Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film z originální produkce HBO se odehrává v roce 1991 a detailně líčí průběh sporu mezi Clarencem Thomasem a Anitou Hillovou, který se týkal soudcova jmenování do Nejvyššího soudu. Výbušná nominační slyšení ochromila Spojené státy a navždy změnila pohled lidí na sexuální harašení, práva obětí a současné vztahy mezi rasami. Kerry Washingtonová exceluje v hlavní roli Anity Hillové, která obvinila Clarence Thomase (Wendell Pierce) ze sexuálního obtěžování během jeho slyšení v Senátu ve věci kandidatury na soudce Nejvyššího soudu. Toto nařčení ale nezpochybnilo jen Thomasovu pověst - poškozena byla i sama Hillová, o jejíž důvěryhodnosti začala veřejnost pochybovat. Ve snímku se dále objeví Greg Kinnear (jako senátor Joe Biden), Dylan Baker (senátor Orrin Hatch) a Alison Wrightová (manželka Clarence Thomase). Autorkou scénáře je Susannah Grantová, která byla nominovaná na Oscara za drama Erin Brockovich. (HBO Europe)

(více)

Recenze (13)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Na čsfd má film 58%, na Rotten Tomatoes 79%. Náhoda? Nebo feminismus v ČR nechceme? Obdobné filmy totiž mají stejný kontrast v hodnocení v ČR a zahraničí. Ostatně všimněte si, že dokonce oficiální text distributora sexuální obtěžování (pronásledování, týrání, trápení, sužování…) sveřepě přeložil jako „harašení“, tak jak je českou tradicí (se slovníkovým, nebo společenským významem to nemá co dělat, je to projev českého šovinismu, česká švejkovina). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi je to celkem důležitá událost v boji za práva ve Spojených státech amerických, ale celkově mi to přišlo podané jako velmi chladné a bez náboje. Kerry Washington asi bude za výkon oslavována, ale já jsem její Anitě nefandil, stejně jako jsem nefandil Thomasovi. Obě postavy jsou pro mě nezajímavé, protože jsou nezajímavě podány. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemůžu to moc kritizovat, jelikož to bylo natočené podle skutečných událostí, což tvůrcům trochu svázalo ruce, ale i tak si myslím, že existují daleko jiné a zajímavější skutečné příběhy o sexuálním obtěžováním než byl tenhle. Pointa příběhu je dobrá, docela jsem byla spokojená i s koncem, jelikož film nechává na vás, komu se rozhodneme věřit, herecké výkony skvělé. Oba herci byli skoro přesnou kopií originálu, ale jinak pro mě nic zajímavého a šokujícího. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

HBO sa opäť predviedlo skvelou dobovou výstavbou, kulisami, origo zábermi, výberom hercov a celkovým feelingom, pri ktorom sa cítite skutočne o 25 rokov pozadu. Samotná téma, dokazovanie a proces je síce pre diváka nudný, ale keď sa do toho ponoríte, chcete zistiť, ktorá zo strán má pravdu. Či vypasený opičák, ktorý svojim prejavom manipuluje kolegov a tí sa nechajú, lebo sami sú rovnako skazení, alebo opička, ktorá to hrá na chuderku a hrá to veľmi dobre. A to posolstvo v závere vyznelo veľmi kontrastne k celej línií filmu. 3 z 5 ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Hrozně komplikované. Ze závěru filmu s dopady případu na práva a roli žen v životě USA vyplývalo něco, co nebylo předmětem filmu. Celé mi to přišlo chaotické. Nemělo to tah na bránu aspoň v té troše, jakou měl film Andělé s ocelovým hlasem. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že zde byl projednávaný případ ukázán i z pohledu "obviněného", že zde bylo řečeno a ukázáno, jaké důsledky pro ně může mít křivé nařčení. Dává to pár námětů k zamyšlení. Ale ačkoliv případ nebyl dořešen, od začátku je jasné, na čí straně je pravda. A to se mi upřímně nelíbí, protože ta pravda nemusela být tak jednostranná, jak ji zde tvůrci podávají. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený film od HBO, ktorý zachytáva veľmi problematickú oblasť, sfilmovanú na základe skutočných udalostí. Jediné, čo postrácam, je väčšia dynamika a výbušnosť. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad subžánru realistického politicko-právnického dramatu, na kterém jsem nenašel jedinou chybu nebo rušivý prvek. Pokud někoho tento druh filmu nudí, pokud postrádá milostnou linii nebo thrillerové napětí, je to jeho chyba - má se předem lépe informovat, do čeho jde. Emoce zde rozhodně nechybí. ()

Tucinka 

všechny recenze uživatele

jistě... tento skutečný příběh je pro spoustu lidí silný, ale mne to přijde až nefér od Anity vytáhnout na světlo po 10letech tento "druhu sexuálního harašení" ... nicméně jsem ráda, že jsem tento film viděla díky skvělým hereckým výkonům ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Veskrze věcné a suché vyprávění,které nemá nakonec ani pointu.Takže vše je jen o tom humbuku okolo.Pro američany asi poutavější než pro nás. ()

Reklama

Reklama