Reklama

Reklama

VOD (1)

Pro mladou autistickou dívku Wendy je svět komplikovaným místem k žití. Wendy by ráda opustila chráněné bydlení a je si jistá, že stačí prokázat schopnost normálně fungovat, aby mohla opět žít s rodinou své starší sestry. Jako velká fanynka seriálu Star Trek se rozhodne, že tím ideálním důkazem je účast v soutěži o nejlepší fanouškovský scénář. Je tady ale jeden problém. Pokud Wendy neodevzdá svůj pětisetstránkový výtvor o panu Spockovi osobně, zmešká uzávěrku. Wendy proto uteče z chráněného bydlení a vydává se na cestu, která pro autistickou dívku znamená mnoho překážek. Nic ji ale nedokáže zastavit! (Magic Box)

(více)

Recenze (55)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning hrající naprosto autentickou autistickou holku, ale s naprosto standardním průběhem typickým pro road movie. Tři hvězdy jsou úplně tak akorát pro podobně laděný film. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Spojenie Dakoty Fanning s autizmom ide vážne dohromady, bola skvelá. Samotný príbeh ma síce moc neoslovil, no na druhú stranu ani nenudil. Tiež bolo sympatické, že obsahoval zopár emotívne silnejších scén, takže ma nenechal pocitovo chladným. Inak tá klingončina znela fakt zaujímavo, je super že sa tak vie niekto porozprávať. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dakota Fanning křižuje Kalifornii a vytváří dokonalou "rainmanovskou" iluzi. Stačí to na dobrý film? Určitě ona i její snažení má něco do sebe. Ten zbytek, tedy všechno pod ní, má fádní zabarvení i uchopení. Že to ale není vyložená nuda je hlavně její zásluha. Obdivujete-li filmy typu Rain Man, máte o nástavbu postaráno. Tentokrát je příběh veden v opačném genderovém gardu, namísto bratrské dvojice je zde sesterská dvojice, z níž ta mladší z ní je tou postiženou. Ta miluje Star Trek (na ženu celkem nezvyklé) a má spisovatelské/scenáristické ambice, tudíž je pro ni jedinečnou příležitostí, když filmové studio vyhlásí soutěž o nejlepší nový scénář k této sáze, což je podpořeno i lukrativní hlavní výhrou.A jelikož adeptka má do uzávěrky už jen dva dny a pošta to nestihne doručit, rozhodne se vydat do L.A., aby filmovému studiu odevzdala svůj výtvor osobně. Na své pouti střetne různé existence, potkají ji nehody i náhody a doprava pěškobusem i povozem z toho činí nenásilný road movie film. A režisérovi stačilo, že autistická hrdinka nenavazovala oční kontakt a přepadl ji občasný hysterický záchvat, způsobený vlivem nezvládnutí nějaké situace, pro normálního člověka celkem běžné. V patách ošetřující psycholožka a spol. byla jen naprosto scénářem vynucená zbytečnost, neb Toni Collette dostala jen mělce napsanou roli, o nic lépe na tom není ani Alice Eve jako její starostlivá sestra. Dakota má své sólo pevně v rukou. Příběh se tváří, že vychází z nějaké skutečné události, ale není tomu tak, předlohou byla divadelní hra. Základ režisér Ben Lewin, který několikaletou tvůrčí pauzu věnoval vzniku hned dvou filmů, vlastně pojal režijně standardně. S Dakotou Fanning se podařilo získat nějaký ten bodík k dobru. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Please Stand By" ma osobne veľmi potešilo. Film, ktorý úplne splnil očakávania, ktoré som doňho vložil a oplatil mi to príjemným príbehom o autistickom dievčati, ktoré chce poslať do súťaže svoj rukopis príbehu zo sveta Star Trek. Myslím si, že Dakota Fanning podala veľmi dobrý výkon a rovnako sa mi páčila aj postava Toni Collette, ktorá práve s autistickými osobami pracuje, venuje sa im a vie s nimi jednať. Film má veľmi príjemnú atmosféru, je celkom hrejivý a dokáže človeka potešiť. Je tu veľa scénok, ktoré mi ostanú v pamäti a ukázali mi, že tvorcovia spracovali dobrý film. Plus je pravda, že aj komédia celkom funguje. Je pravda, že film je hlavne drámou, no človek sa dokáže na niektorých scénkach zasmiať, vedia zapôsobiť a fungujú. Najmä ale preto, že hlavná hrdinka Wendy je mi veľmi sympatická, má dobré srdca a rozumiem jej, že chce presvedčiť ľudí naokolo, že dokáže niektoré veci zvládnuť. Je pravda, že práve vďaka tomu máme tento film, no vôbec mi to nevadí. Niektoré filmy hold ostanú nedocenené, ale preto si ich možno dokážem užiť viac. Na niektoré moje klenoty proste nesiahať. Odporúčam film pozrieť. Má dosť dobrých momentiek na to, aby som povedal, že stojí za to. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Fanning sa herecky niečo naučila od De Nira ešte za mladi a tak si tu strihla autistku. Čo z toho, keď všetko okolo toho je nuda a hluchá vata, vyslovene strata času, niekedy až otravné. Ale jej výkon naozaj dobrý. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Za jiných okolností bych film ohodnotil třemi hvězdičkami, protože mi vadilo, jak zůstaly hanebně nevyužity schopnosti Toni Collette a Alice Eve, s touto dvojicí hereček to mohli tvůrci klidně vytáhnout o level výš. Takhle stál celý příběh hlavně na výborném hereckém výkonu Dakoty Fanning, žádné další dějové linie se nerozvíjely, a to byla podle mě škoda. Vzhledem k tomu, že byl hlavním hrdinou filmu společensky omezený jedinec, radostně jsem zastříhal ušima a přihodil jeden kousek navíc, jelikož je mi to téma blízké. ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobnou tématikou jsem již viděl nespočet. Ani tento ničím nepřekvapí, ničím neurazí ani ničím neoslní. Dakota Fanning zahrála Wendy věrohodně. Odlišností může být možná pouze Star Trekovský obsah, který je šikovně pojatý a zaujme. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy o ľuďoch s duševnými poruchami alebo psychickými problémami dokážu často výrazným spôsobom upútať. Musím uznať, že Dakota zahrala tú autistickú holku hodnoverne a kvalitne - no a to je bohužiaľ jedna z mála predností celého filmu. Inak po obsahovej a dejovej stránke veru za veľa nestál. Odhliadnuc od toho že ku Star Treku nemám žiadny vzťah, tak to nemalo v sebe žiadnu výraznú líniu, ktorá by tento film ťahala dopredu. A posolstvo o tom, že aj človek s autizmom môže ísť za svojimi snami, to je proste málo... Určite som čakal viac, takže tie 2* sú predovšetkým za Dakotu. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Maličko podbízivé, řekla bych ... ale dost možná je můj pohled ovlivněný mými vlastními cestovatelskými a především improvizačními schopnostmi, které považuji za dosti nevalné. Vůbec si nejsem jistá, zdali - a JAK bych se vyrovnala se všemi nenadálými překážkami, které se hlavní hrdince postavily do cesty. Vlastně ... mně by se žádné překážky do cesty stavět NEMOHLY - i kdyby se sebevíc snažily, poněvadž bych se s největší pravděpodobností na žádnou cestu nevydala ... ani pokud bych prošvihla termín pro odevzdání svého vysněného soutěžního scénáře. Jak říkám: Maličko podbízivé, leč milé a inspirativní ... 3,5* ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

U mňa dobrá kombinácia 1. "autistická téma" v pohode +2. Dakota Fanning. Celkom slušný nadpriemer. A to nemusíím (a ani nemám šajn) nič vedieť niečo o nejakom STAR TREKU. :) ()

Larushka 

všechny recenze uživatele

No já nevím... Školy nemám, ale řekla bych, že autismus nemůžete vypínat a zapínat, jak se vám hodí do scénáře. Filmek je to příjemnej, ale chvílema to bylo větší scífko než Star Trek. Moc jsem nepochopila postavu Alice Eve. Pro mě byla tou autistickou sestrou spíš ona. Hvězdička za šikovnou Dakotu. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Život autíka je ťažký. A malo by to svoju cielovku. Ale keď tu cielovku chcete zvýšiť, primiešajte tam Star Trek, 20gramovú čivavku a je to. Fanning skvelá, ale na to, aký je svet zlý a krutý to mala až príliš jednoduché a tie nepríjemnosti čo sa jej stávali boli priam akademické. Raz to človek dokáže, druhý krát by som to už asi nedal. 3 z 5 ()

venison 

všechny recenze uživatele

Odlehčené rodinné drama "Zůstaň nablízku" je stejně autistické jako jeho hlavní hrdina.. Za snímkem je cítit kvalitně odvedená filmařská práce, ale celkově mi na filmu hmatatelně chybí emoce.. Ne hlavní hrdinky, ale ty, které měl snímek vydolovat z diváka.. Celou dobu jsem byla zvědavá, jak se dějová linka bude vyvíjet dál, ale bohužel se tvůrci na více než nevýraznou nudu nezmohli.. Velký potenciál jsem viděla v roli terapeutky, které se chopila má oblíbená Toni Collette, ale nedostala se svou postavou nedostala příliš prostoru, k hlubšímu hereckému projevu.. Dakota Fanning byla konstantně divná. Vidět a zapomenout. Pochválit můžu především závěr, který nedopadl tolik prvoplánově americky, jak bych bývala očekávala.. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Takové to nečekaně milé překvapení, kdy přepínáš mezi programy a narazíš na něco, od čeho se nemůžeš odstrhnout. Wendy mě baví. A její putování se scénářem a autistickou poruchou ještě více. Teď jsem hodnotila seriál Medvědím a jak mi tam byly všechny postavy nesympatické, tak tady je to přesně naopak. A občas je to i milé vtipné(Wendy v práci), a nebo citově něvydírající a přesto dojemné. ()

Reklama

Reklama