Reklama

Reklama

Mnoho let poté, co války v Galaxii vyvolaly katastrofické události po celém světě i kolaps Měsíce, se lidstvo snaží přežít. Má jen jedinou modlu k uctívání - Cosmoball, fascinující hru, v níž se mezi sebou utkávají lidé s mimozemšťany na obrovské mimozemské lodi plující po obloze. Mladík s neskutečnou silou neznámé povahy se připojí k týmu horkokrevných superhrdinů výměnou za lék na smrtelnou nemoc své matky. Čtyři ze Země budou nejen bojovat za obranu cti své domovské planety ve velkolepé hře, ale také čelit hrozbě, kterou představuje Galaxie, aby mohli vzít svůj osud do vlastních rukou. (HBO Europe)

(více)

Recenze (42)

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Rusové dotahují Hollywood zdárně a poměrně rychle.. skvělý záporák podobný všem těm vesmírným zloduchům z USA. Až na ty někdy až příliš typické ksichty z Východu, pecka. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Kdybych před vás postavil dvě krabičky od sirek, ale dvě naprosto stejný krabičky... Co je? Bejt to emerická produkce, tak to tu má 80% jak nic! ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Detsky pribeh, ale spatny. Zmatek ve scenari a postavach. Lide ve studiu videli americke velke blockbustery a rekli "tohle chceme v nasem filmu take". Ale bez kontextu. Dialogy nefunguji. Hlavni postava je neoblibitelna.Ale je to dost hloupe ,aby to bylo zabavne. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ruská odpověď na Hunger Games a podobné produkty. 1)  Pro fanoušky žánru je to asi zajímavé. Ale kterého žánru? Jde o dětský film, parodii, scifi, pohádku, fantasy, dobrodružný snímek, komedii či romantický příběh? Jaká to patlanina._____ 2)  Brankář galaxie (Vratar Galaktiki), sympaticky přejmenován na Cosmoball, je předělávka 58letého režiséra, produkčního a scenáristy Džanika Fajzijeva podle francouzského kresleného seriálu Galactik Football._____ 3)  Zajímavé jsou ruské konotace. Nápomocný robot se jmenuje Sputnik. Moskvu symbolizuje stalinský mrakodrap. Hlavní ženská postava Nataša. A k tomu ti vlnožrouti. Takhle pořádně pracuje moskevská policie. Hurá!_____ 4)  Film připravoval režisér od roku 2014. Natáčení proběhlo v roce 2017 ve studiích Mosfilmu. Na ploše 3 500 m2 vznikly ulice a interiéry postapokalyptické Moskvy. Masových scén se účastnilo se až 500 herců, každý z nich v unikátním kostýmu. K tomu účelu nakoupila produkce 1,5 tuny letního oblečení z Indie. Do kin byl snímek uveden v roce 2020._____ 5)  26letý Jevgenij Romancov (Anton) dostal k roli vzhledem ke svému sportovnímu zaměření (absolvoval Moskevskou státní akademii tělesné kultury v oboru teorie a metodika fotbalu a hokeje). Sportovní background byl rozhodujícím faktorem i u výběru dalších herců. 31letý Ivan Ivanovič (útočník Pele ze zasněžené Brazílie) by taky stál za hřích._____6) Věk protagonistů uvádím k roku 2019. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Podobně jako se kdysi označovaly filmy s pro dospělé hvězdičkou (dnes eRkem), uvítal bych u některých žánrů varování, že jde o film pro děti ...třeba sluníčko, nebo eFko (family). Cosmoball je přesně ten typ pořadu u kterého v neděli ráno dřepí sedmiletí kluci s fascinovaným výrazem. Lžička s jogurtem na půl cesty k otevřené puse, bez známek vnímání jakýchkoliv instrukcí rodičů (převleč se, dojez ten jogurt, jdi se umýt...mám ti to vypnout!). Zpravidla se takové "ranní kinderfilmy", nebo seriály dělají animované a svému účelu poslouží. Hold Rusko je země neomezených možností, takže si někdo dal práci a místo aby dětem ráno servíroval "rohlík se salámem", uklohnil ze sci-fi, fantasy a pohádky "boršč", kterým chtěl nejspíš zaujmout i starší sourozence, nebo dokonce rodiče. Trochu zbytečné, ale proč ne. Ten look přiznané animace beru, nebyl důvod vyhazovat miliony za ruského Valeriana, nebo ještě dětinštějšího Green Lanterna. Co ale nepochopím je, že v Rusku je 146 milionu obyvatel a někdo vybere tak nesympatického chlápka do hlavní role. Přitom jeho spoluhráči byli úplně v pohodě. Ale abych jen nehanil. Pár dobrých nápadů, místy neotřelý vizuál, žádná politická agitka. Protože je evidentní, že nejsem cílovka dám o kus lepší hodnocení, protože si myslím, že to dnešní kluky má potenciál zabavit. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Silné drogy treba k vymysleniu takéhoto príbehu. A následne veľa rubľov pre miestnych heckerov a geafikov, čo to dali do kopy. Bola by to perfektná počítačová hra, ako film je to ale desná píčovina. Viac menej pre normálneho človeka nepozerateľná. Akurát tie ženy boli schopné. 1 z 5 ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Tešil som sa na to, o to viac že mi ľudia z okolia hovorili o tom iba v pozitívnom duchu. Avšak bol som nemilo prekvapený ako sa pri sledovaní mnohokrát nudím a trpím..... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevná sci-fi pohádka pro děti od 6-15 let, se vším co k tomu patří. Takže ploché postavy, přímočarý děj, rezignace na logiku, přeplácanost - však to znáte. Plusem je, že se Cosmoball nebere vážně a marně se nepachtí po osudovosti, což podrazilo nohy třeba Hunger Games nebo Divergenci. Mínusem, že mimo efekty a slušnou akci nemá moc co nabídnout. Vizuál je občas podmanivý, občas samoúčelný. Hlavní hrdina je otravný panák, naštěstí Viktoria Agalakova je sympatická za oba. Tipnu si že ona je to jediné, co má z tohohle filmu nějakou budoucnost. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Celkom slušný ruský pokus a detskejšiu ale viac sci-fi verziu Hunger Games? Neviem, k čomu inému to prirovnať, lebo to bola miešanina z xy žánrov a žiadny super, len priemer, ale na počudovanie, dalo sa to zniesť. Ruské sci-fi mám rád a toto je síce z ich druhého kvalitatívneho konca, ale napriek tomu to na sledovanie s osemročnou dcérkou bolo celkom fajn. Niektoré CGI slabučké, iné perfektné. Ruské mená samozrejme ako päsť na oko, ale tak to sa u nich dá čakať. ()

Ledkodlaq 

všechny recenze uživatele

Podívejme, co rusáci dokázali. Multibarevnou fantaskní šílenost, v pozitivním slova smyslu, která dokonce dávala celkem i smysl! Co mi kazilo zážitek, byl horší zvuk, jeho nevyváženost především. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Snaha Ruska natočiť sci-fi pecku, ktorá sa vyrovná (v prehnaných myšlienkach prekoná) tie priemernejšie blockbustery, ktoré (občas) produkuje Hollywood. Najväčším problém tohto filmu je jeho slabší scenár. Jeho základy poznáme veľmi dobre a nič prekvapivého neprináša. (To už len do zátvorky, že v niektorých častiach filmu je vidieť nemalú inšpiráciu zo Západu.) Čo sa týka vizuálnych efektov, tak tie sú prekvapivo celkom vydarené a sú bez problémov zrovnateľné s tými, ktorými sa môžeme stretnúť u priemerných Hollywoodskych blockbusterov. Herecké postavy klasické, bez snahy ukázať hlbší rozmer ich charakterov. Zo záveru sa dá vyvodiť, že možnosť pokračovania nie je vylúčená. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Přeplácaná a ujetá magořina co na zabití času poslouží více než dobře ... a jsou tam moc hezké herečky ... v tom u mě "Rusko Rules !!!" ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

"Why Soviet girls are better" - na druhou stranu kdyby to byl Marvel tak bych to skoro nepoznal. Dementní CGI záporák atd. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Potřeboval jsem rodinnou komedii pro celou rodinu, od dospělých po 8 letou a nakonec byl tento film ideální. Nenáročná barevná zábavná podívaná pro všechny věkové kategorie, i když pro ty mladší mnohem více. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je pěkný vizuál tak nějak samozřejmý. Triky jsou nejlevnější co kdy byly a tak si je může dovolit kdekdo. Jenže třeba u Cosmoballu chybí všechno ostatní. Je to hloupý, šílený přebarvičkovaný mišmaš, který je možná hlasitý a trikově napráskaný, ale jinak je to prázdný jak kelímek od sněděnýho jogurtu. Strašná kravina. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Triková část je slabinou filmu, stejně jako klišé s umírající matkou a hledáním léku na její chorobu. Jinak ten ruský David Carradine v mladším vydání jim nějak nenarostl do výšky, ale úžasná podoba. ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, dalo se to a nejvíc nejroztomilejší věci, byli ti malý roboti, ze kterých se jim udělal dres a ta velká bílá chlupatá koule :-D ()

Reklama

Reklama