Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o partě dětí, které tráví prázdniny ve městě na sídlišti a nudí se. Rodiče na ně nemají čas a tak dělají co se dá, až se připletou do cesty zlodějům, co vykrádají byty. Po právu zapomenutý snímek pro mládež, pod který se nedlouho před revolucí podepsal režisér Otakar Kosek. (cariada)

Recenze (14)

joelly01 

všechny recenze uživatele

Jedna za lokaci (natacelo se pod panelackem ve kterem jsem stravila detstvi i dospivani) a jedna za atmosku rozhicovaneho, nudneho a prazdninoveho sidliste - kor na tech domacich Jiznacich ten Feeling dost vynikl, my jsme nastesti meli babicku co bydlela na Mokre (Mokra byla tehdy pro deti cool prazdninova destinace), takze nejak intenzvine jsem na sidlisti prazdninovat nastesti nemusela. Ale zpet k filmu - dve za vyse jmenovane a jinak teda pekna nuda a ptakovina. Film preposilam nasim, ti budou nadseni! Kor kdyz je tam "nas" panelak nekolikrat pekne videt :) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vcelku příšerná věc. Já už tehdá, ještě když vládl doktor Husák, měl rád dětské filmy. A nejvíce ty kde nějaká partička osmiletejch hošíků chytla nějaké gengstry, samozřejmě za vydatné podpory žluto-bílých volh VB. Tady ale nedojde ani na ty soudruhy z SNB. Dětští herci jsou předabovaní, nesympatičtí a jediné co zaujme jsou záběry a průhledy do jednoho železo betonového sídliště, kde jak si sám pamatuji si o prázdinách ,,opuštěné děti'' hrály na rumištích kolem paneláků a když sprchlo, schovávali jsme se do betonových rour, které se vždy někde válely poblíž. Jak z jiného světa pak působí video a počítačové animace a závěrečné titulky... * ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Trochu mi to přišlo jako propagační snímek národního podniku Výstavba sídlišť, jakože sídliště je super místo k žití a děcka tu můžou zažít bájo dobrodrůžo. Krom toho nikdy nepochopím, že lidem, co dělali tyhle filmy, nevadil ten otřesnej přízvuk dětí posbíranejch v gottwaldovských školách. A pak už je jedno, že je ten film úplně blbej. Naštěstí šel na veřejnost těsně po listopadu 89, kdy se do kina prakticky nechodilo. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Nádherně natočený snímek o partě dětí, která zažívá dobrodružství pro ně zcela neznámé. Takové dětské filmy se dnes už bohužel netočí...škoda... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedený film pro mládež. O dětech co žijí na sídlišti a o prázdinách se poflakují po bytovkach. A jak jinak se nudí. O jednom sousedovi ,který je pořád poučuje (jo kde pak dneska by ho ty děti asi hnali). A pak onoho souseda vykradou a děti zloděje pomůžou chytit. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dětská skoro krimi, která snad vznikla z donucení. Parta kluků se o prázdninách někde na sídlišti strašně nudí a tak sledujeme jejich takové normální poflakování a dělání zcela obyčejných věcí, jaké kluci jejich věku koncem 80. let dělali. A do toho je pořád za něco napomíná pedantský soused. Toho najednou vykradou zloději, a my se nečekaně dočkáme nelogické akční scény. Kluci je přistihnou a oni na ně vytáhnou nože. Pak se dají na útěk, nasednou do auta a ujíždějí zmatkovitě sídlištěm kudy se dá. A kluci za nimi. Malý chlapec jim skočí do cesty a rozpaží ruce, aby je zastavil, což se podaří. Jenže jede kolem onen vykradený pedantský soused a opět ho začne napomínat. No a zloději pochopitelně ujedou. Chlapec mu řekne co se stalo. Pedant sedne do auta a jede za nimi. Toť vše. Film skončil a zůstal jen otazník, co že to jako mělo být. Na druhou stránku tu je výborně zachycena šedivost onoho sídlištního života. 80. léta jsou holt nezaměnitelná. ()

Saesulkun 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Hele kluci, sice jste mě celej film štvali, ale jak jste minule natřeli ty prolejzačky, tak to jsem si na vás úplně změnil názor. Věc se má tak, odjíždím teď na pár dní pryč (Co na tom, že se už zítra zase uvidíme, to tam jenom scénárista chtěl dostat, aby mi šestiletej kluk řek, že jsem blbej.) a potřebuju, aby mi někdo vybíral schránku. Takže tady jsou klíče od schránky a rovnou i od bytu, kdo by se s tím sundaval. Jéžiš, tak to jste moc hodnej, my už několik tejdnů špekulujem, jak bysme se k vám vloupali, a tohle nám fakt dost pomůže. ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Znám hodně dětských filmů, které pobaví i po letech. Buď mají: A) zajímavý a napínavý děj, B) šikovné dětské neherce, nebo C) alespoň zabavného dospělého herce. Tento film nesplňuje ani jeden z těchto bodů a příšerně nudí... ()

MBob 

všechny recenze uživatele

Pohodová dětská detektivka, kterou ubíjí šíleně nesmyslné chování bytových zlodějů. Neoslní, ani neurazí. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Prázdninový snímek o partě dospívající mládeži.. Všehochut´, kde je namiksované krimi, drama a komedie. Fim je koukatelný, ovšem ničím převratným diváka nezaujme *** 3 hvězdy jen proto, že se snímek natáčel v částech jížních svahů ve Zlíně, odkud pocházím :) ()

Utnapishtim 

všechny recenze uživatele

Kriminalita, toxikomanie a to hlavně na sídlišti aneb perestrojková (skoro)kritika zahnívajícího socialismu v mezích zákona. Krom toho taky značně tupý film se spoustou nelogických scén (např. nesmyslnou honičkou na konci). Útěchou budiž fakt, že existují daleko horší dětské filmy. ()

Reklama

Reklama