Reklama

Reklama

Wonder Woman 1984

  • USA Wonder Woman 1984 (více)
Trailer 1
USA, 2020, 151 min (Alternativní 145 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

V pokračování očekávané komiksovky se tentokrát ocitneme v osmdesátých letech. Proti superhrdince Wonder Woman budou stát dva záporáci. Max Lord v podání Pedra Pascala (seriál Hra o trůny) a také Cheetah s tváří herečky Kristen Wiig (Marťan). (Vertical Entertainment)

Diskuze

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Ach jo, tolik jsem doufal a nakonec tohle. Triky na úrovni Xeny, WW napodobuje lasem Spidermana a ta bloncka vykrádá Catwoman z Batman se vrací. Místo atmosféry 80 letech jenom pár křečovitých náznaků v podobě digitálek a zkoušení dobovýho oblečení.  Místo jemných náznaků tupá přímočarost, tak aby aby i naprostej retard pochopil všechny morální ponaučení a sdělení. Patty chtěla komplikovanej děj jako to dělá Snyder, ale nedokázala ten cirkus ukočírovat. Zimmer se snaží, ale to by člověk musel vypnout obraz a nechat jenom zvuk.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Nemusí, ani bych to nechtěl. Pak by bylo vše stejné. Viz několik naprosto stejných finálních soubojů v Dceu

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Taky jsem četl.. tak ona má jeden úspěšný díl a druhý neúspěšný, třetí může být zase úspěšný když zvolí správný motiv.

na příspěvěk reagoval PKD

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Darren98

Já jsem na to koukal, jak měnila pozice, jednou v pozici Supermana, pak se regulérně přetočila na stojáka a začala kroutit svým lasam. A říkal jsem si, při pohledu na to očividné zavěšení na lanech před zeleným pozadím, jestli si z nás Patty Jenkins dělá legraci. Jeden z nejhůře odvedených triků v éře kvalitního CGI. S autenticitou Supermanova prvního letu v Man of Steel se to nedá vůbec srovnat.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

marshalx

Ta mě právě nejvíc srala, protože horší technické provedení "letu" člověka jsem snad v životě neviděl. To bylo ještě více směšné než u starých Supermanů. :(

 

Jj. Beautiful Lie byla nejlepší, Hanz Zimmer leccos zachránil, ale bylo vidět, že ten film je tak pitomý, že sám neví, co s tím.

na příspěvěk reagoval Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Jinak to když se padouch stává charismatickým.. to je právě problém protože když mu fandíme, přestává být padouch. Proto v dlouhých filmových sériích a seriálech když přežívá taková postava (občas kvůli oblibě fanoušků), tak ho pak tvůrci přetvoří na spoluhrdinu, viz Spike z Buffy, Loki po Avengers 1, Mr. 2 ve One Piece a celkově v anime jich bude hodně. U Steppenwolfa to je tak že bych si rozhodně přál aby se směl vrátit na svoji planetu, to mi ho bylo líto že je vyhnán, ale rozhodně jsem nechtěl aby se mu podařilo zničit Zemi. A můj oblíbený Chucky.. to je unikát protože jsem mu odjakživa fandil v zabíjení vedlejších postav, ale nikdy jsem nechtěl aby na konci filmu vyhrál. :D

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Aha, potom i já špatně reaguji, a na tom strachu/respektu/hrozbě se shodneme, i včetně toho že postava McGregora mi tady taky nepřišla že v tomhle padoucha splňuje, neviděl jsem ho jako takovou hrozbu. I když tento film jsem vnímal jako odlehčené dobrodružství v nějaké openworldové videohře GTA Gotham City, tak nevím jestli bych tam kohokoli tak dokázal vnímat. :D Podle mě hrál McGregor dobře, postava splnila účel pro příběh, mohl ho hrát i herec nižší třídy, nadšenej nejsem ale spokojenej jo.

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Darren98

Napsal jsem to špatně. Spíš bych řekl respekt. Že budeš padoucha brát jako reálnou hrozbu pro hlavního protagonistu, potažmo svět, ve kterém se film odehrává. Nepřát si aby uspěl není tak úplně přesné, protože někdy je padouch tak charismatický a dobře zahraný, že si skoro získá sympatie, viz. třeba Rumburak, v DCEU můžu jmenovat Steppenwolfa, který vzbuzuje strach i lítost. Co se týče McGregora, dodnes si lámu hlavu, co to vlastně předváděl. Byl to originální a zábavný herecký výkon, ale připadalo mi, jako by přišel z nějakého jiného filmu, z nějaké parodie. Četl jsem na internetu rozbory, že snad měl zobrazovat homosexuála. Nevím. Jaký na jeho výkon máte názor?

na příspěvěk reagoval Darren98, Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Spinosaurus

Základní předpoklad padoucha není strach, ale že si jako divák nepřeješ aby uspěl. To se strachem platí pro zdroje strachu hororů, což většinou bývají padouši těch filmů, protože uspějí tím, že zabijou protagonisty.

na příspěvěk reagoval Spinosaurus

Spinosaurus

Spinosaurus (hodnocení, recenze)

Mně by ani ten feminismus nevadil, kdyby byl obklopen kvalitním filmovým řemeslem. Ale tohle? Všechny ostatní ženské postavy kromě Harley byly buď úplně zbytečné, nebo krajně nesympatické. Uvěřitelnost bojových scén byla na bodě 0. Jako aby několik holek s rozporuplným výcvikem přepralo desítky nájemných vrahů, přičemž každá rána mužů se rovná jen mírnému polechtání na tváři, zatímco muži padají na první dobrou, to je fakt stupidita na entou. Rozporuplnou postavou byl pro mě Ewan McGregor, který přehrával jak ďas. Evidentně si svou roli užíval a byl také jedním z důvodů, proč jsem u filmu vydžel do konce. Ale základní předpoklad padoucha je, aby z něj šel alespoň minimální strach. U McGregora jsem byl v každé scéně zvědavý, čím mě zase pobaví.

na příspěvěk reagoval Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

LAZARUS111

Jakmile zhlédneš Black Christmas z roku 2019, Birds of Prey ti nebudou připadat jako feministický film. :D Jako Harley ubližovala i holčičím postavám..

na příspěvěk reagoval martinbucek

fiLLthe3DD

fiLLthe3DD (hodnocení, recenze)

Stejně jako u Birds of Prey, i zde se vyplatilo sledovat s jointem - hned je to zábavnější a tu bžiliardu nedostatků (CGI je na budget 200 mega katastrofa) a pí*čovin (superschopnost neviditelnosti) člověk neřeší. A soundtrack je parádní. Každopádně takové BofP si mile rád pustím i střízlivý (vizuál, soundtrack a hlavně akce a kontaktní souboje), u WW84 tu potřebu necítím, ta pohádková naivita je na stránkách komiksu dozajista bezva, ale v hraném provedení a ještě v roce 2020... to se fakt nedá 😀

na příspěvěk reagoval Spinosaurus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Darren98

To lano je hlavně libovolně dlouhé dle potřeby, což bych pochopil kdyby se to ve filmu řeklo ale neřeklo a vypadá to strašně stupidne. Létání jsem myslel že je zpracované prostě špatně, jako létání Sivany asi.. No dobře hele 90% manipulace lanem vypadalo fakt špatně

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Moment manipulace s lanem? Běhání souhlasím, bylo divné, a létání je oproti Supermanovi na ty velké vzdálenosti těžší pochopit jak to dělá... ale lano mi přišlo luxusní jako vždy, ostatně ještě jsem zapomněl :d jak mě u lana potěšilo že ho vyvinuli víc, že i ukazuje pravdu, a dokonce to lano de facto zachránilo svět v tomto filmu. :D

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Darren98

No to eltani mě hodně překvapilo, hlavně bylo fakt špatně udělané, stejně jako ten její běh na dálnici nebo jakákoliv její manipulace s lanem

na příspěvěk reagoval Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Nechápu co je za problém s létáním, jako bych viděl prodlouženou verzi se scénou navíc, kde se učila létat podle slov od Trevore... což mimochodem jsem zapomněl také zmínit, jak jí k vítezství v jedničce pomohla zpětně Stevova slova před tím než vzletěl... tak tady se to vrátilo ,a zpětně si vybavila co jí říkal o vzduchu, když byla ve výšce a všimla si že může leccos se svým tělem ve vzduchu, i za pomoci lasa orientovat svůj pohyb, i bez blesků... No a jak najednou pobíhá dítě, Diana přece není obyčejné dítě.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Ratemus

Zeus měl tu schopnost, ona je jeho dcera, i když něco na způsob Loganovi genetické dcery, ona tu schopnost navíc i trénovala do té doby. Jako doufám že MCU nezměnilo pohled na tyhle filmy tak, že lidi přijmou invisible jet jen když uvidí průběhem film alespoŇ jednu scénu jak zneviditelňuje hrnek, a když to v předchozím díle teasnou v potitulkové scéně. Jasně tu schopnost zneviditelnění známe na Themysciře a víme že to vytvořil Zeus její otec.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Darren98

Jakože si najednou příhodně vytáhla z prdele novou schopnost zneviditelneni a létání? A taky je hustý to, že žádné Amazonky nemají děti ale najednou jim tam jedno pobíhá

na příspěvěk reagoval Darren98, Darren98

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

A poslední věc co jsem zapomněl snad... do filmu dokonce nějak vměstnali i její věhlasné neviditelné letadlo. :DD A to tak aby to nebylo absurdní jako doteď, ale vážně dávalo smysl a za pomoci vzpomenutí Diovi moci, to mi udělalo velkou radost.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

A zapomněl bych jednu důležitou věc... spousta lidí má problém s tím jak Diana v BvS řekla "A hundred years ago, i walked away from mankind, from the century of horrors." a přitom u lidí pořád byla... No hned v úvodu filmu tím jak to natočili, jsem pochopil jak to myslela, logicky, byla ve světě lidí, pomáhat jako Wonder Woman, ale nežila společenským životem, nedělala si moc kámoše, znala jen pracovní kolegy. A když měla první kamarádku od doby co jí umřela ta z jedničky, tak z té se pak stala Cheetah. Měla takový ten syndrom že první a obří láska umřela, tak se teď nesnažila o novou, pak se jí vrátil ale zase to nemohlo zůstat.

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Na začátku jsem se děsně bál, že se fakt naplní obavy o špatný film, když se všichni v obchoďáku chovali tak "goofy", a když to bylo takové pohádkové ten úvod do 1984 jak z filmu od disneyho pro děti. Jenže čím blíž ke konci to bylo lepší a lepší, ne že se to najednou zlepšilo, ale plynule to napravovalo ten dojem ze začátku. Jedna z hlavních překvapení bylal že Maxwell má syna! To jsem koukal že wtf, to ne, to záporáci nemívají, to potom snad ani nejde natočit aby byl plochý charakter jak jsem ho čekal :d a taky že právě ne! V Egyptě jsem se bál o tu akční scénu že to bude takové jakoby nešikovně poskládané, možná umělé, divné... ale mělo to skvělé momenty a hravost s těmi vozidly, prostě neškodilo to filmu, spíš zase trochu vylepšilo dojem nakonec. No a v bílé domu to vzalo nový rozměr, zaskočilo mě že Diana ztrácí schopnost a stejně jako prvnímu dílu se podařilo že mám o ní zase strach, ať si dá pozor, Steve byl výborný sidekick (kam se hrabe Robin a Falcon), do toho přišla polocheetah ve stylu, a ten první souboj šel cítit jako skvěle vyrovnaný. No pak to začalo přicházet ve větším takže to byl nejspíš bod od kdy to bylo super - Diana to přání musela odvolat, a dokonce mě i překvapila herecky (už nejsme holt v časech, kdy nejlepší výkon podává Uma Thurman jako travička Ivy), cítil jsem jak to bylo těžký pro ni vyslovit, ale bylo logický že teď v tom komparzisty dobře zahraném zmatku, to už nemůže oddalovat. A pak zničehonic! začal hrát můj a mnoha lidí celosvětově nejoblíbenější soundtrack ze Sunshine, a já jsem řekl "Nevím proč zrovna tento... ale vítám ho vždy a všude" a učila se létat, ne jako Superman ale ani ne nějak obyčejně... ale tím jejím stylem že její schopnosti a dovednosti prostě udivují v dobrém slova smyslu, a parádně to zapadá k její postavě i tomu jak asi Řečtí bohové létali když už. A následně nasadila zlaté brnění! souboj s Cheetah byl dravý a hlavně hezky odrazil takovou tu dávnou tématiku boje okřídlence proti šelmě, brnění jsem nečekal že se bude používat defenzivně, a přesto pak šlo i o to Barbaru zachránit. Jediné co bych vytkl bylo že to mohlo mít o 10, 20 minut více pro větší vztah mezi Dianou a ní, i když spolupracovali i na dálku, ale i tak jsem si Cheetah oblíbil víc než v animáku, o dost. A finální souboj?? No WW2 přišla se stejným kouzlem jako WW1... že akce skončí dřív, protože finále je o předvedení a promyšlení nějaké pravdy, něčeho víc proč že se vlastně to celé ve filmu děje a dělo... Zimmer navrátil Beautiful Life, ty řeči o pravdě jsem jí žral snad víc než ty o lásce v jedničce, a Maxwell nebyl zabit nebo zastaven, ona mu pomohla, on se navrátil v popletených motivech zpět ke svému synovi jak jsem čekal a doufal, a když mu syn řekl jak si přál aby přišel, bylo ta hezký, plus ta minulost Maxwella ho prohloubila ještě víc, že vážně nebyl zlo, ale měl to poničený v životě. No já prostě nakonec fakt dostal co mi trailer slíbil, + hudba ze Sunshine a od Zimmera navíc.

Darren98

Darren98 (hodnocení, recenze)

Dobře takže, konečně jsem už viděl tuhle Wonder Woman a když má tady film pod 50% tak opravdu i já souhlasím s většinou, ale tento film se mi naprosto líbil, souhlasím s TwoFace jak to popsal v komentáři.

Související novinky

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

Mortal Kombatu se daří. Bude dvojka?

28.04.2021

Analytici si opět hráli s diváckými přehledy a statistikami a nově tak víme, jak se na streamovací službě studia Warner Bros. dařilo herní novince Mortal Kombat. A šéfové z HBO Max si nejspíš mnou… (více)

Godzilla vs. Kong je králem box office

Godzilla vs. Kong je králem box office

04.04.2021

Kina se alespoň v zámoří a taky v Číně pomalu ale jistě vrací zpátky k životu. Už nějakou dobu tak bylo jasné, že první větší film, který se v kinech bude promítat, pravděpodobně nasytí poptávku a… (více)

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Reklama

Reklama