Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napínavé drama o boji za svobodu v sověty utlačované Litvě. Ve společnosti, kde to vypadá, že víc uspokojení v životě je důležitější než čest, čisté svědomí, nebo lidskost... Je jaro 1972, mladí lidé vycházejí do ulic Kaunasu požadovat svobodu pro Litvu. Emilia, budoucí herečka a hrdinka tohoto poutavého dramatu, pochoduje s protestujícím davem směrem ke svému vysněnému životu. Ale všechno se nečekaně obrátí. Do Kaunasu totiž přišla s něčím, co se dá považovat za největší tajemství jejího života a kvůli čemu ji trápí noční můry. Život v Kaunasu je hodně vzdálený od toho, co si vysnila.  Teď ovšem musí bojovat nejen za svůj osud, ale také za osud svých přátel. Pomohou jí lži, zrada a láska udržet její tajemství? V zájmu toho, čemu věří, je připravená podstoupit cokoli... (Severský filmový podzim)

(více)

Recenze (2)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Samotný životní příběh a boj za svobodu herečky Emilie je zajímavý a napínavý, ale nelíbila se mi forma filmu. Na mne příliš teatrální, schematické a patetické. Mnoho scén bylo vyloženě narafičených, aby zapůsobily. U divadelních chápu, ale i mimo se tlačilo příliš na pilu. Ještě navíc s tak výraznou hudbou, která byla puštěna šíleně nahlas, že mě fakt rušila. Škoda, tentokrát by pro mne celkově méně znamenalo více. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Divadlo ve filmu, film v divadle. Prolnutí dokonalé. Těžko chtít od filmu, který primárně reflektuje osudy divadelních herců, aby byl méně teatrální. Litevci jsou velmi divadelní národ a do divadla chodí většinově. Jsou určité litevské filmy, kde bych na míře teatrálnosti ubrala, leč ne ve filmu, který je přímo k tomu, aby tyto dvě oblasti propojil. Pro mě osobně velmi silný film, který v sobě nese i značnou míru historické sebereflexe, i proto si za to režiséra i scénaristy velmi vážím. ()

Reklama

Reklama