Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (864)

POMO 

všechny recenze uživatele

Kingsman goes America! Na tak debilný námet a jednotlivosti pripomínajúce Wild Wild West je to vo výsledku prekvapivo parádna zábava. Mňamkózna výprava, hypercasting, svižné tempo, tona režijných nápadov a hlavne trefné popkultúrne vsuvky, svedčiace o Vaughnovej inteligencii a schopnosti reflektovať súčasný stav spoločnosti aj diváckych chúťok. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Další Matoušova pohodová Bondáž, svěží, rozverná a příjemná na pohled jako prostituující flexibilní dvacítka, kterou nehyzdí žádný toporný prasečí xicht, ani kokotí ambice dělat z nulanulasedmičky psychologické drama. Čuník Tatům je půl filmu v mrazáku, tudíž se dá říct, že je to i plné skvělých a sympatických herců, včele s dokonale slizce vyšinutou Julkou Vřesovou v roli Pavlíny Eskobarové, co si u Medelínu otevřela řetězec McHuman. Prostě krásně natočená, zábavná a nápaditá akční taškařice, která yntelechtuálnímu výqětu místních bukanýrů zjevně přišla málo homosofistikovaná, protože v ní zase nikdo nedělal „VŽUUUUUM“ v upnutých pastelových pitkáčích, neejakuoval pavučinky, ani neházel hvězdotřpytným kanálovým poklopem. Doufám, že po tomhle už konečně stará Brokolice najde baterky do vibrátoru, vylije Danka hrát Ledrfejse (pro něhož byl stvořen a ani nepotřebuje masku), no a najme na scénář a režii někoho, kdo ještě nezapomněl, co dělalo Bonda Bondem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Já jsem měl problém už s prvním Kingsmanem (nahlížel jsem na něj jako na pubertální blbost, která nezná míru dobrého vkusu), takže není překvapením, že ani pokračování mě v kině "nedostalo". Vlastně bych jej měl hodnotit ještě níž než hodnotím, protože je bez pochyby slabší než předchůdce. Ale vlastně je mi to tak nějak jedno. The Golden Circle je pro mě totiž tak nezajímavý film, že mě nedokázal ani naštvat. Smutné. Taky jsem si chtěl chvíli stěžovat na to, že zdejší záporná postava je úplně divně a nefunkčně pojatá, ale pak jsem si uvědomil, že si nepamatuju, kdo byl záporák v jedničce (a dosud jsem si na to nevzpomněl!). Kdežto na Julianne Moore si asi pamatovat budu, takže stížnosti nechám na příště :D ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zábavný film plný originálnych nápadov a famózne natočených akčných scén. Problém je v tom, že tvorcovia nechceli natočiť takú tú "divšiu a hlučnejšiu" dvojku a pridali aj vývoj postáv a vážnejšie scény s dlhšími dialógmi a pokusmi o emócie. Občas to funguje, občas nie celkom, ale hlavne film preto stráca tempo a zdá sa, že je zbytočne dlhý. Škoda by ho však bolo zatratiť na základe toho, že nebúši na prvú signálnu tak efektne ako jednotka. Fajn film. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vaughn sází z rukávu jednu akční finesu za druhou (je fajn vidět ve velkém blockbusteru přehledné kontaktní souboje, a je mi jedno, že to vlastně svírá šikovná VFX kamera a chytrý střihač), ale jestliže šli posledně s Goldmanovou za čáru až příliš, zde se naopak nepochopitelně krotí. To hrocení vztahů na úkor stavby smysluplnějšího příběhu je na všech frontách strašně jalové. Kupa kýče a sentimentu, ale bez kapky drzosti, podvratnosti a jakékoliv vůle jít víc naproti odvážnosti. To překvapivé sebeobětování díky tomu působí až nepatřičně a barometr empatie nechává v klidu. Má to sto čtyřicet minut, zápletek jak na 3 filmy, ale do lasa nepadne pořádně ani jedna. (Ne)bratříčkování se Statesmeny nevyužitá nuda, tušení zrádce nula a trapná záporačka se zálibou v designu padesátkové plechoviny… nudná nula. Chci uzavřít trilogii, která bude dvě hodiny běsnit na všech frontách, pak zavládne světový mír a spokojenost. