Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když na hory, tak do Špindlu. Právě do zasněženého Špindlerova Mlýna vyráží sestry Eliška, Katka a Magda na dámskou jízdu v celovečerní zimní komedii Špindl. Mají v plánu si užít odpočinek, zábavu a možná i trochu milostného dobrodružství. Eliška je v pohodě, ale Katce i Magdě už třicet bylo a jsou pořád single. Objeví se ten pravý v zimním sněhu? Jisté je, že potkají další účastníky a zábavné postavy a během týdenního pobytu pak všechny zavalí lavina milostných i životních lapálií. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (355)

Kudly4 odpad!

všechny recenze uživatele

Ty krááávo to jsem zase jednou naletěl. Totální sračka bez příběhu, humor na úrovni žáka 5. třídy, herecky obsazené hůř jak v Babovřeskách. Sračka, sračka, sračka. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Špindl je film, ktorý akosi vnútri človeka presvedčí, že filmy s dobrým tempom si treba vážiť. Nevedel čo som mal čakať. Milan Cieslar je pre mňa človek, ktorý vie urobiť aj celkom dobré komédie, no potom vie urobiť aj skutočne mizerné komédie. Tento film nie je ani jedno ani druhé. Myslím si, že je to kdesi medzitým. Akýsi priemer v rámci komédie. Nemám pocit, že by to bolo veľmi originálne, ani nejako výrazne duchaplné, no na druhú stranu mám pocit, že naša ženská trojica to vie celkom príjemne zdvihnúť. Mám rád Annu Polívkovú. Vie si zobrať role, kde si vie získať sympatie divákov a tento film je na tom podobne. Jej sesty v podaní Anity Krausovej a Kateřiny Klausovej sú tiež celkom dobré, no myslím si, že veľkú šou si tu pre seba kradne Oldřich Navrátil. Na ňom som sa pobavil a akosi tam dobre zapasoval. A jeho monológy sú dobré. Čo viac by som o filme povedal? Je zvláštne, že som vedel na prvý pokus odhadnúť s kým Katka reálne skončí, je zvláštne, že veci sa reálne nedotiahnú do konca a filme si hopsá z jedného miesta na druhé. Na jednej strane by sme mohli povedať, že niektoré veci tu nie sú podstatné, no na druhú stranu ak niečo nakusnú, tak by to mali aj dojesť, lebo potom mi ostáva len hádať, čo to malo signalizovať, alebo či to malo reálne nejaký význam. A potom sú veci, ktoré sa tu doťahujú a nikto sa im o to vôbec neprosil. Je to komplikované a nebudem to tu rozoberať, no akosi som mal pocit, že v scenári sa sústredili len na nejaké elementy, a iné im prišli zase nepodstatané. No keby sa to prehodilo, možno by to bolo zaujímavejšie. Myslím si, že keď tu už máme november a tešíme sa na zimu, tak film stojí možno za jedno pozretie, no aj tak je tam veľké možno. Pre mňa to je priemerná komédia, kde som sa občas zasmial, no iným to môže stačiť. Takže rozhodnutie v tomto prípade nechávam na vás. Hodnotenie: C ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

