Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Millie, přísná, ale starostlivá svobodná matka osmi dětí, musí spojit své síly s Obiem, problémovým sousedem, aby bez úhony přežila rostoucí rasové nepokoje. Zatímco občanské bouře v Los Angeles nabírají po zproštění obvinění čtyř policistů, kteří ubili místního rodáka Rodneyho Kinga, na intenzitě, Millie a Obie se musí pokusit vyhnout nebezpečím, která je obklopují, aby se nikdo z její rodiny nedostal do křížové palby. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (21)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Silně nepovedené sociální drama o černošských nepokojích po zabití Rodneyho Kinga v LA. Přitom jde ale o zmatení žánrů - ta romantická linka mezi Millie a jejím sousedem do toho jakoby vůbec nepatřila a silně rušila výsledný dojem. Navíc jsem se jako divák absolutně neměl s kým ztotožnit - černochy jsem (vlivem jejich násilnému chování) nereflektoval jako oběti a třeba Millie, matku samoživitelku s 8 dětmi, jsem mohl dost těžko litovat, že nedokáže, byť pracuje, tak početnou rodinu uživit, reprodukční zvyklosti jejího etnika to prostě neumožňovaly. Z jejího nejstaršího syna se navíc vyklube úkladný vrah a ostatní děti bez dozoru vesele rabují a zapalují svou čtvrť zápalnými láhvemi. A to tahle rodinka měla být asi podle představ paní režisérky příkladem ,,dobré praxe". Jedinými skutečnými obětmi pak byli Asiaté, kteří se musí nechat beztrestně okrádat, těm se ale zase tvůrci rozhodli věnovat minimální prostor... Deniz Gamze Ergüvenová je možná nadějná režisérka, ale rozhodně není právě nadějným scenáristickým příslibem. Zajímavý je rozhodně fakt, že jde o čistě evropskou koprodukci... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To bol zase film. Ďalšia rasová téma vytiahnutá z roku niekedy pre našim letopočtom a Halle Berry s rozcuchanými vlasmi viac než v klipe Limp Bizkit. Toto je už fakt cieľová skupina slobodná matka s 8 deťmi z Bronxu. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na tento film dokonale sedí označení kočkopes. Romantický film o nepokojích v Los Angeles- už tahle věta mi zní dementně, takže je asi jasné, co si myslím o scénáři. Čeho chtěli tvůrci dosáhnout, netuším, postavy mi nemohly být sympatické, protože mi boj černochů za jejich práva připomíná naše nejhlasitější minoritní etnikum a já ty neustále diskriminované pracanty nemusím. Ostatně i ve filmu vedl boj za lidská práva k nákupům bez placení a vyvolávané heslo: "Rodney King!", se klidně mohlo zaměnit za: "Tři televizory do každé černošské rodiny!" Otravné a nicneříkající. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nějak mi tu unikalo, co je vlastně nosnou kostrou. Nepokoje v LA z roku 1992 to nebyly, byť jimi byl prodchnut celý film. Jenže nebyla to ani romantická linka mezi Berry a Craigem, která vlastně neprocházela žádným vývojem. Nejvýraznějším motivem tak byl jakýsi náhled do života jedné černošské rodiny, kterou tehdejší události výrazně zasáhly. Ale ani tohle nebyla linka, která by mohla film utáhnout. Prostě takový mišmaš bez ladu a skladu. Co se pouličního chaosu týče, tak ten byl natočen jakž takž a tvůrci si dost vypomáhali dobovými záběry. Nezklamali mě herci, ale tady nebylo co hrát. Za částečné zapamatování tak stojí snad jen kreace u lampy pouličního osvětlení, ale ta jakoby sem ani nepatřila. Divná záležitost. 25% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zhodou okolnosti som tento rok videl jeden skvely dokument, ktory sa venoval rasovym nepokojom, ktore sa odohravali v tej dobe v Los Angeles. Dalo by sa o tom natocit mnoho skvelych filmov. Ale Deniz Gamze Ergüven zasadil do tej doby neskutocne tuctovy a nezaujimavy romanticky pribeh, co pôsobi skoro az ako vysmech tym udalostiam. 4/10. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nevýrazný kousek,který se nějakým způsobem snaží mapovat nepokoje v LA z pohledu pár účastníků,ale úplně mu to nevychází.On vlastně ten film ani pořádně neví jak na to a nepomáhají mu k tomu ani dobové záběry.Pro mě osobně jediná věc,která vzbudila emoce byl úplný začátek.Zbytek bohužel nuda kdy mi navíc bylo jedno kdo je kdo a co se stane...40% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Množstvo bočných príbehových vetiev, ktoré sú absolútne nedotiahnuté robí zo základnej premisy filmu neemocionálnu frašku. Na pozadí roku 1991 vidíme ako je brutálne zmlátený Rodney King, čo v LA vyvolá vlnu nepokojov do ktorých sa nám zapletajú všetci hlavný hrdinovia. Každý po svojom. Nakoľko hlavný dejový príbeh je v okolí afroamerickej rodiny tak by sa ich daná problematika mala priamo dotýkať. Ale nedotýka, teda vlastne iba okrajovo. Aj napriek veľkej snahe zo mňa film nevedel dostať emóciu akú by mal. Aj pre to sa dá hodnotiť iba ako priemerná snímka z tohoto obdobia. 54% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Bývala bondgirl a současný Bond v naprosté zbytečnosti. Kdyby to bylo o Kingovi, procesu s policisty a následnými nepokoji, tak by to bylo mnohem lepší. Takhle je to jen pozadí pro sociální drama, které je o ničem. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

