Reklama

Reklama

Hvězdná brána: Třetí říše

(seriál)
  • USA Stargate Origins
Trailer

Hvězdná brána se otevírá, aby jí poprvé prošel člověk. Když profesor Langford se svou dcerou Catherine po několikaletém bádání stále nemohou přijít na to, jakou funkci brána má. Vstupuje na scénu šílený nacista Brücke, který profesorovi ukáže, jak bránu zprovoznit a jako znalce starých jazyků ho donutí cestovat na druhou stranu, do říše boha Raa. Jeho dcera Catherine, kterou s sebou nevezmou se ale vypraví otce zachránit na vlastní pěst. Brücke na druhé straně přesvědčí vládkyni Aset, aby si podrobila poslušný národ a udělala z něj vystrašené otroky, které použije v boji o moc. Brücke má ale velké oči, jeho šílené představy o tom, že je bůh brzy narazí a nakonec se profesoru Langfordovi podaří Brückeho odstranit. Ještě ale nemá vyhráno. I když se s Catherine najdou a podaří se bránu znovu otevřít, pronásledují je bojovníci věrní bohu Raa... (TV Prima)

(více)

Recenze (106)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsme se po dlouhých 8 letech dostali zase do světa Stargate. Pořád je to lepší než nic. První díl mě zatím moc neoslovil, uvidíme. Odehrává se v roce 1938 a ukazuje nám první zkoumání brány a cestu na Abydos. Trochu mi vadí nízký rozpočet, který je dost znát... Díly májí pouhých 10 minut. Většina příběhu se odehrává na Abydosu, kam se dostanou jak náckové tak Cathrine a její otec. Společně bojují proti Eset, která se chce spojit s Hitlerem. Zní to trochu ujetě, ale nakonec to tak špatné není. Jedná se spíš o nostalgii. "Zachraň ho Horusovou holí!" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem v důstojný prequel, ale od chvíle, kdy dorazila bizarní skvadra z nacistického Německa, bylo jasné, že se ho s přeťapanými herci a šišlavým přízvukem nedočkám. Hlavní hrdinka v podání extra roztomilé Ellie Gall sice dělá, co může, ale s banálními dialogy a špatně maskovaným mizivým rozpočtem nemohla udělat nic. Tím spíš, když jí záda kryje zaměnitelná parta přihrávačů a dvoří se jí louda James. Když byla SGO oznámena, vážně jsem nečekal ukoktaný fanmade projekt. Pár infantilních vtípků, jakkoli dobře načasovaných, na lepší hodnocení vážně nestačí. ()

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele

Ona jim nestačí ta klasická brána, která už je sama o sobě dost hrozná. Oni si ještě natočí tuhle nízkorozpočtovou příšernost se špatnými herci a debilními dialogy. Sarkasticky tleskám. ()

3DD!3 odpad!

všechny recenze uživatele

Amatérský sranec, při jehož sledování člověka tak akorát rozčílí zrušení seriálu Universe. Přitom nápad s nacisty nezní špatně. Mizerné herectví, špatný scénář a levná produkce ho ale spolehlivě zakopala. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Goa'uldi jsou parazité a Hvězdná brána: Třetí říše tak trochu parazituje na úspěšnějších předlohách. Při té bídě to mělo jistou kontinuitu s prvním filmem Hvězdné brány jehož je prequelem. Zajímal by názor již zesnulé Vivecy Lindfors na mladou verzi Catherine Langford v podání Ellie Gall, kterou sama hrála v roce 1994. ()

HAL odpad!

všechny recenze uživatele

Ultimátní amatérská vyjebávka s divákem i s celým vesmírem StarGate. Natočit to nadšenci za vlastní peníze a na ruční kameru někde ve skladu za Pohořelicemi (a přesně tak SG: Origins vypadá), tak ani to není na pochvalu, jako že se aspoň snažili, ale pořád na žalobu. Ale že to je posvěcené přímo producenty SG... tak to jen ukazuje že značka je absolutně mrtvá, a všichni zúčastnění by měli dostat nějakou ošklivou venerickou chorobu. Na kterou chcípnou. A pak je ještě přejede auto. Dvakrát. Ignorování pravidel které v SG vesmíru platily, nejhorší herci jaké lze najít, hloupý příběh, který je podřízen hlavně tomu aby šel natočit ve třech interiérech a jakože poušti, etc. Srsly, nedívejte se na SG: Origins, natočte si raději StarGate fanfilm vlastní, zaručeně bude lepší než toto. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prequel k Hvězdné bráně z roku 1994 nedisponuje hvězdným hereckým obsazením a vznosnou výpravou. V mladší verzi Catherine Langford se představuje nadějná Ellie Gall, která za sebou táhne poměrně bizarní hereckou partičku. Scenáristických šilenosti je nemálo, s nástupem nacistických činovníků padá celé dění do komedie, šílenec Brücke není dostatečně správně šílený a maniakální, takže jeho zjevení působí až otravně. Jakmile se vstoupí do portálu, čeká divák příval triků, ovšem trikoví specialisté se nikterak nevyřádili, říše boha Raa je standardně vystavěna v levném formátu a herci se všelijak podivují, jsou vyjevení a chovají se akčně, aby se divák neznudil. A ono to i funguje, pokud je tedy divák smířen s tím, že produkce nepřijde s velkolepou podívanou. Největší problém jsem měl se zdlouhavým průběhem většiny scén. Určitě by se vše dalo v mnohém urychlit. A rovněž většina bitek byla natočena dost bídně, přičemž střih s kamerou moc spolupráce neprojevil. Hvězdná brána slevila ze své okázalosti, vsadila na úsporný styl vyprávění a sympatickou hrdinku, která projevuje dobrodružné ego. Objasnění záhady vzniku portálu má typické bėčkové proporce, které sice nikoho do kolen nedostanou, nicméně, oprášit známou značku, potažmo na ní parazitovat, má něco do sebe. 6/10 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

V mnohých ohľadom trápne, najmä čo sa týka hereckých výkonov. Nie ani tak u Ellie Gall, ale u tých chlapíkov okolo. Jeden, keď má hrať strach tak hrá akoby latentného homosexuála, ďalší svoju zaľúbenosť prejavuje šokovaným výrazom mŕtvej ryby, tretí má rypák, že by ho trebalo zapriahnuť do pluhu namiesto radlice. Tam, kde to má byť vtipné, príchádza väčšinou trapas. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tiez som velky fanynak alebo fandak? :) No proste SG vesmir zeriem. Origins po dejovej stranke predstavuje prequel k uplne prvemu celovecernemu filmu. Zo zaciatku pôsobi ako alternativna verzia, ale nakoniec to dejovo do znameho Stargate sveta pekne zapadne. Stylom to pôsobi ako variacia Indiana Jonesa s komickymi nacistami odohravajuci sa v SG svete. Bohuzial dej by vystacil maximalne na jednu 45 minutovu epizodu, ale tu je natiahnuty na 100 minut, takze sa dockame mnozstva hluchych miest. Este horsie je ale spracovanie. Vyzera to ako amaterska, ked si odmyslim tych par exterierovych CGI scen, tak skoro az divadelna produkcia s partou mladych nadsenych ale absolutne netalentovanych ochotnikov, ktory prehravaju tak intenzivne, ze boli vsetky postavy extremne nesympaticke. Jediny profesional v obsadeni Connor Trinneer pre zmenu pôsobi cely cas znudene. Vysledkom je nudny a miestami trapny fanfilm, ktory sa oplati vidiet len pre hardcore fanusikov SG sveta, ktory maju z absencie svojho milovaneho serialu velky abstak. 4/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to děsně levné a říkám si, že i přes ten mega nízký budget mohli alespoň vlejt prachy do brány a efektů okolo. Co jiného taky oddaného fandu zahřeje u šulínka víc, než bublající a vlnící se seksi hranice horizontu událostí červí díry, že ano. Všechno od CGI po zvuky je ale nepochopitelně příšerné. To ostatní, tedy herecké výkony, děj a obrazová stránka se mi ale zdá prozatím o něco lepší, než napovídaly naprosto ohavně amatérské trailery. Tvůrci se dušují, že se jedná o canon, ale zatím v něm akorát dělají solidní díry a uvidíme, jestli nakonec všechny ty logické lapsy nějak obstojně vysvětlí či nikoli. Prozatím na začátek nadsazené fanouškovské 3*, ale moc nepočítám, že to vydrží. Pokud z toho ovšem po stránce scénáře vybruslí se ctí, ve finále snižovat nebudu. Ale je to Stargate sakra! Edit: Ty kráso! Ono se jim to fakt povedlo vcelku uspokojivě vysvětlit. Sic jednoduše a předvídatelně, ale stačilo to a co víc, ve finálních dílech jsem z toho začínal cítit tu starou Stargate. Pravdou je, že se s každým dílem mírně zlepšovala režie i herecké výkony a i přes celkovou levnost a amatérské zpracování to za to nakonec i stálo. A teď je řada na nás. Ať už budou ohlasy jakékoli, hlavně musíme co nejvíc řvát a možná dostaneme víc a doufejme i v lepším provedení. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Jako, je to Stargate a není to Stargate. Na jednu stranu musíme být rádi, že je vůbec něco z tohoto světa na světě, ale bohužel ne takhle. Takhle je to špatně. Debilní postavy, chovající se ještě více debilněji. A i když tvůrci tvrdili, že budou ctít kánon seriálu i filmu, zatím ho bezmezně porušují... Vždyť Catherine v Emerichově filmu vůbec netušila, jak se brána otevírá, na což musel přijít Daniel Jackson... Levné CGI dodávají celému seriálu punc low budgetu... Pranic se mi to nelíbí... 45% ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Dostáváme se do alternativního příběhu, který dvakrát nekoresponduje ani s filmem, ani se seriálem. Nízkorozpočtové, jeden z herců z SG:A. Zajímavé a stále je to Stargate. Tak se i docela těším na další díly. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Jsem velkou fanynkou SG a na tohle jsem byla hodně zvědavá. Ale už trailer působil lacině a seriál se v tom veze dál. Jak mám ráda ostatní série SG a viděla jsem je mnohokrát, tak na tohle se znovu asi nepodívám. Nesympatický postavy bez charisma, ještě horší jejich chování, souboje k smíchu, mizerný CGI - např. zobrazení vesmírné lodi a útok na planetu, brána vypadá jako kus plastu. Když na to neměli peníze, měli se vyvarovat aspoň záběrům zblízka, protože to působí fakt směšně. Po pár dílech se děj ubíral směrem, že mi to celé nedávalo smysl, ale nakonec z toho scénáristé vybruslili tak, že to smysl dává, aby na to film a ostatní série mohly navázat, nicméně to je jen jedna věc, která mi na tom vadila a odpadla. Zbytek bohužel zůstal, takže to zůstává jen hodně slabým odvarem svých předchůdců. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Skutečně bolestivé setkání s novým přírůstkem do série Hvězdná brána. I přes snahu tvůrců je totiž Třetí říše vcelku amatérská, prázdná a kvalitou nijak valná. Nejvíce to jde vidět na počítačových efektech, které jsou snad vytvořeny na Blendru. Herci až na ústřední Ellie Gail jsou spíše ochotníci, což se nejvíce projevuje v roli nacistického záporáka. Těch 111 minut je též silně přes čáru a často (hlavně v první polovině) se dostavuje nuda. Suma sumárum jeden z nejslabších filmových kousků Hvězdné brány. Pokud můžete, vyhněte se mu. 45% ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mě to nepřišlo zase tak katastrofální, nešel jsem do toho s velkým očekáváním. Ano, ohledně hereckých výkonů by se dalo polemizoval, ale celé mi to přišlo, jako bych se díval spíš na divadlo. Zajímalo by mě, kolik je tvorba tohoto stálo, třeba by jste se pak divili, protože námět, kulisy, kostýmy a dokonce nějaké "efekty" rozhodně nebyly k zahození. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Musí se k tomu přistoupit, že se jedná o několik krátkých dílů, rozpočet nemůže konkurovat původním seriálům. Spíše jde o to jak autoři přistoupí k ději, co jím peníze dovolí a ani tam to není úplný zázrak. Nápad vrátit se ke kořenům chválím, jen kdyby to nemělo takový komediální a nemotorný nádech. Až příliš komicky napsaných postav. I ten zástupce Fůhrera vypadá jako nějaká parodie, ale dalších 5 dílů to ještě může zvrátit. /// Ten konec byl docela fajn a dobře vysvětlený, zvedl bych i na hodnocení nebýt tam těch dvou gejů, které tam dali jen proto aby dali in, ikdyž se to tam vůbec nehodilo.. ještě tam chyběl nějaky negr a číňan a měli by kvótu splněnou ()

SG_ever 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, jak málo stačí, aby toto dílko o délce televizního filmu získalo pozornost. Bohužel - trochu vyšší rozpočet efektů by tomu slušel a nezajímavý je vlastně i formát - 100 minut rozsekaných do 10 krátkých epizod působí nekonzistentně a vzhledem ke konci příběhu není příliš pravděpodobný ani rozvoj příběhu směrem k nějaké další sérii. Promarněný potenciál, i když za ty peníze vlastně dobrá práce. (50%) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděno jako celovečerní film na Coolu a nevysílat to, pravděpodobně bych se tomuto projektu ještě nějakou dobu (a nebo navždy) úspěšně vyhýbal. A ano, tenhle příspěvek do světa Stargate je opravdu poměrně zbytečný. Herecky to sice nebylo vůbec špatné (mladá Catherine je ohromná sympaťačka a navíc kočka) a menší role Connora Trineera taky potěšila. Děj je sice stupidní (ve všech možných ohledech včetně kontinuity), ale aspoň byl zábavný a docela to utíkalo. A na konci jsem s potěšením zjistil, že zklamaný jsem nebyl. Ale pravdou zůstává, že toto není fan projekt a že fanoušci by to zvládli lépe. A faktem zůstává i to, že i kdyby tenhle film (seriál) nebyl ze světa SG, byl by i tak pořád skrz naskrz průměrný. Ale já se u něj bavil a vzhledem k mým nulovým očekáváním jsem ani zklamaný být nemohl, takže vládne vlastně vesměs spokojenost. Ale už nikdy se na to nepodívám a budu tenhle Origin vesele ignorovat. ()

Reklama

Reklama