Reklama

Reklama

Kingsman: Zlatý kruh

  • Velká Británie Kingsman: The Golden Circle (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Svět Kingsmanů se poprvé představil ve filmu Kingsman: Tajná služba jako nezávislá, mezinárodní, špionážní agentura pracující v hlubokém utajení a jejímž cílem je bezpečný svět. V dalším pokračování Kingsman: Zlatý kruh čelí naši hrdinové novým výzvám. Centrála Kingsmanů je zničena a celý svět se stává rukojmím. Kingsmany čekají nové úkoly i překážky. Spojí se se spřátelenou americkou špionážní organizací Statesman. Obě dvě agentury musí společnými silami porazit nebezpečného nepřítele a zachránit tak svět. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (865)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Charlieho novému chlebodárci nestojí řadový personál ani za raketu." Nicméně ani všichni Kingsmani ještě nejsou na škvarek, takže se mohli vydat na dno láhve hledat odpověď na všechny problémy. To byla skvělá cesta. Statesmani mě na ní taky bavili, Poppy Land byl dokonalý, rozčepýřený Elton si pořádně zařádil a já jsem viděl takovou hovadinu, že se mi snad ani nechce věřit délce stopáže. A už vůbec se mi nechce věřit tomu, že bych někdy s americkým prezidentem souhlasil při řešení krize, ale stalo se. A nyní mne nerušte, protože mi v hlavě lítají příliš nahlas motýlci, mezi nimi poskakuje agent Whiskey s lasem a manželka mi nechce povolit, abych se kvůli záchraně světa vyspal s blonďatou kočkou. Jak mám v takovém chaosu zachránit svět? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som trošku sklamaný. V prvom Kingsmanovi nám Vaughn ukázal ultra špičkový, akčný a štýlový film, kde všetko fungovalo tak ako malo. Tu v Zlatom kruhu ma to už toľko nebavilo. Mal som pocit, ako keby sa to viac snažili tlačiť na vtipnejšiu notu a celý film oproti predošlému trochu odľahčiť a to mi tak celkom nesadlo. Napríklad tie robo-psy a Elton ma vôbec nebavili a navyše ani Colin Firth nie je tak výrazný a ostatný zas toľko priestoru nemajú aby zaujali. V dvojke je toho rozhodne viac, úvodná naháňačka či finále je super, nechýbajú zaujímavé a bláznivé scény, tak isto znova aj hudobná stránka zapôsobí, ale jednotka položila latku dosť vysoko a aj keď herecké obsadenie je znova luxusné a akčná stránka brilantná, nebavilo ma to toľko. No napriek tomu dodal Matthew Vaughn štýlový agentský film. Eggsy is Back, No Time for Emotion, Not In Vain. 80% - 4* ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vkus britského gentlamana je definitivně pryč a není to tím, že Colin Firth půl hodiny řeší motýly. Ztratilo to šarm a punc jedničky. Navíc o poznání méně akční a více digitální. Především úvod je šílený. A princ Oberyn, jinak jedna z nejlepších figur filmu, to zdaleka nezachrání ani se svým cool lasem. Netočit trojku. To už raději spin-off s americkým prezidentem. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Režisér Matthew Vaughn natočil svoje první pokračování- Natočil pokračování Kingsmanů: Tajné služby, úžasné komediální akční pecky která před 2 roky byla neuvěřitelným zjevením. Vaughn se proto musel snažit aby pokračování Zlatý kruh nekleslo. A povedlo se mu to. Zlatý kruh je opět nekonečná šňůra vtipného humoru a geniální akce. Film začne výbornou akční honičkou která je předzvěstí velkých věcí. Film také nabídne záporačku Poppy ztvárněnou Juliane Moore. Poppy se zdá jako krotká žena ale opak je pravdou: Hned svou první scénou nažene strach a výborně nahrazuje Samuela L. Jacksona. Navíc je její sídlo architekticky geniální,holt 50 léta. Krásný design má i základna Statesmanů, jejíž členové tvoří důležitou část týmu. Stejně jako jsou Kingsmani pojmenováni po rytířích kulatého stolu, agenti Statesmanů jsou zase pojmenování po americkém alkoholu (Geniální!) A každý agent (ať je to Champagne, Ginger, Tequila či Whiskey) dostačující. I když pravda Champagne a Tequila jsou spíš menší camea a nejvíc prostoru má Whiskey. Hlavním hrdinou příběhu je pořád Eggsy který nyní tvoří partnerský vztah se Švédskou princeznou Tilde (holt se od análu za odměnu ze závěru prvního dílu posunuli) a je z něj oficiálně nový Galahad. Jeho život však nenaruší pouze zničení základny Kingsmanů ale i návrat jeho údajně zesnulého mentora Harryho Harta. Ze znovu shledání žáka a učitele vytěžil Vaughn nejvíce co mohl. Sice nějakou dobu trvá než si Harry vzpomene ale jakmile si vzpomene co všechno s Eggsym zažil nadejde obejmutí ze kterého jedno oko nezůstane suché. Zlatý kruh je pořád především spíše parodii na špionské filmy než aby se měl brát jako vážný následovník. Ze všeho však dokáže vytěžit (Ať už to je role Eltona Johna hrajícího Eltona Johna, akční scény spojené s hudbou či Mark Merlin Strong zpívající Take me home, Country roads) A to jsem ještě nezmínil výbornou parodii na barovou scénu z jedničky, geniálního prezidenta Bruce Greenwooda či náznak homo erotiky mezi Colinem Firthem a Eltonem Johnem. Jo a ještě nádherný záběr na hory v Itálii. A něco by se ještě asi nešlo. Vaughn nezklamal. Právě, že naopak. Kingsman: Zlatý kruh je to správné pokračování. Zábavné, dravé a perfektní. Nejde chtít víc. Těším se na trojku! ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Ne, že by šlo o špatný film - ten Vaughn pořád ještě natočit neumí. Je na tom ale strašně vidět, že jde o sequel, který sice dokáže bavit, ale použité cedí filtrem s obřími otvory a navrch přihazuje skoro stejně bezduché kvantity jako Rychle a zběsile. Pořád je to výborně zrežírováno i zahráno, akční pasáže mají bezpochyby gulervoucí timing a originalitu a zasazení na americký jih a s tím spojený národnostní kontrast jsou zkrátka moc fajn, ale přesto toho film za dlouhých 140 minut nabídne překvapivě málo a některé prvky v čele se záporákem a bohužel i Firthem spadají do škatulky parodie mnohem násilněji než vkusně zesměšňované motivy v jedničce. S odstupem času mi v paměti nejvíce zakotví Mark Strong stojící na mině a zpívající Take My Home od Johna Denvera - přesně to jsou momenty, kterých případný třetí díl (jemuž se vůbec nebráním) potřebuje více... 70% ()

Galerie (91)

Zajímavosti (28)

  • V závěrečném monologu Harryho (Colin Firth) je patrný odkaz na Winstona Churchilla („jeden zakládající kingsman“) a jeho slavnou větu: „Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.“ (Achmed)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 104 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když Ginger (Halle Berry) vysvětluje Kingsmanům, jak zachránili Harryho, přichází záběr, v němž se Harry (Colin Firth) probouzí z kómatu, zvedá se z křesla a má na nohou bílé ponožky - na kterých je ovšem vidět, že jsou zespoda špinavé, takže v nich musel chodit. (MrAldridge)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

Kolik dalších Kingsmanů nás čeká?

08.12.2020

Zpátky v roce 2014 diváky v kinech mile překvapil nenápadný snímek režiséra Matthew Vaughna Kingsman: Tajná služba. Následně se tvůrce upsal taky jeho pokračování s podtitulem Zlatý kruh, které už… (více)

Kingsman 3 má datum premiéry

Kingsman 3 má datum premiéry

23.09.2018

Eggsy a spol. se oficiálně dočkají své třetí mise. Studio 20th Century Fox potvrdilo, že trojka Kingsmanů dorazí do kin v listopadu v roce 2019, režie se pak ujme otec série Matthew Vaughn (Kick-Ass,… (více)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (více)

Reklama

Reklama