Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

haluska11 odpad!

všechny recenze uživatele

...aneb Telenovela: The Movie. V psychadelických 90 minutách shlédnete tak-trochu-lesbický pár, drogový rauš, domácí násilí, útěk z domova, těhotenství, kolísající herecké výkony a mnoho dalšího! Kdyby to mělo víc barviček, nazvala bych to českým Almodovarem. Takhle jde bohužel jen o jeden velký shitstorm tragédií, který vám zdemoluje bránici. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

"Ták Lucinko, dneska budeme obnovovat lásku." - Asi taková demence to je. Jednou český mainstream není ultra šovinistický a ultra sexistický, ovšem za cenu toho, že je ultra dementní v nepochopitelném jednání postav (o hereckých výkonech dětí a dospívajících nemluvě) a WTF zvratech, které se reality života nedotýkají ani o délce jednoho vesmírného roku. Jó, taková je cena za štěstí. Eh. Ať už ta paní prosím žádný scénář nepíše. Příště raději svůj masochismus nasměřuju na vypíchnutí si vlastního oka, než na vystavování se dalšímu jejímu filmu. Konec krutosti. Pusťte si radši Sněží! ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Jak si matně vzpomínám, byl tento film částečně prezentován jako "volné pokračování Samotářů", což samozřejmě není vůbec žádná pravda. Jedná se o velmi komplikované vztahové drama, jehož komplikovanost vyplývá ze zvoleného způsobu vyprávění (někdy až nesmyslné a nenavazující střihy doplněné o titulky "ten rok") a z velkého množství postav a jejich mikropříběhů (mimochodem dost nerealistických příběhů). Režisérka a scenáristka v jedné osobě bohužel nedokázala svoje dílo ukočírovat a opírat se tak může jenom o slušné herce, zejména Plesl si svého násilnického hajzla hodně užívá. ()

Flakotaso odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toporný a tupý film se jenom tak nevidí, je to v podstatě instant classic českého polistopadového trashe. Autorské dílo podle Dabrowské snad ani nemohlo být myšleno vážně, sveřepě uvědomělé pohledy hlavních hrdinů, jež se v průběhu filmu až podezřelým způsobem kupí jako lavina, však vypovídají o opaku. Only me only you tyvole. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Tvůrcům názor na tvz. Lgbt komunitu neberu, jsem s tím názorem v pohodě. Co už v pohodě není je scénář. Tenhle příběh tu byl už stokrát a jednou. Režisérka není režisérka a scénáristka nepíše (jedna a ta samá osoba) . Takhle bych popsal moje pocity z tohodle filmu. Dal jsem jednu hvězdu za Plesla, ten fakt bavil. Někde jsem se i zasmál (Měl jsem se smát???). Nepovedlo se to ani přesto, že tam byli dobří herci, ale jak už u českých herců bývá, zchramstnou všechno pro prachy i kdyby to měla bejt stejná sračka jako Ulice. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Olga Wdowiaková při natáčení filmu vykouřila přibližně dvacet cigaret denně, ačkoliv jí bylo teprve šestnáct let. Podle režisérky Olgy Dabrowské to bylo způsobeno napětím a nervozitou a také kouřením na kameru. (JoranProvenzano)
  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama