Reklama

Reklama

Asterix a tajemství kouzelného lektvaru

  • Francie Astérix : Le secret de la potion magique (více)
Trailer 2

Tajemství síly obyvatel malé galské vesničky se ukrývá v kouzelném lektvaru. Recept na jeho výrobu pečlivě střeží druid Panoramix. Vždy býval expertem na sběr jmelí v korunách stromů. Když ale jednoho dne utrpí ošklivý pád, musí si připustit, že už není nejmladší. Uvědomí si, jaká by byla katastrofa, kdyby návod na magickou směs zapomněl. S pomocí svých věrných přátel, Asterixe a Obelixe, se vydává hledat vhodného talentovaného následovníka, kterému by své řemeslo a tajemství lektvaru mohl předat. To ovšem vyvolá zájem těch nejmazanějších a nejhanebněji smýšlejících druidů. (Bioscop)

(více)

Recenze (119)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Galská klasika. Hezky barevné, tradičně zábavné a s celou řadou současných vtipů, čímž byl každý animovaný Asterix s Obelixem specifický. Za mě jednoznačně super. Dokonce mám pocit, že jakmile jej budou v televizi dávat znova, záměrně nechám televizi zapnutou a budu si to opět užívat. Ostatně jako většinu zbylých kreslených filmů s touto bláznivou dvojkou, se kterou jsem si prošel celé dětství. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,271,953Tržby Celosvetovo $46,153,570▐ Tento krát skôr taký priemernejší Asterix, predošlí diel Sídlo bohov malo lepšie grády. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Méně nápadité, méně "pro celou rodinu" a i na(ne)štěstí bez Ricchi e Poveri. Navíc závěrečná dvacetiminutovka je echt neasterixovská a poplatná zámořskému stylu animáků; to si Goscinny s Uderzem nezasloužili. Aby to však nevypadalo, že to je jakkoli špatné. Není. Stále je to natolik dobré, vtipné a odsýpající, že se to rozhodně řadí k těm zdařilejším z Asterixových zfilmovaných dobrodružství. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vylozene prijemny prekvapeni. Nic moc jsem necekal a dostalo se mi fajn pohodovyho animaku se spoustou sympatickejch postav (to jediny jsem trochu cekal), relativne originalnim pribehem, kterej hodne svizne odsejpa, spoustou dobrejch forku a prekvapive i fajnovy akce podtrzeny prijemnou animaci a skvelou hudbou. Takze za me naprosta spokojenost. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale chybí tomu temnota a ostrovtip, který býval pro Asterixe typický. Superhrdinská bitka osolená finálovým duelem ala Strážci vesmíru už je malinko přes čáru. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hrané filmy s Asterixem (zvláštní, že z názvů vypadává Obelix) mám nakoukané, ty animované příliš ne, respektive jsem viděl pouze jeden, ten předchozí. Ten mě však bavil více, může to už však i být tím, že jsou tyto tituly mířené přece jen na mladší publikum a starší divák si už v tom jednodušším příběhu příliš nenajde. Animace je akurátní, žádný milník, na francouzskou produkci, kde úplně nejsme zvyklí na velký počet animáků, naprosto dostačující. Další díl už nejspíš vynechám, pokud nebude mít vyloženě mimořádné reakce. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Krásné. Je to už přes 50 let asterixovského humoru v komiksech a ve filmu. A stále to funguje. S křestem Asterixem ve 3D se poslední film, Sídliště bohů, popasoval na výbornou a tak je Tajemství kouzelného lektvaru další parádní sázkou na jistotu. Vše je na svém místě, vesnička s obyvateli, které tolik milujeme. Je tu pan Obelix, pejsek Idefix, samozřejmě Asterix, druid Panoramix, kovář, rybář, jejich ženy a v neposlední době velký umělecký talent... A tentokrát i dramatický příběh odkrývající největší tajemství ze všech. Je to napínavé, zábavné, kultivované a ideální pro celou rodinu. Těm nejmenším se líbí ty nejjednodušší gagy, ti starší ocení nostalgii i chytré hrátky s historií a několika druhy animace. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asterix si půjčuje tunu věcí z těch největších filmových blockbusterů, ale přitom si furt dokáže zachovat svůj ksicht. Jen škoda, že se titulní hrdina ve filmu v podstatě jen párkrát mihne... [HBO GO] ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Definice pojmu "neurazí/nenadchne". Je to hezká, důstojná a zábavná taškařice, která se víceméně ani jednou neztrapní, nicméně do týdne na ni zapomenete. Sídliště bohů bylo o stupínek výš. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Není to špatný, jde o prvotřídní galskou podívanou u který se nejde nebavit, ale animák až moc podléhá moderním trendům (superhrdinský finále), a to Asterixovi fakt nesluší – což ostatně platí i pro 3D animaci, poněvadž ono komiksové vzezření se hodí spíše do kresleného formátu. Jestliže vznikne pokračování, jsem pro, u Tutatise. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Tajemství kouzelného Sídliště bohů je bohužel pryč, ale pořád se jede v neurážlivém nadprůměru. Zápletka kolem hledání druidova nástupce je poměrně slabá a první polovina moc repetitivní, finále naštěstí vtipně svádí aktéry dohromady a přináší několik zajímavých zvratů a překvapení. Animace nemá chybičku a titulní song skvěle pasuje, ale úderného humoru a společenské satiry v tomhle dílu příliš nenajdeme. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené a stále originální. Skvělý příběh, všem známých hrdinů, u kterého se výborně pobaví děti i dospělí. [Kino Citadela - Litvínov] ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Galská vesnice stále nepadla do rukou Římanů a vše je jako dřív. Vesničané se popichují, pirátské lodě jdou ke dnu, Obelix honí divočáky, jen z toho Asterixe se stává starý mrzout. Naštěstí je to krátké, svižné a každou chvíli proložené nějakým vtípkem, takže pohoda. Užil jsem si to a bavil se. Přesto mám pocit, že spíše než reprízu si raději prolistuju svou sbírku starých asterixovských komiksů, protože z toho původního ducha, který příběhům téhle party svérázných Galů vdechl Goscinny a Uderzo už toho moc nezbývá. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jako předchozí film, je i tohle super zábava, po dlouhé době sem se od srdce zasmál a dobře bavil. Navíc je zde super záporák a finále má dobrou jiskru. Na filmu je nejlepší, že na nic netlačí a velice dobře plyne, takže se mi nestalo že bych se nudil. A navíc tady hraje song You Spin Me Round, co víc chtít ? Naprosto perfektní. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

