Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V letním táboře se sejde skupina mladých chlapců, loserů, které sem bohatí rodiče odloží na prázdniny v domnění, že se přestanou bát, koktat, pomočovat, nebo se jinak vyřazovat z běžné společnosti. Jejich odlišnost ale v prostředí tábora spíš vynikne a nikdo, ani táboroví vedoucí, jim nedají zapomenout na jejich nedostatky. Při výletu na ranč, kde civilisté za regulérní poplatek střílejí v ohradě uvězněné bizony, se však jejich odlišnost přetaví v sílu, s kterou se rozhodnou dalšímu krveprolití na zvířatech zabránit. Utečou z tábora s cílem dostat se zpět k bizonům a pustit je na svobodu. Po mnoha peripetiích se jim to podaří. Zdá se, že bizonům nic nebrání v útěku, až na jejich tupou odevzdanost a odvyknutí svobodě. K opravdovému osvobození je zapotřebí oběti na životě. Nakonec někdo musí zemřít, aby jiní byli osvobozeni. (dormouse)

(více)

Recenze (6)

dormouse 

všechny recenze uživatele

Jen mírně zestárlý film o skupině outsiderů, uplakánků, počůránků, tlouštíků, prostě dětech, kterým se ti štíhlí a bezstarostní z vás v dětství smáli. Náhodně se potkají v letním táboře a jejich odlišnost je stmelí dohromady. Ne příliš statečně a vůbec ne úspěšne se brání útokům ostatních dětí až do chvíle, kdy zjistí, že v nedalekém ranči si může kdokoli za poplatek zastřelit bizona. Rozhodnou se bizony zachránit, vždyť sami nejsou nic jiného než terče šípům jízlivosti. Největší překážka ale není ta dřevěná. Každý má svou ohradu, bránící mu v rozběhu, sám v sobě. Dokonce i bizon. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Takový jiný film - novodobá kovbojka. Americký styl vyprávění s dospívajícími chlapci o záchraně nejmenovaných zvířat a o touze po svobodě každého z nás. ()

Fumak 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám z pohledu dvanáctiletého kluka. Tolik mi bylo když jsem film, na konci léta 1975, viděl. Řadu scén si pamatuji dodnes. ()

Reklama

Reklama