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby bylo trošku víc akce a trošku víc humoru, asi bych tomuto druhému dílu přišel na chuť. Takhle je to klasická ušmudlaná dvojka, která má akčně přepálený začátek, konec a to mezi tím je dlouhá takřka dvouhodinová výplň, bez které bych se dokázal obejít. Jediné velké plus tohoto filmu jsou herci, kteří si svoje role užívají do puntíku. Plus Elton John, který na podobnou zkušenost patrně do smrti nezapomene. Po shlédnutí jsem si říkal, že kdyby se film zkrátil tak o půl hodiny a některé scény by se vypilovaly, mohl to být vzorový nástupce originální jedničky. Třeba Marka Stronga, jak mám rád, tak určité momenty v závěru filmu byly na poblití. Nechci spoilerovat, ale ten jeden konkrétní moment mě doslova nasral a kdybych byl Spáčilová, pravděpodobně v tu chvíli odcházím ze sálu. Já ale Spáčilová nejsem a tak jsem film v poklidu duše dokoukal. Pokud očekáváte bláznivý příběh, budete potěšeni. Počítejte ale s tím, že akce je trošku méně, než byste očekávali. I tak ale dokáže potěšit. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Mám rád první Kingsmany, mám rád Matthew Vaughna, mám rád filmy, které se nebojí jít svou vlastní cestou a zafrajeřit extrémně násilnou scénou, ve které Colin Firth vykydlí kostel plný náboženských fanatiků. Režisér téhle akční pecky mi zatím nedal důvod, abych o jeho schopnostech pochyboval, takže na dvojku jsem se těšil, ale bohužel, tentokrát Vaughn šlápl vedle. Respektive to spíš vypadá, jako kdyby mu bylo jedno, kam šlape. Zlatý kruh má skoro dvě a půl hodiny, jsou v něm asi tři akční scény (jedna skvělá, jedna slušná a jedna zbytečná), ale naprosto zklamává v práci s novými hrdiny. Statesmani příliš nezaujmou, na hlavní záporačku a její zákeřný plán je celkem smutný pohled a všemu tomu chybí lehkost, nadhled a svéráznost prvního filmu. Ten dokázal být cool a strhující v každé druhé scéně. U dvojky je hrozně moc vidět, jak se o to samé pokouší tvůrci i tentokrát, ale vyjde to jen výjimečně. Jinak se tu hlavně mluví, všichni se tváří vážně a s postupující stopáží je čím dál tím jasnější, že tenhle sequel vlastně nemá moc co nabídnout. Jen Vaughnovu přehlednou akci, dobrého Egertona a vynikajícího Firtha. Znáte ten pocit, když si musíte udělat čaj z použitého pytlíku? Tak to je ono. Pořád to má nějakou chuť, minule to ale bylo ve všech ohledech lepší. A kdybyste si ho měli dělat potřetí, tak byste se na to možná radši vykašlali... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $104miliónovTržby USA $100,003,414Tržby Celosvetovo $394,286,402Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Bláznivý agentský úlet tu máme opäť o tom niet pochýb. Akurát to už nie je až tak úderne ako prvý film. Nevyhneme sa samozrejme bizardným scénkam, možno ten mlynček a potom ten hamburger by som si odpustil, taktiež tie robotické psy boli trošku vedľa, moc mi tam nesedeli. V rámci akcie a nápaditosti opäť maškrta. Herecky nabité a až na ošuntelú Julianne Moore to bolo v poriadku. Tatiež triková stránka bola občas moc umelo okatá. Takže celkom len lepší priemer, Vaughn polepš sa! /70%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mám to pořád rád, ale největší grády to dostane někde uprostřed (a to ani ne díky akční scéně), pak už to tak elegantně kluše k nevyhnutelnému závěru. Pořád platí, že Vaughn umí akci naservírovat na stříbrném podnose beze švů, ale škoda, že jeho provokace už nemají takové koule. Jenom Eltona Johna, ten se sice prokoksoval důkladně a kope jak o život, ale na Tajnou službu to stejně nemá... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První film byl hodně zábavný, divák musel přistoupit na přehnanou akci a humor na hraně, ale autoři se mu odvděčili třaskavě barevnou zábavou. Pár scén mi po letech zůstalo v paměti (kostel, mekáč, hlavy, princezna...), přesto jsem vývoj/trailery na druhý díl sledoval minimálně. Jako bych pokračování nepotřeboval. Po konci druhého dílu jsem v kině pochopil proč. Všeho je klasicky více (snad až na akci a dobrý humor) a Vaughn jako již mnoho režisérů před ním ztratil odstup od látky a chtěl do filmu dát všechno. Tento postup bohužel nefunguje, mnoho postav, podivný příběh (hitech špioni nemají detektor cizích předmětů v úkrytu ani jejich aktivitu?) a stejnou akci jako minule, jen v menším množství. Nepomáhá tomu ani délka 141 minut, z které by minimálně půl hodina dialogů měla jít do bonusů na BD. Přesto ta stylovost filmu má své kouzlo, přehnanost tomu jen dodává, vždyť v kterém jiném filmu bojuje záporák s robotickou rukou v mokasínách? Nebo kde je víc PP na whisky a skotskou? Stačí to někomu? Všiml si toho někdo vůbec? :) PS: Přes všechny po druhém shlédnutí je vidět kvalita materiálu a kromě délky (a těžkopádného konce) funguje vše perfektně. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Zápletka na houby, nové postavy na houby, humoru pomálu, akce skoro žádná. Druzí Kingsmani jsou po našlápnuté jedničce málem tragédií, i když v nich Vaughn drží jakýs takýs řemeslný standard. Režisér, který se dlouhé roky vyhýbal sequelům, měl poslechnout své mladší já. Jeho novinka totiž dělá skoro všechno špatně a nejbolestivější je na ní koukat s vědomím, že si Vaughn očividně myslel, že točí strašně odvážný a originální film. Chápu, že to mělo být těžce přepálené, ale tady prostě neexistují výmluvy. Doteď jsem nepobral, proč záporačka dělala to, co dělala, a jak se z ní vlastně stala miliardářka se superraketami, malou armádou a psími roboty. Proč jsou tu tajní bratránci Kingsmanů, když většina slavných tváří film prosedí? Proč se po úvodu čeká asi hodinu a půl na pořádnou akci? A proč je s hrdiny jedničky tak nešetrně zametáno? Ano, Egerton se Strongem jsou pořád fajn a Colin Firth je o tři úrovně lepší než všichni ostatní (kdyby tu nebyl, šel by film do kopru úplně). Těch 141 minut je ale v každém případě obří zklamání, protože náboj jedničky zmizel a pár hezkých dialogů s Firthem prostě akční blockbuster nespasí. (5/10) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k očekáváním jsou druzí Kingsmani určitě zklamáním. Nedívá se na ně špatně, ale je to prostě další nálož téhož. Co před pár lety ale slavilo úspěch i díky faktoru překvapení, podruhé stejně prostě nefunguje. Postavy i jejich představitelé jsou zábavní a nenudí, ovšem střídání lokací a posílání hrdinů do rozličných koutů světa působí velmi uměle a pro hlavní příběhovou linku často až nesmyslně. Vaughn se snaží za každou cenu bavit, ovšem nemá už tolik co nabídnout. Oživíme si spoustu hezkých vzpomínek na jedničku, ale Julianne Moore není Samuel L. Jackson a všechno jaksi nemá takový švih. Popcornovost je na maximu a věřím, že spousta fanoušků bude z kina odcházet spokojených. Moc přímočařejších a zábavnějších filmů letos v kině nejspíš nebude, ale přesto zůstává pachuť, že tohle prostě mělo na víc. Škoda. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

U svého prvního pokračování měl Vaughn jedinečnou možnost pohrát si s „pravidly" i zlozvyky pokračování, tak jako si v minulosti vyhrál s pohádkovými, komiksovými i bondovskými zákonitostmi. Jenže místo aby je adresoval, tropil si z nich šprťouchlata a využil je ku svému prospěchu, tak "sequelitidě" naplno podléhá. Výsledkem je film trpící veškerými neduhy pokračování; tedy všeho více, větší, delší, bombastičtější, zalidněnější, šílenější, přepálenější a... A v důsledku méně zábavný (neplést s nezábavný). Především proto, že se koncept nikam neposunul, délka je neopodstatněná, vtípek s Eltonem opakován až se stane otravným, Julianne sice výborná, ale odtržená od veškeré interakce s ostatními, přepálené je to tentokrát přespříliš, aby to zároveň fungovalo i jako (skoro) regulérní bondovka (což se jedničce povedlo vybalancovat), původní postavy se nikam nevyvinou, emoce krom "Merlin pěje" momentu zcela absentují a většina nových postav jsou karikatury bez jakéhokoli náznaku osobnosti. Znamená to, že by snad Vaughn ztratil drajv, nápady a natočil zbytečnou tuctovku? Neznamená, na to je až příliš dobrý režisér a má k ruce evidentně se bavící obsazení, ale má k tomu povážlivě blízko. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začne to hodně zostra a přiznám se, že mi to úplně nesedělo. Přišlo mi to rozpačité a malinko debilní. Ale cca od toho Glastonbury mě to začalo zase bavit a když se Colinu Firthovi vrátila paměť, byl jsem stejně přikovanej, jak u prvního dílu. Jeho postava je pro tuhle značku klíčová. Julianne Moore se snaží seč může, ale na dokonalého záporáka z jedničky nedosáhne. Mnohem víc než ona mě bavil americkej prezident, když se jí gebil jak je blbá. Mno a akční finále bylo perfektní. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

“VYPADÁ TO, ŽE TU ČELÍME NĚJAKÉ TAJNÉ OGANIZACI…“ /// Neserou se s přírodníma zákonama, mechanikou ani fyzikou. A je krásný, jak to všechno - myslím VŠECHNO! dělaj s okouzlujícím ftipem (nejen) angličana. Film, kde nic není nemožný a počítá se s tím, že s diváckým úsměvem na rtu, jde všechno líp. Celkem to funguje, ale… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Kingsman“, kterou napsali Dave Gibbons a Mark Millar, neznám. 2.) Zmizel Elton John. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

První díl Kingsmanů mám v Topce oblíbených filmů, pokračování je tedy zklamáním. Obvykle platí u sequelů, že přidají všeho víc, toho, co bylo dobré v díle prvním, zde je tomu naopak. Ubylo Akce, Krve, Humoru a polevilo i Tempo- což byly 4 základní prvky, které první díl měl. Film začíná výbornou automobilovou naháněčkou a potom na akční scénu divák čeká hodinu a půl, což je sakra dlouho. Potěší akční scéna v baru, která zavzpomíná na první díl a potom samotné půl hodinové finále, které má docela slušné grády a spravuje dojem z předešlé hodiny, ale chybí zde něco,co by se vyrovnalo například Kostelu z jedničky. Velkým plusem je Pedro Pascal( Narcos!), který pomocí Lasa si krade veškerou akci pro sebe, příjemná je i Halle Berry a postava prezidenta válí jak prase, mínusem jest nezajímavá Julianna Moore, která se mi do záporné role absolutně nehodila, jednak to není Samuel L. Jackson, ale taky ženským záporné role příliš nevěřím a její robotičtí psi mi přišli už trošku MOC. Celkově pořád přehnaná a stylová zábava s velmi kreativní a moderní Vaugnovou režiíí, ale už podle mě neměl tolik nápadů, aby se jedničce mohl vyrovnat. Rád bych viděl Spin off třeba se Statesmeny. 75% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Méně se brzdí, častěji se přidává do nejvyšších otáček a kadence šílených, úžasných, hrůzu nahánějících nebo jen dokonale efektních nápadů neustává ani na okamžik. Bezbřehá adorace prvního dílu se mě netýká, ale bavil jsem se u něj náramně, možná proto teď dokážu Zlatý kruh postavit hned vedle něj. Taron Egerton navíc herecky dozrál a vedle Stronga ani Firtha už takřka nezaostává. Opět mi tak vadí jen prapodivnost a až rušivá bláznivost padouchova bondovského plánu. Několikrát jsem si už už říkal, že se stoupá do míst téměř zázračných, než mě modrá vyrážka zase bolestivě usadila na zem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tiež si myslím, že by si mal ísť doprdele.“ Neodsýpa to. Prvý diel bol napriek pár zaváhaniam super, ale dvojka sa nie a nie naplno rozbehnúť (napriek tomu, že začína 10-minútovou akčnou scénou). Občas sa jeden týpek zasmial a aby doma nemala peklo, pridala sa aj jeho manželka, ale inak v kinosále panovalo nepríjemné ticho. Dvojka Kingsmanov pôsobí ako keby ju veľmi chcel nakrútiť Matthew Vaughn, ale musel uprednostniť iné projekty a tak réžiu chtiac-nechtiac prenechal inému a zostal iba ako producent. Je to šmrncnuté Vaugnom, ale nie je to vaughnovské. Čo ma mrzí, pretože ústredný hrdina je stále sympaťák a Colin Firth je stále parádny (spôsob, akým ho vrátili naspäť do hry, nekomentujem). Bohužiaľ, americká odnož Kingsmanov (nazvaná Statesman) je pre dej zbytočná (až na hlášku so švihadlom), jej členovia sú (až na Pedra Pascala, ktorého síce mám rád, ale zakaždým na mňa pôsobí ako zlý pornoherec z nemeckého porna z 80. rokov) len cameami a presunutie deja do USA nikam nevedie (dokonca sa vlastne dvojka v USA odohráva len minimálne, viď. dlhý úvod v UK, potom Taliansko a nakoniec džungľa). Ako Halle Berry, tak Jeff Bridges sú úplne mimo. Jediným skvelým Statesmanom je Channing Tatum, ktorý má však len pár minút. Ale som rád, že nedodržal slovo a znova vo filme tancuje (chlap by každopádne, asi, svoje slovo držať mal, Channing!). Dej je absurdný a pri repríze, kedy už viete "isté" veci, nedávajú mnohé scény (a postavy) logiku (Kingsmani sú líčení ako Supermani a zrazu im robí problém jedna trápna mína?). Julianne Moore je ešte horší zlosyn, ako Samuel L. Jackson v jednotke. Našťastie to zachraňujú Harry a Eggs, parádny americký prezident a akčné scény (žiadna sa nechytá na kultový kostol z jednotky, ale finálna trojka je veľmi dobrá). K tomu škaredí digipsy, Elton John v jednom z najkurióznejších výkonov roka a otázka bez logickej odpovede (Prečo sa postava XYZ obetovala? Pokojne tak mohla stáť dve hodiny v kuse a s tými piatimi týpkami s búchačkami by si poradili ručne stručne.). Oceňujem každopádne, že dvojka sa relatívne drží pri zemi a našťastie to nie je tak úplne ten prípad pokračovania filmu, ktorý stál pár miliónov a nikto od neho nič nečakala tak na dvojku dostal režisér o 350 miliónov viac a Brada Pitta do hlavnej úlohy. Produkcia: Claudia Schiffer! Kino Považan NMnV 2017 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Akce je naprosto perfektni, herci jsou totalni sympataci, cely je to natoceny radne cool a to je bohuzel asi tak vsechno. Problem je, ze zapletka samotna je dost tuctova a akce je tu prekvapive naprosty minimum. Takze ta vata mezi jednotlivejma akcema, obzvlast v prvni pulce filmu je tu vicemene jen ta uvodni, je bohuzel misty trochu nudna a nezachrani to ani obcasny forky a hlasky. Taky co se tyce Rkovy pristupnosti, sice tu vesele caka krev a fuckuje se, ale oproti minulymu dilu mi to prislo trochu umirnenejsi. Rozhodne se nejedna o spatnej film, zabava to je furt poradna, ale slo z toho vytezit daleko vic. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Na pamětihodné hlášky podstatně chudší sequel k filmu, kterej před lety svou přepálenosti doslova rval hlavy. Ale to nevadí, styl totiž zůstal, stejně tak plno cool postav, výborná (ale po čertech nepřítomná) akce a zároveň i dost zajímavej svět, aby se ta dvojka dala opodstatnit. Má to dost chyb, nakonec je to teda slabších 7/10, ale rozhodně to není takový průser, jak by mohly některé reakce značit. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama