Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (480)

dawnie 

všechny recenze uživatele

Lepší ***. Škoda toho táhlýho konce, kterej tomu částečně sebral tempo. I tak by nezabodovali na plný čáře, ale potěšili mě jižanským špičkováním, nádhernou krajinou v různých denních dobách - z hrátek se světlem mi fakt oči přecházely - a jednoduše tím, že se tu nikdo vyloženě nežene za zlatym plešounem. Plus: that motherf***ing soundtrack ain't no sh*t, no sir. ()

Mahowny 

všechny recenze uživatele

Cením za texaskej feeling - dlouhé záběry na pláně, verandy, pivka, vtípky, a opravdový chlapy. Parádně zahrané a natočené s hudbou od borca Nicka jako bonus. Takhle si představuju současný western, cítil jsem se u toho jako chlap a náramně si to užil. Nevím, jestli bych to tak ocenil i dřív, ale po road tripu v USA jsem tenhle film feeloval a dostal chuť se tam vrátit. Něco na té Americe je. Co se týká scénáře, tak to může působit trochu za hranou, ale imho to docela vystihuje, co se v mnohých částech USA děje - ten Trump nevyhrál jen tak, white trash se ozývá. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Téměř road movie. Dobré zpracování, ucházející děj. Pěkné pokropení samopalem. Tady asi zákaz zbraní jak v EU neplatí. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

75% - komentář 20ti slovy: Místo koní, americké káry a místo soubojů o čest se v kasínu bojuje s úvěry. Díky kvalitní režii, kameře a hercům opravdu povedený "western". ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Zase jedna kriminálka s relativně dobrým koncem. Chris Pine umí chvílema to mělo nádech ale nic extravagantního to není. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Staromoderni kovbojové... nádech s klasickou Ámerickou detektivní bankovní zápletkou.. Celé to doprovází skoro komorní atmosféra a je to jak na lovu..kdy šerifové čekají na tu správnou chvíli až škodná udělá chybu.. bratrské duo jeden chytrý druhý chladná hlava..a dvojice rozdílných šerifu.. herecké výkony dobré...je to stará filmová škola.. volnější tempicko..na mě až moc klidné.. 60% konec dobrej.. ()

Bezda22 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to není nic převratnýho, ale na druhou je tam dobrý a sympatický obsazení, který zbytečně nic nepřehrává. Jeff Bridges je sympaťák a v jeho roli si asi nedovedu nikoho jinýho představit. Dál je tam skvělá hudba a pěkný prostředí. Dejchá na mě taková moderně-westernová atmosféra a to se mi líbí. Zhruba po hodině začne bejt děj trochu táhnutej, ale pořád v takový příjemný snesitelnosti. Závěr vynese nahoru trochu tý akce a pak si film v poklidu dojde svýho konce při debatě na terase... Od začátku si film drží nějaký svý tempo. Je to něco jako, když starej kovboj sedí v houpacím křesle a v klidu si to houpání užívá, občas odplivne slinu plnou tabáku a nebo se napije ze svýho piva. Příjemná věc a rozhodně nemůžu říct, že bych se nudil... Na jedno kouknutí nebo kdyby to bylo to jediný co v televizi budou dávat, tak se určitě rád znova podívám... 70% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je Sheridan nebo jen dýchne nebo cokoli, tak chci mít zmapovaný. Nejen, že tu zase má malou roli, ale ten scénář zas dokázal udělat s patřičnou grácií a vybral si místo, kde když někoho nějak popíchnete nebo zabijete nebo vykradete banku, tak je lepší raději zdrhnout nebo umřít. Texas je tvrdé místo, ale nádherné a to Sheridan vystihl naprosto dokonale. A když máte takový krásný scenérie a dokonalý dialogy, tak herci musí být taky špička. Foster tu je klasický floutek, kterého by jste nejraději nakopli a tak to mám rád. Chris je ale takový nemastný neslaný, bohužel. Popichování mezi bratry funguje i chemie, ale nějak jsem mu to nevěřil. Každopádně co se týče filmu, pro mne to masterpiece není, ale je to určitě nadprůměrná podívaná kombinující dnešní dobu, western a vykrádání bank. Určitě pro zajímavost doporučuji. Jen prostě to tempo ne každému může vyhovovat, ale na to já si u Sheridena už zvykl dávno. Nasadit klóbrce, pivko do ruky, kolt za pas a jdeme v kovbojkách vstříc zábavě. ()

miki68cz 

všechny recenze uživatele

Konečně moderní western jako vystřiženej ze starejch časů. Úžasné herecké výkony, příjemné napětí, dobrá atmosféra, odměřená dávka humoru, skvělá muzika. Nic nepřebývá, nic nechybí, prostě dobrej biják. Vřele vám tento film doporučuji ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Asi neumím číst mezi řádky, pro mě tedy nic moc. Country hudba a rozlehlé prérie, velká auta a tu a tam dědina plná vidláků. Mnohem zábavnější alternativa pro tohle bude Tahle země není pro starý. ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Bozi! Po vsech smerech naprosto vyvazena, s nadhledem pojata vec. Presne zahrane charaktery, chemie - funkcni jak v dramatu, tak v pasazich klasickeho rozjimani nad lahvi piva. Scenar je navic, tak akorat, rozkrocen mezi heist movie, linou kochacku ala McCarthy a vidlackou bromance. Vseho s mirou, vseho dostatek. "God, I love West Texas.." ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Pocta mistru žánru Samu Peckinpahovi. Skvělá studie několika jedinců, stojících na opačných stranách zákona, vyprávěná vez jakéhokoliv přikrašlování, romantizování zločinu (či práce neohrožených strážců zákona), směřující k nevyhnutnému vyústění,syrovému, ale nikoliv naturalistickému. Jeff Bridges jako penzionovaný ranger Marcus Hamilton podává fascinující výkon, jenž upoutal i Americkou filmovou akademii (nominace za nejlepší vedlejší roli). Název filmu odkazuje na smluvní klauzuli v nájemní smlouvě, tzv. "hell or high water clause" , která znamená, že platby musí pokračovat bez ohledu na jakékoliv obtíže, do nichž se nájemce po dobu trvání smlouvy může dostat. ()

DassemUltor 

všechny recenze uživatele

Každý kdo má rád tu pravou Ameriku a byl tam, musí mít takové filmy rád. Chvílemi mi malinko prišlo, že se až moc tlačilo na pilu co se týče jižansky nekorektních hlášek, pohledů na stepy, verandy a pivko. Já tohle všechno miluju!, jen mi občas přišlo že to malinko hraničilo s umělostí a tlačeností, tyhlety feelingy. Přesto dávám plné hodnocení, protože to je prostě moje krevní skupina. Na Tahle Země Není Pro Starý to ale zdaleka nemá. Jinak herecké výkony hudba apod top. ()

zubrik66 

všechny recenze uživatele

Život v amerike nie je len o coca cole a mekáči. Je to tvrdý život pre tvrdých ľudí, hlavne v Texase, kde aj malým deťom do detskej výživy pridávajú steaky. Film je vyrozprávaný celkom dobre, škoda len tradičných barličiek v podobe starého šerifa, ktorý frfle ešte aj na vlastné prdy a jeho rasistické vtipy o indiánoch nikoho nebavia. Záver je pekným happyendom v podobe robina hooda, ktorý zlým bral a chudobným porozdával. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama