Reklama

Reklama

Mike Regan je milionář, vlastnící leteckou společnost a žije v nejmodernějším chytrém domě, plném moderních technologií, se svou ženou Rose a 17letou dcerou Kaitlyn. Mikeova společnost vyvine aplikaci s názvem "Omni Jet", která umožní získat letenku tak lehce, jako objednat taxi, a tak společnost může získat tolik potřebný finanční kapitál a začít obchodovat nabídkou akcií. To však vyžaduje souhlas Komise pro cenné papíry a burzy. Ve společnosti se Mike potkává s Edem Porterem, 28letým konzultantem informačních technologií, který zachrání jednu z prezentací Omni Jet. Jeho práce Mika osloví a tak ho požádá, aby opravil domácí Wi-Fi, na kterou si jeho dcera stěžuje, že je pomalá. Porter také upgraduje GPS navigaci v Mikeově autě a tvrdí, že pracoval v Národní bezpečnostní agentuře (NSA) a zúčastnil se vojenské akce v Kandaháru. Porter se seznámí s Kaitlyn a naváže s ní komunikaci prostřednictvím sociálních sítí, jenže Mike ho vyhodí poté, co Kaitlyn pozve Portera do domu, protože je jím fascinována. Edova slibná kariéra ve společnosti tak končí. Zdrcený Porter začne Mika sledovat a nabourá se do jeho soukromých dat, následně i do jeho domu a tajně sleduje, prostřednictvím bezpečnostních kamer a zařízení celou jeho rodinu. Špehuje především Kaitlyn. Porter rozesílá falešné e-maily Mikeovým klientům a na komisy pro cenné papíry, čímž ohrožuje záměry Mikovy společnosti. Převezme plnou kontrolu nad technikou domu, což prezentuje, že v noci se otvírají dveře, zapínají světla, pouští se hudba i sprcha. Falešnými emailem, pošle Rose výsledky mamografu s tím, že má pozitivní test na rakovinu prsu. Rose je velmi zoufalá, ale její výsledky testů byly podle jejího ošetřujícího lékaře ve skutečnosti negativní a lékař jí ubezpečí, že žádný email neposlal. Poté si Mike uvědomí, že za tím vším stojí Porter... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (60)

honajz 

všechny recenze uživatele

Thriller je tak dobrý, jak dobrý a uvěřitelný je hlavní záporák, a když se hlavní postavy nechovají jako blbci. Od určité chvíle je film žel jenom fraška a z chytrého kluka se hlavní záporák promění v debila, který vlastně jen šmíruje a fetuje, ó, jak originální. Pak tu máme chytrý dům, doslova vymítání a div ne exorcismus veškerého smart I.T. v domě, a stejně to nakonec zase skončí na férovku na pěsti, jako by tvůrci nemohli u podobného tématu vymyslet něco originálnějšího. No a Brosnan, ač si to produkoval, toho tady herecky moc nepředvede a jeho postava je rovněž na vodě postavená a bez nějakého plastičtějšího vhledu. A ostatně u dcery taky zjistíme, pokud jde o její povahu, psychologii a charakter, jen to,  že si to ráda dělá ve sprše. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Dosť aktuálny triler s príjemným obsadením na čele s Bondom. Potešil aj už žiaľ nebohý Michael Nyqvist. Ale hlavný záporák teda fakt sympaťák moc nebol, niežeby mal byť, ale taký Wahlberg to kedysi zahral ďaleko lepšie aj lepšie vyzeral. Ale na druhú stranu to bola taká zaujímavá variácia na modernejšie Americké Psycho. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

I.T. asi ani reálne komentár nepotrebuje. Popravde nemám k tomu moc čo povedať. Je to veľmi jednoduchý, predvídateľný a nie veľmi zaujímavý príbeh. Postavy sú mi dokopy ukradnuté, akcie sa moc nedočkáme a má to veľmi málo prekvapení na to, aby som to dokázal v čomsi výrazne pochváliť. Je to proste film spracovaný tak, aby fungoval. Aby nebol moc nudný, aby nebol moc zložitý a nepotreboval žiadnu výraznú prídavnú hodnotu. Pierce Brosnan tomu nevie moc pridať, James Frecheville je celkom okey, no miestami už pôsobil príliš. A smutné je, že som pri sledovaní úplne zabudol,že bol vo filme aj Michael Nyqvist. Ako sa vám podarí niečo také? Proste priemerný film, ktorý v televízii nijako nenadchne. Ale asi ani neurazí. Dá sa na to pozrieť s kľudným výrazom. Hodnotenie: C ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy už moc lidí nezaujme,navíc když ajťáku v naší malinký zemi je asi půl miliónu,a hackerů taky spousta,a zmrd ajťák jde k šípku.Jo,Brosnan je nevrlej,ale nedivim se .Firma jde do hajzlu,nic se nedaří,a když jsou všichni navyklí na nějakej luxus,tak to nasere.Zato Barry je psychouš,jakejch je mezi námi spousta,a já si vod půlky filmu přál,ať mu kulovnicí upálí hlavu v pase.Film je dobrej,líbila se mi ta protireakce,že neseděl se svěšenejma rukama,a čekal co bude.To mám vždycky rád,a vocenim to..60%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Priemerný technologický thriller, ktorý nášho diváka prilákal aj na štek Rytmusa, čo už fakt nechápem - nie je to ani herec, ani spevák, len vulgárna kopa neintelektu. Hackerské šikany nie sú to, čo ma na filmoch baví, ale tento námet nebol až taký zlý. Len nedotiahnutý, hoci vnukne aspoň tú myšlienku, že v dnešnom svete technológií stačí naozaj málo, niekto sa pohrá so systémom a človek je nahratý. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Když poprvé vidíme jméno doktora manželky, píše se Klien, podruhé však Klein (Roy Nini). (Johnny.ARN)
  • Když Ed (James Frecheville) projíždí kolem školy a přemlouvá Kaitlyn (Stefanie Scott), aby nastoupila do jeho auta, jsou na krajnici jasně vidět dvojité žluté čáry. Dvojité žluté čáry však nejsou na krajnicích amerických silnic, ale používají se k omezení parkování v Británii a Irsku. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama