Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (480)

Kaceris 

všechny recenze uživatele

Som veľmi rád že som konečne videl tento film. Hell Or High Water rozhodne nesklamal. Film nemá v podstate žiadne hluché miesta. a od prvej minúty zaujme príbehom ktorý mi na ústach v podstate vyžiaril celkom veľký úsmev. Herci výborny, zaujme každá jedna postava či už je to šerif Jeff Bridges, alebo bratia Chris Pine a Ben Foster. Rozhodne lahôdka ktorú si velmi rád niekedy pripomeniem. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Ač nechci musím být k filmu kritický. Skvěle natočené i zahrané, ale filmu by neškodilo větší dramatické pojetí. Chápu, že všechny postavy jsou už od první minuty ve filmu smířené se svým osudem, bohužel to potlačuje celý drive filmu. Posledních 20 minut je úžasných a kdyby si film udržel takovou atmosféru po celou dobu, určitě by to bylo za plný počet. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Příjemnej nenápadnej moderní western, kterej se nějakým záhadným způsobem nedostal ani do českých kin. Netradiční příběh dvou bratrů, který (jak už to většinou u sourozenců bejvá) sou uplně jinačí, ale přesto je jedna věc spojuje - v tomhle případě touha po prachách :o). Odehrává se to v Texasu v malej prdelkách, takže si divák fakt připadá jako kdyby to byl western z doby 18.století. Asi nejvíc mě bavily (a to že sem se fakt hodně nasmál) hlášky Jeffa Bridgese, kterej si neustále dělal prdel ze svýho "indiánskýho" parťáka a prej až mu dojdou ftipy o indiánech, pustí se do mexikánců, páč ten indoš byl napůl řízlej sombrérem :o). Chris Pine, kterýho znám jako Cpt. Kirka z novejch Star Treků je frajer, no né fakt umí hrát a vypadá dost šarmantně. Řekl bych, že takovej nástupce Brada Pitta :o). Jeho šílenej cholerickej bratr měl dobrej a čestnej konec. Můj bratr je sice taky šílenej a cholerickej, ale zas takovejhle magor to není :o). Sory brácha, až tohle jednou budeš číst, tak už tady asi nebudu :o)) ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Variace na Coenovic majstrštyk No Country for Old Men se povedla jen částečně. Líbila se mi atmosféra západního Texasu, výborní herci (hlavně Ben Foster) i nápad, ale v průběhu projekce mě párkrát navštívila paní nuda. Chtělo to trošku více emocí a více promyšlený scénář, pak to mohl být opravdový majstrštyk, takto jen lepší průměr. (HD, orig.) ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý film. A nielen vďaka úžasnej Nuttgensovej kamere, či podmanivej hudbe majstrov Nicka Cavea a Warrena Ellisa. Toto je jednuducho ten druh filmov, na ktoré sa veľmi dobre pozerá. Ani sekundu nenudí, vtiahne diváka doprostred deja a nepustí. A nad to všetko si dokáže zachovať nadhľad a vtip. Spomenúť treba aj výber hercov do hlavných rolí. Ben Foster a Chirs Pine sa svojich úloh zhostili na jednotku a je z nich vskutku parádne lupičské duo, aj keď trochu nemotorné. Najviac u mňa však zabodoval jednoznačne Jeff Bridges. Rola politicky nekorektného šerifa mu sadla ako uliata. Tento človek má nos na dobré filmy a dobre napísané postavy. Jeho texaský ranger je presne taký aký má byť. Cynický, ironický, hláškujúci a mierne rasistický, starý ofučaný šerif, ktorý má nos na zločincov a ktorý chce ešte pred odchodom do penzie spraviť niečo užitočné. Pri jednej jeho hláške som sa musel smiať veľmi, veľmi dlho. Rozhodne tento nenápadný kúsok odporúčam. Dôležitý je najmä jeho spoločenský a politický presah. Zaznieva kritika celého systému, najmä bánk, ktoré orabovali ľudí o pôdu a majetky. Divák je tu konfrontovaný so skutočným životom na chudobnom americkom Juhu. Takto prirodzene a naturálne to už dávno nikto nezachytil. Najpamätnejšia a zároveň najšokujúcejšia bola pre mňa scéna, kde kovboji ženú svoje stádo pred postupujúcim ohňom a šerif zahlási, že nemá zmysel to nikomu hlásiť, lebo ani nie je komu to hlásiť. "Those boys are alone in this." Ja som maximálne spokojný a môžem len odporúčať. Silné 4 *. 85 %!! ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný film o tom, že nemusíme jako ovce čekat, až nám seberou střechu nad hlavou... Oběma klukům jsem rozuměl a jejich motivaci chápal až moc dobře. Film není dlouhý, je fajnově zahraný a konečně tu máme konec, který není tak nesnesitelně korektní... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

