Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologický thriller z blízké budoucnosti o tom, jak se špičkové technologie mohou vymknout kontrole, respektive jak se z dobrého sluhy může stát zlý pán. Andrej (V. Dyk) pracuje jako programátor u nadnárodní firmy, která se zabývá vývojem tzv. inteligentního domu. Ten má znamenat revoluci v bydlení, má být ovládaný pouhým hlasem a má svým obyvatelům zajišťovat maximální pohodlí i stoprocentní bezpečnost. Andrej je pověřen finalizací celého projektu a společně se svojí čerstvou manželkou, ambiciózní sochařkou Zuzanou (G. Marcinková), se stěhují do funkčního prototypu inteligentního domu, do luxusní vily z kamene a skla, stojící na samotě uprostřed nádherných hor. To, co se zprvu jeví jako pohádka, se ale rychle mění v noční můru. Dům projevuje vysokou chybovost, v okolí domu se začíná pohybovat tajemný neznámý a pak se kdosi začne dvořit Zuzaně, která na samotě uprostřed hor zůstává velmi často sama, protože její manžel opakovaně odjíždí na pražské ústředí firmy. Zuzana hledá pomoc jak u své kamarádky Moniky (Z. Porubjaková), která za ní pravidelně jezdí a které se ve vztazích s muži pravidelně nedaří, tak u podivínského souseda Maxe (O. Malý), který žije nedaleko odsud jen se psem, tak i u Andrejova šéfa (A. Hajdu), který se za všech okolností tváří tak vstřícně a empaticky. (Česká televize)

(více)

Recenze (311)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Jedna specialni hvezda jde za Gabrielou Marcinkovou, ktere by tady ten z mrdky knir slusel fakt naramne. Ale i celkove sympaticka Janakova snaha o modernu, byt tam samozrejme byla spousta nesmyslu. ()

PfefferSalz odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda, že pan režisér nestihl dorazit na první projekci na LFŠ. Možná, že kdyby slyšel, jak se půlka kina u filmu směje, tak by pochopil, že měl vyhodit scénáristu. A dramaturga. A vyškrtat hudbu. A vlastně to třeba ani vůbec netočit. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho stupidního záběru hned na začátku filmu, kdy zloděj hodí jako by se nechumelilo šutrem po kameře a na první dobrou ji spolehlivě trefí, tak bych tomu snad ani neměl pořádně co vytknout. Líbilo se mi to, bavilo mě to, dávalo mi to - narozdíl od hodnocení (58%) smysl. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

Neotrelý a celkom zaujímavý námet, no v scenáre mi niektoré veci prišli nelogické a v konečnom dôsledku to bolo aj po stránke réžie nedotiahnuté a s trhlinami. Moc som filmu neveril, ten Big Brother mi pripomínal niečo v zmysle Knight Ridera a v určitých momentoch to vyzeralo nechcene úsmevne. Slabá trojka, nenaplnený potenciál. Avšak nad Janákom v tomto žánru ešte nelámem holu, na prvopočin o.k. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Zuzana jde do domu, který je PANELOVÝ PERVERZÁK a taky Rínský. Uvidíme nahou Zuzanu patesátkrát, ale žádného Dykova dicka. Náhoda? Nemyslím si. Asi když chcete vidět film o vraždícím baráku nechcete vidět film o hloupých konverzací s hackerem co má rád za tapetu lebky a podobně. Bohužel to dostanete. A jestli čekáte nějakou znalost počítačů od tvůrců tak se jí nedočkáte. A závěrečné "ona ho chtěla zabít a dům to vycítil" nedávalo smysl protože se dost snažila aby nezemřel. A nechoďte za mnou s dualitou mysli. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Jsem vždycky rád, když se kdokoliv z české filmové produkce snaží zabřednout do neznámých vod (aspoň v tom našem českým rybníku). Thrillery moc netočíme, natož pak sci-fi nebo s náznakem nějakých moderních technologií. Potud je to v pořádku a za to dávám jednoznačně plusový body. Bohužel nám prostě nejdou kvalitní scénáře, který by měly hlavu a patu a který by nebyly děravý jak cedník. Protože ještě do cca první třetiny filmu se to dá, všechno si dokážete nějak vysvětlit, omluvit, přivřít oko, ale pak se rozjede sled takových blábolů a blbostí, až to bolí. Nejdřív se to pohybujeme v okruhu toho jednoho domu, nakonec už jsou dopady skoro nekonečně daleko (nechci spoilerovat), ale už jsem se vlastně nemohl dočkat, až bude konec, protože jsem potřeboval vysvobodit já, a ne hrdinové / hrdinky ve filmu. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Na to že sme na Dôverného nepriateľa pozerali v kinách reklamy hádam aj 2 roky a pred jeho uvedením ho sprevádzala masívna marketingová kampaň tak nič moc. Z filmu cítiť, že tvorcovia mali ambície a chceli natočiť na slovenské podmienky originálny a netradičný film, ale mierne sa im to rozpadlo pod rukami. Samotný námet a pointa v závere, ktorá odhalí prečo sa dom správa tak ako sa správa je podľa mňa pomerne originálna. No scenár ako celok už dobrý nie je. Postavy sa v mnohých momentoch správajú hlúpo a nelogicky, niektoré dialógy sú až príliš scenáristické a umelé a čerešničkou na torte je počínanie si polície pri naháňačke mestom a v nemocnici. To je už skutočne dementné aj na pomery našich filmov. Kostyméri sa tiež príliš nenarobili, a to najmä s kostýmami pre Gabiku Marcinkovú, ktorá väčšinu filmu pobehuje veľmi sporo odetá a niekedy nemá na sebe absolútne nič. Ale tak aspoň niečo upútalo pozornosť, keď všetci herci boli úplne nevýrazní.(možno s výnimkou Roba Rotha, ktorého hlas ako hlas "Alfreda" celkom zapasoval). Karel Janák, ktorý má za sebou hlavne ztreštené komédie a seriály typu Horná dolná tiež asi nebol najšťastnejšou voľbou na režisérske kreslo. V globále: odvážny a originálny námet, no spracovaný veľmi nevýrazne. 45% ()

Miller 

všechny recenze uživatele

Vykrádání béčkových hororů a 2001:Vesmírná Odyssea ve spojení s tupým scénářema velice podprůměrnými výkony....to není úplně ono, Kájo... ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tenhle kousek jsem shlédl v kině. Na Česko-Slovenský biják dost dobrý. Scénář hezky propracovaný. Hezká příroda v okolí ,,Domu hrůzy,, a hoodně sexy slovenská hvězdička Gabča Marcinková která jde ted z role do role. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Kterýkoliv slabší díl Black Mirror (je ale nějaký slabší?) tenhle hi-tech thriller strčí hravě do kapsy. Fakt divné, zápletka s Malým vysloveně k smíchu, Zuzčina kamarádka trapná...hvězda za scénu ve vaně, která ač je wtf, tak své kouzlo má. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to horší. Thriller s nádechem scifi z česko-slovenských končin je neobvyklý jev. Podobný příběh už tu byl, ale zpracování docela ujde. Herci taky nejsou špatní, hlavně Marcinková. Možná mohli tvůrci trochu přitvrdit a hrát na hororovou notu. Film mohl být taky třeba o něco kratší. Celkově to ale není tak špatné. Trošku WTF scéná, když dům uspokojuje hlavní hrdinku. 55% ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Škoda, protože Karel Janák natočil technicky zdařilý film, který je odlišný od jeho tvorby. Velký kus stopáže jsem doufal, že začne mít i hloubku, bohužel vyústění nebylo ani originální, ani chytré. Tedy pokus o hi-tech thriller, na němž je nejzajímavější jen Gabriela Marcinková. 45 % ()

Ondracius odpad!

všechny recenze uživatele

LFŠ 2018: Tenhle film by se hodil spíš do sekce "Půlnoční delikatesy". Doporučuji komentář od Sten2, spoilery v komentáři Vám film rozhodně nezkazí. ()

Disease 

všechny recenze uživatele

Oko dravce po česku. Sice nepříliš originální, ale dostatečně zábavné. Škoda té přeťápnutosti v akčním finále a rádoby psychologické pointy. ()

Reklama

Reklama