"Tak to byl Špindl. Nakonec nebyl tak špatnej." Nová taktika českých tvůrců je asi vkládat svým postavám hodnocení přímo do úst. No nepomohlo to. Dneska se točí filmy stylem: 1) Tak které místo ještě ve filmu nebylo? 2) Kdo z herců kývne na všechno? 3) Co by tam asi tak mohli dělat? 4) Seznam věcí, které vždycky zaberou (nevěra, nadrženost, záměna místa nebo osoby)....pořád je to Milane málo.... tak tam dáme Koháka, aspoň jednoho Langmajera, Bendovou, Vašuta, no a Nohu, toho co neuměl mluvit v Přeboru. ________ Výsledkem je trapný slet ještě trapnějších fórů, za které by se možná (říkám možná) styděl i trošku Zdeněk v Kameňáku. Dámy prominou, ale tvůrcům se tady podařilo mimořádně zohyzdit dvojici Polívková, Krausová. Naopak Kateřina Klausová působí mezi nimi jako zjev, sice to s hraním nemá moc společného, ale aspoň se na to dobře dívá. Milan Cieslar má u mě střídavě dost bodů, tady ale není za co. Jo a už nechte toho Oldu Navrátila na pokoji, na tohle se fakt nedá dívat. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Dvě zrůdný klisny a jedna uchazející blond jedou dělat totálně trapný sračky na hory. Hlavní aktérka mluví skrz skříplý pysky držka jak křeč, druhá transvestita. Scény logický jak mandžestráky. Cotojování bylo hodně, ale tohle je vrchol. Mihnul se tam Ecler, Gustav Husák, honící dědek, predátor v kuchyni, mistr býn, umělej strom z hornbachu, Vašut, Kejt, Kohák s přehozem a spousta trapnejch dialogů sepsanejch během jednoho dvacetiminutovýho pokládání kabelu. Těšim se na dvojku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další otravná, levná a hloupá Česká sračka úplně o ničem. Nechápu, že Cieslar dokázal natočit výtečnou Colette a zbytek jeho filmu tvoří debilní komedie, bez náznaku vtipu, děje nebo celkově nějakého příběhu. Naštěstí není Špindl nijak zvlášť otravný, nebo trapný, sem tam se najde trochu slušný vtip není to tak debilní jako třeba Špunti na vodě, nebo Život je život. Ale pamatujete kdy České komedie a kór ty z hor měly dobré pointy, příběhy a výpravu? Dneska se to už prostě neumí, nechápu jak jim tyhle nijaké scénáře dokáže dokola a dokola někdo financovat a ještě distribuovat do kin. Velký plus je nádherná, ale nádherná Kateřina Klausová, jinak dost bída.40%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film bez zápletky, děje či sympatických postav. Horské veselohry se dobře prodávají. Vidíme hollywoodské berličky jako oslovování diváka nebo zpověď hrdinky. Mlhavé přísliby romantiky - "Špindl není jen o lyžování. Předvedou se názorně všechny sponzoři (název areálu na bundě lyžařského instruktora) klišé jako pády na svahu , dialogy typu "řekni mi o sobě něco, třeba co právě čteš", karaoke, seznamka, lidé s trenkama na mrazu , alkoholové opojení. Epizodní postavy se objeví a najednou zmizí... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ten, kto robil casting, je asi majiteľ obludária a chcel si rozšíriť zbierku. Lebo tak hnusné ženské vybrať do romantickej komédie na horách, to musí byť nejaký fetiš. Okrem tej blondýny všetko také zjavy, že vám pri predstave, že si tieto ženské prišli zašukať príde tak prirodzene zle. Bol to akýsi pokus o snowborďákov za zenitom, lenže nič vtipné tu nebolo, ani dobré pesničky a herci, čo by mali platiť ohavné. A Gránskeho netreba dávať do filmov. On len s ťažkosťami zvláda moderovať Československo má talent a to tam má tiež intelektuálnu konkurenciu na úrovni Alagič. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Uff. Sice kameramansky s střihovou skladbou je to lepší než dvojka, ale za to nebudu dávat hvězdu navíc, ne? To snad má být samozřejmost, že celovečerní filmy do kin netočí nějaký youtuber na stařičkou Nokii. Absolutně jsem tady nepobral motivace postav, změny jejich charakteru, a jestli nás to mělo navnadit na horský luxus, tak pak nechápu ty scény ve společné sprše na hotelu a rušení nočního klidu. Nakonec se z toho sledu scének ve stylu Sněženek a machrů bez invence a bez vtipu jemně vyloupne jedna milostná linka, která je dovedena ne tak zcela do konce, ale upřímná dcera je alespoň nějakým oživením. Jinak to celkově vypadá jak pokus o televizní inscenaci, ale žel jen pokus, ne film. Jo, btw, ten vtip s Klausem, ha ha, ten byl fakt děsně cool. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a pohodová zimní oddechovka, nečekal jsem nic víc než jednoduchou zábavu na cestu vlakem, a proto nejsem vůbec zklamaný. Kdybych měl hnidopišskou náladu, dokázal bych najít desítky věcí, které se mi nemusely líbit, nicméně pro mě Špindl splnil svůj účel. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Jako morčátko?" Polívková taková podivně tuctová, ale Krausová mě dost bavila. Podobné postavy mi v českých filmech docela chybí. Kladem filmu (a důvod hodnocení) je, že mi v danou chvíli docela sedl. Prostě noční oddechovka. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Co na to říct? Všechno špatně. Předpokládám, že by mě měla komedie rozesmát, jenže tomuhle křečovitému pokusu se to nepodařilo ani jednou. Oldřich Navrátil se už dávno vydal na svou cestu k zatracení a tady to jen potvrdil, takže: "Perun!", Přemysle. Příběh byl úplně o ničem, herecké výkony byly mizerné a měl jsem dojem, že film vznikl jen proto, aby se v něm mohli zviditelnit všichni, kdo se bojí toho, že se jim bulvár dostatečně nevěnuje. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Nevím jak uvažuji herci a banda co tohle vytvořila, ale tohle zabolelo skažený film kde se člověk podíva no prostě naši žadna sláva. ()

luka4615 odpad!

všechny recenze uživatele

Nezajímavá odpudivá jednohubka, u níž stojí za zmínku jen pár povedených gagů, které jsou většinou v režii drze upřímné holčičky. Avšak co se příběhu, scénáře či hereckých výkonů týče, film Špindl zcela zničené renomé českých filmů vážně nenapravuje. Spíše naopak. PS: Jakuba Koháka už by někdo mohl zavraždit. (Viděno v kině Svět - Znojmo) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sice to postrádá děj, ale když to tak vezmu kolem a kolem, tak já když jedu na tejden někam chlastat, taky tomu nějaká výraznější nosná kostra chybí. A o tom to vlastně celé je. Tři holky pařej na horách a kolem nich defiluje zástup různých postav a postaviček. Není to kdovíco a má to spoustu rezerv, ale kouká se na to příjemně a najde se prostor i pro zasmání. Povedl se i casting s roztomilou Kateřinou Klausovou a řadou známých obličejů. Jen ten Kohák mi tu něják přebýval. Každopádně celkem spokojenost a Špindl se z mého pohledu řadí k dalším zbytečně podhodnoceným českým filmům. 60% ()

Lucasion odpad!

všechny recenze uživatele

Když jsem teď začal studovat českou moderní filmografii, tak jsem se přesně bál, že se tohle stane. Špindl je jedním slovem příšerný. Snowboarďáci (2004) pro padesátileté ženy. Ovšem nemají humor, nemají vtip a vůbec nejsou přístupný jiné divácké skupině. Film mě vlastně nebavil jakmile skupinka tří sester dorazí do Špindlu. Jejich hledání životních lásek je hloupé, trapné a stěží koukatelné. Kéž by tady byl alespoň jeden dobrý situační humor. Ne, není. (10 %) ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Upřímně? Čekala jsem to daleko horší. Na odreagování k vínu úplně ideál :). O kvalitě filmu se radši vyjadřovat nebudu ... A příště bych si to už asi nepustila. Bohužel český film v dnešní době spadl hodně hluboko, takže vážně nemůžete čekat zázraky ... 50%. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pokus o zimní komedii ve stylu Snowboarďádů s ženskými hrdinkami. Snaha tu byla, ale zas tak úplně se to nepodařilo. Působilo to spíš jako vykrádačka, od Snowboarďáků po Román pro ženy. Trio hlavních představitelek je fajn, ale film trpí nedostatkem humoru, úsměvných scén je tu opravdu poskromnu a zavání spíš trapným tichem než smíchem. Docela škoda. 55% (viděl jsem: 1x) ()

Reklama

Reklama