Reklama

Reklama

Mike Regan je milionář, vlastnící leteckou společnost a žije v nejmodernějším chytrém domě, plném moderních technologií, se svou ženou Rose a 17letou dcerou Kaitlyn. Mikeova společnost vyvine aplikaci s názvem "Omni Jet", která umožní získat letenku tak lehce, jako objednat taxi, a tak společnost může získat tolik potřebný finanční kapitál a začít obchodovat nabídkou akcií. To však vyžaduje souhlas Komise pro cenné papíry a burzy. Ve společnosti se Mike potkává s Edem Porterem, 28letým konzultantem informačních technologií, který zachrání jednu z prezentací Omni Jet. Jeho práce Mika osloví a tak ho požádá, aby opravil domácí Wi-Fi, na kterou si jeho dcera stěžuje, že je pomalá. Porter také upgraduje GPS navigaci v Mikeově autě a tvrdí, že pracoval v Národní bezpečnostní agentuře (NSA) a zúčastnil se vojenské akce v Kandaháru. Porter se seznámí s Kaitlyn a naváže s ní komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, jenže Mike ho vyhodí poté, co Kaitlyn pozve Portera do domu, protože je jím fascinována. Edova slibná kariéra ve společnosti tak končí. Zdrcený Porter začne Mika sledovat a nabourá se do jeho soukromých dat, následně i do jeho domu a tajně sleduje, prostřednictvím bezpečnostních kamer a zařízení celou jeho rodinu. Špehuje především Kaitlyn. Porter rozesílá falešné e-maily Mikeovým klientům a na komisy pro cenné papíry, čímž ohrožuje záměry Mikovy společnosti. Převezme plnou kontrolu nad technikou domu, což prezentuje, že v noci se otvírají dveře, zapínají světla, pouští se hudba i sprcha. Falešnými emailem, pošle Rose výsledky mamografu s tím, že má pozitivní test na rakovinu prsu. Rose je velmi zoufalá, ale její výsledky testů byly podle jejího ošetřujícího lékaře ve skutečnosti negativní a lékař jí ubezpečí, že žádný email neposlal. Poté si Mike uvědomí, že za tím vším stojí Porter... (TV Nova)

(více)

Recenze (60)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud naserete tak trochu jeblého Ítýho s kobylím xichtem, může se dost dobře stát, že se vám prohákuje až do obýváku a promění váš „sociální život“ na Assbukách v digitální peklo jako tuhle Pírsovi. Dobře to znám, když jsem se onehdá chystal koupit Lufthansu a chtěl ji pomocí přechytřelé a fuckt husté mobilní aplikace pro Nokie 3210 přetransformovat na výrobu jednorázových tubusů pro islámské sebevražedné útočníky, vylil jsem tehdy za hrubé porušení pracovní kázně na hodinu jistého Jeníka Mühlfeita, protože ten kokot na ní nebyl schopen s vystudovaným VUMLem najít ani nabíjecí konektor, natož z ní udělat dotykáč, a akorát imrvére trousil nějaké pičózní motivační poučky, dobré leda tak pro monopolní prodej dokurvených operačních systémů. Zmrd mi pak z pomsty vyDDoSoval můj stodvacetiosmikilový modem, protože mi stokrát poslal mailem svou grafomanskou příručku „Jak se mletím hoven a líbáním prdelí stát profesionálním tlučhubou a vrcholovým nenažerem“, a já pak nemohl týden na porno. A to zrovna tenkrát ukázala na internetách Brenda Volšová kozy!!! A taky mi až k nevydržení zhloupnul můj chytrý dům, páč mi Jenda k tomu všemu kreknul zvonek sirkou, a než na to technici přišli, myslel jsem, že mě sklátil tinitus. No nic, jsem přesvědčen, že jsem s tím samolibým úchylem zažil daleko srylerovatější, inteligentnější, květnatější, akčnější a méně šablonovité dobrodružství, které až jednou zfilmují, bude to bourač bloků jaxviňa. Tohle bylo takové mdlé, jednoduché, vyčpělé a předvídatelné, nicméně pořád daleko lepší než třeba zánět trojklaného nervu, sprchování s Dárkrobýkem nebo pásový opar. Prostě taková pěkně hnusná trojka, oxymorous neoxymorous. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Filmy na téma hackerství moc není, tak jsem vděčný za každý zajímavý kousek. I.T. mě vcelku bavil, jsou zde zajímavé momenty, ale Ajťákovi divák fandí víc, poněvadž Brosnan je nevrlý a vzteklý pes, který mi lezl místy na nervy. Na podívání ok. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ach jo. James Bond nám odešel do důchodu, stal se z něj prezident letecký společnosti a těžce vyměknul, takže si nedokáže poradit ani z jediným ubohým hackerským čuráčkem kterej se jakoby vtírá do jeho přízně a jeho rodiny zahranej je navrch naprosto dřeváckým a necharizmatickým rádoby psychopatem, kterej je, jakože drsnej, ale spíš působí jako trapnej ubožák, kdy za celou první půli filmu je vrcholem teroru to, že napíchne Piercovi barák, tam mu pustí nahlas muziku a kropení trávníku, pak pokročí na vyšší level když natočí jeho dceru, jak si při sprchování kliká na myšku a hodí to na web, pak vyhrožuje, že Piercovi shodí jeho letadla on mu 10x řekne, že ho fucking kill you, ale trvá mu to kurva dlouho než tak (ne) učiní. Nudný nekoukatelný peklo.15% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|74%| Máme tu další film s režisérem Johnem Moorem. Takže se tu smlsne banda odpůrců tohoto dobrého režiséra. Já si nemůžu pomoct, ale co všichni proti Moorovi mají? Viděl jsem od něj vše kromě Letu Fénixe (brzy to asi napravím). Za nepřátelskou linií – to byl dobrý film, ty 4* jsem mu dal s klidnou duší. Satan přichází je taková moderní verze Damiena. Nebylo to nic extra, ale režijně celkem zvládnuté – solidní 3*. Max Payne – také dost kritizovaný film podle legendární PC hry a mě se líbil – 4*. No a vrcholem Moorovi tvorby je pátá Smrtonosná past, která je snad většinou považována za nejhorší film tohoto rejži. No, dost o tom, mám svůj vlastní a nezvratný názor. Nyní k tomuto snímku I.T. Trailer mi nepřišel nejhorší, přesto jsem čekal pouze průměr až nadprůměr. Tento koncept je už dost využitý. Během sledování tohoto filmu jsem byl ale víc a víc překvapený. Sice se nejedná o žádnou velkou pecku, přeci se tu občas projeví částečně hloupoučký scénář a úplné finále bylo trochu urychlené a odfláklé, ale i tak si nemůžu na nic konkrétního stěžovat. Prostě vydařený a napínavý thriller s dobrými postavami a solidním psychopatem, který rodině Reganových pěkně zatápí. No, k tomuto dílu jsou i konkrétní výtky. Proč Pierce Brosnan klesl k takovým filmům? Byl to Bond a nyní se bojí nějakého mladíka, co obtěžuje jeho rodinu? Proč si to s ním nevyřídí? Sakra, to je ale dle mého názoru velmi divné smýšlení. Nikomu to neberu, pouze se snažím si ostře obhájit názor na tento film a jeho režiséra. Brosnan to zahrál jednak dobře a jednak, co zmůže proti mazanému, chytrému a ještě silně psychopatickému hackerovi? S tím by nic nezmohl ani John Rambo. ;) Takže od začátku. Film se hezky rozjíždí, ani ta 1/3 mě nenudí. Brosnan se začne seznamovat s I.T. odborníkem a poté začne být trochu víc obezřetnější když zjistí, že tolik touží po jeho dceři. Už v tu chvíli, kdy psychopatický hacker odjíždí autem, kde se začne chovat hystericky, že nemohl strávit čas s dcerou Brosnana si mě film získal. Poté začne hacker slídit po domě hlavního hrdiny, dávat na net, zveřejňovat jejich videa fotky, ničit Reganovu pověst v jeho firmě atd. Takže furt se něco dělo, film prostě nenudil. Máme tu i jednu bouračku, která nebyla natočena nejlépe, ale větší problém jsem s tím neměl. Finále už bylo trochu slabší, hloupější, ale můj výsledný dojem z filmu mi to nepokazilo. Nadprůměrná koukatelná záležitost, ke které se minimálně ještě jednou možná dvakrát ještě vrátím. Krom Brosnana, který to zahrál obstojně mě bavili i další postavy. Jeho dcera, manželka a hlavně i ten psychopat. Hudba byla dobrá. No, to by bylo asi vše. Jsem zvědav, co další Moore natočí. Já mu ale věřím. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mohla by to byť skvelá epizóda Black Mirror, keby tento seriál začal svoju púť v osemdesiatych rokoch. Itéčkár dneška samozrejme nemá problém nabúrať všetko, čo sa len dá, pretože to je vlastne základný predpoklad toho, aby sa vôbec niečo vo filme dialo. Vážne by som nechcel pozerať rozhovory s tvorcami a hercami pri propagácii, kedy asi museli hovoriť o nebezpečnosti hackerstva, sociálnych sietí a podobné veľmi vtipné záležitosti. A to nám bola pred vyše dvadsiatimi rokmi smiešna aj omnoho zábavnejšia Sieť. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

To jsem se zase jednou nechal zlákat nadějně vyhlížejícím konceptem navzdory výstižně nízkému hodnocení. I když výstižnému... Jak se to vezme. I těch současných 56 % je svým způsobem pořádné nadhodnocování. Z každičkého záběru je cítit, jak moc cool se tvůrci snažili být. Daří se jim to ovšem asi tak, jako se to dařilo Tommy Wiseauovi v jeho životním díle. Nevím proč, ale ty neustálé amoky hlavního IT retarda mi neustále připomínaly pokusy o herectví ve výše odkazovaném velkofilmu. Až takhle sračkoidní tahle sračka je. Dále nejsem velkým fanouškem laxního přístupu tvůrců k technické stránce věci. Chápu, že je mnohem jednodušší použít namísto reálně používaných technologií a síťových služeb svoje vlastní sračky, které mají potenciál vypadat cool snad jen v očích člověka, který ty reálné v životě neviděl. Matrix kdysi naběhl se zeleným písmem na černém pozadí a od té doby je to cpáno úplně všude. Bez ohledu na to, jaké sračky to na displej zrovna píše. Lenost tvůrců dosáhla takové velikosti, že si dokonce dovolili psát ty samé sračky stále dokola. Děj tohoto nesmyslu je holé utrpení. Už dlouho jsem neviděl nic tak nezajímavého a krajně debilního zároveň. Snad se k němu raději nebudu ani vyjadřovat, protože bych v sobě už jen horko těžko nalézal kultivovaný projev, jako tomu bylo doteď. Snad bych jen zmínil zlatý hřeb snímku, kdy James Bonda navštívil knírkatý super tajný agent, který dokázal luxusně splynout s davem, neboť člověk v luxusním saku a rybářské čepce přeci v životě nemůže upoutat ničí pozornost. To byl opravdu člověk na svém místě. IT retarda si vyhledal a dospěl k nečekaně překvapivému závěru - tedy, že IT retard je psychopat. (WOW!) Lituji tu osobu, které byl tento paskvil věnován a pošpinil tak posmrtně její jméno. Celý tento nesmysl je dílem intenzivního zoufalství. Styděl bych se, kdyby bylo moje jméno s něčím tak katastrofálním někdy spojováno. Vážně by to chtělo, aby tvůrci měli někdy alespoň zrnko soudnosti. Tohle snad nemohli myslet vážně. V tomto snímku nefunguje správně vůbec nic. Všechno špatně. Chce se mi zvracet. Sračku jsem očekával, tohle ovšem strčilo hravě do kapes všechny moje noční můry. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

I.T. asi ani reálne komentár nepotrebuje. Popravde nemám k tomu moc čo povedať. Je to veľmi jednoduchý, predvídateľný a nie veľmi zaujímavý príbeh. Postavy sú mi dokopy ukradnuté, akcie sa moc nedočkáme a má to veľmi málo prekvapení na to, aby som to dokázal v čomsi výrazne pochváliť. Je to proste film spracovaný tak, aby fungoval. Aby nebol moc nudný, aby nebol moc zložitý a nepotreboval žiadnu výraznú prídavnú hodnotu. Pierce Brosnan tomu nevie moc pridať, James Frecheville je celkom okey, no miestami už pôsobil príliš. A smutné je, že som pri sledovaní úplne zabudol,že bol vo filme aj Michael Nyqvist. Ako sa vám podarí niečo také? Proste priemerný film, ktorý v televízii nijako nenadchne. Ale asi ani neurazí. Dá sa na to pozrieť s kľudným výrazom. Hodnotenie: C ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerný technologický thriller, ktorý nášho diváka prilákal aj na štek Rytmusa, čo už fakt nechápem - nie je to ani herec, ani spevák, len vulgárna kopa neintelektu. Hackerské šikany nie sú to, čo ma na filmoch baví, ale tento námet nebol až taký zlý. Len nedotiahnutý, hoci vnukne aspoň tú myšlienku, že v dnešnom svete technológií stačí naozaj málo, niekto sa pohrá so systémom a človek je nahratý. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Thriller je tak dobrý, jak dobrý a uvěřitelný je hlavní záporák, a když se hlavní postavy nechovají jako blbci. Od určité chvíle je film žel jenom fraška a z chytrého kluka se hlavní záporák promění v debila, který vlastně jen šmíruje a fetuje, ó, jak originální. Pak tu máme chytrý dům, doslova vymítání a div ne exorcismus veškerého smart I.T. v domě, a stejně to nakonec zase skončí na férovku na pěsti, jako by tvůrci nemohli u podobného tématu vymyslet něco originálnějšího. No a Brosnan, ač si to produkoval, toho tady herecky moc nepředvede a jeho postava je rovněž na vodě postavená a bez nějakého plastičtějšího vhledu. A ostatně u dcery taky zjistíme, pokud jde o její povahu, psychologii a charakter, jen to,  že si to ráda dělá ve sprše. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Šéf letecké společnosti ukáže lidskou tvář podřízenému ajťákovi, který je shodou okolností psychopatický sociopat, takže pozvání na skleničku bere jako vstupenku do rodinného kruhu. Když je záhy vykázán do patřičných mantinelů, logicky se naštve a začne tropit prostřednictvím sítě neplechu na všech frontách. Tak nevím, co je na tom mysteriózního. Každopádně mohlo to být docela fajn béčko, ale to by tu muselo být jiné obsazení. Brosnana to vyloženě nebavilo a věřím, že kdyby to bylo možné, nedostal by ani zaplaceno. Ještě horší byl jeho protivník, který postrádal snad všechno, co má herec mít. Tihle dva tak úspěšně pohřbili všechna pozitiva, která by se tu dala najít, takže jediné dobré, co o I.T. mohu říct je, že jsem se vydržel dodívat. 25% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Hneď ako sa prvý krát objaví Ed Porter so svojím debilným účesom "a la maniak", okamžite musí byť každému jasné, že to bude riadny pošuk, aj keď dopredu vôbec netušíte o čom tento film má byť. Pierce si ho ale aj napriek tomu pozve domov a dopadne to presne tak, ako sa dá už na začiatku predpokladať. Plusom je, že Pierce na to, že je Ed pošuk, príde celkom zavčasu. A potom už nasleduje kto z koho, aj keď je jasné, ako to dopadne, a počas tohto ich súboja sa striedajú lepšie okamihy s horšími. Miestami je to obstojný thriller, občas ale skĺzne do WTF blbiny. A nepomáha tomu ani predstaviteľ Eda, ktorý väčšinu času hrá len svojim účesom, na poriadneho psychouša ale toho treba viac. 50% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Sexy James Frecheville, 1)  25letý Australan, (ajťák Ed Porter) mě sexuálně přitahoval._____ 2)  Tím jsem ovšem pozitiva snímku vyčerpal.                           .                             .                                  .                                                    .                                             .                             . ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Spoiler: Velká škoda, že se to na konci zvrhlo v takový masakr. Očekávala jsem souboj dvou ajťáků na úrovni. Nehledě na to, že proběhlo pár scén, nad kterými zůstal rozum stát. Jinak životní role pro Rytmuse, to se musí nechat :-D ()

Lucjen odpad!

všechny recenze uživatele

Pierce sa stále drží zubami nechtami pred kamerou a ja som bola po dvoch rokoch, od tohoto zvedavá, čo má nové. Očividne stratil schopnosť rozlíšiť dobrý scenár od príšerného. Hrá tu otca, ktorý svoju dcérku miluje a nikomu ju nedá, už vôbec nie svojmu zamestnancovi, ktorého po viacerých pokusoch priženiť sa do rodiny vyhodí aj z práce. Lenže zamestnanec je strašne dobrý ajťák a rozhodne sa pomstiť. To neznie úplne zle. Ale je to ešte horšie. Film sa 95 minút tvári hrozne vážne, jeden dramatický záber strieda druhý a napätie stúpa. ...a teraz seriózne. Dramatická kamera je nanajvýš podivná, neprirodzená a o stúpaní či klesaní napätia sa nedá hovoriť, pretože tu proste nie je. Herecké výkony sú na zasmiatie aj zaplakanie, Frecheville sa do úlohy nebezpečného psychopata absolútne nehodí. Prekvapilo ma, že aj Brosnan miestami zúfalo prehráva...muselo byť ťažké sa to naučiť, pretože ho inak považujem za solídneho herca. Vrcholom všetkého je pán, ktorý rodine pomôže pomocou googlu - zistí, že záškodník má psychické problémy. Wau! O technickej stránke filmu hovoriť nebudem, myslím že o tej sa tu rozpíše spolusledovateľ, ktorý celú stopáž od srdca nadával, so všetkými podrobnosťami čo a prečo ajťák robí zle. Odpady teda nerozdávam rada a často, ale tentokrát... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už moc lidí nezaujme,navíc když ajťáku v naší malinký zemi je asi půl miliónu,a hackerů taky spousta,a zmrd ajťák jde k šípku.Jo,Brosnan je nevrlej,ale nedivim se .Firma jde do hajzlu,nic se nedaří,a když jsou všichni navyklí na nějakej luxus,tak to nasere.Zato Barry je psychouš,jakejch je mezi námi spousta,a já si vod půlky filmu přál,ať mu kulovnicí upálí hlavu v pase.Film je dobrej,líbila se mi ta protireakce,že neseděl se svěšenejma rukama,a čekal co bude.To mám vždycky rád,a vocenim to..60%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Trailer nalákal, film zklamal. Slibná zápletka se zvrhla ve střípky napětí, akce a dobrého konce. PÍRS nejspíš prokázal, že na velkou roli už nemá, zatímco hlavní záporák prokázal, že by spíše měl jít smažit jarní závitky do Chinatown v NY. Jediným zpestřením byla mladistvá dcera závislá na iPadu. 41%. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Brosník je borec a zase to dokazuje. Pravda, jeho gesicht už pamatuje hodně a je to vidět, ale když se naštve, věříte mu to!! hlavní protiva ouchyl Barry je ještě uvěřitelnější a když sebou ošívá, mám chuť mu taky jednu fláknout.. tohle je v super tempu a rozhodně podhodnocené místními experty!! ()

Reklama

Reklama