Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (865)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film, který má plno zábavných scén, plno fajn nápadů a jednoho Eltona Johna. Jenže bohužel, až na Eltona je všechno tak nějak o level méně zábavné, než v minulém dílu a mrzí to o to víc, že se dvojka hodně opakuje a některé věci jsou tu vyloženě slabé (padouch) a pokusy o vážné scény ne vždy vychází tak, jak by měli a finále je slabší už jenom proto, že dva robopsi nikdy nebudou tak zábavní, jako sekretářka v kostýmku, co má místo nohou křížence mačety a katany. "Veď mě dáál, cesto mááá.." ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Během šíleného úvodu jsem si nebyl jistý, zda mne bude tento díl bavit tak jako první, ale naštěstí se brzy ukázalo, že Zlatý kruh má co do sebe. Vtip, akce, herecké výkony i celkové ztvárnění potěšilo. Případnému pokračování se nebráním. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Kur** to byla jízda :). V dnešním světě vymyslet něco originálního je už téměř nemožné, takže waw. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Slabší než první díl, ale rozvíjení linky s švédskou korunní princeznou Tildou, Elton John a výborné pěvecké provedení písně Take Me Home, Country Road to nakonec vytáhlo na 4 hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Samozrejme, nič netromfne prvý diel, ale režisérovi Vaughnovi sa podarilo vytvoriť viac ako solídne pokračovanie. A za to tiež vďačí hviezdnemu obsadeniu. Ako hlavný zloduch sa tentoraz predstavila Julianne Moore. V Kingsmanovi si strihla rolu bláznivej a nebezpečnej Poppy. Bolo osviežujúce vidieť pre zmenu ženského antagonistu a v podaní Moore z toho máme ako diváci celkom zážitok. Bolo zrejmé, že si herečka svoju rolu užívala a bavilo ju hrať šialenca. Z filmu robí záživnú prehliadku nielen bohaté herecké obsadenie, ale aj hudobný sprievod, ktorý v ňom hrá dôležitú úlohu. Vtipné a absurdné scény sú doplnené a podčiarknuté piesňami, ktoré zaznievajú v ich pozadí. Samotný dej dostáva vďaka skladbám rýchlejší spád a robí z neho ešte lepšiu prehliadku. Kingsman: The Golden Circle je pokračovanie, ktoré si táto séria presne zaslúži. Dvojka nezatieni jedničku a to je v poriadku. Ako diváci sa stále dobre bavíme a ani chvíľu sa nenudíme. Dej má rýchly spád, stále sa niečo deje a dve a pol hodiny ubehnú ako nič. Je dobré vidieť zase staré známe tváre. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. V prvom Kingsmanovi nám Vaughn ukázal ultra špičkový, akčný a štýlový film, kde všetko fungovalo tak ako malo. Tu v Zlatom kruhu ma to už toľko nebavilo. Mal som pocit, ako keby sa to viac snažili tlačiť na vtipnejšiu notu a celý film oproti predošlému trochu odľahčiť a to mi tak celkom nesadlo. Napríklad tie robo-psy a Elton ma vôbec nebavili a navyše ani Colin Firth nie je tak výrazný a ostatný zas toľko priestoru nemajú aby zaujali. V dvojke je toho rozhodne viac, úvodná naháňačka či finále je super, nechýbajú zaujímavé a bláznivé scény, tak isto znova aj hudobná stránka zapôsobí, ale jednotka položila latku dosť vysoko a aj keď herecké obsadenie je znova luxusné a akčná stránka brilantná, nebavilo ma to toľko. No napriek tomu dodal Matthew Vaughn štýlový agentský film. Eggsy is Back, No Time for Emotion, Not In Vain. 80% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ne, že by šlo o špatný film - ten Vaughn pořád ještě natočit neumí. Je na tom ale strašně vidět, že jde o sequel, který sice dokáže bavit, ale použité cedí filtrem s obřími otvory a navrch přihazuje skoro stejně bezduché kvantity jako Rychle a zběsile. Pořád je to výborně zrežírováno i zahráno, akční pasáže mají bezpochyby gulervoucí timing a originalitu a zasazení na americký jih a s tím spojený národnostní kontrast jsou zkrátka moc fajn, ale přesto toho film za dlouhých 140 minut nabídne překvapivě málo a některé prvky v čele se záporákem a bohužel i Firthem spadají do škatulky parodie mnohem násilněji než vkusně zesměšňované motivy v jedničce. S odstupem času mi v paměti nejvíce zakotví Mark Strong stojící na mině a zpívající Take My Home od Johna Denvera - přesně to jsou momenty, kterých případný třetí díl (jemuž se vůbec nebráním) potřebuje více... 70% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Šmarjá Jósef, to ale musela bejt lajna... Vzít Kingsmanovi polovinu nápadů, měl by jich pořád asi tak šestkrát víc než Péťa Jandů, aů. Já mám od přírody problém s rozeznáváním toho, co je ještě v mezích a co za hranou, což se ve škole projevovalo fakt šílenejma známkama z chování, no a v kině to má zase ten defekt, že se směju i když Julianne Moore padá do mlejnku na maso a Elton John k tomu zpívá. Škoda většího nevyužití Jeffa nebo Tátuma, ale tady si očividně nikdo s ničím nelámal hlavu. Řetízkovej kolotoč je proti Zlatýmu kruhu nudná labuť. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér Matthew Vaughn natočil svoje první pokračování- Natočil pokračování Kingsmanů: Tajné služby, úžasné komediální akční pecky která před 2 roky byla neuvěřitelným zjevením. Vaughn se proto musel snažit aby pokračování Zlatý kruh nekleslo. A povedlo se mu to. Zlatý kruh je opět nekonečná šňůra vtipného humoru a geniální akce. Film začne výbornou akční honičkou která je předzvěstí velkých věcí. Film také nabídne záporačku Poppy ztvárněnou Juliane Moore. Poppy se zdá jako krotká žena ale opak je pravdou: Hned svou první scénou nažene strach a výborně nahrazuje Samuela L. Jacksona. Navíc je její sídlo architekticky geniální,holt 50 léta. Krásný design má i základna Statesmanů, jejíž členové tvoří důležitou část týmu. Stejně jako jsou Kingsmani pojmenováni po rytířích kulatého stolu, agenti Statesmanů jsou zase pojmenování po americkém alkoholu (Geniální!) A každý agent (ať je to Champagne, Ginger, Tequila či Whiskey) dostačující. I když pravda Champagne a Tequila jsou spíš menší camea a nejvíc prostoru má Whiskey. Hlavním hrdinou příběhu je pořád Eggsy který nyní tvoří partnerský vztah se Švédskou princeznou Tilde (holt se od análu za odměnu ze závěru prvního dílu posunuli) a je z něj oficiálně nový Galahad. Jeho život však nenaruší pouze zničení základny Kingsmanů ale i návrat jeho údajně zesnulého mentora Harryho Harta. Ze znovu shledání žáka a učitele vytěžil Vaughn nejvíce co mohl. Sice nějakou dobu trvá než si Harry vzpomene ale jakmile si vzpomene co všechno s Eggsym zažil nadejde obejmutí ze kterého jedno oko nezůstane suché. Zlatý kruh je pořád především spíše parodii na špionské filmy než aby se měl brát jako vážný následovník. Ze všeho však dokáže vytěžit (Ať už to je role Eltona Johna hrajícího Eltona Johna, akční scény spojené s hudbou či Mark Merlin Strong zpívající Take me home, Country roads) A to jsem ještě nezmínil výbornou parodii na barovou scénu z jedničky, geniálního prezidenta Bruce Greenwooda či náznak homo erotiky mezi Colinem Firthem a Eltonem Johnem. Jo a ještě nádherný záběr na hory v Itálii. A něco by se ještě asi nešlo. Vaughn nezklamal. Právě, že naopak. Kingsman: Zlatý kruh je to správné pokračování. Zábavné, dravé a perfektní. Nejde chtít víc. Těším se na trojku! ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Závěrečná akce je super, ale ty zbylé dvě hodiny na mě byly až úmorné. Těžko řict, jestli se jim to nepovedlo, nebo jsem se já správně nenaladil, ale přišlo mi, že se film beze zbytečně vážně a ztratil nadhled, který byl tak super v prvním dílu. Všeho víc ještě neznamená lepší výsledek (přišlo mi to trochu, jako když si hraje Peter Jackson 'ještě tam dám tohle a tohle a to bude super jízda' ..akorát že není) slabší 3* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem se na tento film těšil. Jednička dá-li se to tak nazvat byla vážně ulítlá a sedla mi. Těžko se to pak navazuje, když laťka je vysoko. A nebudu napínat. Dopadlo to dobře. Nebylo to už tak dobré, ale bavil jsem se výborně. Záporačka Julianne Moore byla kouzelná a její záliba v designu padesátek :-) stejně tak i celá ta americko-britská patička zachránců světa. Ono už jen to UK versus USA nabízí celou řadu jiskřících ploch mezi starým kontinentem a vidláky z Nového světa :-). Diváka tak opět čeká porce slušné akce s výbornou kamerou i humoru. Toho mohlo být více! Hvězdu navíc dávám i za to, že ten humor je místy nekorektní a toho si v dnešní přiblblé době třetího pohlaví a celospolečenského uznávání jakékoliv úchylky jednotlivců - vysoce cením. Dnes jsem se např. v novinách dočetl, že vláda v Kanadě rozhodla, že jejich hymna bude genderově neutrální...Musí si změnit slova, mají tam ,,syny'' - a to je špatně!!!/ :-( !!!! No nic proti Kanaďákům, ať si doma třeba sází javory korunou do země kořeny vzhůru, ale o to víc potěší když si v takovémhle filmu ze sebe inteligentně utahuje velmi známý homosexuál nebo když se ve filmu celkem tvrdě pere do drogově závislých nebo si za to můžou sami.. mají žít slušně :-). Obávám se, že za pár let za tohle už někdo zažaluje štáb a to klidně i hodně let dozadu v nějaké podobně přiblblé kauze jako je meetoo ! Dnes jeden nikdy neví, komu to udělá bebíčko a kdo z toho bude chtít vysoudit majlant za újmu! Osobně bych u filmu zkrátil stopáž, bylo to zbytečně dlouhé a jak říkám, kvality jedničky to už nedosahovalo. Dávám tedy za 3 hvězdy a tu jednu navíc za nekorektnost, takže ode mne je to za 4 motýlky! * * * * ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

