Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Knedlíky (S10E41)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tak jsem tě přece jen nachytala na švestkách! ... Zatímco profesorova manželka (I. Kačírková) s dcerou (M. Chytilová) jdou na houby, pan profesor (M. Kopecký) s bratrem (P. Nárožný) vymýšlejí, co připravit k obědu. Napadnou je švestkové knedlíky, jenže nemají droždí, a tak pro ně jdou do hospody. Tam pan profesor Evžen Hubáček pronese, že má takový hlad, že by snědl otýpku slámy. To zaujme hosta (J. Teplý) u sousedního stolu, a tak se s profesorem vsadí o láhev pravého jamajského rumu... (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak Miloš Kopecký smažil vajíčka na slámě... Letošní porce bakalářských příběhů mě zas a znovu utvrzuje v tom, že tenhle pofidérní cyklus opravdu stojí za starou belu. Inteligenční kvocient některých epizod se pohybuje na samé hranici idiocie. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slepené příběhy o knedlíkách a sázce, spojené oslím můstkem s pravým jamajským Rumem s plastovou zátkou. Jako nevtipné vystřižené scény z Chalupářů, ovšem s jinými herci. Chalupa mi silně připomínala domek dědy Komárka... ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediným světlým bodem tohoto baka paskvilu je Petr Nárožný. K mému překvapení tady totiž všichni kromě něj hrají opravdu špatně a nejsem si jistá, zda je to režijním vedením, či debilitou scénáře. Miloš Kopecký je celou dobu pragmatický až běda a najednou se uvolí k sežrání otýpky slámy (?!?). Jen tak v rámci sázky. Kde je nějaká logika? Samotnou přípravu pokrmu ze slámy jsem si pro jistotu pustila 3x a jen mě utvrdila v tom, že tohle je ten typ bakalářského příběhu, který už nikdy vidět nemusím. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý příběh v podstatě spočívá v tom, že Kopecký a Nárožný chtěli udělat švestkové knedlíky, ale Kopecký si při pokusu natrhat u souseda švestky zvrtl nohu, takže z toho sešlo. Tvůrci zjevně vycítili, že je to i na Bakaláře trochu málo, tak tam ze zoufalství vrazili zcela nesouvisející sázku o snědení otýpky sena, kterou Kopecký poněkud nesmyslně vyhrál, ačkoli nic nesnědl. Pobavilo pár Nárožného grimas. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřijde mi to ani jako bakalářská povídka, spíše jako takový kratší díl něčeho jako jsou CHALUPÁŘI. Starej Kopecký se vsadí o rum jamajského rumu, že sní otýpku slámy. Jenže nakonec pár kousků slámy zapálí na pánvi, na to hodí salám s vajcama a je hotovo. Sázku nakonec tím vyhraje, ačkoliv vlastně žádnou slámu nesnědl. A chlapi v hospodě jen čumí skrz výdejní okénko. A pak cestou z hospody spadne z trnky. Moc logiky to sice nemá, ale sranda to je. [94. hodnocení, 9. komentář, 49%] ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlapi se v hospodách sázejí o mnoho různých blbostí. Tahle sázka byla trochu střelená, ale to je vlastně každá, ovšem její řešení také. Irena Kačírková byla celkem oblíbená herečka Bakalářů, jen v poslední době jsem hodnotil dva její počiny a tohle je třetí. I když je příběh nic moc, dva skvělí herci jsou důkazem, že když to vezmou za správné konce, můžou i velmi průměrnou věc lehce povýšit. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největší sranda na celé povídce je, že je tam použita přesně ta samá hudba, jako v o rok starší pohádce Strach má velké oči (můžete se přesvědčit, běží při závěrečných titulcích). :) ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to zas byli bakaláři. Raději bych si dal knedlíky, než tento nic moc příběh. Pro mne tam byla asi jediná zajímavost, že ke konci je použita hudba "kouzelného flašinetu" z pohádky "Strach má velké oči" a dost mi to připomíná taneční techno skladbu Back in the U.K. od Scootera :-) ()

Krtek123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Petr Nárožný i Miloš Kopecký jako bratři se rozhodnou udělat ovocné knedlíky. Trochu se jim to zkomplikuje ale nakonec je oběd na světě... Ano, příjemný, vtipný a odpočinkový bakalářský příběh. ()

Reklama

Reklama