Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Vasilij Petrovič Goloborodko (Volodymyr Zelenský) je charismatický i chytrý středoškolský učitel dějepisu, který po rozvodu žije v bytě svých rodičů. Jeho život se zásadně změní v okamžiku, kdy jeden z jeho studentů zaznamená na mobil jeho proslov, ve kterém se ostře vymezuje proti korupci na Ukrajině a záznam následně umístí na sociální sítě. Video s naštvaným učitelem se záhy stane internetovou senzací. Studenti pro svého učitele navíc zorganizují crowdfundingovou kampaň na podporu jeho kandidatury v ukrajinských prezidentských volbách, což nakonec jejich ohromeného učitele dovede k vítězství v prezidentských volbách. Po prvotních rozpacích se se svou novou rolí postupně sžije a rozhodne se, že se jako prezident zaslouží o vymýcení korupce ve své vládě. (Voyo)

(více)

Recenze (40)

AndrejBB 

všechny recenze uživatele

Vtipný seriál o fungovaní východných "demokracií". Podľa známych z Ukrajiny to tak naozaj funguje. Seriál začína veľmi dobre, ale ku koncu stráca dych, vtipy sa opakujú a to, čo sa vám zdalo smiešne na začiatku, sa už až také vtipné nezdá. Každopádne v záplave západných seriálov je pekne vidieť, že aj na východe sa dá spraviť pomerne kvalitný komediálny seriál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

na jednu stranu je tu dost celkem vtipných momentů a povedeného strefování se do (nejen) politických nešvarů - primárně pak korupce. Na stranu druhou je tu ale dost hluchých míst a navzdory klasické "sitcomovské" stopáži zvládne i nudit (nepočítám fakt, že je to celé takové naivní a idealistické). Zelenskyj byl jako herec dobrý a v té době by ho určitě nenapadlo co všechno bude následovat a čím si bude procházet. V závislosti na událostech posledních měsíců každopádně dostává Sluha národa hořkosladkou (pa)chuť. Viděl jsem jen první řadu a do druhé nejspíš nepůjdu. Rozhodně ne hned...60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Úmyselne som si nechal odstup, aby akákoľvek kritika nebola považovaná za prokremeľskú propagandu, pretože pred 24.2.2022 sa na všetko ukrajinské pozeralo cez prsty, následne však všetko z Ukrajiny je odrazu super kvalitné, vrátane seriálov, o ktoré by inak nemal nikto záujem. Potvrdilo sa mi to. Zelenský tu dobre ukazuje ukrajinskú realitu, áno, veľa korupcie, a hocijaký trtko sa cez oligarchov a rôznych sponzorov môže dostať k funkciám. Nakoniec to potvrdil sám svojou osobnou skúsenosťou. Inak seriál vtipný veru veľmi nie je a keď len v prvej časti náš drahý pán, vtedy ešte budúci prezident, použije asi 200 vulgarizmov, že nestíhajú pípať, a to sa považuje za extrémne smiešne, tak človek dospeje k názoru, že asi nepôjde o vysoko kvalitné dielo. A vtedy sa mu pred očami rozvidnie, že asi toto je najväčším úskalím demokracie. Do najvyššej pozície môžeme dostať kľudne človeka, ktorý je len komik na úrovni asi nášho Kemku. Pľuvanie, nadávanie + extra výstupy v latexových outfitoch a hranie na piano akože penisom. A potom jedna udalosť urobila z neho vrchného svetového žobráka, ktorému sa sypú miliardy. Všetko samozrejme netreba ani kontrolovať, ono to je na rej skorumpovanej Ukrajine všetko minuté na obranu krajiny, ochranu občanov, renovácie, humanitárnu pomoc. Tak na čo niečo dokladovať? Zelenský týmto seriálom predpovedal svoj vlastný osud a zosmiešnil to, čím sa stal sám. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo kvalitný seriál o obyčajnom stredoškolskom učiteľovi, ktorý je zvolený za prezidenta Ukrajiny. Dynamika strihu je divácky príťažlivá, humor je brilantný a nebojácny, dokáže triafať klinec po hlave a sitcomova minutáž príjemná. Projekt je dielom herca, komika, scenáristu a moderátora Zelenského a stal sa divácky veľmi úspešným, lebo nový prezident bojuje proti všemocnej korupcii, ktorá zožierala celú spoločnosť. Volodymyr Zelenskyj sa štyri roky po uvedení seriálu stal skutočne prezidentom Ukrajiny, čo je istým spôsobom unikát. Je na škodu, že sa seriál zatiaľ nevysielal v žiadnej zo slovenských či českých televízií, lebo paralely s ukrajinskou realitou sú nanajvýš podobné, ak nie rovnaké. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

První série: Některé dialogy naivního prezidenta a protřelého premiéra se sice skoro rovnají klasickému Jistě, pane ministře, ale je tam také hodně hluchých míst, vtipy se opakují a některé postavy jsou absolutně nevyužité. Chybí tomu větší univerzálnost. Druhá serie: Zhruba to samé, co první, geniální scénky nejsou schopné vyvážit hluchá místa a mnohé vtipy nesrozumitelné pro ty, kteří nežijí na Ukrajině, některé postavy z první série prakticky bez vysvětlení zmizely. Celá část o volbách byla až k nesnesení. Hodně by tomu prospělo prostříhání. Třetí serie: lepší než dvojka, asi proto, že má v celku rozumnou délku. Opět platí, že čím víc znáte nedávnou ukrajinskou historii a místní reálie, tím to bude lepší. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Herec Vladimir Zelenskij v tomto seriálu ztvárnil prezidenta Ukrajiny. Tím se však také v roce 2019 skutečně stal. (P. J. D.)
  • Název seriálu inspiroval na Ukrajině vznik stejnojmenné politické strany. Shodou okolností ji založil herec Vladimir Zelenskij, který zde ztvárnil hlavní roli. (P. J. D.)
  • Seriál je oficiálně zdarma na YouTube. (Jirka_Šč)

Související novinky

Sluha národa s Volodymyrem Zelenským na Voyo

Sluha národa s Volodymyrem Zelenským na Voyo

28.03.2022

Voyo uvádí ukrajinský satirický seriál Sluha národa s Volodymyrem Zelenským o středoškolském učiteli dějepisu, který díky virálnímu videu nakonec stane v čele státu. Vasilij Petrovič Goloborodko … (více)

Reklama

Reklama