3/10 Tak trápne som sa v kine necítil už dlho. Mix recyklátu z jednotky, priemerných CGI a úbohosti (celí Statesmen sú jeden veľký cringe) v over the top háve, ktorý ničí všetko funkčné na predošlom filme. Golden Circle je hektická (a pritom ubíjajúco dlhá) priemerne zrežírovaná a po kreatívnej stránke úplne vyčerpaná estráda. Všetko je tak preexponované, že tu nefunguje ani zápletka (akú úlohu v tom evil masterplan malo zabitie Kingsman?), nieto postavy, zvraty, či emócie. A humor je na úrovni bratov Wayansovcov. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

První Kingsman se mi líbil, ale možná i kvůli tomu hypu kolem, jaký je to nejlepší akční film za posledních X let, jsem z něho až tak hotový nebyl. V jedničce se mi nějaké věci prostě úplě nepozdávaly... Ale ve dvojce? Sakra, tady teda kloubouk dolů, jak je to vymakaný spektákl. Film je pořádně našlapaný akcí, většinu akčních scén jsem si maximálně užíval jako u málokterého filmu... Skoro jsem si myslel, že mě akční sekvence obecně tolik neberou, ale vypadá to, že pro mě jsou tyhlety maximálně přehnaný šílenosti. Sice je to slušně odtržené od reality, ale o to jsou scény nápaditější a vizuálně zajímavější. Kingsman se jasně hlásí stylově k bondovkám - které byly TAKY přehnané, jen ještě ne tolik - Kingsman ale háže volume na jedenáctku a už se dostává ke komiksové estetice - a akci má vymakanější než jakákoliv marvelovka. Příběh o šílené teroristce, která chce zlegalizovat drogy tak, že vydírá amerického prezidenta, že zabije všechny drogově závislé, je správně ujetý, ale dává taky prostor na nějaké to zamyšlení. Jaké by to asi bylo, kdyby doopravdy...? No, myslím, že se najde nemálo pravičáků, kteří by Julianne Moore (která si svou roli padoušky náležitě užívá) nepokrytě fandili. Nejen Moore je super, film je natřískaný charismatickými herci, a zdá se, že nikdo tam není jenom tak, každý se opravdu blejskne (s výjimkou Halle Berry - možná příště?). Je možné, že tahle komiksová šílenost každému nesedne, ale já tenhle nápady nabitý film upřímně obdivuju. Takhle si představuju vypnutí mozku u akčního filmu v 21. století. (9/10) ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Krejčí z legendární britské Savile Row jsou zpět a v plné síle. Je to neskutečně přehnané, plné super hlášek. Vaughn to vyhnal do extrému a to se mi moc líbilo, stejně jako Statesmani. [IMAX 2D] ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem se bál, že budu zklamanej po prvních reakcích a úvodní akční sekvence mě utvrdila v tom, že to asi bude blbost, ale pak jsem se chytnul a bavilo mě to už po celou dobu. Julianne Moore jako taková stepfordská panička, co ovládá mezinárodní obchod s drogama a šikanuje Eltona Johna, aby jí ve stupidních hadrech hrál debilní písničky, mě bavila. Channing Tatum a Jeff Bridges byli taky fajn, ale měli docela malou roli. Potěšil návrat Colina Firtha a docela mě dostala obětovací scéna jedný postavy na konci. Vaughn je pořád borec. 90% ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Kingsman je svůj, ze začátku trvá než mu divák přijde na chuť. Kamera je hodně zvláštní a akce k tomu dodává úplně jiný level. Při první scéně jsem se cítil trapně, ale nakonec velká spokojenost. Zvyknout si dá na vše i na přehnané agenty, kteří vám nedají vydechnout. Kingsman je originální přehnaný snímek, který nápady jen srší a to vždy dokáži ocenit. Dvojka pokračuje v dobrém tempu jedničky, tak hurá do trojky .. 8/10 = 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Stylově stejné jako boží jednička. Nápady střídají nápady a vůbec mi nevadí nějaké chybějící motivace. Je to přece komiksový film.__________P.S.: Taron Egerton si na okamžik sundá tričko, takže za sebe jsem spokojený. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dekadentní masterpiece, který sahá daleko za hranice dobrého vkusu, a díky kterému Matthew Vaughn konečně vykopává Burtona z mé režisérské Top 10. CHCI DALŠÍ DÍL. HNED. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama