Reklama

Reklama

Závislost za závislost

(amatérský film)
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2017, 11 min

Obsahy(1)

Václava napadlo uspořádat fotbalový turnaj. Tenhle turnaj nebyl obyčejný. Hráči si hřiště nejdříve upravili a uklidili. Do posledního okamžiku nebylo jasné, kdo a kolik lidí vlastně přijde. Ani Václav není běžný organizátor fotbalových turnajů. Život mu do cesty přihrál drogy, které se mu vymknuly z rukou. Přesto dokázal s pomocí organizací poskytující služby uživatelům drog sezvat tolik zájemců, že složili 7 týmů.Týmy tvořili klienti a pracovníci těchto organizací. Je už celkem jedno, kdo vyhrál. Šlo o čas strávený mimo drogovou scénu a překonávání předsudků. A to se povedlo. (Premieu)

(více)

Recenze (2)

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Voni narkomani taky jsou jenom lidi.“ To je pozitivní, že zvířata a rostliny ještě nefetují, i když srnky se myslím občas sjedou mladou řepkou. Narkomani si uspořádali fotbalový turnaj, uklidili hřiště a pěkně si zahráli. Zahráli si s nimi i pracovníci organizace, která narkomanům pomáhá. Obojí je velmi chvályhodné, ale chybí zde nějaká nosná linka, především víc informací o turnaji samotném, víc rozhovorů s uživateli drog a teréními pracovníky. Pěkné záběry vyplňují většinu stopáže, až příliš výrazný soundtrack navozuje relaxační atmosféru, ale výsledek připomíná více hudební klip, než dokument. ()

Reklama

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Nic nebylo sehrané nebo předem vymyšlené. (Premieu)
  • Původně se mělo jednat pouze o záznam z akce, jako tomu bylo minulý rok, ale Vaškův příběh a myšlenka oslovila natolik, že nakonec jde o dokumentání snímek. (Premieu)

Reklama

Reklama