Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Recenze (867)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Aneb jak pokazit vše, co se dařilo v prvním díle. Nadsázka originálního snímku bavila, zde ji však dali protejn, přisypali chilli a rozmázli to na kolotoči s RGB podsvícením. Stupidní chování, nelogické závěry, Monty Python by se nestyděl... Jsem zvědav, jaký porod bude díl třetí... Whiskey fail... 40 % ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

Tohle je parodie sama na sebe. Bohužel to jako parodie natočený nebylo. Proste prvni dil byl svěží závan, ale tohle vtipný fakt není. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně takový film, jaký jsem očekával. Je to zábavné, je to béčkové, je to vtipné, je to akční, jsou zde skvělí herci v rolích, jež mě bavily. Pravda, někteří herci nedostanou tolik prostoru (Tatum, Bridges), ale jiní ho mají zase dost (Moore a John). Jsou zde i dramatičtější momenty. Za mě prostě super zábava. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Totálně ulítlá akční nálož, která se pyšní hlavně vynikajícími nápady, cool efektivními akčními scénami i slušným audiovizuálem. Ze začátku jsem si trochu déle zvykal na styl filmu, který mi po těch třech letech již drobet vyprchal z hlavy, ale po najetí na tu správnou kolej jsem si film parádně užil. Kingsman má svůj svět Matthew Vaughn svůj styl. A je na každém, jestli se mu přizpůsobí. Za mě slušné čtyři hvězdy na neobvyklou pecku hýřící popkulturními odkazy, perfektními cameo scénami a vtipně zašitými reklamami. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Akční jízda v samém úvodu filmu mě ohromila a přikovala k obrazovce. Byla velmi nápaditá. Ta psychopatka, co hrála Julianne Moore stála fakt za to. Role jí sedla jako ulitá. Tak má vypadat šílenec. Asi budu mít chvilku problém se podívat na hambáče v Mekáči, než to přebije jiný silnější filmový zážitek. Elton John byl taky nezapomenutelný. Statesmanů chtělo více využít, pak by ta záchrana světa byla opravdu plnohodnotná. ()

suicide 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl samostatně stojící film, byla by to skvělá a akční jízda. Jako pokračování trpí stigmatem tho, že jde o pokračování - oba díly budou neustále - vědomě či nevědomě- vždy srovnávány. Proti prvnímu dílu v Kingsanu chybí ten správný britský vtip a lehkost a styl. I té akce bylo málo, nebo v ní chybělo ten britský vtip. I když do dvojky přidali něco nového, z detailů jedničky se těží až příliš a obecného duchu zase příliš málo. Ale pozitivem je, že herecky a režijně nic neskřípe, Julianne Moore jako lehce jetá záporačka byla excelentní volba a přestože topáž vypadá šíleně dlouhá, nenudil jsem se. Možná zhutnit děj do kratší stopáže by film posunulo blíže jedničce? ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Zatímco původní Kingsmani jsou neskutečná mrda s bravurním timingem, akcí i dialogy, dvojka je jen hloupoučká omáčka bez špetky sebereflexe. Všeho je dvojnásobek a prakticky nic v tom filmu nefunguje tak jako dřív. Tančící Channing Tatum je fajn, zpívající Mark Strong taky, ale to jsou jen kratičké povedené skeče v jinak bizarním paskvilu postrádajícím řádnou osnovu a celé to spíš vypadá jako parodie prvního filmu. Není to ložená sračka, ale první smradlavý flíček na jinak čisté a voňavé filmografii Matthewa Vaughna to je. Sequely těma hovnama holt většinou načichnou. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ptákovina ze staré, dobré, ošklivé, zkostnatělé Anglie, kde si musíte vzít židli abyste tu nadsázku hodně výš nad sebou drželi aby vám nespadla na hlavu a nezabila vás. Osobně se mi líbila scéna taneční kreace Channinga Tatuma, konečně z něj spadla jeho bakelitová vizáž a moc ráda jsem viděla Jeffa Bridgese který sice sešel, leč stále provozuje jeho ksichtící se mimiku, což nechápu, neboť to je krásný a zajímavý chlap. A k ďábelské Julianne Moorové bych si ihned zašla na vynikající kávu protože vím, že v tomhle krásném retro podniku by mi bylo fajn.Maso nemusím tudíž přítomnost mlýnku mi nevadí. Všechno je to zkrátka pitominka kterou zkouknete, zasmějete se a... zapomenete. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce nic nového, zato hodně starého. Jestli jsem jedničku označil za přehledný, vtipný a napínavý odvaz, tak dvojce z této charakteristiky zůstal jenom ten odvaz. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Dvojka Kingsmanů je prakticky stejná jako jednička, která byla perfektní, černohumornou, adrenalinovou jízdou, jen s tím rozdílem, že je trochu uloudanější a o poznání vážnější. Děj má dost silného záporáka v podání Julian Moore, dobře propracovanou psychologii prakticky všech větších protagonistů a výborně zvládlou kameru, díky které je člověk s hrdiny vtažen do děje a prakticky se od nich přes celou stopáž nedokáže odtrhnout. Děj je chytrý, s počtem dějových zvratů, které dokážou občasnou uloudanost děje dobře roztrhnout. Akce je originální a člověk do ní skočí prakticky hned v prvních pěti minutách. Za mě kvalitní pokračování, ale osobně u mě vede na plné čáře první díl, u kterého mám vícero pamětihodných momentů. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podezřívám Matthewa Vaughna z přílišné inspirace Gasparem Noém, pokud jde o vyobrazení ženských vnitřních pohlavních orgánů na stříbrném plátně. Druhý Kingsman není úplně tou typickou dvojkou, jakou byste očekávali – je překvapivě mnohem méně akční než jednička, sází daleko více na primitivně pubescentní humor a s novými postavami pracuje tak nějak… divně. Co je bohužel vidět asi nejvíc a co zůstalo zachováno sotva z nějakých 20%, je absence toho ohromného stylu a nadhledu z jedničky. Už to prostě není „jen“ nekorektní film o extrémně schopných cool gentlemanech z britského Kingsmana. Děj filmu je soustředěn na třech kontinentech, což by samo o sobě mohlo být fajn – na druhou stranu se asi neubráníte dojmu, že je to lehce a zbytečně překombinované. Finální dojem je vůbec takový divný a může vyvolávat otázku, pro koho Matthew Vaughn tu dvojku vlastně točil. Abych ale jen nekritizoval, pořád je to vcelku fungující, svěží a nekorektní zábava, která si dělá prdel především sama ze sebe. Jen prostě už nemá ten wow efekt jako jednička a nové postavy jí až na výjimky spíše škodí. Když ale Zlatý kruh porovnáte s drtivou většinou toho, co v poslední době vzniká, tak to pořád bude zatraceně nadprůměrná záležitost. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přepálená a předigitalizovaná akce, podivný záporák. Jednička se držela víc při zemi (kvůli nižšímu rozpočtu?) a výsledek byl vyváženější. Tady mi u desátého digitálních průletu oknem/džunglí/kanálem už bylo docela trapně. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Nepředvídatelná zábava s několika výtečně vtipnými momenty a hláškami, plejádou známých herců a spoustou zručně natočené akce. Ani mi to nepřipadalo tak dlouhé, uteklo to rychle - což je dobře. Použít Eltona Johna se ukázalo jako vynikající nápad, chování Amerického prezidenta bylo přesné - už chyběl jen oranžový příčesek. Kamera a hudba na výbornou. Z jedničky jsem byl nadšený trochu víc, ale dvojka je stále parádní a ve svém žánru (špionážní komedie) jeden z top filmů. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Typické pokračování se všemi svými neduhy - přehnanější, delší, všechno jsme už viděli v prvním dílu atd. Nicméně dívá se na to pořád dobře, akční scény jsou téměř dokonalé, humoru akorát. U trojky by to chtělo ale nespěchat a trochu si s tím pohrát, ať to neskončí průserem. ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u Strážců galaxie, i tady mě víc bavil druhý díl. Tohle byla naprostá pecka. Tekly potoky slz ze smíchu, skvělé hlášky, skvělá akce. Elton John velmi překvapil. Čekala jsem od něj štěk a nakonec předvedl skvělý herecký výkon. Malinko mě překvapil, že do toho šel, ale očividně mu nechybí smysl pro humor. V tomhle případě mě nepohoršila ani nabídka Eltona na vchod zezadu... Nedá mi to a musím ještě vyzdvihnout super taneček Tatuma v modrém neoprenu a motýlí halucinace Colina. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Jo pořád je to super. Bohužel je to dvojka, takže tu pokles kvality bohužel je. Vaughn je jeden z nejlepších režisérů současnosti a je to vidět. Akce je skvělá, stejně tak střih, ve spojení s povedenou hudbou je to po vizuální stránce paráda. Bohužel trochu drhne příběh. Většina dialogů je dobrá, někdy i výborná, ale občas to dře. Hlavní problém jsou nové postavy, o kterých se člověk moc nedozví a ani nemají dost prostoru. No a záporačka Juliane Moore se teda moc nepovedla. Eggsy pořád vládne a pořád jsou to parádní Kingsmani, u kterých bych si s chutí dal třetí díl. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Druhý Kingsman osciluje na dvou pólech - na jednu stranu jde o nadprůměrný film, jakožto pokračování ale trochu selhává. Není sporu o tom, že Vaughn umí bravurně a nápaditě natočit naprosto šílenou akční scénu, v níž je všechno možné, zároveň má ale spád, adrenalin a takové tempo, že si to divák příliš neuvědomuje. Pořád mu nechybí nadhled a typicky britský humor, s nímž si dělá legraci ze všemožných špionských filmů a místy je velmi dobře paroduje. Samozřejmostí pak zůstává i "nabušený" a parádní soundtrack, který zase některé otřepané hity staví do jiného světla. Problémem je to, že je všeho víc, jen té akce trochu méně. Dialogové scény jsou fajn, jenže je jich tu tolik, že zkrátka nebaví tolik, postav je zbytečně moc a celá zápletka s americkou verzí Kingsman je zcela navíc, protože postavy jsou v ní nevyužité, a to je hrají velké hvězdy a všechny jsou v rámci možností výborné (Tatum, Berry i Bridges), jenže to působí víceméně samoúčelně. Děj je komplikovaný a smysl nedává už vůbec, motivaci ústřední záporačky nevysvětlí vůbec a většina věcí se děje zcela samozřejmě a dovršuje to přehnaná délka, kdy minimálně třicet minut mohlo zůstat ve střižně. Herecké výkony všech důležitých představitelů jsou ale výtečné a trojice Egerton, Strong a posléze i Firth na sebe výborně reaguje, jejich špičkování je výtečné a právě oni drží film nad vodou v několika nezáživných scénách. Totéž vlastně platí pro totálně prkenného Eltona Johna, který si ve filmu střihl nejbizarnější cameo roku. Když se obloukem vrátím k první větě, tak jako samostatný film je Kingsman: Golden Circle hodně dobrá zábava, jako pokračování ale trochu selhává a za předchůdcem o dost zaostává. Hodnocení by bylo tak mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se přikloním k lepší variantě a 70 %. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie Kingsman si na moje prekvapenie drží nastavenú latku. Niekedy sa o ňu oprie, no je to stále zábavne. Aj keď ma prekvapuje to, že celý príbeh prekombinovali tak, že sme sa z anglického elegantného šarmu dostali až na úroveň Amerického "buranského" divokého západu, ako vizuálne, zemepisne, tak aj vtipmi. Mal som 5000 možností ako túto snímku odpísať, no ona ma bavila a držala v napätí až do konca. O máličko slabšie ako prvá časť. 3,5. ()

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama