Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to děsně levné a říkám si, že i přes ten mega nízký budget mohli alespoň vlejt prachy do brány a efektů okolo. Co jiného taky oddaného fandu zahřeje u šulínka víc, než bublající a vlnící se seksi hranice horizontu událostí červí díry, že ano. Všechno od CGI po zvuky je ale nepochopitelně příšerné. To ostatní, tedy herecké výkony, děj a obrazová stránka se mi ale zdá prozatím o něco lepší, než napovídaly naprosto ohavně amatérské trailery. Tvůrci se dušují, že se jedná o canon, ale zatím v něm akorát dělají solidní díry a uvidíme, jestli nakonec všechny ty logické lapsy nějak obstojně vysvětlí či nikoli. Prozatím na začátek nadsazené fanouškovské 3*, ale moc nepočítám, že to vydrží. Pokud z toho ovšem po stránce scénáře vybruslí se ctí, ve finále snižovat nebudu. Ale je to Stargate sakra! Edit: Ty kráso! Ono se jim to fakt povedlo vcelku uspokojivě vysvětlit. Sic jednoduše a předvídatelně, ale stačilo to a co víc, ve finálních dílech jsem z toho začínal cítit tu starou Stargate. Pravdou je, že se s každým dílem mírně zlepšovala režie i herecké výkony a i přes celkovou levnost a amatérské zpracování to za to nakonec i stálo. A teď je řada na nás. Ať už budou ohlasy jakékoli, hlavně musíme co nejvíc řvát a možná dostaneme víc a doufejme i v lepším provedení. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prequel k Hvězdné bráně z roku 1994 nedisponuje hvězdným hereckým obsazením a vznosnou výpravou. V mladší verzi Catherine Langford se představuje nadějná Ellie Gall, která za sebou táhne poměrně bizarní hereckou partičku. Scenáristických šilenosti je nemálo, s nástupem nacistických činovníků padá celé dění do komedie, šílenec Brücke není dostatečně správně šílený a maniakální, takže jeho zjevení působí až otravně. Jakmile se vstoupí do portálu, čeká divák příval triků, ovšem trikoví specialisté se nikterak nevyřádili, říše boha Raa je standardně vystavěna v levném formátu a herci se všelijak podivují, jsou vyjevení a chovají se akčně, aby se divák neznudil. A ono to i funguje, pokud je tedy divák smířen s tím, že produkce nepřijde s velkolepou podívanou. Největší problém jsem měl se zdlouhavým průběhem většiny scén. Určitě by se vše dalo v mnohém urychlit. A rovněž většina bitek byla natočena dost bídně, přičemž střih s kamerou moc spolupráce neprojevil. Hvězdná brána slevila ze své okázalosti, vsadila na úsporný styl vyprávění a sympatickou hrdinku, která projevuje dobrodružné ego. Objasnění záhady vzniku portálu má typické bėčkové proporce, které sice nikoho do kolen nedostanou, nicméně, oprášit známou značku, potažmo na ní parazitovat, má něco do sebe. 6/10 ()

Reklama

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech tomu stále dávám šanci, ale na filmu je vidět že připomíná první díly SG-1 ale bez rozpočtu a charismatických postav. Stále je tu šance na zajímavý příběh, ale tak trochu tomu nevěřím. Osobně si myslím, že by SG mělo jít buď cestou nového jiného Atlantis nebo formou animovaných příběhů stylu Animatrix nebo Clone Wars. No uvidíme... ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

První tři díly dávaly trochu naděje, ale čtvrtý díl je už komedie. Vzhledem k tomu, že každý díl má čistého času cca 8-9min. tak to určitě dokoukám do konce. U osmého dílu vidím jisté zlepšení zajímá mne konec nicméně kvalita scénáře a dialogů je stále hrozná. A to zatočení kamery na konci každého dílu je hrozné. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama