Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lu (Ellen Page) nemá skutočný domov. Jej príbytkom je jej stará dodávka, v ktorej cestuje spolu so svojim priateľom Nickom (Evan Jonigkeit) krížom-krážom po celej krajine. Avšak Nico to už ďalej nevydrží a jedného dňa zmizne. Lu sa rozhodne vyhľadať jeho matku Margo (Allison Janney), ktorá, po tom, čo ju opustil jej muž, žije sama v obrovskom apartmáne na Manhattane v New Yorku. Ich prvé stretnutie neprebehne veľmi šťastne, a kedže je Lu na mizine, snaží sa prežiť, ako sa len dá. Dojedajúc zbytky jedla po hosťoch na chodbe v jednom hoteli stretne ženu (Tammy Blanchard), ktorá si ju omylom spletie s hotelovou službou, a požiada ju, aby sa jednu noc postarala o jej ročnú dcérku Maddison. Ani vo sne ju však nenapadne, čo nakoniec za svoje peniaze dostane... (sochoking)

(více)

Recenze (36)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ako únos jedného roztomilého blonďavého dievčatka pohne k náprave beznádejného hipíckeho túlania sa Amerikou nihilistické dievča Tallulah. Rovnako pohne k činu aj podobne sa chovajúceho frajera, túžiaceho po mamičke. No nielen ich dvoch. Čosi sa pohne i v chlapcovej mamine, zúfalo sa trápiacej sa odchodom manžela aj syna bez rozlúčky vo veľkom, opustenom obrovskom byte. Nuž a túžba po náprave vecí opanuje aj zúfalú a osamotene sa cítiacu matku uneseného dievčatka - inak takto sebeckú a výstrednú alkoholičku. Obvykle takéto príliš nemusím, no uznávam civilné herectvo i dobrú réžiu. A mimochodom: páči sa mi úvod filmu, ktorý film Krajina Nomádov, idealizujúci život karavanových pustovníkov dáva do takých realistickejších medzí. Ukazuje totiž, že spústa auto cestovateľov, ktorým je dodávka aj príbytok v skutočnosti netúžia po žiadnej práci, žobrú od kamionistov lístky na sprchovanie a živia sa vyhodenými potravinami zo supermarketov v kontajneroch alebo nedojedenými bagetami. Prácu majú na háku, najradšej vegetujú, hulia a milujú sa. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Osobne Ellen Page nemusím, ale v tomto filme bola výborná. Dokonca ukázala i kozy, až sa mi vyrazil dych! Normálne som si tu scénku musel dať ešte raz, aby som sa utvrdil, či sa mi to nesníva... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Víkend s Ellen Page máme úspešne za sebou a po včerajšom Into The Forest, ktoré ma chytilo na háčik od začiatku si teraz niečo povieme o "Tallulah." Myslím, že je jednoznačné, ktorý film bol lepší a nebudem to tu ani nejako výrazne rozoberať. Tématicky je film síce zaujímavý a má v sebe dobré myšlienky a pár vtipných dialógov, ale kým v "Into The Forest" sme mali vynikajúcu atmosféru, ktorá ma celý čas držala, "Tallulah je už film viac podľa určitých šablón a napísaný na mieru. Nemyslím si, že ide o zlý film, no určite je tu viac vidno americký spôsob písania scenáru. Čo však film podľa mňa drží je už tradične Ellen Page, ktorá je opäť absolútne prirodzená a jej emócie sú veľmi uveriteľné a rovnako aj Allison Janney, ktorá tomu dáva dobrého ducha. Ostatní sú podľa mňa celkom okey a ani zrežírované to nie je najhoršie. Popravde celý čas je ten film len okey, kým sa nedostaneme do záverečnej tretiny. Myslím si, že toto je moment, kedy začína film skutočne vynikať. Scénky v nemocnici sú vynikajúce a myšlienkové pochody Lu sú veľmi uveriteľné a opodstatnené. A rovnako ako pri filme Jack Of The Red Hearts aj v tomto filme všetko do seba zapadne a dočkáme sa veľmi dobrej rezolúcie a vyvrcholenia na záver. Takže určite filmu pripíšem ku kreditu toto plus. Čo sa týka ostatného, myslím si, že je to okey. Podľa mňa ale dôvod, prečo to úplne nefunguje je dôvod, že film sa sústredí najmä na Tallulah. Čo je v poriadku, koniec koncov, aj film sa tak volá. Myslím si ale, že keby sa viac venoval na vzťah Tallulah a malej Maddison, tak by bol silnejší. Ideálny príklad je pre mňa film Kolja. Tým, že sme mali možnosť spoznať vzťah oboch hlavných hrdinov v tom filme, tak záverečné momenty to urobilo veľmi silné a úprimné. V tomto filme to však tak úplne nefunguje. Určite nebudete sklamaní, no nemyslím si, že by išlo o výrazne silný počin, ako to bolo v prípade "Into The Forest." Rozhodnite sa sami a urobte si vlastný názor. Hodnotenie: B ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Výborne sa mi na tento film pozeralo, bavil ma. Ellen to veľmi sedelo, prirodzenejšou ani nemohla byť. A panička - matka dieťaťa - tej som sa nevedela nabažiť. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi nebylo ničím blízké, o to víc jsem byl překvapen tím, že jsem se od snímku nedokázal odtrhnout. Tvůrci si dali opravdu záležet a natočili velmi zajímavé drama, které pojali naštěstí sympaticky civilně, takže nedošlo na typický americký patos. Dvě záležitosti mě velmi potěšily, tou první byl fakt, že se děj nesoustředil na dětskou postavu, tou druhou bylo obsazení Allison Janney do prakticky totožné role, jakou hrála i v seriálu Masters of Sex. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zápletka je trošku netradiční, ale jak už to tak v podobně laděných dramatech bývá, v zásadě jde o to, aby si jednotlivé postavy uvědomily, co je vlastně v životě důležité. A ta neobvyklá forma v tomto případě působí docela svěže. Herecky velmi slušné, přičemž co se Ellen Page týče, tak v jednu chvíli člověk musí obdivovat, jak celkem náročnou roli zvládá a v té druhé je veškerý obdiv zapomenut a zůstává jen chuť její postavu zabít. Ale tak to asi mělo být. 75% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ellen Page mi opět ukázala, proč ji nemám rád a prostě nikdy mít rád nebudu. Její herectví je mi prostě protivné. Ale i když mi byla protivná, na tenhle film se díky jeho bizarní zápletce, která je pojata celkem vážně, dalo koukat. Navíc to má i nějakou tu myšlenku v závěru. Jsou zde fajn vedlejší postavy. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Upřímně se mi snímek moc nelíbil, jde spíše o takový druhý Juno ve vyspělejší verzi vykradačky a skvělým hereckým výkonem Ellen Page. Jinak jsem si všiml, že poslední dobou Ellen ráda ukazuje cecky. :D ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý spád príbehu, ktorý bol poháňaný predovšetkým zúfalstvom v rôznych formách. Každá postava prežívala inšiu formu zúfalstva a zároveň žiadostivosti. Najintenzívnejšie to bolo pravdaže u hlavnej postavy Lu, ktorú vynikajúco stvárnila Ellen Page. Mne osobne však bola najsympatickejšia postava Margo, ktorá sa vďaka okolnostiam akoby prebudila z neutíchajúcej bezmocnosti vlastného bytia a opäť mala pocit, že jej život dostáva zmysel. O to smutnejšie bolo, keď sa to celé prevalilo. Konanie a psychiku postáv je v tomto filme možno obtiažne pochopiť, ale každý v sebe živíme nejaké zúfalstvo prerastajúce v žiadostivosť, ktorá je možno často za hranicami morálky, či dokonca zákona. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Film který by na 100% zaujal hlavně ženy na mateřské a kupodivu velmi zaujal i mě.Mladá holka Tallulah zkráceně Lu žije ve své dodávce se svým klukem Nicem,který jí navrhne ať se za něj provdá,ale ona ho pošle do háje a protože chlapské ego tohle nepřekousne tak se ráno Nico vypaří jak pára nad hrncem.Zklamaná Lu sedne za volant a jede za jeho matkou dostat z ní třeba nějaké peníze.Nicova matka jí odpálkuje a Lu na chodbě v hotelu ujídá zbytky z tácu na podlaze když se otevřou dveře a žena vzhledově typ Ivana Trump pozve dívku dovnitř, protože si myslí že ona v hotelu pracuje.Pak Lu požádá aby jí za peníze pohlídala roční dceru že musí jít večer s milencem ven.V průběhu noci se opilá dáma vrátí na pokoj a usne.Lu nechce nechat malé dítě s opilou matkou a unese ho sebou a hned poté zamíří k matce svého přítele která jí před tím zavřela dveře,ale teď když přivedla i její fiktivní vnučku tak se nechá obměkčit a nechá je obě u sebe bydlet.Mezitím skutečná matka dítěte ohlásí únos a rozjede se pátrání.Nico se vrátí domů k matce a zjistí že jeho přítelkyně hraje komedii na jeho matku a používá k tomu malou holčičku která není jeho.Mezitím Lu jede do nemocnice,protože dítě má kašel a horečku,ale tam je zatčena policií.Ten film má neskutečně rodinnou atmosféru a hlavní hrdinka Tallulah jen tak trochu zastoupila matku která neměla ten správný mateřský cit. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj vztah k lesbabam ako je Ellen Page je amibivalentny - vacsinou /pokial nestrkaju prsteky do mojich telesnych otvorov/ som zmierlivy a - sak nech si skusaju vzajomne vsetky telesne otvory a kludne aj vsetky telesne tekutiny. Sak to su ich telesne otvory, mne je to jedno, mna sa to netyka. Kapku problem mam ked na mna zacinaju ziapat z telky aki su oni normalni, vobec to nie je choroba, bolo to vynate zo zoznamu chorob, je to vec tak marginalna, ze sa o nej ani neoplati hovorit. Vtedy sa zo mna stava spoolocnost s rucenim obmedzenym - ludovo rucim za seba len obmedzene. No a samozrejme gejovia a lesby nemozu a nesmu pocitat s mojou podporou. Nepodporim ich ani picu kurvu, opakujem , ani za picu kurvu - jo aj s vulgarnymi vyrazmi to musi byt. Kazdopadne film plany, pribeh je cira umelina, ktora sa moze stat kedykolvek a nicim to nedokaze oslovit. Rezia amaterska, tempo plane, kulisy tiez ...... tak na 1 projekciu maximalne . 5 % ()

campix 

všechny recenze uživatele

Tallulah je typ filmu, ke kterému si velmi těžko hledám cestu. Hlavní hrdinka Elliot (Ellen) Page praktický celý film dělá všechny rozhodnutí proto, aby si posrala celý život a těžko se mi s ní tím pádem sympatizuje. Dějově je to ve finále nuda. Posouváme se pouze díky špatným rozhodnutím hlavní protagonistky a tak se přídávají další vsrtvy příběhu. Finále už je jenom očekávaná eskalace. Těžce průměrné a nezajímavé. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Sympatický výkon Ellen Page, ktorá to ťahala skoro celé sama. Zaujímavý skôr bizarný príbeh kde sa v jednom príbehu stretnú osudy doráňaných ľudí, ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Hoodně slabé 4. Podle Juno naprostá umíračka. Od začátku jasný závěr, nic překvapivého. Jsem zklamaná.Takový průměrný film. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V těchto rolích je Ellen Page jako doma, takže tady je to absolutní. Je tu ale řada i jiných povedených rolí. Jak se z holky bez zázemí stane starostlivá zachránkyně malých děcek, to je už klasika. Ten přerod myslím. Takže za mne palec nahoru. 75% ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Tak tu máme komorní bláznivé drama od Netflixu, které táhne Ellen Page. Na to, že je tenhle film de facto režisérův debut, to drží pohromadě a je to vlastně docela sympatický snímek. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Americké drama "Tallulah" je film o tom, že zoufalé ženy dělají zoufalé věci.. Toulavou duši Ellen Page, která nikdy nepoznala zázemí, opouští přítel.. Zahořklá Allison Janney, žije sama v luxusním apartmá a je opuštěna dospělým synem a manželem, který na stará kolena přiznal svou homosexualitu.. Alkoholička Tammy Blanchard, která je velmi silně labilní, nemá ráda své stárnoucí tělo a má manžela, který jí bere jako póvl.. Všechny spojuje jen jedno - malá holčička, která všem ženám otevírá oči a upravuje žebříček jejich hodnot.. Křehce, ale silně natočeno.. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

75-80% ... Snívajúce dievča, stratené v živote, s dobrými úmyslami. Výborné obsadenie - Ellen Page, Allison Janney a Tammy Blanchard - celý film stojí na ženách!!! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to celý málo uvěřitelný. Takže jsem se do toho nebyl stavu ponořit. Koukal jsem na to jak na rybičky v akváriu. Nezúčastněně. Chraň Bůh, že bych o tom psal v superlativech. Toho jsem vážně dalek. Úplně marný to nebylo, ale jediná figura mi nepřirostla k srdci. Rád bych v tom našel nějakou hloubku, ale nenapadá mě, v čem by měla spočívat..? V tom, že Nicova máma začala díky přičinlivé bezdomovkyni konečně aspoň trochu žít? To je laciný klišé. O vytrestané a napravené mámě malé Maddie raději nemluvím už vůbec... To totiž nemálo šustí papírem... ()

Reklama

Reklama