Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (481)

nula87 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem staromódní film o lupičích, šerifech a vyprahlém Texasu - ale výborně poskládaný s naprosto fenomenálním Jeffem Bridgesem. 80% ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

I když nám jeho styl vždy nemusí sednout, fakt je, že Taylor Sheridan má talent výrazně promítnout povahu okolního prostředí do samotného filmu. Tento snímek je taky extrémně "texaský" - nikam nepospíchá, moc se ani neposunuje, přesto si jej divák užije. Spíš ten Jeffův ranger je tam celkem zbytečný, Pine a Foster to utáhli i sami. 75% ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Moderný western o dvoch bratoch, ktorí v zapadakove vykradaju banky a majú na to dobrý dovod a dvaja rangeri, ktorí po nich idú. Film ide priamo k veci, žiadna vata, nie je umelo natahovany. Paci sa mi sibnuty kukuč Bena Fostera a rasistické vtipky. Vykrádanie bánk na začiatku vyzeralo veľmi ľahko. ()

S3MIR 

všechny recenze uživatele

Keď sa skončil film, bez váhania som mu šiel dať 4*. Potom som si uvedomil, že tomu filmu vlastne nie je čo vytknúť. V rámci svojho žánru a toho, čím mal ten film byť, splnil všetko do bodky. Kto hľadá nabušenú akciu a neustály spád- rovno to zavrhnite, budete sa totiž nudiť. Tento film je o niečom inom. Atmosféru doťahuje skvelá kamera a réžia. Neskutočne osviežujúci je aj fakt, že je to po (aspoň pre mňa) dlhej dobe pomalý film, ktorý nie je nudný. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Ben Foster - to je duvod, proc to videt. Jinak je to podivana ke kafi, ktera vas rozhodne neurazi, ale ani moc nenadchne. Dej je vlastne hodne hubeny a tak ho prevysuje atmosfera, ktera velmi slusne funguje. Ovsem jen na ni postavit film nestaci. Minimalisticky Jeff Bridges ma vlastne malou roli, ktera nijak nepotrebuje velke herecke usili. Jen se tvrde tvarit a pri replice mit plnou hubu buraku. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Kto nešiel pozerať tento film s vysokými požiadavkami ako napríklad ja, tak si na tom zgustne a vychutná si to. Priamočiare, bez zbytočných opletačiek, servírujúce to, čo môže vyzerať ako nič zvratné ale napriek tomu vysoko uspokojujúce. Perfektne vystavané postavy s rozdielnymi záujmami a cielmi, ktoré sú prepojené cez minulosť ale zasahovať majú do budúcnosti. Pusté, vyprahnuté miesta Texasu, prinášajúce zúfalstvo a úzkosť. Úžasne natočené scény, dokonalá rangerská hudba. Nebyť občasných slepých momentov ako polovica verandoviek tak dávam 100% bez zaváhania. Takáto jednoduchá klasika, ale napriek tomu precízne vystavaná, sa tu dlho už nezjavila. Inač každé zlyhanie, každý náboj a každú podpásovku tu naozaj silno cítiť. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Pohodovej filmek,kterých jsem viděl už dost.Look písku a prachu v zapadákově celému snímku zvedají kredit,protože z mého pohledu jsem byl stále jak na vahách z celého filmu.Stále jsem netušil jestli sleduji drama či mám sledovat i akční film.Ona nakonec z toho byla i neskutečná komedie,protože to co vyhazoval z úst Jeff Bridges se nešlo nepousmát.Taková ústřední dvojka jak z buddy movies s indiánem,co dělají rangery.Mám v tom asi problém já,ale já toho Chrise Pina prostě nebaštím ani za mák.Ben Foster jako vyšinutej a zbrklej je o míle daleko a Chris tam měl hrát klaďase s příběhem,který snad nemohl vůbec soucítit s divákama,na to tam ty momenty prostě neměl a vlastně měly udělat film.Promarněnej potenciál celého filmu.Je to škoda,film má svoje tempo,svojí auru,pár hlášek,ale pořád tomu sakra něco chybí.70% ()

Vasyl 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem tam nebyl a už nesnáším Texas. Všichni jsou hnusní, drsní, mají zbraně a blbý kecy. Do toho si po šichtě vylívají srdíčka na verandě s lahváčem v ruce. No nic co bych chtěl zažít podruhé nebo nedejbože na vlastní kožu. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní drama říznuté westernem a překvapení oscarové sezóny. Netušil jsem, do čeho jdu, nicméně příběh dvou bratrů, bankovních lupičů, a zatvrzelého Jeffa Bridgese, který jim jde po krku, se mi zaryl pod kůži. ()

Luckyboy 

všechny recenze uživatele

Dobře udělaná na první pohled pohodová žánrovka, která je ale ve skutečnosti dost syrová, jako vystřižená z moderního Divokého Západu. Skvělí herci, kteří se dokázali stylizovat do rolí tak, že jim to věříte, i když jsou jejich role málokdy uvěřitelné. ()

Bilky 

všechny recenze uživatele

Silné 4* Všetko bez príkras. Stredozápad bez lesku, zato s biedou všedných dní. Malá výtka k zaverečnému dialógu...musel tam byť? ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Konečne niečo na americký spôsob príťažlivé, ako za starých čias. Skvele herecké výkony, aj vedľajších postáv. Výborne dialógy. Pôsobivá dramaturgia, skvelý art projekt. Aj keď scény neboli animátorsky prešpikované, boli pôsobivou kamerou pútavé. Malo to režijný spád, so skvele podsvietenou hudbou podaní Chris Stapletona , ktorú dokonale namiešal Nick Cave. Proste bolo na čo pozerať. Jedna udalosť ma nepresvedčila. Žeby v USA tejto doby, aj keď v Texase, po dvojnásobnej vražde pri prepade Banky, nechali voľne sa pohybovať druhému z dvojice bratov, ktorý sa topil v dlhoch a zrazu bol v balíku. Celej FBI to nevadilo, až na jedného šerifa, ktorý už bol na dôchodku. ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Docela fajne. Skoro žádný hluchý místa. Chybělo sice něco málo chemie a napětí - na to se přímo rezignovalo, ale vydržet se u toho ale dalo. Pro milovníky texaských "kovbojů" ideál. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama