Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajní agenti si otevřou falešný hotel, který slouží jako zástěrka pro záchranu tisíců etiopských uprchlíků. Natočeno podle skutečných událostí. (Netflix)

Recenze (57)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ambiciózna téma s obstojným obsadením a... pár hodín po filme si neviem spomenúť na jedinú scénu, ktorá nejako rezonovala, či už zábavným spôsobom (lebo snaha o humorný nadhľad tam je) alebo emocionálnou intenzitou. 5/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pokud byste chtěil vidět, jak zazdít solidní námět brutálně průměrným zpracováním, tak si pusťte tento film. Obyčejné je na něm úplně všechno. Od hereckých výkonů počínaje, po dění konče. Přitom ten námět...ten námět! ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Izraelský agent Chris Evans a jeho tým jsou odhodlaní zachránit etiopské uprchlíky. Jak? Pořídí si v Súdánu hotel, přes den se starají o turisty a v noci pomáhají s evakuací stovek lidí. A vědí, že je jen otázka času, než se to celé nějak podělá. Red Sea Diving Resort slušně vypadá, má dobré herce i vcelku zajímavou zápletku, ale je v něm málo napětí, emocí nebo čehokoliv, co by ho povyšovalo nad průměr. V tomhle žánru vzniklo dost lepších filmů. Ale i horších. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmu, který člověka rozhodně informačně obohatí, ale já už jej nikdy nechci vidět. Popravdě bych se k takovému tématu už neodhodlal, nebýt toho, že se Netflix vytasil s prvotřídním castingem, v čele s Chrisem Evansem, kterého v posledních letech žeru všude. Opravdu hodně moc mi to připomínalo Argo, Red Sea Diving Resort ovšem na oscarech s určitostí rulovat nebude. Jeden z lepších filmů na této streamovací platformě, jež se tu produkci filmů stále učí...7/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tak do izraelského letiště nakonec zdárně dorazili. A slíbili, že se vrátí I pro další strádající. Tenhle hotel představoval vyšší pravdu. Nenechal nikoho trpět, což ale pochopitelně přineslo nespočet problémů. V čele skupiny, která zachránila tisíce etiopských židů uvězněných v súdánském uprchlickém táboře, je Kapitán Amerika (Chris Evans střídá právě velké produkce s menšími projekty), sekunduje mu několik hvězd nižší svítivosti, včetně promiskuitní mršky z Dívky ve vlaku Haley Bennett. Zlé to rozhodně není, ale téhle humanitární agitce chybí konstantnější napětí, silnější poselství nebo jednoduše scény, které bych si chtěl přehrát znovu. Pár zajímavých momentů sice přijde, ale na 130 minut je jich zatraceně málo. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Musím opět souhlasit s Lacem. Kvalitní ať už áčkové nebo béčkové současné akční produkce je jako šafránu a důkazů, že tenhle žánr pomalu vymírá je víc, než by jednomu bylo příjemné, takže bez komentáře.35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych tomuto šlechetnému, cílevědomě natočenému počinu strašně moc dát vyšší hodnocení, jenže na úkor oné věčně přítomné sentimentality a podivuhodného střídání žánrů (od feel good dramedy přes akční heist movie až po válečný thriller) to prostě nejde. A navíc se už zase trochu víc bojim, že Evans bude mimo MCU stejně marnej, jako nethorovskej Hemsworth. Jestli by si někdo od Disneyho za x let zasloužil seriál, je to právě Captain America s Chrisem, třeba jako padesátníkem ve What If realitě... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film rozpráva priebeh jednej z najslávnejších úspešných misií tajnej izraelskej služby Mosad zo začiatku 80.rokov minulého storočia. Niekomu môže vadiť práve  klišé podanie v hollywoodskom štýle. Prehnane akčné scény sa striedajú s tými, pri ktorých divák zatajuje dych v napínavej „hre na schovávačku“ alebo s uvoľnenejšími pasážami krátkodobo presvetlenými bezstarostným slnkom. Súčasne je ale snímka tak nejako pasívne agresívna a nenechá nás chvíľku v pokoji. V súčasnosti sa jedná o veľmi aktuálnu a pálčivú tému, teda je film naozaj gól do čierneho. Divák bude intelektuálne obohatený o nie príliš známy faktický prípad z minulosti. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Red Sea Diving Resort" ma celkom príjemne prekvapilo. Chris Evans, Haley Bennett a Ben Kingsley v Netflix filme? Som zvedavý. Výsledok, ktorý nám tu Gideon Raff predstaví celkom funguje. Okey, nemôžem povedať, že pôjde o veľkú filmovú klasiku, no za pozornosť film určite stojí. Chris Evans je podľa mňa dobrý hlavný hrdina a celkom sa mi páči, ako pre funkčnosť toho plánu musia začať reálne improvizovať. A nakoniec sa z falošného hotela musí stať skutočný hotel, ktorý bude reálne ubytovávať hostí a súčasne v noci prevážať utečencov do Izraela. A je to veľmi dobré krytie. Uznávam. No čo film pre mňa ťahá dole je fakt, že máme tu film podľa skutočnej udalosti, ktorý ale pôsobí veľmi filmovo. Spolu so všetkými jednotlivými klišé. Film musí mať zloducha, musí mať vtipné momentky, musí mať funkčné časy, no potom na konci budeme mať dramatické momentky, aby sme s napätím očakávali, ako to celé dopadne. Vadí to nejako výrazne? Nemyslím si. Film má podľa mňa dobrú atmosféru, dobre spracované postavy a vedú medzi sebou aj celkom uveriteľné dialógy. A čo sa týka scénok, tak dokážu mať aj svoje momentky, kde som si nebol úplne istý, ako to celé nakoniec dopadne. Keby pôsobil film autentickejšie a nie spracovaný pre filmových divákov, bolo by moje hodnotenie vyššie. Výsledok teda znie, stojí za pozornosť. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Politický thriller o práci Mosadu a ich záchrane židovských utečencov v Etiópii v roku 1977. Ben Kingsley po niekoľký krát nominovaný na židovskú rolu roka, jemu už asi ani iné postavy nebudú dávať. Chválospevy na židovský národ, ktorý vraj nikdy nikomu neublížil a len oni sú chudáčikovia v utrpení, sú už unavujúce. Ale tak veď vieme, kto ovláda média i Hollywood. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

