Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (248)

Dale 

všechny recenze uživatele

Pokus o nový Matrix, no výsledok je trochu rozporuplný. Už to totiž nie je až také originálne a o čo ide je jasné už v prvej polovici filmu, keď sa rozprávajú Clarke s McConaugheym o synovi. Nie je to natočené zle, aj herci sa snažia, ale vyšumí to akosi do prázdna. Určite to tu je ale dosť podhodnotené, za mňa 70%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Autentický neobvyklý film. Chatrné dialogy a po čase člun vpluje do Twilight zóny. Jde o průměrný a nepříliš zábavný thriller/drama se šablonovitými postavami a značně vyčpělou zápletkou. Film Ticho před bouří začíná jako rybářské drama o posedlosti, pokračuje jako thriller noir o plánování vraždy a vrcholí jako něco hrozně zvláštního, co bylo nesmírně ambiciózní, ale úplně se to nepovedlo. S odtajněním toho zvratu snímek zcela ztrácí tvář, stává se nechtěně legračním a hlavně se v něm najednou objeví strašná spousta nevyřešených logických mezer, nesrovnalostí, nejasností a nesmyslů. Scenárista a režisér Steven Knight se zjevně chtěl pochlubit nadžánrovou podívanou – a tím poslal své Ticho před bouří rovnou ke dnu. Ze začátku má film alespoň přijatelnou náladu se zručně nasnímanými rybářskými souboji. A když osamělého reka dostihnou banality od vzpomínek na dítě po vyznamenání z Iráku, pořád ještě může nahý McConaughey ve vlnách uspokojit alespoň dámy v publiku. Hathawayové škodí umělá stylizace blondýny a také průvodní, až odpudivě „významotvorná“ hudba. I její citové vydírání dramatizuje režisér vyloženě školácky, takřka na samé hraně laciné telenovely. Do toho vstupuje moudré kázání hrdinova kolegy na téma nebe a peklo, dobro a zlo.Jen domácká atmosféra exotického ostrova, kde se nic neutají, nemůže k zážitku stačit (kromě fanoušků rybolovu). ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Serenity je unikátny film, no určite nie v dobrom slova zmysle. Steven Knight zrejme úprimne veril svojmu námetu a som si takmer istý, že ho ho previedol na plátno presne tak, ako ho chcel previesť. Toľko diskutovaný príbehový zvrat, ktorý prichádza v približne po hodine diania, však robí filmu skôr medvediu službu. Na jednej strane ním síce dokáže zodpovedať viaceré nezrovnalosti, vďaka nepríliš šťastnému uchopeniu sa však vytrácajú i tie posledné zvyšky atmosféry a záverečná tretina pôsobí ako zdĺhavá dohra, o ktorú sa vlastne nikto neprosil. Podobná látka by pritom pokojne mohla fungovať - hoci i v podobe kratšej epizódy Black Mirror. Knightovi sa to však, bohužiaľ, rozsypalo pod rukami a nakoniec možno oceniť iba určitú originalitu. No je to málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knightův multižánrový rybářský výlet, při kterém si na mě políčil a čekal. Párkrát jsem obeplul nástrahu v domnění, že je to neo-noirová žížala, ale pak se z ní vyklubalo něco, co spolkne asi jen málokdo a už vůbec ne s navijákem. Navíc slabší i po herecké stránce, kdy se Matthew po kostlivcovém a pupkatém období zmůže jen na ukázku vypracovaného prsního svalstva a holé prdele a A.Hathaway je pouhou karikaturou femme fatale. Přiznávám, při poslední scéně jsem se do té nástrahy napuštěné bolestí ze ztráty a klidem shledání nakonec pustil, ale ihned se závěrečnými titulky se přetrhl vlasec.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a dobré provedení (Mathew McConaughey je velmi uvěřitelná troska, Anne Hathaway zase femme fatale jako ze žurnálu, Jason Clarke hraje záporáka jako Gene Hackman, kterému je i podobný), nicméně přijít s šokujícím odhalením někdy ve dvou třetinách filmu a do konce už ho netrumfnout a jen ukazovat věci, které se ve světle toho, co divák i hlavní postava už vědí, jeví jako dost bizarní a jen málo logické či snad napínavé... To mi nepřipadalo šťastné. Ale bylo to odvážné. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Hlavní hrdinové několikrát použijí výraz: „Take him out.“ Je to slovní hříčka. Znamená to jak: „Vezmu ho na projížďku,“ tak i „Sejmu ho.“ (Toshio)
  • Natáčení probíhalo na ostrově Mauricius. (Duoscop)

Reklama

Reklama