Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyčejné lidské štěstí může mít mnoho podob. Někdy jasných, někdy nečekaných. Kde ho hledat a co mu obětovat? Film režisérky Olgy Dabrowské Cena za štěstí ukazuje příběhy lidí, kteří cestu ke svému štěstí někde ztratili a pokoušejí se jí znovu najít. Vztah, láska, moc, útěk a vlastní děti, které mohou přinášet naději a radost, ale mnohem častěji nakonec pykají za naše chyby. Film Cena za štěstí odvíjí samostatné osudy několika hrdinů, aby se jejich cesty začaly postupně křížit a mohly nakonec složit dohromady jeden velký příběh života. Propletenec rodičů, které můžete potkat každý den, jejich dětí a partnerů. Své štěstí najdou často nečekaně, ale to je přeci jedno! Milenecký a životní pár (Vanda Hybnerová a Ivana Chýlková) vychovává dvě děti, když do jejich harmonického soužití vstoupí muž z minulosti (Tomáš Hanák). Násilnický psychopat (Jaroslav Plesl) se domáhá dcery z rozvedeného manželství, zatímco jeho bývalá žena (Klára Pollertová-Trojanová) s dětmi trpí jeho terorem. Dva teenageři od svých rodin prostě a jednoduše utečou. Oddaný muž (Pavel Řezníček) nemá sílu, aby ochránil svou lásku. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (116)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Paní režisérka a scénáristka v jedné osobě toho chtěla divákovi jistě říci mnoho, což se také událo. O reálnosti či nereálnosti odvyprávěných vztahů můžeme spekulovat, ale snad asi každý ví, že život dokáže připravit takové rodinné propletence, že se občas nestačíme divit. Ve filmu to může vypadat všelijak, nicméně zde i v životě jsou za vším lidé, hledající obyčejné štěstí v zamotaném světě. Každý jiným způsobem, každý platí svou cenu. Herecky velmi dobré, podpořeno klasicky výbornou hudbou Honzy Muchova, scénář lehce překombinovaný, což může u někoho vyvolat menší negace či dokonce pohrdání, co tím ti tvůrci vlastně mysleli, ve finále se ale na film divá pěkně, dokáže rozesmát, rozesmutnět, vyvolat pocit, že chcete někoho zabít, třeba Jardu Plesla, ale dokáže také příjemně potěšit a utvrdit nás v tom, že štěstí není od nás zas tak moc daleko, když už jsme se rozhodli, je jedno v jakém věku, ho sami najít. S komentářem přidávám i půl hvězdičky navíc. [Kino Citadela - Litvínov] ()

Ombe 

všechny recenze uživatele

U jinýho filmu bych obhajoval tak nízké hodnocení, tady to bude naopak. Když pominu absolutní nereálnost (a dle některých dalších komentátorů i tendenčnost) toho příběhu, byl to povedený kousek. Všichni ti herci zvládli svou roli naprosto úchvatně a to ve všech věkových kategoriích. A že to mělo být drama, ale je to komedie? Nevadí :D. Docela jsem se bavil a na škodu to nebylo. A co je tak absurdní, že to nemůže být jen tak přehlédnuto, jako například roční luxusní dovolená ve squatu, připadne na vrub "uměleckosti" filmu. Někdo tu psal, že dává za tyhle kiksy tři se zavřenýma očima. Já je dávám s očima otevřenýma. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Atraktivní téma, atraktivní herci a herečky, ale stejně je to takové nijaké. 1) Po skvělém začátku se film jakoby zastavil a dál jen pomalu pokulhával._____ 2) Vedle sebe poskládaným událostem místy chybí vnitřní vazba a logika. Ke změně myšlenkového paradigmatu dochází bez viditelných příčin a film jen sleduje, jak na věc postavy reagují._____ 3) Zaujal mě zajímavý vlakový vagón._____ 4) Z pěkných kluků tu je 18letý Josef Trojan (Patrik) a především velmi přitažlivý 43letý Jaroslav Plesl (násilnický ex-manžel Albert). ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Taká tá klasická česká dráma. Čo si pod tým predstaviť? Zopár známych hercov a mix všetkého, čo je in. Od rozvrátených rodín, útek z domu, alkoholizmus, cez dejové zvraty, plač, lezby až po emotívny happyend. Veľmito chcelo byť moderné, veľmi to chcelo obsiahnúť problémy strednej triedy a divných rodín. Bolo to ale len úsmevné a koniec koncov úplne zbytočné. Nikoho tie drámy z bežného života nezaujímajú, keď ich žijú. 1 z 5 ()

filipvrbik odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se bývali tvůrci pokusili o komedii, tak to mohlo fungovat - jenže to má být drama. Což sice hlavně v poslední půlhodině ( ano dodíval jsem se) je, jenže je to tak příšerné a hlavně příšerně natočené, že si odpad prostě neodpustím. Na konci je sice povedený vtip, ale neměla to být komedie, neměla... Tak asi tak, český film opět "zabodoval" ...5% ()

Galerie (123)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se na Vysočině. Filmový štáb se objevil v lokalitě Skalákova mlýna na Třebíčsku i v Dolním Radíkově na pomezí Vysočiny a Jihočeského kraje. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)
  • Pracovní název filmu byl „Děti samotářů“. Má velmi volně navazovat na kultovní snímek Samotáři z roku 2000, ale podle produkce není jeho pokračováním. [Zdroj: jihlava.idnes.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama