Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (121)

nash. 

všechny recenze uživatele

Galská vesnice stále nepadla do rukou Římanů a vše je jako dřív. Vesničané se popichují, pirátské lodě jdou ke dnu, Obelix honí divočáky, jen z toho Asterixe se stává starý mrzout. Naštěstí je to krátké, svižné a každou chvíli proložené nějakým vtípkem, takže pohoda. Užil jsem si to a bavil se. Přesto mám pocit, že spíše než reprízu si raději prolistuju svou sbírku starých asterixovských komiksů, protože z toho původního ducha, který příběhům téhle party svérázných Galů vdechl Goscinny a Uderzo už toho moc nezbývá. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Panoramix je mimo formu, a preto začne pátrať po novej tvári, ktorá by ho zastúpila v kuchyni. Toľko dej akého mínusom je, že už s druhou scénou prekuknete ako dopadne. Zvyšok je stále maľovaný, stále zábavný (najviac rozosmialo cameo Krista) a snaží sa kráčať s dobou. 3D je preto definitívnou súčasťou a dnešná tvorba blockbastrov tiež zanechala stopu. ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

Bylo to pěkné, i když tak jako obalené v něčem moderním a chybělo tomu cosi, co bylo třeba ve 12 úkolech nebo překvapení pro Césara, prostě ty animované filmy z 60 až 90 let. Líbili se mi tam ti piráti a jejich stokrát potopená loď a jak si lektvaru cucají nejenom lidé, ale i některá zvířata. A teď mi bude v hlavě zpívat https://www.youtube.com/watch?v=PGNiXGX2nLU :-) ()

Durdas 

všechny recenze uživatele

Na nového Asterixe jsem se moc těšil. Ostatně, jako vždy. Z kina jsem se vracel nadšený! Je vidět, že se stále dají vymýšlet nové a nové příběhy s našimi galskými hrdiny a dají se vymyslet rovnou pro velké plátno (toto je první film, který nemá předlohu v komiksovém příběhu). Navíc se mi líbily odkazy (easter eggy) na jiné reálie, ať už na komiksové (staré Asterixovy příběhy) nebo na skutečné. No, prostě, skoro se mi to příčí říct, ale tohle je jeden z nejlepších Asterixů ze všech! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti předchozímu dílu strašně málo dnešního humoru, tvůrci už tolik nesází na satiru a ironii, ale snaží se spíš děj trochu přiblížit dnešním dětem o jakém si respektování stáří. Sídliště bohů byla překvapivá pecka plná neskutečných hlášek a jestli jsem se tady zasmál asi třikrát, bylo to moc. Navíc kdo v Českých kruzích rozhodl o tomhle dabingu, je neskutečný debil a posílám mu pěst do hrtanu. Dabing absolutní blitka a jste vlastně nakonec rádi, že tam Asterix a Obelix moc nejsou a to je minule normálně daboval Štěpnička a Trávníček a bylo to boží. Zbytečný díl který naprosto pohřbil ještě vymaštěný český distributor. 55%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Na rozdíl od prvního opusu, „Julius Caesar a Římané“, nejsou v centru dění Římané, nýbrž celá Gálie mimo vesnici, která je obsazena a doposud nedostala prostor. Dozvídáme se více o mládí Panoramixe a jeho slavného lektvaru. (3T)
  • Film byl zpracován v pařížském studiu Mikros Image Animation. (mar48)
  • Asterix se poprvé objevil v komiksu „Asterix The Gaul“ z roku 1959. (3T)

Reklama

Reklama