David Mackenzie a jeho Perfect Sence pro mě znamená jeden z nejzásadnějších a nejlepších filmů vůbec. Od Hell or High Water jsem proto očekával další fantastický filmový zážitek, nehledě na skvostné obsazení, které jsem bral jako vrcholný bonus navíc. Bohužel, očekávaná filmová extáze se s tímto snímkem ovšem ani zdaleka nedostavila, čímž ovšem nechci tvrdit, že nejde o velice výraznou a jistě za pozornost stojící podívanou. Především tedy co se stylové a vizuální stránky týče, jde o jedinečný zážitek, v tomto ohledu je Mackenzie prostě vážně machr. Texaské prostředí tu hraje absolutní prim a tvůrcům se podařil zobrazit tak intenzivně a působivě, až mě samotnému tekl pot po čele, prostě vážně fantastická práce. Se samotnou zápletkou je to pak ale už o něco složitější. I o ní by se tedy dalo hovořit jako o velice stylovém a působivém zážitku, jen s tím, že postrádá nějaké to výraznější a funkčnější jádro. Vůbec mi tedy nevadilo opravdu pomalé tempo vyprávění, spíš naopak, problém byl spíš v tom, že se tu dějově hodně přešlapovalo na místě, že nedisponovalo žádným kořením, žádným sebemenším zvratem, a naopak převládalo nulové napětí a především i vážně chladné, nefunkční emoce, o jejichž navození se tvůrci pokoušeli hlavně v akčnějším finále, ale prostě nefungovali. Podobně rozporuplné dojmy mám pak i z ústředního hereckého tria, kdy Bridges, Foster i Pine jsou opravdu hvězdní a nepopiratelně výrazní borci, ale přišlo mi, jako by do toho tady nešli na plný koule, postrádali šťávu a nadšení, fakt nevím. Prostě bych celý tento film nejtrefněji označil za sice výraznou a působivou, nicméně zároveň i poměrně dost nezábavnou a chladnou, podívanou. Vážně zvláštní. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Za každú cenu je neo-western, a už to samo o sebe napovedá, že to nie je film úplne obvyklý. Vôňa duchapustého Texasu plného prachu a piesku tomu výborne svedčí, príbeh nie je na zahodenie a David Mackanzie sa dokázal solídne pohrať s postavami, ktorých ústredné herecké trio je priam pastva pre oči. Ako bonus je toto zrejme prvý film, v ktorom mi je Chris Pine sympatický a baví ma sa naňho pozerať. Ben Foster je ako vždy výborný a svoju úlohu vo filme si patrične užíva. Trošku mi však prekáža pomalé tempo, ktorým sa film uberá vopred - pretože mi to pripadá, akoby nebol plne využitý celý potenciál a pôsobilo to viac sentimentálne a starecky, než by možno muselo. Tak či onak finále stojí za to a otvorený koniec dáva divákovi veľký priestor na predstavivosť. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Fuj kurva, ta depka se dala v tomhle filmu od začátku krájet. Hnusné prostředí, hnusná situace, hnusné vyhlídky. Ben Foster tady už po několikáté dokazuje, že je regulérním bláznem a že existují role, které nezahraje důvěryhodněji nikdo jiný - tohle je jedna z nich. Standardně ledově klidně dokonalý, žvatlající Bridges..............moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Nenápadná kvalita. Relativně jednoduchý příběh je komplexnější, než se zdá, nejen svým dějem, ale i poselstvím, a prostě v něm nemůžu najít díry. Všechno tu skvěle funguje, ať jsou to postavy, příběh nebo mísení žánrů, které je tak plynulé, že si ani nevšimnete, že v jednu chvíli sledujete thriller a v druhou bromedii (tu dokonce ve dvou úrovních). Občas to připomene jižanský Fargo, občas No Country for Old Men. Styl má však osobitý a atmosféru taktéž. Pobaví, dojme, rozesměje i obohatí. Tak to má být. ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Režisér David Mackenzie natočil podle oceněného scénáře Taylora Sheridana poctivý a řemeslně dobře zvládnutý oldschoolově laděný western, který je však zasazen do prostředí současného Texasu. Ústředními postavami jsou dva vidláci z venkova, bratři Howardovi. Zkrachovalý farmář Toby (Chris Pine) má vychytralý plán a společně se svým bratrem Tannerem (Ben Foster), který má bohatou kriminální minulost, se hodlají vydat na spanilou jízdu, během níž si vyrovnají účty s místní bankou. Na straně zákona se jim pokusí cestu zahradit dva texaští rangeři, dosluhující obhroublý veterán Markus Hamilton (Jeff Bridges) a jeho parťák "indiánský stopař" Alberto Parker (Gil Birmingham). V kulisách zašlého a zaprášeného texaského zapadákova se odehrává archetypální souboj pravá s vlastní představou o podobě spravedlnosti, kde hlavní záporák bankéř však stojí opodál od nebezpečného víření a počítá si své zisky. Povedené atmosferické drama, které nikam nespěchá, ale ví kdy přitlačit na pilu a může se pochlubit výtečnými hereckými výkony. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně dobrej film, takovej novodobej western, i když tomu dávám jenom tři hvězdy. Prostředí Texasu, farem a rančů je působivý a snad každýmu musí být jasný, odkud se vlastně vzalo slovo "redneck". Celý je to podržený výbornou hudbou, kterou napsal Nick Cave, a ty role (postavy a herci) všem sedí. To hlavní, co ale film sráží, je neskutečně pomalý tempo. Nevím, jestli to byl záměr, aby bylo jasný, že v těch malých městečkách se ten život táhne jak sopel, ale po nějakým čase je to dost fádní. Vlastně se to dá rozdělit na třetiny - první je celkem v pohodě, tam přijde nějaký to přepadení a seznámení s postavama, druhá je právě ta nudná a neubíhající a třetí už je závěr s přestřelkou, která zase má něco do sebe. Nebýt toho, dal bych o hvězdu víc. Trochu mě štvala postava B. Fostera, která se chovala chvílema naprosto debilně, hlavně v závěru, ale to byl nejspíš záměr. P.S.: (Come) hell or high water aneb jak se obětovat pro svou rodinu a děti. ()

Nassau 

všechny recenze uživatele

Oh, who knows. Maybe one of these bank robbers is gonna want a gunfight and I can dodge my retirement in a blaze of glory. (8/10) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Prakticky vzato western přenesený do současnosti. Vidlákov hadr. Nikde se nehraje na brutální vychytanou akci, jde o starý dobrý příběh dvou psanců vs šerif. Občas narazíme na nudu (když se zdlouhavě a po kapičkách vysvětluje proč dělají to co dělají), nicméně děj je celkem vyvážený a za mě čistý průměr. V dobrém rozmaru řekněme i 3,5. Jeff Bridges je fenomenální (kdy není) a Chrise Pinea (kterého nemám rád) v pohodě zastíní jeho kumpán Ben Foster... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Určite fajn snímok, ale len kvôli trom hercom, zrejúcemu Benovi Fosterovi, kapitánovi Kirkovi a hlavne skvelému nahláškovanému Jeffovi Bridgesovi. Zapadákov, ako má byť, moderný western v dobrom spracovaní. Ale koniec nemastný neslaný, preto len tri hviezdy. Inak v podstate feel good snímok s dobrými heftami, dobrým prostredím a bezchybným herectvom. ()

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Bear - I am a Comanche. Do you know what it means? It means 'Enemy to everyone'. Tanner Howard - Do you know what that makes me? A Comanche. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Výborná moderní westernovka, která vyniká především hutnou atmosférou a skvělými hereckými výkony. Nejedná se o žádnou akční jízdu, ale pozvolna rozvíjenou syrovou podívanou, která od začátku do konce funguje parádně. ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Není to špatnej film, ale čekal jsem víc akce...trošku se to táhlo. A navíc stále hledám film, kde by Ben Foster nehrál pošuka...a hledat musím dál... 😂 ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Super, super. Prakticky bezchybnej film. Scénář, herci, hudba, všechno špičkový. Poctivá kriminálka s kovbojským nádechem Texasu a hláškujícím Jeffem Bridgesem. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama