Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 14

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

POMO 

všechny recenze uživatele

Veľmi sľubný rozjazd, následovaný hravými dobrodružstvami, ktoré niekedy nemajú pre dejovú linku žiadny význam (celá vsuvka "product placementu" Hawke/Rihanna pre amerických divákov), a všetko zakončené tak, ako predpokladáte v polovici filmu bez snahy aspoň trochu osviežiť žánrové klišé. Akoby Besson všetku svoju fantáziu použil iba na príšerky, príšery, výpravu a jednotlivosti, na ktoré sa dobre pozerá, a bolo mu jedno, či si divák jeho spektákel pre niečo zapamätá. Ja si z neho zapamätám iba Caru Delevingne, čo je zásluhou iba jej a jej kostymérky. A fakt je treba režisérovi Bessonovho formátu vysvetlovať, že Clive Owen sa do role takéhoto záporáka vôbec nehodí, a že by filmu parádne prospelo už len to, keby si postavu vymenil so Samom Spruellom? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Luk se po dlouhých dvaceti letech probudil z kómatu, vzpomněl si, že býval nápaditým režisérem s úžasnou fantazií, nonšalantně a s grácií si vytřel prdel chcípajícími a násilně dojenými Hvězdnými válkami a zmáknul Šestý element, potěšitelně vinnou, příjemnou, milou, nápaditou a vizuálně vymazlenou scifipičovinku, kterou zdejší míšní kapacity nezaslouženě odsunuly do modrých čísel, patrně proto, že tomu zase chyběl teplouš s kladívkem nebo šišoidní izraelska pizda s bitchíkem v „dokonale aristotelovském“ scénáři. Ta vizuální hravost by byla skoro na plnou palbu, a tak je velká škoda, že to Luk nerozvážně osázel dvěma kástingovými vředy v podobě snad neslizštějšího a nejnesympatičtějšího párečku nehereckých monster všech dob. Genetické anomálie s talentem bakterie tetanu Dán DeHnus a Kára Delues velmi necitlivě degradují to jinak nádherné sítnicové porno a místy navozují pocit, jako by člověk hleděl na luxusní, skvostně vysoustruženou ženskou prdel, zhyzděnou na každé půlce obřím hnisajícím jebákem. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Luc Besson si splnil sen... no, spíš SEN, a natočil Pátý Element Na Třetí, přičemž ve fázi Na Druhou se mu tam nějak přimíchal Avatar;) Faktem je, že celá věc nemůže působit příliš originálně, když si různé prvky z letitého comicsu vypůjčovaly Star Wars, ale i zmíněný Pátý Element, ale stejně tak platí, že věci jako dimenzionální tržiště a honičku po něm, jste určitě ještě neviděli;) Je ale trochu matoucí, že se to celé chvílemi bere velmi (velmi) vážně, aby se najednou celé kino řezalo smíchy (přičemž skutečně bylo proč). Stejně tak je poněkud nevyjasněná persóna hlavního hrdiny, který je chvíli chladným profesionálem, chvíli nadrženým adolescentem, a setrvale vypadá na svůj věk po předchozí probdělé noci. Na svůj věk tu (naštěstí) vypadá i Cara Delevingne, jejíž obočí bylo umravněno a osobnost pomateřštěna, a kostýmy (a kamera) moudře voleny tak, aby se její vyhublé nožky objevily asi jen v jediném záběru, takže se jí daří budit dojem, že by si zasluhovala být objektem (nejen) Valeriánské touhy. Valerian by si zasloužil opravdu velkorozpočtový seriál - i když se to Besson snaží zakrýt jak může, epizodický charakter vyprávění je tu zcela evidentní a i když film má pořád spád, má to k dokonalosti ještě dost daleko, a navíc s postupem času přibývají taky okénka ve vnitřní logice, což dostoupí vrcholu v závěrečné multipřestřelce. Ta je natočena tak nějak ve stylu "hele už jsme na dvou hodinách deseti, tak to prostě musíme utnout". Takže ano, je to místy velmi zábavná letní jízda, která dokáže budit náznaky nějakého myšlení, a kterou rozhodně musíte vidět v kině (a možná bych se ani nebál 3D). Ale pokud bych si měl vybrat nějakou nenáročnou zábavu na téma "nejsilnější silou ve vesmíru je láska", podíval bych se znova asi posedmnácté na Mmmultipasss-Multipas Lidi Ahoj, tedy pardon, Pátý Element. Samozřejmě proto, že Korben Dallas byl větší frajer než Valerian, kterému věčně musí Laureline zachraňovat zadek - Milla Jovovich s tím pochopitelně nemá co dělat;) Ale abych to konečně uzavřel - Valerian si zaslouží poctivých 70%. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Není to tak, že by film neměl co ukázat. Ale nedokáže překvapit. Je třeba ocenit, že z toho je konečně zase cítit TEN Besson, který nějakým způsobem posouval hranice evropského filmu. Ale bohužel je tentokrát až příliš amerikazovaný (stačí porovnat zdejší hudební výstup s tím z Pátého elementu). Celek ale nenudí, tempo tomu nechybí, hlášky jsou pravidelně dávkované a vizuál je pětihvězdičovký. Absence prvku překvapení, silného záporáka a zajímavého hlavního hrdiny (Dane DeHaan bohužel profiluje svou postavu jako pouhého namyšleného spratka) to táhne dolů, ale ve výsledku jde o jeden z těch chutnějších blockbusterů, jaké letošní rok zatím nabídl. Velký palec nahoru za Caru Delevigne, která si hodně scén krade pro sebe. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nudil som sa prakticky od začiatku, od polovice to už bolo len utrpenie a pri neznesiteľne naťahovanom závere som sa chcel zabiť. Ale vydržal som, nikdy v živote som z kina neodišiel pred koncom filmu. Škoda, lebo Bessona som kedysi ohromne žral a dúfal som, že tento film bude jeho triumfálny comeback. Kdeže. Scenár je zlátanina, ktorá nedáva príliš zmysel a absolútne v ňom nefunguje snaha o nadhľad či humor, nedajbože o nejakú myšlienku s odkazmi na súčasnú geopolitiku. Réžia? Meh. Bessonove ťahy sú tam viditeľné, ale celé to nemá tempo, šmrnc, drive, ani akcia nestrhne, je to celkom bez iskry. Čo zostáva? Dokonalé triky, bez preháňania na úrovni Avatara, ale čo z toho, keď ten film nemá nejaký zaujímavý vizuálny štýl, svoju tvár, všetko sme už videli v iných filmoch (vrátane Piateho elementu, ktorý je vedľa tohto nepodarku stále geniálne zábavný úlet). No a Desplatova hudba, tá je super ako vždy, ale tú si viac vychutnám pri samostatnom počúvaní. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu si se zdejšími hodnoceními prostě sednu. Luc Besson se rozhodl natočit epické sci-fi, což se mu po vizuální stránce naprosto dokonale povedlo. Ale po straně herecké a příběhové je to naprostý debakl. Sice je znát, že původní pohádku má v úctě a vymyslet veškeré prostředí digitálně také zřejmě muselo stát poměrně dost úsilí, ale co je mu to platný, když mu hlavní role hrajou herci, kteří jsou plastičtí jak Barbie a Ken. Hotové dokonalé zpodobnění člověka v té nejblýskavější podobě. Plus k tomu přidejte příběh nepříběh, který spíš nudí, než baví a tak nezbývá nic jiného, než si užívat alespoň ty barevné obrázky, protože na barvách tu tvůrci digitálních efektů opravdu nešetřili. Škoda ale, že na digitálu mi většinou vadí právě samotný digitál, i když zde překračuje veškeré existující hranice. Asi jsem už ze staré školy. A tak to bez větších výhrad v rámci sci-fi od Luca Bessona vyhrává Pátý element, který je prostě někde úplně jinde. Říkal jsem to už víckrát, ale akční herci jako byl v devadesátých letech Bruce Willis se dnes už nerodí. A nebo se pro ně nerodí dostatečně dobré scénáře. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

No hezky se na to koukalo, to jo. Od Avatara tu snad nebylo velkolepější trikové sci-fi, triky ovšem nejsou všechno a ačkoliv se Bessonovi povedlo zaujmout hned první scénou, brzy mu dochází dech. Jakoby se totiž rozhodl nevyprávět příběh, ale pouze představit svět, v němž by se mohlo odehrávat dalších dvanáct filmů. Což o to, ten svět je fakt krásný, když však po plátně běhají nudní hrdinové a reálně zasáhnou do příběhu spíš omylem, tak se dřív nebo později nuda dostavit jednoduše musí. Ať už to vypadá sebelépe. Hlavní postavy jsou celou dobu zbytečně mimo dění a zajímavější a napínavější věci se dějí téměř bez jejich přičinění. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $177,2miliónaTržby USA $40,479,370Tržby Celosvetovo $225,164,110Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Tak toto Luc Besson už trošku prestrelil, úplne sa v tom stratil, niekedy toho strašne moc škodí. Ako typovo je to takmer ako Piaty element, ktorý sa tak trochu stretol s Avatarom a Star Wars. Ono je pekne že vizuál je celkom vypiplaný, len horšie je, že dejovo to ide niekde dosť mimo, nestrhne to. Ústredná dvojica ako tak ujde ale aj tak chcelo by to zásadne pútavejších hercov. Máme tu veľa najrôznejších uletených ufónov ale dopad pre niečo konzistentné v tomto veľkom ničotnom sci-fi tu asi len ťažko nájdu. /40%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem velkou comicsovou blbinu, dostal jsem velkou comicsovou blbinu. Hned zkraje bych upozornil na to, že je Pátý element zhruba o dva levely jinde, Valerian ale do smetí rozhodně nepatří. Už kvůli rozmáchlé stylizaci, nečekaně sexy Caře a volnějšímu tempu, v němž si Besson dovoluje zábavné odbočky. Vlastně mě zase tolik netrápilo, že je hlavní zápletka tak obyčejná a ve finále se moc nevyhrotí. Kouzlo Valeriana totiž spočívá v pasážích, kdy jeden hlavní hrdina zachraňuje druhého a je u toho kupa roztodivných mimozemšťanů. Besson prostě neutáhnul šrouby a nehraje na těžkotonážní první signální. Kdekdo tak asi bude zklamaný, mě ale tohle dětinské retro bavilo a unesl jsem i trochu podtaktovaného DeHaana. (7/10) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Stopáž 137 minut budila obavy, a to zcela oprávněně. Besson ukazuje celý komiksový svět poměrně zeširoka a představuje až příliš jednorázových postav, kvůli čemuž se ve snažení ústřední dvojice časem začnete ztrácet. Vizuál je skutečně osobitý, videoherních prvků nakonec není moc a po stránce efektů a barevnosti si stěžovat rozhodně nemůžu. O to déle trvá si uvědomit, že se tam vlastně nic moc neděje a že DeHaan fakt není charismatický hrdina. Cara to zachraňuje, do Bessonova vesmíru se spoře oděná hubatá modelka prostě hodí. Bojím se, že tohle uchopení komiksového předchůdce Hvězdných válek Bessona do extratřídy nevrátí a pouze první pětiminutovka snese srovnání s Pátým elementem. O propadák se určitě nejedná, ale třeba nedlouhá camea Rihanny a Ethana Hawka ukážou potenciál, který nebyl naplněn. Z vtípků, postav i samotného příběhu čouhá nedotaženost, což je prostě škoda. Ale víc než kdy jindy se hodí říct, že je to barevný a hýbe se to. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Technicky naprostá špička. Kontrast mezi tím, jak dobře je to udělané a jaká je to vlastně sračka je ohromující. Přišlo mi, jako když koukám na brilatní úvodní filmeček k videohře, nebo na geniální videoklip, ale to co dělá film filmem naprosto selhává. Příběh, emoce a hlavně herci. Proč do prdele vybrali asi nejnesympatičtější dvojici vůbec? Ten kluk vypadá na sedmnáct, je vychrtlej, má debilní účes a snaží se prodat roli drsnýho hláškujícího vesmírnýho sukničkáře. WTF? To bych věřil Chrisi Prattovi, nebo Willu Smithovi, ale jak může někdo soudnej dát takovou roli tomuhle klukovi? Ta holka se zase furt jen tváří nasraně. Ale alespoň je hezká a často tam běhá v bikinách. Každopádně chemie mezi nima je nulová. Bohužel i ostatní herci jsou fakt špatně vybraní. A dost často mají hodně debilní kostýmy. Ale to není jedinej fail. Prostě tam fakt nefunguje nic, kromě občasnýho humoru. Třeba když tam umře docela dobrá postava a teď tam je dojemná scéna, tak to je tak sterilní až to bolí. Přijde mi, že se Besson zbláznil, že to dotáhl až dokonce. Takhle by asi vypadal Pátej Element, kdyby vyměnil ty áčkové herce za druhořadé ochotníky. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„OD ZAČÁTKU S NÁMI MANIPULOVALI…“ /// Až dětinsky vyserepetičkovaný, barevný a přeplácený. Duo agentů jako od Kigsmanů, možná víc týnejdžersky atraktivní a Bessonova představa Pandory. Možná… Přeplácanost všeho druhu naštěstí nevohrožuje příběh a já obdivuju tu studnici nápadů – co krok to prd… teda spíš nějaká zajímavost (svět, příšery, živočichové, postavy). Jednoduchej příběh a přepálená stopáž, která ovšem díky těm serepetičkám nemá moc hluchejch míst. Prachsprostá zábava. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „Valérian a Laureline“, kterej udělali Jean-Claude Mézières a Pierre Christin, neznám. 2.) Když tvořím dějiny, jdou životy stranou. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: STX Entertainment // Počet premietajúcich kín v USA: 3,553 // Otvárací Víkend v USA: $17,007,624 // ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Prudké zklamání a jeden z nejhorších Bessonových filmů. Film má plusy pouze dva a to jest překrásná modelka/lesbička Cara Delevingne a vynikající 5 minutový performance Rihanny, což je trošku mimo když se jedná o nejdražší Evropské Sci-Fi. Efekty na můj vkus až moc barevné a pohádkové, akce je hodně málo a především je nezajímavá, tempo je neskutečně pomalé, ty dvě hodiny se mi v kině táhly neskutečně, někde v půlce filmu jsem se podíval na hodinky a plánoval jsem útěk, že další hodinu prostě nevydržím, no nakonec vydržel ,ale o nic jsem nepřišel. Tohle se prostě nepovedlo. Protrpené kino. 35% ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednoho až zahřeje u srdce, když vidí, jak je pro Bessona Valerian pravým Prvním elementem. Komiks sice neznám, ale ta úcta k látce a až dětinské opečovávání všeho, co s jejím světem souvisí, mi přivodilo nejeden úsměv. Bohužel se ale opečovává něco, co ani nejde nazvat staromilským, ale jen zastaralým. Vzhledem k roku vzniku předlohy je nefér vyčítat, že něco podobného jsme už viděli nesčetněkrát, ale na Alfě se bohužel žádné dějové překvapení nekoná. To je mi zároveň hrozně líto, protože zvěsti o nejlepší vizuální stránce poslední dekády nelhaly. Každý průlet, skok nebo vodní výlet bere dech každým dalším pixelem a smazává tak další pomyslnou hranici digitálních efektů. Že se tomu tak děje v několika ledabyle poslepovaných epizodkách, kterými se neuměle táhne ústřední tuctová linka, je bohužel jen k jednomu velkému povzdechu. Na úkor obrazové stránky navíc trpí vývoj charakterů, protože právě ústřední Valerian má očividně za úkol jenom protivné hlášky a občasnou akční eskapádu. DeHaanův specifický výraz k antihrdinům přímo svádí, ale v tomto případě krutě nevyšel. Královnou se tak bez větší snahy stává Cara, která by snad právě díky přirozené Laureline mohla vykročit k hvězdným rolím psaným na tělo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Uvod s navazovanim pratelstvi me docela navnadil a po pocatecnich pochybach jsem se zacal tesit, jenze bohuzel, pochyby byly opravneny, pak uz to slo do kopru. Hlavni problem je v ustredni dvojici, Delevingne sice ocekavane nic moc nehraje, ale aspon se na ni docela dobre kouka a je vcelku sympaticka, ale DeHaan je tak neskutecny, necharismaticky hovado, ktery snad hraje jeste mizernejc nez Cara, ze totalne pohrbiva celej film. Pritom casting vedlejsich postav se naopak poved perfektne, super Hawke, nemene fajn Owen a prekvapive hodne fajn Rihanna i Hauer. Jinak pribeh je na podobnou zalezitost vicemene typickej, vydalo by to na jeden dil Star Treku, Hvezdny brany a podobne, ale nic vylozene tragickyho. Horsi je, ze se dej docela tahne, akce je pomalu a ten zbytek proste ustredni duo neutahne. Aspon, ze se na to docela dobre kouka, triky sice obcas zahaprujou, ale vizualni stranka je hodne libiva. Doufal jsem, ze by treba Besson dal vzpomenout na Paty element a v par scenach se mu trosku priblizil, ale jinak to je veskrze prumerny scifi. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Keby to Luc natočil pred desiatimi rokmi tak tu strieka semeno elity po plafón. Bohužiaľ desať rokov mešká ale to fakt nemení nič na tom, že je to vizuálne päťkrát nápaditejšie a zábavnejšie než Star wars saga. Aj keď je to teda ich inšpirácia a príbeh je plochý. Šiesty element sa nekoná ale pozriem si to kedykoľvek a kdekoľvek veľmi rád. Thierry Arbogast FTW 9/10 ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelná rozporuplnost! Valerian obsahuje obrazy, které by si mohl Michael Bay dát jako wallpapery na svůj pracovní notebook a slintal by u nich jako psi I.P.Pavlova. Fakt jsem si několikrát film zastavil a kochal se mrazivě precizními záběry na planety a přilehlou faunu s flórou. V těchto momentech by se filmový fanoušek radostí normálně zastřelil do hlavy. Jenomže jakmile se zaměřím na děj, konání a dialogy hlavních postav, musel bych nudou skočit ze Žďákovskýho mostu placáka přímo na solar, abych se probral. Tohle musí bejt snad trestný, něco tak špatnýho lze zplodit jen za přítomnosti samotné paní Ohavnosti. Tfuj! Dokoukat to jde pouze s párátky mezi očními víčky, třemi diazepamy a deseti litry zelenýho Monsteru. Normálně jsem fyzicky trpěl, hlavní hrdina má nosohltan ucpanej hadrem na nádobí a chemie mezi ústřední dvojicí je tak omšelá a vyčpělá asi jako když v laboratoři jen tak škrtnu zápalkou a nechám jí suše dohořet. Chviličku je tam plamínek, který se za sedm vteřin promění v dým. Znovu si to prostě nepustím, maximálně si vytipuju screeenshoty planet a města Alfa, to je strašlivý žrádlo. Celek je bohužel za 50% a jdu si pustit Pátý element, abych se hned vrátil z druhé strany zábradlí a nemusel se vrhnout do hlubin Orlické přehrady... ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Valerian a město tisíce zklamání. Těšila jsem se na tenhle film jako panna na první sex a místo bezva předehry, krásnýho milování a usnutí v objetí jsem se dočkala opíchání pupíku a vycáknutí na bradavky během pěti vteřin. Tolik k vytouženýmu zážitku. Valerian mě sral od začátku až do konce a jediný, co na tom bylo prima, je skutečnost, že na Caru se krásně koukalo, plus pár emzáků nevypadalo úplně na piču. Jinak příběh není úplně špatnej. To jako ne. Jen si troufám tvrdit, že bych po exnutí lahve 90% lihu a hodinovým čichání ředidla napsala smysluplnější píčovinu. Samotnej Valerián vypadá než jako speciální agent co každýho sejme spíš jako šikanovanej rachitickej spermohlt co nastavuje prdel každýmu vocasu v dohledu. Tomuhle týpkovi se ta role opravdu věřit nedá ani omylem. Pokud čekáte epický bitvy, hustý akce a dech beroucí efekty , čekejte dál až přijdou do kin Hvězdný Války. Valerián nic z toho nenabízí. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li vlaštovku jménem Lucy, tak se Luc Besson za uplynulých 20 let nemůže pochlubit jediným vydařeným filmem. A prostřednictvím Valérian et la Cité des mille planètes si svou bídnou reputaci rozhodně nevylepší, jelikož snímek pravděpodobně posbírá několik Zlatých malin. Hned v úvodu si divák jistě povšimne herecké bezradnosti dua DeHaan - Delevingne. Vzhledem ke štědrému rozpočtu bych čekal, že castingové oddělení sáhne po někom schopnějším a esteticky atraktivnějším. Caru Delevingne bych si spíše dokázal představit jako ježibabu v nějakém hororu. Jenže ani božská Anya Taylor-Joy by svou krásou a mistrným výkonem nedokázala vykompenzovat totální absenci scénáře, který Bessonovi při průletu galaxií pravděpodobně zapadl někam do černé díry. Snímek zcela postrádá jakoukoliv smysluplnou zápletku a dokonce i po vizuální stránce, která by mohla uspokojit alespoň nenáročné publikum upřednostňující barvičky před příběhem, je neskutečně přeplácaný. Intergalaktický odpad. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama