Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Millie, přísná, ale starostlivá svobodná matka osmi dětí, musí spojit své síly s Obiem, problémovým sousedem, aby bez úhony přežila rostoucí rasové nepokoje. Zatímco občanské bouře v Los Angeles nabírají po zproštění obvinění čtyř policistů, kteří ubili místního rodáka Rodneyho Kinga, na intenzitě, Millie a Obie se musí pokusit vyhnout nebezpečím, která je obklopují, aby se nikdo z její rodiny nedostal do křížové palby. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (21)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedené sociální drama o černošských nepokojích po zabití Rodneyho Kinga v LA. Přitom jde ale o zmatení žánrů - ta romantická linka mezi Millie a jejím sousedem do toho jakoby vůbec nepatřila a silně rušila výsledný dojem. Navíc jsem se jako divák absolutně neměl s kým ztotožnit - černochy jsem (vlivem jejich násilnému chování) nereflektoval jako oběti a třeba Millie, matku samoživitelku s 8 dětmi, jsem mohl dost těžko litovat, že nedokáže, byť pracuje, tak početnou rodinu uživit, reprodukční zvyklosti jejího etnika to prostě neumožňovaly. Z jejího nejstaršího syna se navíc vyklube úkladný vrah a ostatní děti bez dozoru vesele rabují a zapalují svou čtvrť zápalnými láhvemi. A to tahle rodinka měla být asi podle představ paní režisérky příkladem ,,dobré praxe". Jedinými skutečnými obětmi pak byli Asiaté, kteří se musí nechat beztrestně okrádat, těm se ale zase tvůrci rozhodli věnovat minimální prostor... Deniz Gamze Ergüvenová je možná nadějná režisérka, ale rozhodně není právě nadějným scenáristickým příslibem. Zajímavý je rozhodně fakt, že jde o čistě evropskou koprodukci... ()

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Hodně mě překvapilo, že se jedná o koprodukci Francie a Belgie, přitom je to situované do Los Angeles a do hlavní role obsadili Angličana a Američanku. Režisérka je z Turecka. Film je doslova plný hysterie, rámusu a bordelu. Craig tam hraje trochu na konci, jinak se k pořádný roli ani nedostal. To, jak tam jdou ty děcka krást do supermarketu, mi přišlo naivně hloupý, myslím si, že děti by chytli v první řadě. Pak nějaký ten sex, ten se vždycky osvědčil. A děj je fatálně nedotažený, což snímku asi škodí nejvíce. Hodně zmatený a nedodělaný film. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Takto špatně to dopadne, když se splácá romantický příběh s reálným dramatickým motivem. S černošskou rodinkou jsem nedokázala sympatizovat, obzvlášť poté, co se z nejstaršího synka stane vrah a z mladších dětí vesele rabující smradi. Pokud tímto snímkem chtěli autoři ukázat, jak to mají černoši v USA těžké, tak se jim to příliš nepovedlo. Romantická linka byla značně nelogická, jakoby tam ani nepatřila. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tohle mě vůbec nebralo a celou dobu to šlo kolem mě. Občanské nepokoje jsou natočeny dokumentárním syrovým stylem, ale je to jen kulisa pro příběh dvou lidí. Nezajímavý příběh, který je nesnadné sledovat, protože vlastně ničím diváka neosloví. Škoda času, je natočeno mnohem víc lepších filmů než tato neslaná nemastná fraška. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Množstvo bočných príbehových vetiev, ktoré sú absolútne nedotiahnuté robí zo základnej premisy filmu neemocionálnu frašku. Na pozadí roku 1991 vidíme ako je brutálne zmlátený Rodney King, čo v LA vyvolá vlnu nepokojov do ktorých sa nám zapletajú všetci hlavný hrdinovia. Každý po svojom. Nakoľko hlavný dejový príbeh je v okolí afroamerickej rodiny tak by sa ich daná problematika mala priamo dotýkať. Ale nedotýka, teda vlastne iba okrajovo. Aj napriek veľkej snahe zo mňa film nevedel dostať emóciu akú by mal. Aj pre to sa dá hodnotiť iba ako priemerná snímka z tohoto obdobia. 54% ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama