Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (865)

Marius 

všechny recenze uživatele

Prečo sa oplatí vidieť dvojku Kingsmenov? Kvôli absolútne božskej Poppy Juliánke, ukážkovej prezidentskej logike, sirovi Eltonovi, Markovi Strongovi a Word up mlynčeku. Inak oproti jednotke celkom degres ale Matthew vie baviť aj nastavovanou kašou. 8/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Charlieho novému chlebodárci nestojí řadový personál ani za raketu." Nicméně ani všichni Kingsmani ještě nejsou na škvarek, takže se mohli vydat na dno láhve hledat odpověď na všechny problémy. To byla skvělá cesta. Statesmani mě na ní taky bavili, Poppy Land byl dokonalý, rozčepýřený Elton si pořádně zařádil a já jsem viděl takovou hovadinu, že se mi snad ani nechce věřit délce stopáže. A už vůbec se mi nechce věřit tomu, že bych někdy s americkým prezidentem souhlasil při řešení krize, ale stalo se. A nyní mne nerušte, protože mi v hlavě lítají příliš nahlas motýlci, mezi nimi poskakuje agent Whiskey s lasem a manželka mi nechce povolit, abych se kvůli záchraně světa vyspal s blonďatou kočkou. Jak mám v takovém chaosu zachránit svět? ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Občas vykoukne ten hrubiánský šarm jedničky, většinou ale jen tvůrci marně opakují stejné vtipy, aniž by vybudovali cokoliv nového. Vše působí ploše, zbytečně a povinně - bez té radosti z objevování nových zákoutí mainstreamové zábavy a blbnutí, která dělá Vaughna Vaughnem. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Vybavujete si ten svěží vánek, který mezi komiksové filmy vnesl první Kingsman? Záblesky ryzí originality, stylovost jak sviň a břitký humor? Tak na to všechno u dvojky zapomeňte. Nebo tedy ne úplně, ale připravte se na novou metodu mikrodávkování. Pár vynikajících akčních záběrů (ale který komiksový blockbuster je dnes nemá?), pár příjemně vtipných scén, průměrně sympatické postavy, ale jinak? Fakt nevím, zkrátka sezónní biják na zabití jednoho večera... 6/10 ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu to je jednička jak přes kopírák, na druhou stranu mě některé pokusy o humor bavily skoro víc jako jednička, na třetí stranu je tam záběr na prst pronikající do vagíny, asi jsem na tyhle věci už stará. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mrzí mě, že jsem se nechal odradit od návštěvy kina, protože je to na stejné kvalitativní úrovni jako jednička. Další kopec cool nápadů a kulervoucí akce se sympatickými hrdiny a jednou památnou smrtí, bohužel i s dalším nevýrazným záporákem, zastíněným "zrádcem". Taky zamrzí, že Tatum a Bridges nemají co hrát, a Eltona Johna bych komplet vystřihl. A škoda Roxy, ta mi přišla víc sexy než princezna. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Colin, Elton a pak už nic. Digitálně odporná splácanina s neustále stejnou akcí, mizernou záporačkou, příběhem bez drajvu a Egertonem, který je tak zoufale nudný, že by to sám prostě nemohl utáhnout. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Na jedničku se vzpomíná dodnes, tohle vyšumí tak do měsíce. Zřejmě existuje dobrý důvod, proč se Vaughn dosud pokračováním vyhýbal. Jako by se nedokázal poprat s tím, o čem mají druzí Kingsmani vlastně být. O Eggsyho dvojím životě, o znovunalezeném kolegovi, o Statesmenech? A protože hlavní zápletka by nezabrala víc jak deset minut, je o tom všem a mnohem víc, a Kingsman: Zlatý kruh tak většinu času působí jako dlouhé oddalování finálního střetu, které se naštěstí ukáže být takovou menší náplastí za to předchozí přešlapování na místě. Jedinou opodstatněnou vedlejší linkou je ta s prezidentem, protože tam se prostě tvůrci strefují do černého. Povinné prostřihy na zlověstné plánování v padouchově sídle jako by vypadlo z Austina Powerse, ke kterému se Kingsmani blíží také vršením spotřebních nápadů (robopsi vedou). Jsou tu pořád fajn postavy (ale je jich tolik, že vlastně nikdo pořádně nezazáří), osobitá, byť velmi střídmě dávkovaná akce a slušná sbírka hrubozrnných vtípků, jen se to v tom kolosu nedotažených nápadů tentokrát daleko snáze ztratí. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 104 miliónov $ | Tržby: 410.8 miliónov $ | Akčná blbina, ktorej chýbajú atribúty prvého dielu, a to aj ten bol pre mňa len priemerným kúskom. Pestofarebné prostredia, megalomanské digitálne kamerové prelety: presne tie veci, ktoré zo srdca nenávidím. Vizitkou kvality sú len kvázi "jednostrihové" ale digitálne, nápadito schoreografované bitky. S Bondovkami by sa to podľa mňa vôbec nemalo porovnávať, je to niekde úplne inde. Darmo cieľená reflexia voči stavu spoločnosti či politiky... to nič nemení na tom, že svojou žánrovou špinavosťou nesiahajú kingsmanovky bondovkám ani po kotník! Ak bude tretí diel, s kľudnou dušou si ho nechám újsť... Ps: Vážne začínam byť alergický na digitálny sajrajt, asi si zoženiem prášky vo forme nejakého "živého" filmu... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava​, která pokračuje na vlně prvního dílu a tlačí ji do větších extrémů, což může někdy na škodu, ale Kingsmanům to rádi prominete. Vaughn znovu servíruje nápaditou akci, tentokrát s robotickou rukou a švihadlem (pardon lasem), nebo geniální honičku v taxíku úvodem filmu. Znovu se podařilo vytvořit originální záměr padoucha o nápravu světa (teď nemyslím Poppy) a prezident neskutečně valí. Vizuální pěst na oko v podobě kombinace kambodžského chrámu s retro bistrem dotváří zajímavé prostředí. Herecky se jede na jistotu. Občas mám pocit, že některé filmy točí speciálně pro mě a Kingsmani k nim rozhodně patří. Tak naschle ve Švédsku. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Za mě menší zklamání. Něco tak geniálního jako jednička prostě překonat nešlo. Režijně je to furt Matthew Vaughn, ale po příběhové stránce mě to extra nechytlo a nové postavy se těm starým v ničem nevyrovnají, i když parta ze Statesman je naprosto v pohodě. Vaughn pořád patří mezi 3 nejlepší režiséry současnosti, ale vůbec poprvé se rozhodl natočit sequel a jak už jsem naznačil, v akčních scénách je to parádní podívaná (škoda jedné větší scény s Pedro Pascalem, kterou mi zkazil nový hudební motiv, který mi extra nesedl), kamerové výkruty a hektický střih naznačuje, že by film s jiným režisérem zejména v té akci vyzněl méně epicky. Zklamal mě námět a částečně scénář, k čemuž se ještě vrátím. Celkově písničkový soundtrack je super, hlavně ONEN country song, který několikrát líbivě podkresluje prosluněné lokace palírny v Kentucky. Dále nelze nezmínit ústřední úlohu záporáka, který byl v jedničce jedním z velkých mezníků tak skvělého výsledku...a zde máme Julianne Moore... Jo asi si to užívala, scéna s mlýnkem na maso byla vtipná, ale pro mě to celkově bylo bolestné a tu vygumovanost a autoritářský syndrom jsem jí moc nevěřil. Pravá ruka záporáka má naštěstí opět zajímavou augmentaci a Vaughn jí umí prodat, takže tady problém není. Celkově je to přestřelené až moc a na sílu přesně tak, aby se mohlo říct, že jsme dostali ještě bombastičtější pokračování. Ačkoliv samozřejmě silné momenty to mělo (prezident je boží), ale prostě chybí Kostel, Ohňostroj a další věci. Na druhou stranu Singer v dalších X-menech taky replikoval geniální scénu s Quickem a byl to fail. Pointou tedy pro mě zůstává, že doufám, že Kingsmani 3 vzniknou, ovšem pod jiným režisérem a Matthew se vrhne na jiný, nelépe nekomiksový, projekt. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vkus britského gentlamana je definitivně pryč a není to tím, že Colin Firth půl hodiny řeší motýly. Ztratilo to šarm a punc jedničky. Navíc o poznání méně akční a více digitální. Především úvod je šílený. A princ Oberyn, jinak jedna z nejlepších figur filmu, to zdaleka nezachrání ani se svým cool lasem. Netočit trojku. To už raději spin-off s americkým prezidentem. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu se jedná o lehké zklamání. Zlatý kruh disponuje peckami jako je prezident, Elton John, záporačka v podání Julianne Moore nebo mlýnek na maso. Postrádá však ve finále větší tah na bránu, lepší střih a doladění celkového dojmu. Na konci tak sice nemáte z filmu špatný pocit (pořád se však jedná o velice nadstandardní kousek), ale něco vám tam chybí. Možná to bude trochu více Vaughnova nadhledu a originality, kterou všichni očekávali v trochu větším množství... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Britští Kingsmani se setkávají s americkými Statesmany, Colin Firth vidí motýly, Julianne Moore nechává umlít nepohodlné lidi do hamburgeru, Mark Strong se loučí zpěvem, Taron Egerton se potí u královské večeře a užívá si svádění na Glastonbury.. A divák se pořád solidně baví. Přehlídka absurdit pokračuje, už jednička pro mě byla určitě nejlepší Matthew Vaughn, který v mých očích dosud nepříliš umně kombinoval žánry a uspokojoval jen určité fandovské tábory. Totalstylizace pokračuje, drzé je to pořád, pravidla odpočívají v koutě, vizuální atrakce okouzlí, zahuštěné digitální triky už méně. Stejně jako přepálená stopáž. Dvojka je (logicky se to dalo čekat) přebujelá, což může vést paradoxně spíš k rozředění tohohle přitažlivého světa. Což se i místy děje. Ale opatrné čtyři * přesto dám. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Country roads, take me home, to the place I belong..." Bavil jsem se stejně jako při sledování prvního dílu, ne-li ještě víc. Ano, je to vlastně typická dvojka - větší, bláznivější, delší a tak podobně, jenže zároveň je to stále ta ukrutná legrace, která dokáže s dětinskou radostí a s přehledem zkombinovat úplně cokoliv, co její tvůrce napadlo (včetně několika stoprocentně dojemných scén a trefné satiry), a která má metráky neokoukaných nápadů, jež by jí mohly/měly mnohé jiné filmy závidět. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

V žádném případě se nejedná o tragédii, jak se můžete leckde dočíst. Dvojka Kingsmanů zkrátka trpí tím, co mnoho jiných pokračování. Za každou cenu chce být větší, vtipnější a odvážnější. Už i na první díl se divák musel dívat s obrovským nadhledem, ale Vaughn perfektně dokázal trefit tu linii, kdy divák na to přistoupí a užívá si to. Tady už Vaughn místy občas přestřelil a pro diváka se film stává méně stravitelnějším. Film by navíc potřeboval zoufale prostříhat, ta délka je opravdu šílená s ohledem na to, že film není zase tak moc akční. V každém případě tenhle film nepovažuji za nějaké Vaughnovo selhání, pořád je to pro mě režisér, na jehož filmy se budu vždycky těšit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tahle série má konečně svůj styl. To co se nepovedlo jedničce která byla zábavnou, ale místy přepálenou a neukočírovanou záležitostí dvojka výborně poladila. Tuším, že se na to bude asi spíš nadávat, že to není tolik epic a puberťákům bude vadit menší koncentrace vyloženě genitálních fórů, no mě to nevadí. Kingsman zvážněl a tak trochu dospěl což ovšem neznamená, že by tam ten humor nebyl, ale tentokrát jsem se opravdu upřímně bavil a přijímal ho vesměs bez rozpaků. Užil jsem si všechny scény s Eltonem Johnem, Juliane Moore i Americkým prezidentem. Navíc Egerton začíná pro tu roli dorůstat a já už proti němu nic zásadního nemám. Takže takhle akce i přestřelených šíleností je míň, ale za mě spokojenost a příjemné překvapení.80% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pocitově cca hodinové pokračování toho nejlepšího z finále prvního Kingsmana: šílenější, rozmáchlejší, mytologičtější. Vaughnovo kroužení kamerou kolem akční scény je silně návykové. Trojku ano, prosím. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Slabšie než prvý diel, ale stále veľmi kvalitný film. Trochu zamrzeli akurát dĺžka a ten posun od britskej štýlovky k tradičnejšiemu blockbusteru. Ale postavy sú stále výborné, má to úžasné scény a Vaugn je stále frajer. V časoch, keď sa bondovky hrajú na umenie a každá druhá popcornovka zlyháva, je to krásny darček. Aj keď, opakujem, nie je to taká pecka ako jednička 8/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vaughn se poprvé zadrhnul. Kingsman dva je hrozně moc zbytečný díl. Věřím že navázat na suprovou jedničku se dalo určitě lépe. Navíc nechápu notně přestřelenou délku. Scény samy o sobě nejsou zase tak špatné a hlavně zpočátku Mat stále sype napády kdykoliv si vzpomene. Akce vypadá skvěle. Jen prostě ta zápletka není nějak vončo. Tarona jsem možná přejezenej, Firth šokoval už minule a nikdo nový nepřibyl. Spíše naopak. Záporáci byli minule zajímavější. Tady máme masokombinátní Můru a druhý záporák se odkryje až úplně na konci. Malinký krok zpátky druhý díl určitě je. Ale při druhé projekci mě dvojka přijde docela v pohodě. 80% ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama