Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V českém filmu pro malé diváky se díky dětské představivosti prolíná realita s pohádkovou fantazií. Začíná v okamžiku, kdy se rodina správce zámku Krále stěhuje na nové působiště. Tatínek, maminka i jejich dvě děti, Radek a pětiletá Terezka, a nakonec kočka Líza. Fantazie obou dětí mění krajinu, kterou projíždějí, v pohádkovou zemi a když nákladní auto uvázne ve sněhové závěji, přijede kouzelný dědeček na saních tažených koňmi a odveze je do zámku, kde se setkají s tajemným černým jezdcem na černém koni. Později zjistí, že je to zámecký restaurátor Albert, který nemá rád kočky. Když se Líze narodí pět koťátek, zjistí děti, že je Albert odvezl ze zámku a vydají se po jeho stopách. V poslední chvíli se jim podaří kočičí rodinku zachránit, ale v noci se pak Radek, potají sledován Terezkou, vydá do kouzelné země za zrcadlem, aby tu získal živou vodu, která by zachránila život utopené Líze... V ateliéru č. 6 na Barrandově vytvořil architekt Vladimír Labský multifunkční dekoraci, která byla po úpravách využita rovněž při natáčení filmů Panna a netvor, Tajemství Ocelového města a Deváté srdce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (79)

bratr.Milan

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to naposledy jako malý, takže se neodvažuji hodnotit. V paměti mi sice zůstal hluboký zářez, ale vybavuji si jen temnou traumaticky děsivou atmosféru a pár záběrů. Rozhodně mě to tehdy zvláštně fascinovalo a děsilo zároveň. To je vše, co jsem si s tohoto dětského "hororu" zapamatoval. ()

Všežrout 

všechny recenze uživatele

Tato "pohádka" mi v mládí utekla, ale po jejím zkouknutí nezbývá než litovat, že mi neuniká i nadále. Zhůvěřilost takového kalibru jsem neviděl opravdu dlouho, vhodná leda tak pro mickofily, pedofily, hledače skrytých významů nebo sběrače filmových kuriozit...a tu hvězdičku jedinou dávám za mrtvou chobotnici. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

Průměrná pohádka ovšem s nádhernou hudbou Luboše Sluky !!! Poprvé se zde před kamerou objevila Veronika Týblová, známá později jako Mařenka z televizního seriálu ARABELA. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokus o artovou moderní pohádku podle mého se těžce minul účinkem. Dost často jsem si říkal, co nám to ti filmaři chtějí říct anebo zda na něčem nejedou. Ten pohádkový fantazy svět byla fakt fantasmagorie. Takhle splácat pohádkovou říši (perníková chaloupka, o veliké řepě, červená Karkulka, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, Sněhurka a sedm trpaslíků) s artovým pokusem (barokní dětský ples a především ta pedofilní rajská zahrada nahatých dětí s žirafy, slony, želvami a papoušky) v nesourodý chaos se podařilo opravdu jen Kovalovi. Do toho ještě narval Malého prince a v závěru jako by věděl, že je to už trapnost nad trapnost, tak pomocí zápasu s chobotnicí odkázal na trapné snímky Eda Wooda, konkrétně na film NEVĚSTA MONSTRA. Ať se podívá na Vorlíčkovsku Arabelu, jak se dá geniáně představit celá pohádková říše. Ale i tak bych našel dobré stránky této lyricko-epické pohádky. Tou první je hlavní role samotné Hrubé Skály a Hruboskalska. V jednu chvíli jsem tam zahlédl i Valdštejn a ty Čertovské hlavy u Mělníka také potěší. Výprava se opravdu povedla, a to se ještě natáčelo v Německu. Na téměř 40letou Janu Andrsovou, matku dětí, byl také pěknej pohled. [2900. hodnocení, 71. komentář, 52%] ()

IvcaG 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že nezajímavá ale tak nějak ani né zajímavá, neříkám ani že špatná pohádka ale ani trochu dobrá, tak nějak mě nezaujala a to jsem se opravdu snažila ji vnímat.. ()

Kirman 

všechny recenze uživatele

S přibývajícím lety ztrácí Kočičí princ na kráse, je to totiž vyloženě dětská snová pohádka - pro děti (což se o všech pohádkách nedá říci). Mě vždy, jako kočkomilci, vadilo jak tam tahá mladá Fuchsová koťata. S mírným odstupem si dovolím hodnotit průměrně, ačkoliv přiznávám, že jako dítě bych klidně hodnotil lépe (taková ta zvláštní tajemná atmosféra dětské fantazie mi připomíná tu z Krakonoš a lyžníci nebo Kaňka do pohádky). Dnes bych ještě přidal pohádce přívlastek "psychedelická". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Svět snů a fantazie se u dětských příběhů používá hodně často. Pro ně to představuje únik od tvrdé reality, ve kterém hledají určitý druh dobrodružství, romantiky a nové přátelství. Asi nejslavnějším takovým snímkem je ´Nekonečný příběh´ (1984). Za zmínku stojí i ´Most do země Terabithia´ (2007). Svůj filmový zářez má i československá kinematografie a to z roku 1978, ve kterém se poprvé v hlavní roli představila hvězda dětských filmů Žaneta Fuchsová. Pro Pavla Hachleho, který si zahrál jejího brášku, to byla role jediná. Pro zajímavost také stojí, že si tu zahrála i Tereza Brodská, pro kterou to byla již čtvrtá filmová zkušenost a v malinké roličce Tlustého z trojky Dlouhý, Široký a Bystrozraký Michal Tučný. Toho asi málokdo pozná. Příběh snímku tedy pracuje s přirozenou dětskou fantazií, ve kterém děti v hlavních rolích skutečně vytvořili takřka profesionální výkon. Prolínání skutečného světa s pohádkovou fantazií je natočeno tak impozantně, že není třeba u toho ani přemýšlet. Jednoduchý děj je vyprávěn lehce a tak nějak lidsky. Inu, přeci jen jedná se o rodinný film, který míří převážně na malé dětské diváky mající svůj vysněný svět. Pro ně je to vlastně úplně to samé, jako když si hrají doma v pokojíku nebo někde venku. Snímek pomalu začíná být pozapomenutý a je to ohromná škoda. Je to kvalitní film o dětském světě, jaký už nikdy nikdo nenatočí. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Toxoplasmatická Odysea - aneb - jak malá Brodská pořádala travesty house party. Jsem jedinej, koho krutě znepokojila ta pasáž plná nahejch dětí na louce??? Ať už byl záměr jakejkoliv, výsledek byl přes čáru a napřesdržku nejmíň.... ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

Inu, pro malkáče moc velkáčské a pro velkáče moc malkáčské, abych si vypůjčil slova Ľuba Dobrovody. Rozhodně stojí zato (alespoň jednou) vzhlédnout. ()

Slapi15 

všechny recenze uživatele

Pro mě to byla hodně děsivá pohádka, kterou jsem tenkrát měl i problém dokoukat - a to ne kvůli kvalitě. Možná podvědomě od té doby vyhledávám mysteriózní filmy. Jednoduše řečeno pro děti solidní psycho. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Žanety Fuchsové. Jak jsem jí měl v pozdějších formelácích a chobotničkách celkem rád, tak tady mi lezla tak příšerně na nervy, že to ani nemůžu vypovědět. Dvě hvězdičky za výpravu, souboj s chobotnicí mi utkvěl v paměti hodně. Jako film je to celé ovšem k ničemu. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Kočičí princ by byl polovyční bez skvělého opravdu hereckého výkonu Žanety Fuchsové a rozhodně nejlepší film Oty Kovala ()

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama