Reklama

Reklama

Wonder Woman 1984

  • USA Wonder Woman 1984 (více)
Trailer 4
USA, 2020, 151 min (Alternativní 145 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (810)

InJo 

všechny recenze uživatele

Kdo čeká 150 minut těžkotonážních superhrdinských orgií, bude nevyhnutelně zklamaný. Během celého filmu jsou prakticky jen čtyři akční scény, přitom za zmínku stojí jen ta s konvojem (protože akční scény s přepadením ozbrojeného konvoje stojí ve velkých filmech za zmínku snad vždy). Zápletku je snadné obvinit z pohádkové naivity (na nějakou dospělou temnotu v duchu Temného rytíře či komiksů Alana Moorea tady opravdu nenarazíte), záměr Patty Jenkins upřednostnit před atrakcemi a blyštivým pozlátkem ušlechtilé ideje a hodnoty ale v žádném případě neodsuzuju. Ostatně zkoušet si hrát na (v současnosti velmi módní) dospělost a temnotu skrze postavu Wonder Woman, která patří mezi ty nejanachroničtější, nejplošší a nejsměšnější slavné komiksové superhrdiny (viz srandovní a laciný kostým a to její "laso pravdy", bože!), by dopadlo tragicky možná už z principu. Oceňuju, že se příběh soustředí jen na pár postav, jichž všech se ústřední téma bezprostředně dotýká, a film tak otravně neuhýbá k zbytečnostem a slepým uličkám. A stejně jako v jedničce i zde je tím nejlepším duo Gal Gadot/Chris Pine (ostatně daná zápletka dostala zelenou možná právě kvůli umožnění jeho návratu) - těm dvěma to spolu prostě sluší, takže na jejich společné (romantické) scény se kouká opravdu příjemně. A finále se mi líbilo, protože jeho epičnost a osudovost tentokrát naprosto nijak nesouvisí s množstvím a kvalitou triků, padajícími mrakodrapy a dalšími obdobnými neduhy současných komiksových blockbusterů. Druhou WW si tak lze (do jisté míry) užít, jen to zkrátka není další monumentální akční běsnění, ale staromilská romantická fantasy. P. S. Z hudby z celého filmu mi utkvěla jen geniální skladba The Surface of the Sun od Johna Murphyho ze Sunshine. A to si velký Hans Zimmer za rámeček tedy rozhodně nedá...! 65 % ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Koukám, že tentokrát má podpatky ještě vyšší než v minulém kostýmu. (Ne, kecám, podívala jsem na boty z prvního filmu a jsou stejně stupidní.) Jinak jsem aktuálně od Patty Jenkins viděla tři filmy a všem třem jsem dala odpad, takže si začínám říkat, že možná úplně nemám ráda styl Patty Jenkins. A co mě rozčílilo úplně ultimátně, že mají k dispozici Hanse Zimmera a stejně si pro nejzásadnější momenty půjčují Adagio in D Minor (alias The Surface of the Sun) od Johna Murphyho. Ať si vymyslí vlastní hudbu a nechají moje nejoblíbenější existenciální zombie sci-fi a jeho vesmírně nádherný soundtrack na pokoji. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Tohle všechno je umění." „Jooo, aha..." „Tohle je koš." Na základě komentů a mizerného hodnocení jsem očekával hrůzu, ale nakonec jsem dostal solidní snímek, který, kdyby byl o hodinu sestříhán, hodnotil bych výše. Dva filmy - Steven poznává budoucnost a Ohrožení světa - se ne zrovna šťastně spojily v jeden. V úvodu skvělá soutěž připomínající H. Pottera a pak loupež v obchodním středisku navnadily. Nu a pak se rozjely dvě linie, které si moc nerozuměly. Respektive na jedné straně musely naštvat ty, co chtěly dech beroucí jízdu až do konce, na druhé zase ty, co by si užili jen tu romanci. Skvělá kamera, parádní hudba - ano, Zimmer nezklamal - a několik dalších výborných scén - průlet ohňostrojem, útok na konvoj či souboj šelem. A osobně mě velmi potěšilo létání, kdy jsem se dočkal momentu, který jsem si v té chvíli přál, jak Wonder Woman zaujala klasickou pozici Supermana. Čekal jsem více retrohudby, ale potěšili mě Frankie Goes to Hollywood. Milé pak bylo mezititulkové cameo, kdy si autoři vzpomněli na seriálovou Wonder Woman Lyndu Carterovou - fakt milé. Čím více o filmu přemýšlím, tím se utvrzuji v tom, že není pro běžného diváka. Kdo ale miluje comicsy a dobrodružství, nemůže prostě dávat odpad, protože to si tenhle film zkrátka nezaslouží. Respektuji ovšem názor druhých a nedštím na ně síru a oheň. Mrzí mě, že jsem film neviděl v kině, ale třeba ještě bude..... po druhém zhlédnutí jsem přidal * ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nenapíšu nic objevného, ale beru to jako osobní výpověď. Při této nastalé situaci můžeme být rádi za víceméně libovolný blockbuster a ještě před pár měsíci by mě vůbec nenapadlo, že se velikán typu Warner Bros rozhodne nakopnout své cash-flow takto razantním způsobem a naservíruje nám všecky své velké filmy následujícího roku (které z velké části už tak odkládal a měli jsme je vidět letos) jak v tom zbytku otevřených kin, tak i na HBO MAX. A po nepříliš uspokojujících finančních výsledcích Tenetu z kin tu máme první vlaštovku, což měl být velký vánoční dárek, ale jak už zřejmě všichni zjistili, minimálně podle modré barvy zde, nějak se to úplně nepovedlo. A mě teda strašně zaráží, jak se to mohlo u jednoho z nejdražších typů blockbusterů, které tvoří ti nejlepší lidi z oboru a tvůrci, jež připravují už druhý díl, stát. Ale je tomu tak a Patty Jenkins si to za rámeček nedá, místo toho si naplní kapsy těmi milióny, které dostane za bleskurychle odsouhlasený třetí díl v její režii. A mě to celkem dost mrzí, jelikož hlavní problém WW84 vidím v bezkrevné režii a nesmyslně nabobtnalé stopáži. Jsem si jist, že pro mnoho lidí bude scénář filmu výškrabek těch nejprovařenějších a nejnudnějších klišé a ačkoliv s tím do jisté míry souhlasím, k této komiksovce vlastně přesně tohle sedí a mnohdy až nesmyslně obsáhlý fanservis plný postav, věcí a událostí z komiksových sešitů (potitulkovka byla už i na mě moc, ale jsem si jistý, že pamětníky potěšila) mě vlastně nerušila a jen jsem si odškrtával jednotlivé body, které ještě nestihla obsáhnout jednička (ano, tolik propíraná neviditelná stíhačka). V obsazení bych nakonec problém neviděl, i když mi celou dobu přišlo, že postava Kristen Wiig neměla být úplně pokročilá čtyřicátnice, ovšem na druhou stranu respekt za elán; Gal Gadot a Chris Pine se již v originu ukázali jako to nejlepší ze světa Amazonek a zprvu mě štval Pedro Pascal se svým příšerným přehráváním, nicméně se nakonec ukázalo, že svou pravou tvář teprve ukáže a jeho otcovská linka mě na konci k mému překvapení dojala (i když opět narvaná klišé typu běhání k sobě přes louku). A i když tohle všechno píšu, mám pocit, že ani když je člověk imunní vůči všem prozrazeným informacím o příběhu kvůli dvojnásobnému odložení premiéry a natahovaným hypem, ho tu zkrátka nic moc nemůže překvapit a jedná se o pouhou spotřebku, která...což je hlavním důvodem mého lehce nadpůrměrného hodnocení, nijak nestrhne a v určitém bodě začne i dost člověka unavovat. Nicméně hateři Snydera a temného finále prvního dílu si jistě užijí onu přebarvičkovanost 80.tých let, což bylo mimochodem asi to nejvíc vykonstruované rozhodnutí, o němž vedení patrně jednalo na začátku projektu; protože osmdesátky prostě pořád letí...zatím 60% a jakmile Pes dovolí, dám tomu šanci v kině. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $46,801,036Tržby Celosvetovo $169,601,036▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $22,978,428║ Tržby za predaj DVD v USA $16,182,834║ Tak ani druhý pokus o super "modelku" hrdinku moc slávne nevyšiel. Nechcem sa opakovať ale Gal Gadot je pekná a tam všetko začína a končí. Nejaká ta potrebná charizma pre danú postavu okolo nej ani len neišla o hereckom prejave nehovoriac, nestačí sa len priblblo usmievať, či ako že občas tváriť naštvane. Bohužiaľ ale celé to padá na nej, až potom prehrávajú vo svojich laxne vytvorených postavách Chris Pine a Pedro Pascal. Fakt nie moc zaujímavé postavy, rovnako tak chémia medzi nimi. V konečnom výsledku asi najviac obstojí Kristen Wiig. Rádoby režisérka Patty Jenkins teda asi za ohromné peniaze navodila takmer atmosféru 80.rokov ale potenciál ostal niekde v lufte. Úplne minimum dobrých, trefných, či jemne zábavných scén, je možné že v tomto ohľade viac ponúkne aj Supergirl (1984). Samotná kostra príbehu ani nie je až tak zlá. A aj keď si ako tak človek zvykne na navodený príbeh v konečnom výsledku ostáva len pachuť, lebo príde to celé nedopečené, odbité. Ako aj nejaké tá logika u niektorých scén. Najviac ma dostalo ako rýchlo sa naučil Pine ovládať stíhačku, postláčal pár tlačítiek, páčok a už to išlo. Pozitíva sa tu veru moc hľadať nedejú, neohúri moc ani akčná ani triková stránka. Malé plus je len hudba Hansa Zimmer, ktorá je moc pompézna na to že sa tam dokopy nič zvláštne nedeje. Patty Jenkins stvorila asi najdrahšie komiksové béčko všetkých čias. A Warneri klesajú a klesajú na dno. /45%/ ()

Galerie (90)

Zajímavosti (38)

  • Postava Cheetah (Kristen Wiig) se poprvé objevila v komiksu „Wonder Woman #6“ z roku 1943. Jde o první hraný film, v němž se objevila. (fiLLthe3DD)
  • Ve snímku se objevila také bývalá představitelka Wonder Woman Lynda Carter. Ztvárnila slavnou Asterii - v potitulkové scéně. (3T)
  • Ve filmu nosí většina lidí boty značky Nike, jen zběžně zde zahlédneme také Adidas či Converse. (cmenda)

Související novinky

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Godzilla vs. Kong je králem box office

Godzilla vs. Kong je králem box office

04.04.2021

Kina se alespoň v zámoří a taky v Číně pomalu ale jistě vrací zpátky k životu. Už nějakou dobu tak bylo jasné, že první větší film, který se v kinech bude promítat, pravděpodobně nasytí poptávku a… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama