Reklama

Reklama

Valerian a město tisíce planet

  • Francie Valérian et la Cité des mille planètes (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je neustále rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie. Žije zde 17 milionů obyvatel, kteří spojili své dovednosti, technologie a zdroje pro společné dobro. Jak už to ale bývá, ne každý má v Alfě stejné bohulibé cíle. Zdá se, že jakési tajemné síly se chystají náš rod ohrozit! (Bioscop)

(více)

Recenze (860)

Bush13 

všechny recenze uživatele

Když pomineme Daneův nízko položený hlas, který se svou drsností snaží kompenzovat klučičí vzhled, Cařino herecké umění, které spočívá zejména v permanentním mračení se a sarkastickém protáčení panenek, únavné vztahové hláškování těchto dvou lehce otravných postav, různé emoční cukrkandly a hromadu klišé, jedná se o nádhernou podívanou, která jak vzhledem, tak jistým environmentálním poselstvím připomene milovaného i zatracovaného Avatara. Je to sice jenom space opera, ale je přiměřeně vtipná, přiměřeně akční; kromě klišé nabídne i originální momenty... a prostě... strašně hezky se na to kouká. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Největším problémem Valeriana a města tisíce planet je ústřední obsazení. Na Caru Delevigne se poměrně hezky kouká, ale herečka to bohužel není, a Dane DeHaan prostě nemá charisma a ksicht na to, aby utáhl hollywoodský blockbuster. Navíc chemie s Carou Delevingne je naprosto nulová. Ostantní už mi tolik nevadí. Máme tu poměrně zajímavě postavený a rozehraný svět, kde jednotlivé kreatury a světy přináší něco nového a vůbec by mi nevadilo, kdybychom se v tomto světě ještě někdy viděli. Co mě na druhou stranu poměrně mrzí, že Besson prakticky tento svět neuvádí (kromě úvodní sekvence), a tak všechny možnosti a gadgety,přichází tak nějak mimoděk a vy ani nevíte, že v danou chvíli může hrdina něco takového udělat nebo použít. Takže to působí, že se Besson nesnaží nijak budovat nový vesmír, ale je to takový kreativní epizodka, co před green screenem dokáže. Docela mě to bavilo, ale hlavně kvůli téhle nedoslovnosti a ústřední dvojici nemohu hodnotit lépe. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Když se to bere jako povrchní velkolepá atrakce pro oči, proč ne, ale jako film to dost drhne. Valérian a Laureline jsou "do-manipulováni" (i nadpřirozenou cestou) k vyřešení případu tak, že se navzájem zachraňují, a celá ta zápletka o genocidě je takovou podružnou notou k jejich milostnému tokání. A přitom by to mělo být naopak. Komiks toto snese, ale jak napsal jeden francouzský kritik, Besson natočil políčka komiksu, ale zapomněl na výplň mezi nimi. Pak si ještě ve finále vzpomene, že by tam měl hodit nějaké morální problémy, což zapříčiní, že tempo jde do háje, a DeHaan s Delevingne narazí na své herecké limity (a pochopitelně je neprorazí). Není to takový průšvih jako předchozí Adéle Blanc-Sec, ale k úspěchu je potřeba více než přemíra barviček a příšerek v jednom záběru. ()

NiWi 

všechny recenze uživatele

Valerian je přehlídka přímo skvostného vizuálu, který vás obklopuje celý film a nenechá vás z něj spustit oči. V tom tkví hlavní síla filmu, na to taky láká diváky a když už přiláká, tak nezklame. Film hravě poráží spoustu dalších filmů co do počtu a krásy všech různých světel a barev. Spousta různých ras a postav, že nevíte na kterou se zaměřit dřív. V tomto případě se to bohužel nepodařilo úplně držet ve stejné lajně se scénářem a příběhem, který nám zas tolik nenabídne. Zápletka není špatná, ale je až příliš upozaděná před vizuálem a před jednotlivými postavami. Tempo v poslední třetině zvolní a Besson jako kdyby ze sebe vše vychrlil hned na začátek a v poslední třetině mu došel dech. Finančně to vidím bledě (odpolední promítání a v sále nás byla hrstka), což je škoda, ale otázka je, jestli vůbec má tato značka co nabídnout dál. Čtvrtá hvězda za překrásnou Caru Delevingne, která konečně ukázala to, co v Suicide Squad neměla šanci. ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Toto je tak zbytečný film, bohužel. Přes dvě hodiny délka tomu vůbec neprospívá, ani 3D Atmos tomu víc nepřidá. V hlavní roli herci, kteří vůbec neumí hrát, naprosto nepřirozené dialogy, nulová chemie mezi ústředními postavami, což je dost tragické, když to má být hlavní osa, kolem které se rozebíhá děj. Za celých 135 minut film neumí vtáhnout do děje ani na půl minuty, takže jen trapně sedíte v kině a přehazujete nohy ze stranu na stranu, protože všechno je důležitější, než postavy na plátně. Strašné zklamání. EDIT 8.8.2017: Takže viděla jsem film dvakrát, jednou jen v angličtině, a podruhé v češtině, obojí 3D. A ten film děsně kurví Cara s Danem. Oni totiž jak nejsou pořádní herci, tak ty jejich hlasy postrádají víceméně všechny emoce, a fakt i když ten film je strašně krásně udělaný, oni to oba prostě serou. A jak právě u normálních filmů platí, že českej dabing je úplně mimo a kvalitu filmu táhne dolů, tak v tomhle případě se stalo nemožné a filmová verze s českým dabingem je absolutně o 100% lepší. Najednou tam jsou všechny ty emoce a nuance v nich, a celý film je najednou koukatelný a sebere vám dech. Takže rozhodně doporučuju v českém znění. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Běsoň opět vypudil nepříliš inteligentní, značně nenápaditý, mírně vykrádačkový sci-fi koktejl, který je ovšem oproti minulému Skarletímu brejnstormingu celkem bez potíží stravitelný a navíc docela dobře vypadá. Teda zase až na ty dva čerstvě odmaturované zachránce galaxie. No ale ať nežeru, tak velmi, velmi lehký nadprůměr a dovolím si nezřízeně optimisticky i nadále lehce doufat, že bych se toho šestého elementu snad ještě někdy mohl i dočkat. ()

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Vizuálně úchvatné, jinak ale herci špatní a hlavně špatně vybraní. DeHaan je hnusný vychrtlý nýmand a Clive Owen je tady hroznej. Vypnul jsem ale mozek a bavilo mě to. A zábava je u filmu hlavní. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Kam na to ten Besson chodí! Snaha zopakovat Pátý element je patrná. Tento model je pro náctileté, je v něm spousta odkazů na starší klasiku, není to vůbec špatné. Přesto mi tu chybí nějaký řekl bych základní důvod existence snímku. "Láska hory přenáší" je vyčpělé heslo, které celý film prostě neutáhne. Alespoň v tak jednoduchém balení jako tady. Jako road trip je to zajímavé, nejvíc tedy obrazově. Jinak ale spíše rozpačitý dojem. 65% ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutně N*E*S*T*R*A*V*I*T*E*L*N*É! Jestli vás v Pátém elementu iritovala extravagantní přeplácanost, tak tohle vynásobte atomovkou. Ze všech těch barviček a zhovadilých výmyslů mi bylo zle od žaludku. On je opravdu velký rozdíl mezi fantazií a fantasmagorií, nemůžete si do filmu plácat, co vás zrovna napadne, musí to mít trošku nějaké opodstatnění a hlavně toho nesmí být tolik, protože to má stejný efekt, jako by jste seděli v cukrárně a místo dvou věnečků ke kávičce, které by jste si vychutnali, vám donesou 20 druhů cukroví, každé vzhledem i chutí úplně rozdílné a to do sebe na střídačku všechno cpali. Taky vám bude zle. Už jsem jenom čekal, až tam někde vyskočí fialový hlemýžď na svítící pružině, osedlaný listem s očima, kterému při mrkání vyletí z očí jedovaté bubliny. Krom toho mezi hlavní dvojící nefungoval jediný náznak chemie. Besson je jednoduše typ režiséra, kterému se něco na začátku zázračně povedlo a pak skutek utek. P.S pro Caru: Existuje takový vynález, jmenuje se pinzeta. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

suprova vizualni podivana se spoustou rozlicnych emzaku spojena do nudneho naprosto previdatelneho deje (misty lehce vtipneho), kterym nas provazi typek, co vypada jak sednactiletej dicaprio s neprijemnym pridusenym hlasem a co se snazi zasnoubit se s holkou, ktera zrovna ma celej film kramy... a mimochodem zachrani par avataru... ()

kjakob 

všechny recenze uživatele

Vyplýtvaný potenciál, a je to škoda. Vizuálně je Valerian podmanivý, povedlo se vykreslit všechny ty různé rasy a světy. Ale dějově je poměrně vyprázdněný, hlavní zápletka není napínavá a mě moc nezajímalo, jak to celé dopadne. Dokázal bych si představit další díl, kde by naopak byl hlavní důraz kladený na příběh a jeho postavy. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Neškodné omalovánky s jednoďuchoučkým příběhem a největším fail castingem za dlouhé roky. (Cara se jakž takž dala, ale DeHaana do rolí casanovů prosím nikdy víc!) Když si z hlavních postav zapamatujete pouze Rihannu a její vystoupení, musí být někde něco špatně. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Na podobně ulítlou sci-fi jízdu je to otravně dlouhé, protože i kdyby byl příběh sebelepší (a to opravdu není) tak vzhledem k over-the-top ražení celého filmu, prostě nelze brát vážně a po tom co se okoukají veškeré cool efekty, tak zbyde jen 2D nuda. A Cara Delevingne, která koukatelností strčí do kapsy všechno to sexy CGI. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Začátek slibný. Taky aby ne, když je divákovi umožněn pohled na Caru v bikinách. Dane DeHaan je už z principu nesympatický, což divák o to hůře nese, když je od úvodu samého jasné, s kým že bude mít tento bandita koitus interuptus. Jak metráž postupuje, tak film je značně méně atraktivní a přehledný. Samotný závěr je výsledkem jakéhosi náhodného generování scén. Škoda. 64% ()

griph 

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Wow! Co to kurva Žán-Klód a Piér sepsali?? Nějací bílí Avataři bez vlasů s hromady perliček, tak takhle vypadá budoucnost? Super, teď můžeme očekávat, že v budoucnosti bude rasa, která se nemusí bát toho, že by jim vypadaly vlasy, už se totiž bez nich narodí. Tohle mě tedy víc bavilo než nějaký Avatar, tudíž hodnocení ap, vzhledem k tomu, že jsem chudák, který nemá žádnou fantazii, tak musím jen žasnout, co může někoho napadnout, vytvořit, nebo co je jen posedlo nějaké monstrum.. ,,I krysi, seroucí perly dokáži zachránit planetu." Luk odvedl, skvělou práci! Melí Mená. PéEs: Víc takových filmů, které jsou skvělé tvořený fantazii a difrnt ras v galaxii... :) ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ech. Preplácané, neukáznené, nekoncepčné, obludne nafúknuté, obsahovo o ničom a katastrofálne obsadené. Ono fakt človek nemusí byť génius keď obsadzuje ústredné, romanticky do seba zainteresované, duo. Stačí ich postaviť pred kameru, nechať debatovať a buď to tam je, alebo nie. DeHaan a Cara Delevingne majú nulovú až negatívnu chémiu, absolútne sa k sebe nehodia. Casting je zrejme najväčší kameň úrazu celého filmu, lebo dobrí a sympatickí herci dokážu ustáť mnohé - viď. napr. Bessonov duchovne spriaznený Piaty element, kde to Willisovi a Mille Jovovich štrýmovalo. Z môjho pohľadu je najväčší prúser DeHaan, ktorý má hrať bodrého, šviháckeho agenta, čo do postele naskladal už desiatky žien, ale pôsobí ako nezdravo sa stravujúci vyziabnutý vysokoškolák, čo sa práve zobudil po prechlastanej noci a ktorého by jeho partnerka zložila jednou silnejšou fackou. Nič proti nemu, videl som ho už hrať a dobre, tak ale nebudeme obsadzovať Woodyho Allena ako Ramba. Absolútne nechápem ako Besson toto mohol nevidieť. Cara Delevingne je krásna, ale pôsobí trošku drzo a arogantne, aby som jej uveril tie zlatunké očká, ktoré gúľa na škaredé morské prasa čo mala v ruke. Ale ona je na filme asi to najlepšie a možno by aj niečo poriadne odohrala, keby mala lepšie režijné vedenie, lepšieho partnera a lepší scenár. Nepomáha ani fakt, že všetci pôsobia ako by ich natáčanie nebavilo, film nemá energiu, šťavu a humor nefunguje vôbec. Len sa nudne kopí jeden divoký sci-fi výjav za druhým, pričom dizajn je akýsi maglajz Piateho elementu, Star Wars, Avatara, pôvodného komiksu a Moebiusa. Keď v Star Wars je potvora tučná a slimákovitá ako Jabba Hut, vo Valerianovi má k tomu navyše dva páry nosných dierok, jeden pár končatín, náušnice a tetovania. Všetky potvory, droidi či kostýmy na mňa skrátka pôsobili ako by mali o tretinu až polovicu viac dizajnových prvkov ako by bolo postačujúce. Heslo menej je niekedy viac Bessonovi nič nehovorí, nie je v tom (možno len pre mňa a zdanlivo) žiadny systém a napláceného je v každom obraze toľko, že mi bolo miestami až nepríjemné film sledovať. Z technického hľadiska sú efekty samozrejme kvalitné a neuveriteľný budget tak vidno je, ale bez poriadnej vízie je to prd platné (a aj napriek nemalým financiám film miestami pôsobí umelo a greenscreenovo). Ani väčšinou výborný Desplat nič zaujímavé nezložil, jeho hudba je len šedá hlušina, ktorá nevykúzli zaujímavejšiu či chytľavejšiu melódiu. Chcel som, aby sa mi film páčil, lebo napr. Piaty element mám veľmi rád, lebo by ma potešilo keby Európania vytreli amíkom kocúra vlastnou peckovou space operou a lebo Besson kedysi v minulosti vedel, ale toto z môjho súkromného pohľadu proste nefunguje. Mám pocit, že tu bola snaha ukázať, že to čo vedia mocné USA zvládne Európska únia dva krát lepšie, ale všetkého veľa škodí a chcelo to viac energie venovať scenáru, príbehu a obsadeniu. Jeden a pol. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Ak si uvedomíte, že to je tínedžerský film, možno pristúpite na túto hru. Efektné počítačové animácie, postavy ako vystrihnuté z Hviezdnych vojen, celkom milý príbeh, ale to je tak všetko. Príbeh je trochu naivný a herci nepomáhajú vyťažiť viac. Nech mi Ethan Hawke odpustí, ale v tejto, aj keď vedľajšej úlohe, nedokázal filmu pomôcť a vyniesť ho na vyššiu orbitálnu úroveň. Piaty element to rozhodne nie je. ()

Související novinky

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama