, ale těm ostatním divákům, a že jich bude určitě víc, se musí nabídnout i něco jiného než spanilé jízdy na mašinách, přestřelky, kšeftování drsná gesta a bratrské rádoby drsné bláboly. To všechno už tady bylo a Mayans M.C. to jen okopíroval. Jednu dvě série bych ještě pochopil, ale pět už je moc. ()

Razz 

všechny recenze uživatele

Fakt som sa veľmi tešil a fakt som tomu dával šancu. Vydržal som 9 častí prvej série a potom som si uvedomil, že je kopec iného filmového a seriálového obsahu, na ktorý sa oplatí míňať čas. Musím sa priznať, že najviac ma iritovala Sarah Bolger, ktorej som neveril nielenže ani slovo, ale ani gesto. Prvá séria pre mňa veľmi vajatala s tempom, celkovo sú časti zbytočne dlhé, dej miestami predvídateľný. Celé to je také remeselné, pre mňa nepútavé, bez energie. ()

Reklama

Heritage 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát nic jiného jako 5 hvězd protože sám jsem MAYANS. "Škoda že jsem nejde vložit obrázek :-D " Ne, opravdu. Jezdím na HD gangsta chicano stroji a vím o čem je řeč a žiju v podobném světě, jen ne v tak násilném a přemrštěném jako je v seriálu a těch kozatých mexikánek tu taky moc není :-) Seriál je super, ten svět na hranici USA a Mexika je boží. Jde vidět doposud což znamená do druhé série že Kurt Sutter odvádí super práci a podobnou jako v SOA. Ale teď ho bohužel vyhodily a na třetí sérii se podílet nebude. Je to prostě MAGOR. Líbí se mi to celkově všechno,nemám co vytknout, herci,mašiny,hudba,prostředí,ženské a to hlavně Emily Tosta coby Cocova dcera :-). Prostě náprc. ()

Spellconner 

všechny recenze uživatele

Sons of Anarchy bylo mistrovským dílem, ale tady cítím kapku ždímání značky… Pomrkávání s odkazy na předchozí seriál je fajn, ale je ho zbytečně moc a dost často je nucené (viz. návrat Smrťáka ala pomoc na hřbitově). Speciální efekty snížily na kvalitě, oproti SoA celkem znatelně i pro oko amatéra a navíc dost často zbytečně nahrazují kaskadérské scény, že by snížení rozpočtu? Děj celkem ujde, chvílema je překombinovaný, ale ke konci série se nitky hezky propojí, snad jen motivace a vývoj některých postav místy nepatrně pokulhávají. Celkově pro mě zatím první série není úplným zklamáním, věřím v postupné zvětšování kvality a těším se na další díly. Závěrem ještě menší SPOILER, který musím zmínit: Kurt Sutter nám tvrdil, že chce vytvořit nové prostředí, děj, postavy ve světe SoA, ale nechce se k původnímu seriálu vracet, chce prostě, aby si lidi zvykli na Maye a oblíbili si je tak, jako právě SoA. Přesto měl potřebu na konci první série vrátit do hry jednu z ústředních a velmi oblíbených postav původního seriálu a zničit jí možná tím nejhorším způsobem, což nakonec zdůvodnil tím, že chtěl chtěl oba seriály navzájem víc propojit… Tak jak tedy Kurte? ()

BIG.NINE.CF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnotím po 4. sérii. Samozřejmě nelze srovnávat s SoA, ti jeli první ligu, tohle je tak okresní přebor. První 2 byly ok, ale od půlky 3tí se to kompletně posralo a tvůrci asi začali fetovat i s Cocem, a konec 4té už byl jenom pomyslný hřebíček do rakve. Nesmysl střídá nesmysl, začali tam znovu zatahovat i postavy z SoA a JD se pro jistotu udělal prezidentem. :D Schválně co nás čeká v 5. sérce. EDIT: Tak 5 sérii si mohli odpustit a JD  zabít už na konci 4té, protože tady to uměle prostě všechno pozavírali a nic jsme se defakto nedozvěděli. Škoda, ze začátku to potenciál mělo, ale někteří prostě neumí odejít v nejlepším jako krásný případ Ted Lasso a zbytečně natahují něco, co už mělo dávno skončit. ()

Galerie (739)

Zajímavosti (7)

  • Motorka, na které jezdí EZ (JD Pardo), je upravený Harley Davidson Heritage Softail Classic. (Heritage)
  • Na konci epizody Happy (David Labrava) po příjezdu k domovu pronese ke svému štěkajícímu psovi: „Relax, Ope.“ Jeho jméno je tak upomínkou na postavu Opie Winstona, člena motocyklového klubu Sons of Anarchy (od r. 2008) z původního seriálu. (Spellconner)
  • V epizodě dostane Felipe Reyes (Edward James Olmos) od agenta DEA Kevina Jimeneze (Maurice Compte) kartu, kde je vytištěno: „For all the memories of the past and future“ („Za všechny vzpomínky na minulost a budoucnost“). Pod tím je ručně dopsán telefonní kontakt na agenta „310-369-4951“. Na telefonní číslo se lze dovolat v reálu, po chvíli vyzvánění se vám ozve záznamník a v něm již známý hlas Gemmy Teller (Katey Sagal) ze seriálu Zákon gangu (od r. 2008). Gemma říká: „Hi, you've reached the Teller-Morrow Garage. Nobody's here to take your call – because we're all fucking dead.“ („Ahoj, dovolali jste se do Teller-Morrow servisu, vaše volání zde nikdo nepřijme, protože jsme všichni kurva mrtví!“). (Spellconner)

Související novinky

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

Nový western od tvůrce Zákonu gangu dostal zelenou

20.10.2022

Kurt Sutter svoji tvůrčí štaci u stanice FX zakončil nešťastně, když byl vyhozen poté, co se údajně nechoval ke svým kolegům a podřízeným úplně nejlíp. Autor seriálů The Bastard Executioner, Zákon… (více)

Reklama

Reklama