O proti předchozímu dílu strašně málo dnešního humoru, tvůrci už tolik nesází na satiru a ironii, ale snaží se spíš děj trochu přiblížit dnešním dětem o jakém si respektování stáří. Sídliště bohů byla překvapivá pecka plná neskutečných hlášek a jestli jsem se tady zasmál asi třikrát, bylo to moc. Navíc kdo v Českých kruzích rozhodl o tomhle dabingu, je neskutečný debil a posílám mu pěst do hrtanu. Dabing absolutní blitka a jste vlastně nakonec rádi, že tam Asterix a Obelix moc nejsou a to je minule normálně daboval Štěpnička a Trávníček a bylo to boží. Zbytečný díl který naprosto pohřbil ještě vymaštěný český distributor. 55%. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Lepší tři hvězdičky, ale já osobně mám raději Asterixe z let šedesátých. Moderní pojetí animace mi až tolik nesedí, ale stále se jedná o velmi dobrou inteligentní zábavu pro celou rodinu, která prostě neomrzí. Oceňuji, že se tvůrci drží tradičního asterixovského humoru a v tomto směru zbytečně neexperimentují. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Asterix: Sídliště bohů se tedy povedlo daleko lépe. Tady ten příběh Asterixe mě moc nebavil, resp. to byl příběh Panoramixe. Od začátku mě to nudilo, mělo to chabý scénář. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Podle mě nejslabší zatím, mám tuhle sérii rád a těšil jsem se na další dobrodružství, málo humoru jsem dostal. Animace skvěla příběh se hodně snažil ale chybělo mi tam něco navíc přesto jsem rád za další zábavu doufám že příště to bude o level víš jenom přeci Asterix dokáže víc zabavit. ()

Reklama

Reklama