Reklama

Reklama

Ticho před bouří

  • USA Serenity (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Všechna tajemství jednou vyplují na povrch. Baker (Matthew McConaughey) toho má asi dost za sebou. Svoje životni rány si léčí v klidu a vedru rajského exotického ostrova kdesi v Karibiku. Živí se tu jako rybářský průvodce, má svou loď s názvem Ticho před bouří, ve vesnici má domek i milenku (Diane Lane) a nehezkou minulost zapíjí v baru. Ticho jeho života rozčísne jako blesk bývalá žena Karen (Anne Hathaway). A přinese bouři. Zničehonic se objeví a zoufale požaduje po Bakerovi, aby zabil jejího současného násilnického manžela. Ve jménu jejich společného syna i ve jménu jednoho milionu dolarů jako odměny má vzít jejího manžela na rybářskou výpravu a uprostřed oceánu ho hodit žralokům. Baker nejprve odmítá, ale klidné vody karibského ráje jsou už nevratně zčeřené. Výčitky a strach o syna ho začnou ještě více pronásledovat a začne o návrhu přemýšlet. Následná vlna vášní, událostí a zvratů odhalí i ta nejskrytější tajemství. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (248)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tady byla snaha o dojemný příběh s velkým srdcem, ale selhalo to na všech frontách. Špatně zkombinované dvě tváře filmu, každá žánrově pro jiné publikum, ústící v naivní absurdnost, která místo napětí a následného “procitnutí” vyvolává smích. Přitom první polovina se tak dobře rozjede a slibuje sice ne originální, ale do líbivého prostředí zasazenou, divácky atraktivní zápletku se zajímavými postavami a fajn herci. Tohle Steven Knight fakt nedal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jasně, Matt zase začal chodit do posilovny a potřeboval nám ukázat výsledky své dřiny, takže říkat, že tento film nemá větší smysl je nesmysl. Překvapení je pro mě Anne, tady mě teda jako fatalka příliš nechytla. Celkový náměť filmu mě nepřijde úplně špatný, ovšem trošku pokulhává zpracování, jako kdyby ani sami autoři nevěděli přesně jak co veleváženému diváctvu říct a tak vzniklo pár otazníčků nad příběh. Nicméně ten životní styl Matta, chlast, ženský, ryby, slunce a zbytek fuck, ten mě velmi zaujal. Já pro tyhle muže s intelektuální náplní života mám prostě slabost. Není to až taková hrůza, jak tady kolegové píšou, samozřejmě nic světobornýho, ale já to v kině přežil docela v klidu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V Hollywoodu si fakt můžou natočit, co chtějí. Během filmu jsem si totiž pořád říkal, kde je sakra to sci-fi a mysteriózní, co je tady popsáno v žánrech. Ke konci filmu to ale dostalo takovej spád, že jsem měl co dělat, abych ho vůbec pochopil (a nakonec nepochopil). Na druhou stranu nemůžu říct, že by mě to karibské prostředí nebavilo. Bavilo...a jak. Matthew tu je opět ten klasickej strhanej chlap životem, kterej si tu celý film uzurpuje pro sebe. Anne vypadá jak umělá, Jason je na přesdržku a naštěstí tu zbejvá ještě místní mnich Djimon Hounsou, kterej tu životní rozvrácenost Matthewa jakž takž tříští. Osobně musím říct, že takovou filmařskou ulítlost s hollywoodskými hvězdami jsem dlouho neviděl. Jak kdybych chvíli koukal na Interstellar z Karibiku, ale přitom vůbec nechápal, co je na tom filmu divně. Dokud se nezačalo schylovat ke konci. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když na malý tropický ostrov přijede za Matthew McConaugheym jeho bývalá žena Anne Hathaway a chce, aby zabil jejího nového manžela, začnou se dít hodně šílené věci. Nejspíš mnohem šílenější, než byste čekali, ale bohužel ne moc zábavné. Ticho před bouří je kombinace noir filmu s femme fatale s Proyasovým Smrtihlavem, Matrixem, Ztracenými, Počátkem, Total Recall a dokumentem o rybaření. Pokud vám zrovna tohle připadá zajímavé, tak to kino klidně zkuste. V opačném případě doporučuji pustit si cokoliv z výše vypsaných věcí. I kdyby to mělo být podesáté, bavit se u toho budete nejspíš o dost víc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $8,547,045Tržby Celosvetovo $14,387,413▐ Také obsadenie a v konečnom výsledku taká bejkovina od nikam nikam, kde sa nakoniec aj tak nič závažné neudeje, stále len čakáte kam sa to pohne, čo sa z toho vlastne vyvŕbi a kde nič tu nič. Aspoň že Anne Hathaway pristáli tie blond vlasy. /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokud to byl obyčejný dobrodružný příběh o chytání ryb v karibském ráji a posedlosti honem na ,,Big One" tuňáka, byl to příjemný a smysluplný film, když se to ke konci zvrhlo v tu počítačovou pitomost, z příjemného filmu se stala ztráta času...ždímat z virtuální reality laciné emoce o posmrtném vztahu otce a syna je trochu chucpe, řekl bych... Ze Serenity se tak stal Matrix pro maminy z eMimina.cz... ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že rok 2019 bude rokem megasraček. Já se těšil na vraždu na lodi v širokém oceánu...SPOILER: " Vymyšlený svět. Počitačová hra? To je tedy mrdka! 10% za začátek! 💩 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Steven Knight se rozhodl napsat scénář stylem all-in a vsadit v něm na jedinou kartu. Vyzbrojen vědomím, že na mě v průběhu číhá nečekaný zvrat, jsem se v horku, ve kterém kolem sebe krouží klasicky rozevlátý McConaughey (což mu nepřekvapivě i tentokrát dokonale sedí) a žánrově snad až příliš vyumělkovaná Anne (které ale tato poloha k mé velké lítosti vůbec nesedí), snažil hledat vodítka, co mě nasměrují správným směrem, tedy k uhádnutí pointy. Neměl jsem šanci. Hra, která se začne hrát pomocí prapodivných "telepatických" narážek, vygraduje něčím, o čem nechci mluvit, abych neřekl příliš, ale bez čehož toho zároveň o moc víc říct nedokážu. Často čtu názory, že filmový svět už nemá čím překvapit. Všem podobně smýšlejícím bych plavbu na Serenity doporučil, ať už se se vším, co na ní potkají, rozejdou v dobrém či zlém. Pro mě se ale jedná o polovičatý zážitek, který od jisté chvíle nemá důvod dohrávat zdánlivě klíčové linky - a přesto to ještě dlouhé desítky minut dělá. Třetí hvězda proto jen za nevídanou tvůrčí odvahu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

McConaughey opět puntičkářsky a procítěně hraje jak kdyby se ocitl ve filmové verzi Westworld, přitom mu už při letmém pohledu na scénář muselo být jasné, že tohle bude tak kolosálně nefunkční sračka, že i když kolem sebe bude celou dobu obklopen nadprůměrnými herci, stejně bude vypadat jak karikatura sebe sama. Přesně tak taky vypadal a k naprosté dokonalosti chybělo snad už jen jeho alright, alright, alright... Distributor film označuje jako thriller a pokud by tomu odpovídala i skutečnost a jednalo se o jednoduchou komorní záležitost odehrávající se na jedné lodi, na které by manželka apelovala na svého ex, aby zabil jejího současného manžela, byl by to naprosto špičkový návrat do thrillerů 90. let, protože tito tři herci by na to rozhodně měli. Pochopitelně za předpokladu, že scénář a režii by dělal někdo při smyslech, ne Knight. Film je ale až směšně nefungující a nelogické sci-fi, které když se v ději poprvé přihlásí o slovo, divák (nebo alespoň já) propukne v bouřlivý smích, který ho bohužel opustí jakmile se ujistí, že tvůrci to myslí smrtelně vážně. Serenity je přesně na pomezí mezi velice špatným filmem a filmem natolik šíleným, že je nechtěnou komedií. 20 % ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Serenity jsem se díval s tím, že jsem znal její šílený námět a zvrat - chtěl jsem vidět film, co si troufl tohle udělat. A rozhodně jsem rád, že existuje, protože se zdá, že jediná reakce producenta na takový film může být "něco tak strašně dementního nejde nikdy zfilmovat". Jenže on se našel někdo, kdo tomu dal zelenou, a tenhle nemožný film existuje! Trochu mě mrzí, že jsem koncept toho filmu znal předem, protože jinak by šlo určitě o jeden z nejdivnějších filmových zážitků - takhle jsem bohužel věděl, proč je první polovina tak strašně špatná a nemohl se tím nechat pohltit. Každopádně ne, ten film není dobrý, vlastně je kouzelně hloupý, ale podobně jako Book of Henry nebo disneyovský Zvoník u Matky boží jde o film nefunkční způsobem, ze kterého nejde odvrátit zrak a každému bych ten zážitek doporučil. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Vzácný druh filmu, který od začátku divákovi naznačuje, že bude obehrán. Když se to výjimečně podaří, vznikne roky opěvovaný kult. Tvůrci ovšem vstupují na tenký led, pokud nemají k dispozici kvalitní látku. Pak totiž nastává klasické chytání za hlavu a výsměch ze strany publika. Hloupoučké Serenity bohužel patří do druhé skupiny. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Serenity je unikátny film, no určite nie v dobrom slova zmysle. Steven Knight zrejme úprimne veril svojmu námetu a som si takmer istý, že ho ho previedol na plátno presne tak, ako ho chcel previesť. Toľko diskutovaný príbehový zvrat, ktorý prichádza v približne po hodine diania, však robí filmu skôr medvediu službu. Na jednej strane ním síce dokáže zodpovedať viaceré nezrovnalosti, vďaka nepríliš šťastnému uchopeniu sa však vytrácajú i tie posledné zvyšky atmosféry a záverečná tretina pôsobí ako zdĺhavá dohra, o ktorú sa vlastne nikto neprosil. Podobná látka by pritom pokojne mohla fungovať - hoci i v podobe kratšej epizódy Black Mirror. Knightovi sa to však, bohužiaľ, rozsypalo pod rukami a nakoniec možno oceniť iba určitú originalitu. No je to málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Knightův multižánrový rybářský výlet, při kterém si na mě políčil a čekal. Párkrát jsem obeplul nástrahu v domnění, že je to neo-noirová žížala, ale pak se z ní vyklubalo něco, co spolkne asi jen málokdo a už vůbec ne s navijákem. Navíc slabší i po herecké stránce, kdy se Matthew po kostlivcovém a pupkatém období zmůže jen na ukázku vypracovaného prsního svalstva a holé prdele a A.Hathaway je pouhou karikaturou femme fatale. Přiznávám, při poslední scéně jsem se do té nástrahy napuštěné bolestí ze ztráty a klidem shledání nakonec pustil, ale ihned se závěrečnými titulky se přetrhl vlasec.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neplést s filmem navazujícím na Firefly a nejspíše SPOILERY! Serenity navždy zůstane tím filmem s mega překvapivým zvratem, který snad nikdo nedokáže odhadnout, dokud se zcela neodtajní. Funguje skvěle a chápu proč Steven Knight tolik usiloval o to, aby si film mohl natočit a v této podobě. Problém ale je, že kromě tohoto faktu tu není nic navíc, proč by tomu člověk měl věnovat čas. Tedy ještě nasvalený Matthew McConaughey, který je tu jako vždy sympaťák, možná trošku nedostupný a odtažitý, ale tu postavu mu budete věřit. Na rozdíl od generických postav Hathaway a Jasona Clarkea. Nejsou sice úplně na proplesknutí, ale je to fakt bída. A to je vlastně všechno. Díky Mattovi to celkem rychle uteče a Diane Lane (se kterou často dovádí, ale nejen s ní, podrobnější rozpis nahatých scén McConaugheyho zde) je tu docela dost sexy. Což říkám nejspíš poprvé a naposledy. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dva oscaroví herci a zároveň velcí sympaťáci, kouzelné prostředí, určitý nádech mystična, erotické dusno. Jenže hned od začátku tvůrci leccos potřísní kaňkami, charakterizace postav je plochá až hanba a nakonec přijdou se „zvratem“, který nepotěší. Ani trochu. Matthew McConaughey prchá před minulostí, po letech se setkává s Anne Hathaway, která mu porodila syna, ale při jeho službě vlasti dala přednost prachatému tyranovi. Z Matthewa je nyní rybář, má sen lapit obřího tuňáka, jenže nemá prachy a chlastá. Ex mu nabízí lákavý balík peněz, když ji zbaví násilnického manžela (úplně pitomě uchopená role), což ulehčí život i vlastnímu synkovi. Mezitím přijde na pár morálních keců, neúspěšných plaveb za vysněnou rybou i na nabídku sexu s bývalkou. To, co přijde pak, nehodlám pitvat. Prostě se objeví tak trochu nový film. Chybí napětí, chybí emoce. Ani herci nepotěší, kupříkladu moje oblíbenkyně Hathaway (nesmyslně na blond) působí mdle, a coby objekt touhy i docela lacině. Britský tvůrce Steven Knight jako scenárista Východních příslibů či Špíny Londýna nějakou kvalitu ukázal, tady ovšem selhává na plné čáře. Měl kašlat na podivné ambice a vsadit na dusný thriller o dramatických událostech na otevřené vodě a nechat nám tím vzpomenout na 90. léta. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad a dobré provedení (Mathew McConaughey je velmi uvěřitelná troska, Anne Hathaway zase femme fatale jako ze žurnálu, Jason Clarke hraje záporáka jako Gene Hackman, kterému je i podobný), nicméně přijít s šokujícím odhalením někdy ve dvou třetinách filmu a do konce už ho netrumfnout a jen ukazovat věci, které se ve světle toho, co divák i hlavní postava už vědí, jeví jako dost bizarní a jen málo logické či snad napínavé... To mi nepřipadalo šťastné. Ale bylo to odvážné. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Zápletka o zbavení se násilnického manžela bývalky Karen docela ušla, jenže pak přišlo neskutečné WTF, které zafungovalo tak, jako že si ze mě režisér dělá prdel (tu Matthewa i Anne několikrát, dokonce přes celé plátno) .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nechme tento filmík v klidu odpočívat kdesi v diváckých dálavách, a tiše se modleme, aby se ze Stevena Knighta nestal nový Richard Kelly... Zhovadilou krimi podivnost, kde se na konci McConaughey chová jako Nicolas Cage v amoku, každej den úplně zas tak vidět nechceš. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prilis ambiciozne a nechcene smiesne WTF, z ktoreho akurat boli hlava od facepalmov. Skoda, ze sa tolko filmarskeho a hereckeho talentu utopilo na taku uberchujovinu. Aj ked verim, ze na papieri to mohlo vyzerat dobre. 4/10 ()

Reklama

Reklama