Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když na hory, tak do Špindlu. Právě do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu v celovečerní zimní komedii Špindl. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v zimním sněhu? Jisté je, že potkají další účastníky a zábavné postavy a během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (355)

Tosim 

všechny recenze uživatele

-ČTEŠ TŘEBA TEĎ NĚCO? -SVĚT MOTORŮ. Patřilo k dobrým mravům českého filmu, že když už má někde Alice Bendová scénu, kde souloží, prádlo jí chybí. A Ciesar klesá k filmařskému podprůměru rychleji, než kdyby to vzal po muldách šusem. A teď k tomu, co se nemění - pořádný vtip na jednu půlhodinku, Jakub Kohák čím dál nesnesitelnější, opakování fórů i pro ty nejpomalejší, zvláštní dada scény s citacemi Jurského parku, Vašutova parafráze Románu pro ženy a nejtrapnější byl Václav Klaus. Prostě takhle nějak si Češi představují komedii. 30%. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dnešní den patří pro filmového fans mého typu za ten zásadnější, protože netflíček s námi začal komunikovat česky no a jako známý milovník filmového artu a intelektuálna jsem na netflixu hledal nějaký symbolický otvirák, až jsem objevil Špindl. Na csfd skvělých 37%, nějaký ty odpady, jednohvězdy, to na mě udělalo dojem a říkám si, kvalitu už mám našlou tak uráá do toho. A jsem spokojen ve filmu byl sníh, taky herci a herečky, bavili se tam spolu, bylo to barevný, prostě co chtít od filmu víc. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Proboha, jak mám takovou komedii hodnotit? Přiznám se, že po shlédnutí tohoto filmu, bych hrozně rád znal názor všech těch herců, kteří se na filmu podíleli. Přišlo mi, jak kdyby jich ve filmu bylo půl portfolia co český film může nabídnout. Na jednu stranu si to odkazuje na vánoční komedie tipu S tebou mě baví svět, ale na stranu druhou to této komedii nesahá ani po kotníky. Jenže problém je, že momenty to dobrý má a tak jsem to vlastně shlédnul se zaujetím a ani se u toho zase tak pitomě nemusel ksichtit. Jenže problém u těchto komedií je ten, že zatímco k těm starým se vracím proto, že mi pořád přijdou zábavné, tak u této se směju, protože mi je jasný, že to v našem rybníčku mohlo být daleko…daleko horší. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně podhodnocená komedie. Já se překvapivě bavil a párkrát i slušně nahlas zasmál. Příběh zde vlastně není, tři sestry jedou na Špindl zažít dobrodružství, kde krom lyžování dojde na alkohol i sex, což mě neomrzí nikdy. Kateřina Klausová je ke všemu k pomilování a potěší i účast známějších českých osobností. Nevím jestli je to tím, že žiji v Irsku a česká řeč i film mi chybí, ale já si to užil. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pomocná síla a syn majitele hotelu, to nebude to samý, viď?" Sexuální orgie mám již nějaký ten pátek zakázané vyhledávat, tak jsem se celkem těšil, až to rozjede sesterské trio s partou muzikantů ve Špindlu. Přiznám se, že jsem to trošku neodhadl. Trio ve složení Nosatá, Potetovaná a Sluníčková to prostě neumělo pořádně rozbalit a kluci z kapely spíš dělali kraviny, takže jediný, kdo se k tomu postavil čelem, byl rychle se mydlící otužilec Ctirad. Je samozřejmě poněkud děsivé označit za nejlepší postavu filmu takovouto scvrklou kreaturu, ale nic lepšího jsem v tomto snímku nenašel. Možná ta kurýrka s alkoholem ještě stála za zmínku. A přestože jsem zklamaný, tak nějakou tu hvězdu dám, protože jsem se několikrát zasmál, i když to patrně byly jen poměrně náhodné trefy do mé nálady. A pokud někdy vyrazím do Špindlu, tak rozhodně zvolím jinou depandance. ()

xxmartinxx odpad!

všechny recenze uživatele

Obvykle s dává odpad jako gesto, protože jste na film naštvaní. Tady při mixu zvuku takovém, že lidem není vždy rozumět, a neexistujícím konceptu obrazové postprodukce je ale třeba skončit u toho, že to dost možná ani není označitelné jako hotový distribuční film.Vzhledem k tomu, že to je jakými pokus o druhou Padesátku natočený imitátorem Jiřího Vejdělka, se asi není moc čemu divit. Příště prosím filmaře, aby si svou rychlokvašku za deset korun před tím, než ji pustí do kina, aspoň jednou sami pustili. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

I v pekle může být sníh.. Kohákův revival band Muňky, epizodní Pažout Vašut, starý Bajza masturbující na společném WC, nadržená kurvička Bendová a Dermacol Gránský, z kterého taje i Ötzi. To je jen krátký přehled účastníků horského zájezdu, který se sice odehrává u nejvyššího bodu ČR, ale z filmového hlediska se jedná o dno povrchového dolu Bílina. Dědičce Polívkova nosu sice sedí podobné sebeironické role a neokoukaná Anita Krausová působila jako jedna z mála přirozeně, nicméně tím chudý výčet pozitiv končí. Pro moderní českou komedii je smutnou zprávou, že kdyby Kotka s Mádlem na prknech, co znamenají sex, Kolečkovo Fifty Shades of Bizarre i tuhle Cieslarovu parádu zasypala lavina, nikdo by je nehledal.. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku mě praštila do očí reklama a i během filmu se tomu nedalo vyhnout. Dobře, chápu, že se film musí zaplatit a české filmy, komedie zvlášť, již moc našinců do kina nenalákají. Zahráno to bylo dobře, nicméně obsah vnímám jako velkou bídu. Snaha o vtip a nadsázku mě nijak nenadchla, a to už jen proto, že jsem se neubránila srovnáním se Zájezdem, kde mě námět vesměs neuskutečněných sexuálních námluv mezi Účastníky na přímořské dovolené pobavil, tady ale ne. Spíše to hraničilo až s trapností. Jakmile se zde zjevil Marek Vašut jako obstarožní lovec žen, tak mě málem kleplo. Chudák za to nemůže, ale jíst se musí, tak tu roli prostě vzal. Jediné, co mě bavilo a díky komu jsem vydržela až do konce, byla Anička Polívková. Její role sice byla jak přes kopírák Jolany ze zmíněných Účastníků zájezdu, ale jsem za to vděčná. Líbí se mi v nich její nadhled a noblesní humor. To mě moc baví. 2,5* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na to, jaký jsem čekal, že to bude nesnesitelný kousek z provařené české Cieslarovy kotliny, to vlastně ještě celkem šlo a nenudil jsem se. Že bych na filmu ale zvládl cokoliv pochválit, to se říct nedá. Šovinismus jede a doufám, že jen tak minimálně z českých filmů nevymizí. Komedie si přece nebere servítky. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

S Cieslarem je to těžké, dobré filmy má z války, všechno ostatní je slabé až hrozné. Ale vzhledem k tomu, že dvojku Špindlu už přenechal někomu jinému, můžu doufat, že v další dekádě najde ztracenou úroveň. Protože opakovaně se podepisovat pod takhle špatnými-zbytečnými-řadovými-českými nesmysly není možné do nekonečna. Romantická komedie se samozřejmě může odehrávat na horách, v hlavních rolích se může naskládat polovina oblíbenců z Primy, ale taky by to chtělo někoho, kdo na to dohlídne, aby to aspoň trochu drželo pohromadě a nebyla to jen přehlídka trapnosti. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skutočne sa nejedná o žiadny filmársky skvost, no musím úprimne priznať, že "terazky" mi to vzhľadom na aktuálnu náladu celkom sadlo. Nie je to mimoriadne vtipné, prakticky si to len tak plynie a nemá to po príbehovej stránke čo ponúknuť, no na večer kedy sa človeku nechce premýšľať, to nebola zlá voľba. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Lebensbron mě dostal, Špindl spíš otrávil. Je to přesný příklad toho, jak se komedie dělat nemají. Seberu pár klišé, hodím to dohromady, přidám trochu Krkonošského sněhu - zaštěrchám ... Jenže to nefunguje. Příběh sám komický není, dokonce není ani překvapivý, spíš lehce předvídatelný. Nebyla tam žádná komická figura ani komická zápletka. Na holky se dobře koukalo, ale to bohužel na komedii a dobrý film nestačí. ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Opět tu máme poptávkou nalajnovanou nabídku, takže si za poker face u podobně nicotných sraček můžeme sami! Špindl nepostrádá nic z trademarků - skupina obskurně vyprázdněných charakterových šablon tajtrlíkuje v náhodné "atraktivní" (uvozovky, bo z atraktivity se tu do filmu nepřečerpalo nic) destinaci a my se střídavě máme smát a dojímat nad jejich hořkosladkými osudy. Na konci se všichni shodou naprostých náhod dostanou k instantnímu happyendu a následuje nezbytná titulková odrhovačka. Nádhera. Hotový úkaz, jak banální a bezobsažné antikomedie se stále dokáží dostávat do širokého diváckého povědomí. Vyvolávač zvracení z druhé ruky, podávat zejména na horách. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Další seškrab bordelu ze dna české komediální filmové scény posledních let. Totální blbost bez děje s tupým humorem. Fakt by mě zajímalo, co za génia dokáže vymyslet takovou hovadinu... 20% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Nic nového to nikomu nedalo, Polívková excelentní.. vůbec trio sester originální.! Cieslar nás už nemůže překvapit.!! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slabé. Ale přiznávám, že jsem se asi u 4 hlášek usmál. Celé to tak nějak působilo jako zájezd vyhasínajících hvězd, nebo jiskérek, které si myslí, že hvězdami jsou protože v přelíčení zpívali ,,známým hlasem''... Jediné na koho se tam dobře koukalo byla fešná Kateřina Klausová, a sem tam rozesmál Olda Navrátil. Přesto jsem měl tak nějak pocit, že sledují další díl snowborďáků ovšem bez Mádla a Kotka nebo Účastníky zájezdu ovšem tentokráte do hor s o dost hrůznější sestavou... Točit na horách proč ne, ale proboha!!! Točit někoho jak padá na lyžích a dělá u toho uááááá, pak narazí do smrku a v pusem má ,,ulomenou'' smrkovou větvičku.... Tomu se lidi smáli v budovatelských padesátých u Anděla na horách... Chtělo by to něco jiného než zaměnit Marvana za Polívkovou - to bohužel není správný recept na to pravé komediální... S českou komedií je to jako s lecjakým ohroženým zvířetem. Sem tam se někde něco zajímavého vyjímečně mihne, člověk má ale dojem, že tento druh žánru - u nás dříve tak skvělého - nenávratně vymírá... Dávám si za dva čípky proti bolesti . * * ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečná, sexistická a prázdná splácanina plná reklam, plus obraz odporně povrchního, konzumního života, ve kterém zúčastnění směšně hledají city a snad dokonce i lásku. Špindl jako nestoudný hampejz, osobně nechápu, jak s tímto vůbec může někdo předstoupit před diváky, maximální tvůrčí ostuda a humor, jenž by se vešel do desetiminutového filmečku, který by možná dopadl i procentuálně lépe. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Účastnice zájezdu v neatraktivním prostředí Špindlu. Styčným bodem je o dekádu zestárlá Anna Polívková, která vyměnila moře za ubytovnu, která pamatuje Sněženky a machry. A vzhledem k tělesným kvalitám účastnic je škoda, že jsme u toho moře a bikin nezůstali. Prostředí mně tedy absolutně neimponovalo. Převážně milostné eskapády tří sester, mající mírně feministický nádech, zdůrazněný vnitřními monology nejstarší z nich, byly dost plytce napsané. A zamrzí, že jim scházela vtipnost, tu nahradila dost častá trapnost. Scénář byl poměrně zoufalý. Vtip občas přišel z mužské strany, u hudebníků Gránského, Koháka a Plouhara i tak zdaleka nebyl vyčerpán jejich komediální potenciál. Ale i tak jim to šlapalo. Ovšem úplná zoufalost byl párek důchodců (Navrátil a Sedláčková), který byl nemístně otravný, naštěstí jimi provozovaný sex se omezil jen na milostné hekání, tvůrci diváka ušetřili kopulačních pohybů ročníků 60+. Na explicitní erotice se divák nesveze. O intimní chvíle zavadí Bendová i Polívková, vše je ale dost cudné. Ústřední trojice sester je málo výrazná, Anita Krausová a Kateřina Klausová (nemůže za to příjmení) jsou alespoň neokoukané. Epizodní ráz (s absencí děje/dějovosti) nemá z čeho těžit. Otázka co na tom mělo být vtipného, se dere zpod sněhu. Hnusné prostředí si i tak může potřást ruce s Padesátkou i Účastníky zájezdu. Režie špatného režiséra Milana Cieslara zůstala na všedním průměru. 5/10 ()

Reklama

Reklama