V reálu se zařízení jmenovalo Arous Holliday Village, fungovalo tři roky, doopravdy pomohlo zachránit tisíce etiopských Židů, doopravdy POZOR SPOILERY (!!!) nikdo z organizátorů nezahynul (název mise zněl Operation Brothers), doopravdy ho navštěvovali zástupci súdánské armády (protože resort poskytoval lepší služby než ostatní zařízení v Súdánu). Pravdivá je i situace POZOR DALŠÍ SPOILER (!!!) kdy súdánská armáda spustila palbu na pláž, protože si myslela, že jde o pašeráky a Gad Shimron je seřval, že střílí po turistech, kteří se účastnili nočních ponorů. V reálu možná zástupci súdánské armády nebyli takové svině (po incidentu na pláži se súdánští důstojníci omluvili). Přestože byla mise extrémně nebezpečná, možná, že pro film určité prvky trochu víc zdramatizovali, protože to v reálu paradoxně probíhalo až příliš poklidně KONEC SPOILERŮ. Dávám "jen" silné tři hvězdy, protože si dovedu představit, že kdyby to byl izraelský film, bylo by to méně mainstreamové a trochu víc realistické. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek The Red Sea Diving Resort sice disponuje aktuálním a zajímavým příběhem, nicméně režisér Gideon Raff ho prostě nedokáže pořádně "prodat". Je to dáno zejména díky nedotaženému scénáři a místy až schizofrennímu střídání žánrů, což působí obzvláště rušivým dojmem. Snímku bohužel nepomáhá ani herecké obsazení plné zvučných jmen či některé akční scény, jež působivě dokresluje hutný soundtrack. Celé to tedy ve finále vypadá jako ambiciózní, avšak nedodělaný filmový bratříček snímku "Argo". A to je vzhledem ke zvolenému tématu vážně velká škoda. „My country is once again broken. Death is spreading. The new government is waging a war against the rebels. The rivers again have turned red with blood. Thousands dead. Millions disfigured, dishonored, displaced.“ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Téma je perfektní, protože Operace Mojžíš a akce na ní navazující patří k majstrštykům Mossadu a zároveň se jedná o jedny z nejemotivnějších okamžiků novodobého Izraele. Nevadilo by mi ani zjednodušení děje, protože obsáhnout do dvou hodin všechny tehdejší události je nemožné. Nicméně mi neseděl místy odlehčený styl vyprávění, který se z mého pohledu strašně tloukl s vypjatými a drastickými scénami. To na mě působilo rozpačitě a na celkovém dojmu se to odrazilo. A jak píše Cervenak, i mě vadilo, že se tu nenašla jediná scéna, která by utkvěla v paměti, což je vzhledem k námětu trestuhodné. Čestná výjimka patří závěrečným titulkům, ale to je málo. není to špatné, ale od Raffa jsem čekal víc. Možná by nebylo od věci se k tomu vrátit v seriálové podobě. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ďalší Netflixovský film so silnou témou ale slabým spracovaním, ktorý nezachráni ani solídne herecké obsadenie. Banda full retard namachrovancov podobná parte z Fast and furious sa snaží dostať zopár stoviek židovských utečencov z vnútrozemského afrického štátu do susediaceho prímorského, aby sa utečenci previezli na loďke do bezpečia. Ale film postráda akékoľvek napätie a skoro som pri ňom zaspal. Zopár hviezd v obsadení tu nemá čo hrať. Na konci som si vydýchol nie zo šťastného konca, ale z toho, že mám film za sebou. Výsledkom je film s obdivuhodnou témou ale zavrženíhodným spracovaním. 4/10. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Film působí z dramaturgického pohledu jako malá kamenná mohyla. Pěkná na pohled, zdánlivě smysluplná a jímavě symbolická, stačí ale malý poryv větru nebo škobrtnutí pobíhající (kritické) zvěře, a vše se okamžitě sesype na hromadu. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvě hodiny ve společnosti sice hvězdami obsazeného ale jinak docela tuctového dramatu na motivy skutečného příběhu, které sice z průměru pozvedává několik povedených momentů a pár dobře mířených humorných dialogů, na těch 130 minut je to ale zatraceně málo. Ve své podstatě si film může podat ruce s žánrově docela podobným kouskem Operace Entebbe. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého je škoda, že si ho na Netflixu pustilo tak úzké spektrum diváků. Rozebírá zde zajímavou historickou událost s dopadem na tisíce životů. Samozřejmě mě nalákalo zejména obsazení (Chrise Evanse po zhlédnutí Defending Jacob už plně uznávám jako herce s mimořádným talentem), ale nejenom to...chtěl jsem se o této operaci dozvědět více. To srovnání s Argem je na místě, to se kvalitou pohybovalo trochu výše, ale i tohle dokázalo divácky strhnout. Ten nápad s tím hotelem a následná realizace plánu působily ve svém zárodku nesmírně šíleně, jít do toho chtělo obrovskou porci odvahy. Film dokáže dobře balancovat mezi různými žánry, chvíli to působí jako skoro až komedie, aby se v následně přešlo k nervy drásajícímu momentu. A ten konec, tam se mi doslova v žilách vařila krev. Doporučuji. Za mě 7,5/10 ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

3,5 a přidávám se k ostatním, co říkají, škoda přeškoda, takový námět ! a natočený bez jakéhokoliv napětí. Tenhle námět si fakt zasloužil dobrého režiséra. A Chris mi tu i seděl tím obsazením. .. shlédnuto na doporučení od Honzy K. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně dietní příbuzný Hotelu Rwanda.Téma je zajímavé,celkem hezky se na RSDR kouká,ale vzhledem k vážnosti již zmíněného tématu chybí tomuhle kousku jakékoliv napětí,nebo naléhavost.Ne jedno podívaní rozhodně neurazí,ale charisma vedoucí k tomu,že bych to chtěl vidět znova tu bohužel není...60% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Celkem netradiční úloha a postava pro Evanse, nicméně kuráž má na rozdávání a koule z ocele! Úplně jinej frajer, než jak jsme na něj zvyklý, coby slaďouška v kombinéze s Áčkem. V podstatě celej jeho tým byl fajn a kamufláž ohledně záchrany uprchlíků s hotelem, kterej nakonec šlapal na stoprocent i včetně skutečných turistů, byla luxusní. Nejlepší na tom je, že je tahle story podložená skutečností, což nám na konci filmu ostatně dokazujou i autentický videa a fotky. Sice o prsa, ale za tohle si ti kluci izraelský tu čtvrtou zaslouží! 70% ()

Reklama

Reklama