... starostlivá (!?) svobodná (?) matka (?) osmi dětí kradoucích jídlo po obchodech, aby měly co jíst.....žádné sympatie ty postavy nevzbudily, absolutně špatná režie, scénář . ()

dawe787 

všechny recenze uživatele

Slabé zpracování, naprosto nelogické a nepřirozené chování hlavních postav. Nezachránila to ani skvělá Halle Berry a suverén Craig tam vyčníval jak žižkovský vysílač. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Dráma sociálneho druhu, nespokojnosť, šikana a chaos. Zaujímavé spojenie H. Berry a D. Craiga, ktoré však začne fungovať len na konci filmu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Takto špatně to dopadne, když se splácá romantický příběh s reálným dramatickým motivem. S černošskou rodinkou jsem nedokázala sympatizovat, obzvlášť poté, co se z nejstaršího synka stane vrah a z mladších dětí vesele rabující smradi. Pokud tímto snímkem chtěli autoři ukázat, jak to mají černoši v USA těžké, tak se jim to příliš nepovedlo. Romantická linka byla značně nelogická, jakoby tam ani nepatřila. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Už když, vyšel trailer sem si říkal že,to bude dobré drama a pak se na film podíváte doma a film ve výsledku je naprostá nuda asi sem od filmu čekal víc . 40% ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Tak to se moc nepovedlo. D. Craid se snaží vymanit ze svého Bondovského stereotypu, což se mu vcelku daří, ale jinak působí film příliš chaoticky. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Pozrela som to kvoli Danielovi, ale je tu malo. Romantika s Halle je vycucana z prstu a scena s lampou je jak z nejakej komedie. Hlavne sa riesi nasilie na cernochoch. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tohle mě vůbec nebralo a celou dobu to šlo kolem mě. Občanské nepokoje jsou natočeny dokumentárním syrovým stylem, ale je to jen kulisa pro příběh dvou lidí. Nezajímavý příběh, který je nesnadné sledovat, protože vlastně ničím diváka neosloví. Škoda času, je natočeno mnohem víc lepších filmů než tato neslaná nemastná fraška. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, který se odehrává roku 91 v americkém LA, kde se téměř všichni negroidní obyvatelé LA vzbouří proti justici, která ospravedlnila policisty, kteří brutálně zbili jejich "bratra". LA v plamenech a v celém tomto ději úřaduje štědrá žena, který vychovává černošské sirotky spolu se svým pravým synem a tyto konflikty její výchovu dost naruší. Každopádně zajímavé to celé sledovat a zkusit se vžít do rolí různých postav. 55% ()

Reklama

Reklama