Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (481)

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Texas je kraj rázovitý a D. Mackenzie se to nebojí ukázat. Velmi civilní kriminálka, která nepotřebuje velké efekty ani velkou akci ale které stačí jen dobrá pointa. A Nick Cave. ()

jasanka 

všechny recenze uživatele

Bomba! Pro fanoušky No Country for Old Man je tohle povinnost. Dokonalost od první do poslední minuty. Mám slabost na toto prostředí a podobné "road tripy" (a je jedno, jestli utíkají před policisty nebo jestli jednou na prázdniny), a do toho výborná hudba. Plný počet hvězdiček je jasný. ()

Endavour 

všechny recenze uživatele

Vskutku zajímavý novodobý western s lehce ukecanou úvodní částí. Od poloviny se ale tempo a akce rozeběhne na správnou kolej a texaský zážitek plný kovbojských "rednecků", kasín a bankovních přepadení může začít! Za zmínku stojí i podařený soundtrack! Konec byl pro mě trošku zklamání, ale rozhodně nic nepokazil! Filmu uděluji 80%. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

Stává se, že režie někdy zabije slušnej scénář... Málokdy se ale vidí z hovna uplácaná slušná koule. Tady se to z celkem triviálního příběhu povedlo. Atmoška, vtip, fajn vizuál a soundtrack, nadhled... že ani nevíš, kterejm kriplum spíš fandit:) A Jeff má "kolty vážně proklatě nízko"!:) ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Kvalitná krimi- dráma z ktorej priam dýcha doba kedy sa chlapi potili, odpľuli si, provokovali sa navzájom ale položili by život jeden za druhého, žiadne teplé reči..len chlap vs chlap....každý má svoje dôvody prečo a načo..... žiaden western ani pohraničie...je to poctivá kriminálka kde muž hovorí ako muž a nehanbí sa za to. Niekto tu písal,že postava Bridgesa je rasista...ani toho sa netreba báť lebo správny chlap vydrží urážku ktorá je naviac sarkasticky myslená a s chuťou to tomu druhému sviniarovi s radosťou vráti...choďte do prdele si tou politickou korektnosťou ! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Představoval jsem si, že to bude parádní akční jízda - autohoničky, střelba na všechny strany, výbuchy, hlášky, ... ne, je to hlavně ukecaná nuda. Usnul jsem u toho !!! - (Doteď jediný film, kde mi byl Chris Pine sympatický ve své roli). ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Western rokov deväťdesiatych. Ústredná trojica to s prehľadom potiahne celý film aj keď vopred tušíte záver. A dáva to len tak mimochodom spapať texaským majiteľom zbrojného arzenálu.. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Zamíchejte Texas, indie kriminálku s westernovým charismatem a kupu talentovaných umělců a dostanete jednohubku, která stojí na perfektně obsazených hercích, kteří působí tak drsně a chlapácky, jak jen to jde, čemuž taky notně přispívá dokonalá Nuttgensova atmosférická kamera, která rámuje jednotlivé scény skoro jako by se od Deakinse učila. K dokonalosti tomu chybí vyladěnější koncovka, která by uchovala hlubší stopy v divákově paměti. Ani s emocemi postav se to moc nepáře, jde prostě bez zastavení kupředu, až mi bylo na konci líto, že jsem ty zajímavé postavy nemohl poznat více do hloubky. Nicméně, tyhle drsné krimi miluju, takže budu trochu nadržovat. 85% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Ne tak filozofické jako No Country for Old Men, ne tak melancholické jako Hap and Leonard. Kdybych věděl, že je to od scenáristy Sicaria, asi bych na to nekoukal, ale to by mě mrzelo, rozhodně mě to bavilo víc. Postavy jsou super a těch nemnoho momentů chladnokrevných poprav taky, akorát je škoda, že stejně jako ten Sicario je to film o jednom zvratu. Přitom příběh Tobyho a Tannera je hodně dobrej, jenom bohužel taky hodně upozaděnej. Víc si pohrát se scénářem a pořádně to vypointovat a neměl bych problém jít výš. Takhle je tam přeci jenom dost balastu. Byť oku lahodícímu. ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, jaký je život v Texasu. Přestřelky a bankovní loupeže vypadají pěkně. Film je výborně napsaný. Dialogy jsou zajímavé a herci předvádí svojí kvalitu. Tohle všechno doplňuje dobrá kamera a také hudba od Nicka Cavea. Ve filmu je mnoho pozitiv, ale bohužel jsem se u větší části filmu nudil a proto dávám tři hvězdy. ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Moderní western se skvělým scénářem, který mě v současné době plné samých "digibordelů" potěšil a příjemně překvapil. Postavy jsou skvěle zahrané, soundtrack a režie též na úrovni. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

K mému velkému překvapení mě tenhle film opravdu hodně bavil. Směsice napětí a pohodového tempa, skvělé herecké výkony a hudba a atmosféra, která k podobným "texaským kovbojkám" prostě patří. ()

Darkslayer 

všechny recenze uživatele

Westerny nemusím a preto som očakával, že ma to bude celkom nudiť. Na moje počudovanie som im to zožral aj s navijakom. Pomaly plynúci, no veľmi atmosferický a ani na chvíľku nenudiaci. Výborne vybraný herci s rovnako dobrými výkonmi. Ponurú náladu občas príjemne narúšajú humorné dialógy. Hlavné husle však hra réžia, skvelá kamera s perfektne zladenou hudbou, vďaka čomu sa na to fakt dobre pozerá. K úplnej spokojnosti možno chýba skrátenie o 5-10min alebo jemne ponurejší, či nejednoznačný záver. 5* si to, ale napriek tomu zaslúži. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

Hell or High Water si na nic nehraje, je natočený čistě, reálně a pro chlapy. Člověk se při koukání nenudí a trochu i přemýšlí nad dějem. Rozumí a chápe jak ty "špatné" tak i dobré hlavní protagonisty a jejich akce. Taková ta klasika od Sheridana co tě úplně neposadí na prdel, ale také film o kterém nemůžeš říct že to byl bullshit. 75% odpovídá. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem se docela nudila. Jedinou výraznější postavu hraje Jeff Bridges, který svými obhroublými vtipy baví, jinak je to plytké. ()

rukay 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film v kategorii neo-westernů, atmosférou i kamerou ne nepodobný kultovní Zemi která není pro starý (4****). Výborně nahoru táhne Chris Pine, který tady vloženým charismatem přehrává své výkon z nových Starteků o celý Beta Quadrant a jednu Enterprise k tomu. Klasicky skvělý je i Jeff Bridges, i když tedy chlap zestárl hrozně. Trošku líto je mi tak jen Bena Fostera, protože s takovouhle se mu nejspíš již nikdy nepodaří se z kategorie divný-sadista-psychouš vymanit. I on ale odvádí dobrý výkon. Kromě několika zapamatováníhodných hlášek, jako vystřižených z Harrisovy westernové Appaloosy (5*****) ("Do you know what Comanche means? It means enemies forever." - "Enemies with who?" - "Everyone." - "You know what that makes me?" - "An enemy." - "No. It makes me a Comanche.") či Eastwoodova legendárního Gran Torina (5*****) ("What are you doing" - "Sleeping on the porch, practicing my future") mne mimořádně potěšil také výběr hudby. Je tedy ohromná škoda, že film před velkým finále na okamžik lehýnce ztrácí dech a dovolí divákovy až nečekanou chvilku volnějších myšlenek. Jinak je ale tenhle příběh dvou anti-hrdinů, kteří postupně stírají hranici mezi dobrem a zlem, bezchybnou ukázkou poctivé filmařiny. 4**** ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama